eMike Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Είναι βασικό, όταν δουλεύετε σε ένα κλάδο να γνωρίζετε -τα βασικά τουλάχιστον- από αυτά που δικαιούστε καθώς και τις συμβατικές σας υποχρεώσεις, φυσικά. Παράδειγμα, ο φίλος που λέει ότι δουλεύει 22:00-06:00 και μετά καπάκι 14:00-22:00 θα πρέπει να γνωρίζει εαν αυτό επιτρέπεται. Στο λιανεμπόριο, που είμαι εγώ, πρέπει από βάρδια σε βάρδια να μεσολαβούν υποχρεωτικά 11ώρες τουλάχιστον για να το δηλώσεις στο ΕΡΓΑΝΗ. Εγώ πιστεύω ότι κάνει πουστιά ο συγκεκριμένος εργοδότης με αυτά που δηλώνει σε σχέση με αυτά που δουλεύετε. Εάν το ψάξεις και του κάνεις καταγγελία είναι 10 χιλιάρικα το κεφάλι εκτός ωραρίου εργασίας χωρίς παζάρια.. Κοίτα λίγο τις καταστάσεις προσωπικού, κανονικά (και υποχρεωτικά) πρέπει να είναι κάπου αναρτημένες σε εμφανές σημείο. Σχετικά με τον φίλο που είναι έγγυος η γυναίκα του, εκεί δε μπορεί να απαιτήσει κάτι. Είναι ηθικό το θέμα και βασίζεται απλά στο φιλότιμο του manager. Δε μπορεί να καταγγείλει κάτι. Όταν βέβαια, με το καλό έρθει το παιδάκι, τσιμπάς τη γονική άδεια για φροντίδα παιδιού και τον πονάς λιγάκι. Βέβαια, επειδή από όσο αντιλαμβάνομαι δεν είναι και πολύ human oriented τα πράγματα στη δουλειά σου, καλό θα είναι όταν τελειώσει η άδεια αυτή να έχεις κάτι άλλο έτοιμο γιατί δε βλέπω να σε κρατάνε.. Με τα κακά αφεντικά, καθώς και με τους κακοπληρωτές, αν δε πάθεις δε θα μάθεις δυστυχώς. Στην προηγούμενη μου δουλειά, από τα 15 σχεδόν χρόνια εκεί, τα τελευταία 5 ήμουν σταθερά 7 έως 10 μήνες "μέσα" στις πληρωμές..Και αυτό γιατί είχα δεθεί και πολλά πράγματα δε τα έβλεπα καθαρά. Απλήρωτος για μήνες, έβγαλα πέρα εγκυμοσύνη, γέννα δύο παιδιών καθώς και άλλα σοβαρά προσωπικά θέματα (νοσηλείες γονιού, κηδείες κλπ). Κάποια στιγμή, στο αφεντικό που με είχε σιγουράκι πήγα και είπα το προφανές, θέλω τα λεφτά μου. Και μου έκανε απόλυση, και τα πήρα όλα μέχρι τελευταίο ευρώ, και έχω βρει κάτι πολύ πολύ καλύτερο πλέον.
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 1 hour ago, eMike said: Εάν το ψάξεις και του κάνεις καταγγελία είναι 10 χιλιάρικα το κεφάλι εκτός ωραρίου εργασίας χωρίς παζάρια.. Κοίτα λίγο τις καταστάσεις προσωπικού, κανονικά (και υποχρεωτικά) πρέπει να είναι κάπου αναρτημένες σε εμφανές σημείο. Δεν ισχύει αυτό. €10.500 είναι το φιξ πρόστιμο που ρίχνει το ΣΕΠΕ (ή το ΙΚΑ) όταν ο υπάλληλος είναι εντελώς ανασφάλιστος. Όλες οι υπόλοιπες παραβάσεις που διαπιστώνει το ΣΕΠΕ πάνε κλιμακωτά και πρέπει να πληρούνται προϋποθέσεις, εδώ υπολογίζεις το πρόστιμο για κάθε παράβαση εύκολα. Για να φάει 10k ο εργοδότης επειδή είχε εργαζόμενο να εργάζεται εκτός δηλωμένου ωραρίου θα πρέπει να είναι υπότροπος και να εξαντλήσει ο έλεγχος την αυστηρότητά του.
Liverpool89 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Σχεδον ξερω τι ειναι παράνομο και τι οχι, οι αλλαγές βαρδιας που γινονται ξερω οτι πρέπει να περασουν 11 ωρες και μετα να ξαναπας αλλα δεν τηρειται εγω φευγω, παω σπιτι για 5ωρες και ξαναδουλεια και εχουν απαιτησεις σαν να γυρναω απο ρεπό. Μια φορα απο αλλαγη βαρδυ σε μεσημερι (23:00-07:00 15:00-23:00) πηγα ευδιάθετος γιατι ειχε κλωτσησει για πρωτη φορα το μωρο, δεν τους είπα γιατι ειμαι χαρούμενος απλα δεν εδειχναν τα μουτρα μου ταλαιπωρημενα και με ρωτησε το αφεντικο πως και φαινεσαι τοσο ξεκουραστος. Γίνονται πολλα που ουτε εγω τα εβλεπα. Εχουμε δυο παλιους μηχανικους που ναι εκει 18 και 16 χρονια αντίστοιχα, αλλα κανεις του με πτυχιο εστω επαλ, εγω εχω μηχανολογου μηχανικου (τ.ε) οπου οσες φορες ειπα να με δηλωσουν σαν μηχανικο, το αρνηθηκε κατηγορηματικά το αφεντικο γιατι οι αλλοι εχουν βαλει καποιες προϋποθέσεις. Οι παλιοι μηχανικοι γινανε λογο συγκαιριων, ο ένας ηταν στο κλαρκ και σιγα σιγα μαθαινε την δουλεια και ο αλλος ηταν συσκευαστης και μετα και αυτος εμαθε. Ο πρώτος (που ηταν στο κλαρκ) γυρισε και ειπε πως άμα με απαλλάξουν απο τα βραδινα και κανει αυτος μερικα απο τα δικα μου, θα πάψει να κανει ορισμενες αλλαγες που τις ξέρει μονο αυτος, δηλαδη τους απειλησε. Εν τω μεταξυ οριν τεσσερης μηνες γεννησε η γυναικα του και ήμουν ενας απο αυτους που δεν επαιρνα ρεπό γιατι ειχε γιατρο και εκανα 16ωρα για να βοηθησω την κατάσταση. Ο αλλος μου ειπε το προβλημα του εργοστασίου ειναι προβλημα μας, το προσωπικο σου προβλημα ειναι προβλημα σου και βρισκεις λυση μονος σου. Λεω οκ. Οποτε γουσταρετε πάμε στα αφεντικα να λυσουμε το θεμα γιατι μαλλον εχετε προβλημα με μενα. Τοτε μου τα γυρισε πως μην το πηγαίνω ως εκει δεν χρειάζεται Εχουν ερθει σε διαστημα 14μηνων περιπου 12 ατομα για εκπαίδευση, να γινουν μηχανικοι, σε ποσοστο επιτυχιας ημαστε 0% κανεις δεν εκατσε. Ολοι φευγανε γιατι βλεπανε κατι στραβο κανεις δεν μου ελεγε το λογο, εκτος ενος τελευταιου, πως οι δυο παλιοι μιλανε μεταξυ τους και εχουν φτιαξει ετσι την κατάσταση να τους κανουν να φευγουν. Πριν δυο μερες ενας νεος μηχανικος εκανε βραδυ δοκιμαστικα να δουν τα αφεντικα αν τα βγαζει πέρα, ο παλιος μηχανικος ειχε ρεπό, δεν τον αφησε να βγάλει την βαρδια μονος του, εμαθα οτι πήγε στο εργοστάσιο να τον κανει παρεα. Υπάρχουν πολλοι αλλοδαποί στην δουλεια, ανεχονται να τους εχουν απληρωτους για πανω απο 6 μηνες, αλλους τους χρωστανε 10χιλιαρικα και δουλευουν ολο το μηνα χωρις ρεπο και οποτε με ακουν να λεω κατι σωστο μου λενε μην τα λες αυτα αυτοι ειναι αφεντικα και μεις εργατες και οποτε θέλουν οι παλιοι μηχανικοι σε διώχνουν, αν ο βραδινος σε βγαλει δυο κιτρινες καρτες μου είπε χαρακτηριστικά, ο πρωινός σου βγαζει κοκκινη και λεει τα αφεντικα να σε διωξουν. Πηρε πληρωμενη απαντηση, ας παρουν φορα να μου τα κλασουν, οσο δουλεύει το μυαλο μου και είμαι ορθιος ολο το εργοστάσιο στο αλλαζω θεση οποτε θες. Δεν μου ξαναμιλησε
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Στις 16/6/2018 στις 6:14 ΜΜ, panagiotis.8000 είπε Ειχε ρωτησει κι αλλους υπαλληλους εκει που καθησαν μερικους μηνες και τα μασαγανε. Τις απαντουσανε δεν ξερουμε συννενοησου με τον λογιστη μην ρωτας εμας κλπ... Αλλα εμενα μου κανει εντυπωση πως παραιτουνται πολλα ατομα σε καιρους κρισης....Τι να πω ρε παιδια δινουν 3 και 60 κι αυτα ουτε καν. Αναρωτιεμε αν απλα κανουν αρπαχτες και προσλαμνανουν ατομα για να βγαλουν τσαμπα τη δουλεια δεν τους πληρωνουν μετα ξαναπαραιτουνται παιρνουν νεους κλπ... Αυτό το έκανε μια εταιρεία που είχα πάει, ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Ονομαζόταν TALANTON και προσλάμβανε πρόσκαιρα άτομα για Merchandising..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα