Προς το περιεχόμενο

"Σάπιος" FX vs 290oc vs V56

Πέτρος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ή αλλιώς, δουλειά δεν είχα καλοκαιριάτικα και βάλθηκα να πειραματίζομαι.

Στα (όχι τόσο) γρήγορα:

Πριν μια εβδομάδα περίπου πέτυχα την Sapphire Pulse 56 στο Amazon.co.uk σε μια αποδεκτή (σε σχέση με τον κακό χαμό των τελευταίων μηνών)τιμή (χοντρικά 550€ με τα μτφ), και επειδή τα χρήματα ήταν έτσι κι αλλιώς στην άκρη και βαρέθηκα να περιμένω να στρώσουν εντελώς οι τιμές ή να βγει κάτι νεότερο/καλύτερο, την χτύπησα (με αρκετές περιπέτειες, αφού για 1-2 ημέρες η τιμή εκτοξεύτηκε στα 700-750€, και έπεσε πάλι στην αρχική λίγο μετά), ήρθε, και στήθηκε.

Το σύστημά μου είναι ένας FX8320 στα 4.5-4.8 (καλοκαίρι/χειμώνας), σε μια Sabertooth 990FX R2.0, με 16GB DDR3 στα 1600, CL9 (η πραγματική σαπίλα).

Η προηγούμενή μου κάρτα ήταν μια VTX3D 290-Xedition (όχι 290Χ), η οποία μαζί με μια Arctic Accelero IV, undervolt+overclock (975/1250 stock, 1130/1300oc -31mv) παρείχε ικανοποιητικές επιδόσεις (με τις απαραίτητες υποχωρήσεις) στην οθόνη μου (1440p, 144Hz -ούτε για αστείο αυτά, FreeSync).

H συγκεκριμένη GPU είχε αγοραστεί μτχ, μαζί με την οθόνη ουσιαστικά (15-20 ημέρες μετά) πριν 2.5 περίπου χρόνια. Αντικειμένικά, τα έβγαλε τα € της και με το παραπάνω, αλλά πλέον ήθελα κάτι καλύτερο.

gpu1.jpg.3d2937db9335836a55cb30ce0a42e172.jpg

Η "λογική" μου, ήταν πως από τη στιγμή που το σύστημά μου έχει πλέον παλιώσει (για gaming, γιατί οποιαδήποτε άλλη ανάγκη και χρήση μου την εξυπηρετεί άψογα), να πάρει μια σαφώς ισχυρότερη GPU, η οποία θα προσφέρει το κάτι παραπάνω (είτε σε fps, είτε σε ρυθμίσεις, είτε ιδανικά σε συνδυασμό και των δύο), για τις δικές μου gaming ανάγκες, κι όταν με το καλό το πάρω απόφαση να φύγει ο FX και να πάω σε κάτι επιπέδου Ryzen2+DDR5 ή Ryzen1b+DDR4 (ok, και κάτι αντίστοιχο Intel, αλλά ας μην κοροϊδεύω τον εαυτό μου).

Η κάρτα, στα γνωστά επίπεδα της Sapphire, είναι αθόρυβη, λιγότερο ενεργοβόρα από την oc290, στα ίδια επίπεδα θερμοκρασίας με την AC IV και λειτούργησε απροβλημάτιστα από την 1η στιγμή.

Spoiler

gpu2.jpg.b48be68ad367b50604e99c0ec5ebeddb.jpg

Σκοτεινή εξαίρεση, το BF1. Λόγω του "γνωστού" 100%CPU bug, όχι απλά δεν είδα βελτίωση στα fps (για τις ίδιες πάντα ρυθμίσεις), αλλά αντίθετα είμαι και ένα 10-15% κάτω (!!!), και ψάχνω τρόπους να το συνεφέρω (έχει δρόμο η ιστορία, εκεί).

