Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα.Φίλος έχει pc με specs: AMD FX 8350 GTX 1050ti 4(x2) gb ram DDR3 samsung evo ssd 250 gb (windows) HDD 2 TB western digital caviar blue (games) PSU 700W 80 plus Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έκανε αναβάθμιση και όλα δούλευαν κομπλέ ξαφνικά του πέταξε BSOD και μετά από αυτο του πετούσε ''a disk error occured''.. Εφόσον το πρόβλημα επέμενε. Κάναμε ένα φορμάτ στον ssd και ξαναβάλαμε τα windows.Κανένα πρόβλημα για 2-3 μέρες. Μετά του πέταξε ένα freeze και έκανε αυτόματα restart.Όταν έβγαλε τον HDD και έτρεχε με τον SSD μόνο δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα όμως μας φάνηκε απίστευτο να έχει πρόβλημα καινούργιος HDD.Για αυτό επιχειρήσαμε ενα sfc /scannow στον HDD + ssd. Στον HDD κάναμε επίσης defrag,chdsk και sfc /scannow και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία! (fragmentation είχε 18% πριν). Στον SSD όμως το sfc /scannow κόλησε στο 8%. Έτρεξα ένα άλλο command στο CMD για repair του αρχείου dism στο system 32 και έπειτα από αυτο το sfc δούλεψε κανονικότατα και κάναμε restart. Το πρόβλημα όμως συνεχίζεται. Το pc που και που freezarei και όχι απαραίτητα όταν τρέχει κάποιο game. Ο SSD τρέχει windows 10 pro. Ξέρει κανείς πώς μπορεί να επιδιορθωθεί το πρόβλημα; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας!
micos000 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Για αρχή κατέβασε το hdsentinel και τρέξτο σε trial. Δες την υγεία των δίσκων που πρέπει να είναι 100% και για τους δύο. Αν είναι ΟΚ αφαίρεσε το ένα ντιμάκι μνήμης και δες πως πάει. Αν πάλι φριζάρει αφαίρεσε αυτό που έχει και βάλε το άλλο και δες το πάλι. Αν θέλεις μπορείς να κατεβάσεις το hirens bootcd ή bootdvd και να τρέξεις το memtest που είναι στην αρχική καρτέλα να δεις αν βγάλει σφάλματα ή όχι (άστο για τρεις τουλάχιστον κύκλους). 6 ώρες πριν, JackGRHD είπε HDD 2 TB western digital caviar blue Εγώ με τους blue τα έχω δει όλα! 🤔 Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2018 από micos000
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Θα τα δοκιμάσω όλα αυτά που μου είπες και θα ενημερώσω σύντομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα