Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Τι ακριβώς διάβασεςτο link που παρεθεσες λέει ότι ο νόμος επιτρέπει δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα μετά τις 6 ώρες εργασίας και μάλιστα ο εργαζόμενος για αυτά τα 15 λεπτά που θα κάνει διάλειμμα δεν είναι υποχρεωμένος να βρεσκετε την επιχείρηση δηλαδή μπορεί να σηκωθεί να φύγει και να πάει σε μία καφετέρια να πιείτε ένα καφέ ή να πάρει ένα σάντουιτς ή να φάει.

Αυτην σου την απάντηση είδες να παρέθεσα;

Τι ακριβώς διάβασες στο νόμο που να λεει ότι συμπεριλαμβάνεται στο 8ωρο, όπως έγραψες ότι "Φυσικά καί είναι μέσα στο 8ωρο"?

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Επειδή έχω σκοτωθεί με τον λογιστή μου και με δύο διαφορετικές ΣΕΠΕ για αυτό το θέμα, είναι ξεκάθαρο ότι το διάλειμμα ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο οκτάωρο. Περιλαμβανόταν μέσα στο οκτάωρο όταν υπήρχαν ΣΣΕ, πλέον από το πρώτο μνημόνιο και εφεξής έχουν καταργηθεί οι ΣΣΕ και επομένως το διάλειμμα είναι εκτός του οκταώρου.

Το πρόβλημα είναι ότι στο πρόγραμμα που καταθέτει μία επιχείρηση, δεν γίνεται να δηλώσει ως χρόνο νόμιμης εργασίας 8 ώρες και 15 λεπτά, δεν αφήνει το σύστημα να γίνει κάτι τέτοιο.

Μία από τις απαντήσεις που έχω πάρει από ΣΕΠΕ ήταν «δεν πάνε για τσιγάρο ή για κατούρημα μέσα στο ωράριό τους; Ε, από εκεί συμπληρώνονται τα 15 λεπτά», πράγμα που έρχεται σε αντίθεση όμως με το ότι μπορούν να φεύγει ο εργαζόμενος εκτός εργασίας στη διάρκεια του διαλείμματος.

• Like 2
Δημοσ.

Έτσι όπως το πανε θα φτασουν να πουν πως μπορεί να βγαίνει να πηγαίνει στην καφετέρια απέναντι για κατούρημα = διάλειμμα εκτός εταιρείας!

Στο τσιγάρο όμως, αν είναι κάποια σοβαρή εταιρεία, εννοείται πως το κάπνισμα γίνεται εκτός εταιρείας, οπότε άνετα εμπίπτει στο νομό. Μην σου πω ότι στην εταιρεία που είμαι, σίγουρα το διάλειμμα τσιγάρου είναι πάνω από ώρα για έκαστο καπνιστή εργαζόμενο, όλοι κάτω στην είσοδο είναι κάθε τόσο και κανουν πηγαδάκια....θα το έλεγα και υπερεκμετάλλευση.

Δημοσ.

Στην πράξη το διάλειμμα  αναλόγως σε τι πόστο απασχολεισαι , υπάρχει και είναι μέρος του ωραρίου σου.Αλλοι δε κάνουν διάλειμμα αλλοι 5 λεπτά , άλλοι 30 λεπτά νόμιμα σύμφωνα με το καθεστώς.Εχει να κάνει με το που θα απασχοληθεις.Δεν είναι κάτι το απόλυτο.

Δημοσ.

Ναι οκ, βέβαια ξεχνάμε ότι όσοι χρησιμοποιούν Η/Υ (το 99% εργαζομένων σε γραφεία) δικαιούνται ούτως ή άλλως διαλείμματα... 

• Moderators
Δημοσ.
52 minutes ago, CallMeRp said:

Στην πράξη το διάλειμμα  αναλόγως σε τι πόστο απασχολεισαι , υπάρχει και είναι μέρος του ωραρίου σου.Αλλοι δε κάνουν διάλειμμα αλλοι 5 λεπτά , άλλοι 30 λεπτά νόμιμα σύμφωνα με το καθεστώς.Εχει να κάνει με το που θα απασχοληθεις.Δεν είναι κάτι το απόλυτο.

Μόνο που εδώ συζητάμε για το τι λέει ο νόμος που είναι κάτι απόλυτο. Στην πράξη προφανώς και ισχύουν διαφορετικά πράγματα και σιγά μην υπάρχει άνθρωπος που κάνει μόνο 15 λεπτά διάλειμμα στο οκτάωρο, όπως επίσης σιγά μην υπάρχει άνθρωπος που δουλεύει μόνο 8 ώρες.

Δημοσ.

Δεν προβλέπεται εντός του ωραρίου αλλά ανάλογα την δουλειά μπορεί να το έχεις κανονικά στην σύμβαση σου όπως έχω και εγώ γιατί εκ των πραγμάτων λόγο της φύσης της δουλειάς είναι αδύνατον να αποδώσεις τα μέγιστα. Η φωνή του ανθρώπου έτσι και αλλιώς έχει περιορισμένη χρήση και μετά την 1,5 ώρα αρχίζει και "χαλάει". 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα εχω γραψει και παλιοτερα.

Δουλευω σε εργοστάσιο, οπου ειμαι (και καλα )υπευθυνος βαρδιας. Η κατασταση ειναι πολυ τραγικη ως απελπιστικη.

Εχουμε τρεις βαρδιες και ημαστε συνολικα 3 μηχανικοι (7-15,15-23,23-7) οι βαρδιες δεν ειναι κυλιόμενες. Μια εβδομαδα πρωί κλπ. Αλλα ενας μηχανικος παλιος κανει μονο τα πρωινα και οι αλλοι δυο αλλαζουν δευτερη με τριτη βαρδια. Μονο οταν θελει να πάρει ρεπο ο πρώτος κάποιος πηγαίνει πρωί.

Μπορει απο βραδυ να πας μεσημερι και απο μεσημέρι πρωί, κατι που είναι παρανομο.

Ο μηχανικος που κάνει μονο πρωινη βαρδια λειπει, οποτε θελει, εναν μηνα για ελιες, δεκα μερες για ενοικιαζομενα κι αλλα πολλα. Οταν εγω θελω να λειψω, το αφεντικο με παραπέμπει στους μηχανικους να συννενοηθω μαζι τους(το ιδιο κανει και με τον τρίτο μηχανικο), οταν  ομως ο πρωτος μηχανικος θελει να παρει ρεπο μιλαει μονο με το αφεντικο και τα μαθαινουμε τελευταια μερα.

Συν οτι δουλευουμε, Σαββατοκύριακα σαν κανονικες μέρες και αργιες, ολες εκτος Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά και Πάσχα σαν κανονικες μέρες.

Επειδη η κατάσταση με εχει φερει σε ενα τερμα πρωτα ψυχολογικά και μετα σωματικα, εμφανιστικε μια δουλεια απο το πουθενά, σε εντελώς διαφορετικό αντικειμενο με αυτο που κανω τωρα. 

Ειναι αποθηκαριος 6ημερο 8-16, οπου αυριο θα παω να μιλήσω μαζι τους. Εχω ομως εναν ενδιασμο μεσα μου, πως θα φυγω, ενω ξερω οτι θα εχουν προβλημα οι αλλοι δυο μηχανικοι και ειδικότερα ο τριτος που μαζι τραβάμε το παλουκι και του πρώτου. Ξερω οτι θα με πουν αχαριστο, αλλα η αχαριστια ξεκιναει απο τον εργοδοτη που συμπεριφέρεται στους μηχανικους του εντελως αντιθετα.

Τελευταία και ο τριτος μηχανικος σκεφτεται να φυγει. Αυτο με ζοριζει ακομα πιο πολυ, γιατι απο την μια θελω να φυγω να κανω μια πιο ανετη δουλεια απο θεμα ωραριων και περιβάλλοντος και απο την αλλη λεω αν φυγεις κι εσυ, αυτοι δεν θα εχουν καποιον.

Τι θα κανατε στην θεση μου.

Υ.Γ: τα λεφτα στην δευτερη δουλεια και λιγοτερα να ναι από αυτη που ειμαι τώρα δεν είναι κριτηριο για να την απορριψω, γιατι τα εχω αφησει σε δευτερη μοιρα. Δεν με ικανοποιει σαν περιβαλλον εργασιας και προοπτικης και ειναι στο ευρυτερο τομεα μου.

Με έχουν ημερομίσθιο με 30€ την μερα, παιρνω οσα μια απλη συσκευαστρια που εχουμε στο εργοστάσιο. Και αυτο με κάνει να ξερω πραγματα για την δουλειά αλλα να μην εχω ορεξη να τα κανω. 

Οποια συμβουλη δεκτη

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Οποια συμβουλη δεκτη

Στη θέση σου θα έφευγα διότι αναφέρεις πως έχεις φτάσει σε ένα τέλμα σωματικό και ψυχικό. Άλλωστε 30 ευρώ που σου δίνουν είναι ένα τίποτα και θα τα βρεις παντού.

Ακόμα δεν θα είχα κανέναν απολύτως ηθικό ενδοιασμό να τους παράταγα στα κρύα του λουτρού. Μάλιστα θα το επιδίωκα να τους ενημερώσω τελευταία στιγμή για τους της χαλάσω όσο πιο πολύ μπορώ αφού δεν μου συμπεριφέρθηκαν ανθρώπινα όσο ήμουν ακόμα εκεί. Ειδικά στον παπάρα με τις ελιές και τα ενοικιαζόμενα θα του την έλεγα άσχημα αφού δεν θα είχα πλέον τίποτα απολύτως να χάσω. Επίσης να θυμάσαι πάντα πως και αυτοί θα σε απόλυαν χωρίς ειδοποίηση και στα ξαφνικά αν δεν ικανοποιούνταν από τη δουλειά σου ή χρειαζόταν να γίνουν περικοπές.

Δεν υπάρχει συναισθηματισμός στο θέμα της δουλειάς, να κοιτάς πάντα το συμφέρον σου όπως ακριβώς κάνουν και αυτοί. Ποτέ μη φύγεις από μια δουλειά αν δεν έχεις βρει κάποια άλλη πάντως (εκτός και αν δεν σε πληρώνουν οπότε πάμε αλλού). 

Έχε πάντως στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως σε αυτή την κωλοεποχή και την κωλοχώρα που κατοικούμε, είμαστε οι περισσότεροι εύκολα αναλώσιμοι και μπορεί στη νέα δουλειά που θα πας να είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα από την τωρινή ή να σου πουν μετά από μία εβδομάδα πως δεν τους κάνεις ή να μην αντέχεις το εξαήμερο στην αποθήκη (που είναι βαριά δουλειά).

Δεν ξέρω τι υποχρεώσεις έχεις (οικογένεια/χρέη) αλλά ποτέ μη το δένεις σχοινί κορδόνι πως θα κάτσεις καιρό σε μια δουλειά. Αλλά σου ξαναλέω εσύ ο ίδιος λες πως έχεις φτάσει σε ένα τέλμα οπότε στην ουσία ξέρεις πολύ καλά τι να κάνεις απλά χρειάζεσαι μια ακόμη επιβεβαίωση από εμάς.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού δεν την παλεύεις, σήκω φύγε. Πέρα από σένα, σκέψου ότι κι ο 3ος μπορεί να βοηθηθεί αν φύγεις, είτε σε συνθήκες είτε οικονομικά. Δλδ, να ξεκαθαρίσεις τους λόγους που φεύγεις (ακόμα καλύτερα αν το έχεις κάνει θέμα και παλιότερα). Πιάσε το αφεντικό κι εξήγησέ του για ποιούς λόγους θα φάει το αγγούρι μέχρι να βρει να σε αντικαταστήσει, να τον εκπαιδεύσει κλπ. Μετά πιθανότατα να προσέξει τον άλλο που μένει πίσω, ειδικά αν το παίξει λίγο έξυπνα κι αυτός. Μάλλον μέχρι τώρα δεν είχατε μιλήσει ούτε εσύ ούτε ο 3ος, οπότε έβγαινε και η δουλειά του αφεντικού και του "παλιόςναούμχώσετουςπιτσιρικάδες".

Δημοσ.
51 minutes ago, Liverpool89 said:

Οποια συμβουλη δεκτη

Κατα τη γνωμη μου ενδοιασμους μπορεις μονο να εχεις για το ειδος της δουλειας που καλεισαι να κανεις στο νεο ποστο και αν αυτο ειναι στο αντικειμενο σου, αν δηλαδη προκειται να σε παει μπροστα. Μετα ειναι το θεμα της αμοιβης, αν σε καλυπτει γιατι δεν ακουγεται και πολυ θελκτικη.

Κατα τα αλλα, ο εργοδοτης σου δε σε σεβεται, οποτε δεν του οφειλεις κατι περα απο τα τυπικα που αναγραφονται στο συμβολαιο σου, πχ 2 βδομαδες notice. Ακομα και αν σε σεβοταν τα ιδια οφειλεις, να εισαι τυπικος, αλλα προφανως αν σεβοταν τη δουλεια σου δε θα σκεφτοσουν να φυγεις.

Καταλαβαινω την εννοια της συναδελφικοτητας προς τον 3ο μηχανικο που μοιραζεστε το παλουκι, αλλα its a job. Δε νοειται αχαριστια και οποιος το επικαλειται ειναι τουλαχιστον ανοητος. Κανεις μια δουλεια και για τους δικους σου λογους δε σε καλυπτει πια. Τελος συζητησης.

• Like 1
Δημοσ.

Μια ζωή έχεις αδερφέ, δεν έχεις δεύτερη. Τίμα όποιον σε τιμάει. Τους άλλους γράψε τους. Πες εμπιστευτικά στον 3ο μηχανικό ότι θα την κάνεις, ώστε να προετοιμαστεί και αυτός ψυχολογικά, ενημέρωσε την επιχείρηση πως φεύγεις και ξεκίνα στη νέα δουλειά. Κάθε αλλαγή για το καλύτερο. Μην χαλάς την υγεία σου άσκοπα. Καταλαβαίνω πως έχεις ενδοιασμούς για τη νέα δουλειά. Μπορεί η τωρινή σου να είναι χάλια, αλλά πληρώνεσαι στην ώρα σου, αν καταλαβαίνω σωστά. Και ίσως αυτό σε κρατάει ακόμη. Φοβάσαι πως θα είναι τα πράγματα αλλού. Αλλά αν δεν κάνεις τώρα την αλλαγή, ίσως αργότερα να μην μπορεί το ίδιο εύκολα. Στην τελικά πιάσε το αφεντικό και ζήτα του αυτά που πιστεύεις πως δικαιούσαι. Αν δεν σου δώσει αυτά που πιστεύεις πως αξίζεις, φύγε και μην κάνεις ούτε δεύτερη σκέψη. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Ειναι αποθηκαριος 6ημερο 8-16, οπου αυριο θα παω να μιλήσω μαζι τους. Εχω ομως εναν ενδιασμο μεσα μου,

Τι θα κανατε στην θεση μου.

Οποια συμβουλη δεκτη

Αλλον ενδοιασμο επιβαλλεται να εχεις -> [συνηθεστατα, ητοι δυστυχως στην πλειοψηφια],
οι αποθηκαριοι, & παντως σιγουρα στην Ελλαδα, ειναι <<η χαρα>>(sick) του...Ορθοπεδικου
+ του Φυσικοθεραπευτη..! Ετσι οχι μονο δεν συζηταμε οτι δεν παιρνεις ποτε...συνταξη, απο
/σε αυτο ειδικα το επαγγελμα, αλλα στην πραξη, δεν ειναι τυχαιο οτι δεν βλεπεις να εχουν
μεινει π.χ. +40ρηδες ικανοι να κανουν -δηλαδη αντεξουν..- σε αυτη την hardcore εργασια!💩
(ειδικα οπου ειναι ζορικη: π.χ. Σουπερ Μαρκετ κλπ, δεν μιλαμε για 'αποθηκαριο' Δημοσιου)

Δημοσ.

Δε θα σου πω να μείνεις ή να μείνεις, σκέψου όμως τι μέλλον έχει η νέα εταιρία που επιλέγεις.

Είναι υγιής η εταιρία; Παράγει προιόν που θα αντέξει στην Ελλάδα της κρίσης;

Ζύγισέ το και αυτό και αποφάσισε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...