Στα πλαίσια της "σύγκρισης", έφτιαξα έναν πίνακα με μετρήσεις, με διάφορα canned benches που είχα διαθέσιμα (αυστηρά canned, λόγω της επαναληψιμότητας, γνωρίζοντας αντίστοιχα πόσο αξιόπιστα ή μη είναι λόγω της ιδιαιτερότητάς τους), στον οποίο περιλαμβάνεται η 290οc, όπως λειτουργεί εδώ και 1.5 περίπου χρόνο (χειμώνα-καλοκαίρι), η V56 stock (ακριβώς όπως μπήκε από το κουτί της, χωρίς να πειράξω το παραμικρό) και η V56 με το μέγιστο σταθερό* uv που μπόρεσα να πετύχω (-130mv!!, κάτι παραπάνω από 10%), λίγο τσίμπημα στο PowerThrottle (+20%), και ένα manual fan profile (λίγο πιο επιθετικό, αλλά εξίσου αθόρυβο με το stock...πολύ πιο αθόρυβο από την AC IV όταν αυτή τερμάτιζε για να ψύξει το Hawaii.

Εννοείται πως όλες οι ρυθμίσεις, τόσο σε θέμα οδηγών, όσο και στα benches είναι ακριβώς οι ίδιες.

Όταν μπορέσω και πιάσω "ταβάνι" σε oc με uv πάλι (μικρότερο όμως από το τωρινό μέγιστο), θα συμπληρώσω τον πίνακα. Πιθανότατα θα γίνει μια προσπάθεια με ΗΒΜoc, μία με core οc, και μία με το "τελικό" καθημερινό προφίλ μου.

Προτάσεις και παρατηρήσεις, ευπρόσδεκτες. Όποιος έχει όρεξη να οπτικοποιήσει τις μετρήσεις, ελεύθερα (είμαι λίγο τεμπέλης). Αύριο ίσως αξιωθώ/προλάβω να βάλω ποσοστά διαφοράς.

Αυτά, προς το παρόν.

290oc vs V56Stock vs V56UV+Fan vs V56MaxStable.xlsx

*Μέγιστο σταθερό, το uv με το οποίο συνέχιζα να έχω αύξηση επιδόσεων. Από ένα σημείο και μετά (έφτασα μέχρι -150mV και αστάθεια, με την έννοια να μην τρέχει το bench/παιγνίδι, δεν πέτυχα), παρατήρησα πτώση επιδόσεων, οπότε γύρισα ένα "σκαλί" παραπάνω από εκεί που είδα την τελευταία βελτίωση).

εδιτ (πέρα από τις εικόνες): Κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Η V στη σελίδα του κατασκευαστή  αναφέρει για μέγιστο boost clock τα 1512MHz. Τόσο στο GPU-Z όμως, όσο και στο Adrenaline Wattman, εμφανίζει 1590/92, οπότε αυτή είναι η τιμή που βλέπετε στο excel.

Οι ρυθμίσεις στη 290 είχαν γίνει με το MSI AB. Για τη V, προτίμησα το Wattman (το εργαλείο δηλαδή των οδηγών της AMD), αφού υποτίθεται πως προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και δυνατότητα παραμετροποίησης. Μπορώ να πω πως είναι αρκετά φιλικό στη χρήση, αν και χρειάζεται λίγο να συνηθίσεις κάποιες διαφορές αρχικά.

edit 21/06/18:

Ανέβηκαν οι μετρήσεις και τα ποσοστά με το ΗΒΜ@950, και το ίδιο uv/fan prof κλπ.

Ίδια έκδοση οδηγών (αν και αναφέρεται πως οι 18.6.1 κάτι παραπάνω προσφέρουν), ίδιες πάντα λοιπές ρυθμίσεις, αλλά μου τα χάλασε το auto update του Steam στο 3dMark (ήρθε χτες ένα patchάκι, το οποίο φαίνεται να "έριξε" λίγο τις μετρήσεις...όχι όμως κάτι στατιστικά σημαντικό).

Από τα αποτελέσματα φαίνεται πως κάποια benches/games επηρεάζονται και από τη μνήμη (λιγότερο ή περισσότερο), κάποια άλλα όχι. Ένα -30%, αφέθηκε επίτηδες, να φαίνονται και οι κουλαμάρες.

Υπόψιν, όλες οι μετρήσεις, από την αρχή, έχουν γίνει με ανοιχτό browser, άλλα προγράμματα, διαγνωστικά κλπ, κι όχι σε "αποστειρωμένες" συνθήκες. Αντίστοιχα, η εγκατάσταση των Win, μόνο καθαρή δεν είναι.

Αν υπάρχει κάποια πρόταση για κάποιο bench ή κάποια ρύθμιση, ευχαρίστως να τη συζητήσουμε.

Κάποια στιγμή, θα ξεκινήσω να πειραματίζομαι με core oc, αλλά προς το παρόν θα "αφεθώ" λίγο στο gaming.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Σάπιος" FX ft 290oc vs V56

Δεν ξέρω από vega κάρτες αλλά γιατί την κάνεις undervolt και δεν την σπρώχνεις όσο πάει με τη max τάση? Σύντομα χρειάζεσαι αναβάθμιση πλατφόρμας για να χαρείς την καινούρια καρτάρα σου πάντως.

Με οποιονδήποτε 4c/8t ryzen και πάνω, 6c, 8t ή 6c intel, μπορεί και να εξαφανιστεί το bf1 100% cpu usage bug.....

Επίσης ωραία σύγκριση θα ήταν με την αμέσως προηγούμενη γενιά (480,580) και την αντίστοιχη ngreedia 1080 (νομίζω?)

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 1

16 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε

"Σάπιος" FX ft 290oc vs V56

Δεν ξέρω από vega κάρτες αλλά γιατί την κάνεις undervolt και δεν την σπρώχνεις όσο πάει με τη max τάση? Σύντομα χρειάζεσαι αναβάθμιση πλατφόρμας για να χαρείς την καινούρια καρτάρα σου πάντως.

Με οποιονδήποτε 4c/8t ryzen και πάνω, 6c, 8t ή 6c intel, μπορεί και να εξαφανιστεί το bf1 100% cpu usage bug.....

Επίσης ωραία σύγκριση θα ήταν με την αμέσως προηγούμενη γενιά (480,580) και την αντίστοιχη ngreedia 1080 (νομίζω?)

To uv γίνεται γιατί πολύ απλά, δεν χρειάζεται τόση τάση η κάρτα για να δουλέψει σωστά.

Ίσα ίσα, δημιουργεί πρόβλημα. Ανεβάζει θερμοκρασίες πιο γρήγορα/εύκολα, και επειδή το ΗΒΜ είναι αρκετά ευαίσθητο, με χαμηλά σχετικά όρια ανοχής στο vBIOS, ξεκινά το thermal throttling και κόβει την κάρτα σε επιδόσεις.

Είναι μεγάλο θέμα, το οποίο έχει παρατηρηθεί από την 1η μέρα κυκλοφορίας των V, κι ακόμα πιο πριν, με άλλες κάρτες της AMD, οι οποίες έρχονταν ρυθμισμένες από το εργοστάσιο εξωφρενικά ψηλά (η 290 μου, stock λειτουργούσε με -71mV, ενώ ακόμα και στο σχετικά ψηλό oc που πέτυχα, δεν χρειάστηκα καν το "normal" "ρεύμα" της. Πολύ περισσότερο, στο 0 είχα θέματα με οποιοδήποτε οc, αφού ακόμα και στα 1000-1025MHz η οθόνη αναβόσβηνε σε έντονο gaming ή benches).

Για full oc δεν ξέρω τι θα χρειαστεί, δεν είναι άμεσα στις προτεραιότητές μου, ίσως κάποια στιγμή για το γμτ και μόνο.

