Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω έναν Ryzen 2700X πάνω σε Asus ROG X470-F με 16GB( 2x8 ) G.Skill Flare X 3200MHz(F4-3200C14D-16GFX). Θέλω να αναβαθμίσω σε 32GB μνήμη. Σύμφωνα με το QVL της μητρικής μου δεν είναι συμβατή με άλλα δύο ίδια DIMMάκια. 

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1)  Έχει δοκιμάσει κάποιος άλλος τον παραπάνω συνδυασμό, και αν ναι, δουλεύει; 

2) Υπάρχει περίπτωση με κάποια μελλοντική αναβάθμιση του BIOS να αλλάξει κάτι; Η μήπως πρέπει απλά να πουλήσω τις μνήμες μου και να βρω ένα 32άρι σετ που να υπάρχει στο QVL να τελειώνω;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν βλέπω στο qlv της μητρικής 32gb σε 3200MHz έτσι κι αλλιώς.  Θα παίξει σίγουρα αλλά ταχύτητα δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς.

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε μπορεί να μην έχει νόημα να πάρω άλλα επειδή και δύο ίδια να πάρω πάλι θα παίζουν σε χαμηλότερες συχνότητες. Απλά δεν ξέρω πόσο πιο αργά θα παίξουν.

Δημοσ.

Είχα κάνει από 16 σε 32GB, αναβάθμιση. Πρέπει να είναι όμοια τα dims. Το καλύτερο, για μεγαλύτερη ταχύτητα είναι τα 2 dims, φυσικά. Με αναβαθμίσεις στο Bios, σιγά σιγά, κατάφεραν να πάνε 3200 MHz, αλλά κάποιες φορές, είχα errors. 2993 MHz πάνε απροβλημάτιστα. Αν θες οπωσδήποτε το μέγιστο της ταχύτητας η λύση είναι να πουλήσεις τις 2 μνήμες. Θα χάσεις όμως χρήματα.

Υ.Γ: τα dims  που έχω, είναι Hynix die.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο παρακάτω link βλέπω ότι οι ίδιες μνήμες, σε Asus ROG Hero VII, έτρεξαν κανονικά με 16CAS όμως. Στο QVL της συγκεκριμένης μητρικής δεν φαίνεται τέτοια συμβατότητα. 

Αναφορά σε κείμενο

Four DIMM Support

I've had a question on using four DIMMs in the forums. For 2017 Ryzen and X370 if you used 4 DIMMS, you often got stuck at a maximum 2667 MHz. We tested this with four Flare-X DIMMs from G.Skill. Basically, we inserted them, enabled the XMP and after a reboot, the system posted nicely at 32GB (4x16GB) 3200 MHz CL16. No problem there.

http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-7-2700x-review,19.html

Επεξ/σία από SlickNick

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...