Αναφορικά στο 100%bug, διαφωνώ. Είναι αδιανόητο αυτό που έχει γίνει με το BF1. Η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του παιγνιδιού δεν έχει i7 ή έστω i5 τελευταίας γενιάς (6c) και αντίστοιχους Ryzen, για να μη δίνει σημασία η DICE/EA. Το θέμα αυτό δεν υπήρχε λίγους μήνες πριν. Εμφανίστηκε μετά από κάποιο patch του παιγνιδιού (κάπου στο σχετικό νήμα αναφέρω ότι ξαφνικά είδα μεγάλη αύξηση στη χρήση επεξεργαστή και πτώση επιδόσεων, πριν καιρό), χωρίς να άλλαξε τίποτα για εμάς που να το δικαιολογεί (βελτίωση της μηχανής γραφικών, αλλαγή επιπέδου γραφικών-εφέ κλπ). Οφείλουν να το στρώσουν, αλλά ποιός μας δίνει σημασία...

Δεν περιμένω να είμαι τερματισμένος με το σύστημά μου στα πάντα, αλλά είναι αστείο να έχω χειρότερες επιδόσεις στο ίδιο ακριβώς παιγνίδι ξαφνικά, με το ίδιο (και πολύ περισσότερο με ισχυρότερο) h/w, στο ίδιο επίπεδο ρυθμίσεων.

14 ώρες πριν, IoaZ είπε

Ευχαριστούμε για τα excel :)

Άμα μπορείς ανέβασε  μία την ram από 800 -->900--945 για να δούμε πόσο επηρεάζει στα games .  

Είναι το επόμενο βήμα, ίσως και σήμερα. Είναι mem chocked το V (όπως και τα Fury), αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο θα μπορέσω να το δείξω αυτό στο δικό μου h/w.

• Like 3

Μικρό (ελάχιστο) update στο αρχικό excelόφυλλο:

(1) Κάποια ποσοστά (δεν έχουν υπολογιστεί όσα είχαν ακραίες διακυμάνσεις, όπως μικροκολλήματα του υπολογιστή που πήγαιναν τα fps σε μονοψήφια κάτω του 50% των υπολοίπων).

(2) Προστέθηκε το in-game bench του AC:O, μόνο για το V, στις ρυθμίσεις που είχε στην εγκατάσταση το παιγνίδι.

(3) Διευκρινίζεται το είδος του score στα διάφορα benches.

Επίσης, στο θέμα "πειράγματος", με 1 click (κυριολεκτικά), το ΗΒΜ πήγε από 800 στα 900ΜΗz, και δείχνει να λειτουργεί σωστά.

Σε 2 benches που έτρεξα, δείχνει κάτι να κερδίζει κι από εδώ.

• Like 2

Πέτρο είσαι ο άνθρωπός μου, μόνο εσύ με καταλαβαίνεις:P Είμαι στην ίδια φάση με εσένα μόνο που δεν το έλεγα για να μην φάω κράξιμο, αλλά τώρα θα εκδηλωθώ: Πήρα και εγώ Vega56 με fx8320. Είχα την Gigabyte 290 και την 34um68-p (1080p ultrawide), τις πούλησα και πήγα σε Vega 56 red dragon και 34uc88-p (1440p ultrawide - εννοείται). Τον fx τον έχω στα 4,5ghz και την Vega δεν την έχω πειράξει, δεν νομίζω ότι έχει νόημα και απ' ότι έχω διαβάσει είναι ήδη optimized στις default ρυθμίσεις και δεν χρειάζεται ούτε undervolt. Ίσως αυξήσω λίγο τον πυρήνα και εγώ κάποια στιγμή. Ένα πράγμα έχω να πω: Μας σώζει η ανάλυση. Σε 1080p γίνεται η σφαγή των Αρμενίων... Περιμένω αφορμή πάντως κάποια στιγμή να μεταβώ και εγώ σε ryzen ή intel (λέμε τώρα) αλλά για την ώρα λέω να αράξω στον (αθάνατο να τα λέμε αυτά) fx, ο οποίος μια χαρά την κάνει τη δουλειά του γενικώς, μόνο στα παιχνίδια υπάρχει ένα θέμα. Μέχρι τουλάχιστον να φάω κάνα τρελό μπουκάλι σε κάποιο παιχνίδι και μου τη βαρέσει...

Δοκίμασες DX12 στο BF1 ; Φτάνει 100% τον 8-core FX το παιχνίδι ; Για τους 4c/4t ήξερα ότι τους πάει τόσο, 8-core 100% μου 'ρχεται περίεργο..Δοκίμασε να πειραματιστείς με το ''render ahead limit''. Καλορίζικη η κάρτα, τώρα μάζεψε φραγκάκια για Ryzen ;)

43 λεπτά πριν, chrisde είπε

Πέτρο είσαι ο άνθρωπός μου, μόνο εσύ με καταλαβαίνεις:P Είμαι στην ίδια φάση με εσένα μόνο που δεν το έλεγα για να μην φάω κράξιμο, αλλά τώρα θα εκδηλωθώ: Πήρα και εγώ Vega56 με fx8320. Είχα την Gigabyte 290 και την 34um68-p (1080p ultrawide), τις πούλησα και πήγα σε Vega 56 red dragon και 34uc88-p (1440p ultrawide - εννοείται). Τον fx τον έχω στα 4,5ghz και την Vega δεν την έχω πειράξει, δεν νομίζω ότι έχει νόημα και απ' ότι έχω διαβάσει είναι ήδη optimized στις default ρυθμίσεις και δεν χρειάζεται ούτε undervolt. Ίσως αυξήσω λίγο τον πυρήνα και εγώ κάποια στιγμή. Ένα πράγμα έχω να πω: Μας σώζει η ανάλυση. Σε 1080p γίνεται η σφαγή των Αρμενίων... Περιμένω αφορμή πάντως κάποια στιγμή να μεταβώ και εγώ σε ryzen ή intel (λέμε τώρα) αλλά για την ώρα λέω να αράξω στον (αθάνατο να τα λέμε αυτά) fx, ο οποίος μια χαρά την κάνει τη δουλειά του γενικώς, μόνο στα παιχνίδια υπάρχει ένα θέμα. Μέχρι τουλάχιστον να φάω κάνα τρελό μπουκάλι σε κάποιο παιχνίδι και μου τη βαρέσει...

Γιατί να φας κράξιμο (κι εγώ, μαζί)?

Κλεμμένα τα 'χουμε?

Αντικειμενικά μιλώντας, ο FX κάποια παιγνίδια δεν μπορεί να τα σπρώξει όσο πρέπει, με κάρτες αυτού του επιπέδου.

Σε 1440, είναι σχετικά αδιάφορο το θέμα, εκτός από πολύ χτυπητές εξαιρέσεις.

Η αλλαγή "πρέπει" να γίνει, αλλά το συζητάμε για πότε.

Γνώμη μου, πάντως, είναι να κάνεις uv...τελικά είναι δυο κλικ στο Wattman, και μόνο κέρδος έχεις.

6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δοκίμασες DX12 στο BF1 ; Φτάνει 100% τον 8-core FX το παιχνίδι ; Για τους 4c/4t ήξερα ότι τους πάει τόσο, 8-core 100% μου 'ρχεται περίεργο..Δοκίμασε να πειραματιστείς με το ''render ahead limit''. Καλορίζικη η κάρτα, τώρα μάζεψε φραγκάκια για Ryzen ;)

Σε 12 παραμένει η ίδια απελπιστική κατάσταση που υπήρχε πάντα...stutter κι άγιος ο Γιαχβέ.

Το έχω ήδη αναφέρει...δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά ο FX...κάτω από 70% ήταν (κάτω κι από 50% συνήθως, εκτός από σημεία με πολλά εφέ-εκρήξεις-καπνούς) στο παιγνίδι.

Εμφανίστηκε το θέμα μετά από κάποιο patch/dlc (πέφτει άγριο κράξιμο για τα δύο τελευταία DLC...αναφέρουν πως είναι "σπασμένος" ο κώδικας για multicore/process/thread σε αυτά), και ρήμαξε και τους τετραπύρηνους.

Για να καταλάβεις, από Low σε Ultra, έχω πλέον ούτε 10fps διαφορά, με CPU>95% συνεχώς...είναι αστείο.

Τώρα με κάποια "πειράματα" κάτι καταφέρνω.

Το "render ahead limit" για τον FX, αυστηρά στο 1 πρέπει να είναι, αλλά θα δω τις επόμενες ημέρες.

• Like 1

Κλασική DICE..Φτιάχνει 2 και χαλάει 10. Εδώ είναι broken το texture filtering από κάποιο update και μετά(Έχει πάνω από χρόνο τώρα η κατάσταση αυτή). Για να διορθωθεί η θολούρα πρέπει να βάλεις 16xAF από τον driver. Αλλιώς βλέπεις το παρακάτω χάλι..Ελπίζω στο BF V να 'ναι φτιαγμένα αυτά τα χάλια..

OPSqY0C.jpg

• Like 1

55 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Κλασική DICE..Φτιάχνει 2 και χαλάει 10. Εδώ είναι broken το texture filtering από κάποιο update και μετά(Έχει πάνω από χρόνο τώρα η κατάσταση αυτή). Για να διορθωθεί η θολούρα πρέπει να βάλεις 16xAF από τον driver. Αλλιώς βλέπεις το παρακάτω χάλι..Ελπίζω στο BF V να 'ναι φτιαγμένα αυτά τα χάλια..

OPSqY0C.jpg

XoXoXoXo...

Η ΗΒΜ ας πούμε ότι τερμάτισε στα 950.

Σταθερότατη εκεί, έβγαλε όποιο bench έτρεξα, χωρίς artifacts κλπ, με άλλοτε άλλα κέρδη (περισσότερα αύριο).

Στα 1000, μαύρη οθόνη/έχασε το σήμα, hard reset.

Πιθανότατα να υπήρχε κάποια ενδιάμεση σταθερή τιμή, αλλά για 10-20MHz δεν έκατσα να το ψάξω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ask, and you shall receive... 😛

2018_06.21-11_55.png.eb7a9da0465aefda19cf5733c6cf311b.png

Edit: Ανέβηκαν στο αρχικό post οι μετρήσεις και τα ποσοστά με το ΗΒΜ@950, και το ίδιο uv/fan prof κλπ.

Ίδια έκδοση οδηγών (αν και αναφέρεται πως οι 18.6.1 κάτι παραπάνω προσφέρουν), ίδιες πάντα λοιπές ρυθμίσεις, αλλά μου τα χάλασε το auto update του Steam στο 3dMark (ήρθε χτες ένα patchάκι, το οποίο φαίνεται να "έριξε" λίγο τις μετρήσεις...όχι όμως κάτι στατιστικά σημαντικό).

Από τα αποτελέσματα φαίνεται πως κάποια benches/games επηρεάζονται και από τη μνήμη (λιγότερο ή περισσότερο), κάποια άλλα όχι. Ένα -30%, αφέθηκε επίτηδες, να φαίνονται και οι κουλαμάρες.

Υπόψιν, όλες οι μετρήσεις, από την αρχή, έχουν γίνει με ανοιχτό browser, άλλα προγράμματα, διαγνωστικά κλπ, κι όχι σε "αποστειρωμένες" συνθήκες. Αντίστοιχα, η εγκατάσταση των Win, μόνο καθαρή δεν είναι.

Αν υπάρχει κάποια πρόταση για κάποιο bench ή κάποια ρύθμιση, ευχαρίστως να τη συζητήσουμε.

Κάποια στιγμή, θα ξεκινήσω να πειραματίζομαι με core oc, αλλά προς το παρόν θα "αφεθώ" λίγο στο gaming.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 3

1 ώρα πριν, IoaZ είπε

Να κρατάς την Hbm κάτω από 70 C.

Αυτός είναι ο σκοπός μου (καλά, από Οκτώβρη μέχρι Μάη, ευκολάκι), για αυτό κατέβασα και την τάση όσο γινόταν, να μη ζεσταίνεται τσάμπα ο πυρήνας και ζορίζεται η συνολική ψύξη του block.

Δυστυχώς, το GPU-Z δεν με βοηθάει καθόλου...βγάζει μετρήσεις επιπέδου 400ο, 1900W κλπ στους "σένσορες".

Κάποιο άλλο πρόγραμμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...