Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνώμη ρε παιδιά πως μαζεύονται 5-6 χιλιάδες με μισθούς 600€? Δηλαδή θέλω να πω οκ δεν σε πληρώνει τον πρώτο μήνα άντε το δεύτερο, Ε στον τρίτο κάτι πρέπει να κάνεις. Καταρχήν πως περνάς ο ίδιος όταν δεν έχεις πάρει φράγκο 3 μήνες. Δηλαδή έχουν περάσει 10 μήνες απλήρωτος και περιμένεις τι? Να κερδίσει ο εργοδότης το τζόκερ να σε πληρώσει?

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vasivouzoukos είπε

Πρόστιμο δεν πρέπει να τρώει μόνο το λαμόγιο ο εργοδότης για την μη καταβολή μισθού και ενσήμων. Πρόστιμο πρέπει να τρώει και το κωλοθύμα που κάθεται και τα ανέχεται όλα αυτά και μένει μήνες απλήρωτο γαμώντας έτσι εμάς τους υπολοίπους που ποτέ δεν θα καταδεχόμασταν να κάνουμε τέτοιο πράγμα.

Θεωρητικά έχεις δίκιο, πρακτικά κάτσε να δούμε αν θα βρεθεί ποτέ κυβέρνηση να το εφαρμόσει αυτό.

Δημοσ.

Νομίζω το πρόστιμο ισχύει και στον εργαζόμενο για ανασφάλιστη εργασία. Το είχα πει στον γαμπρό μου να πάει να καταγγείλει μια κουφ@λ@ που δεν του έβαζε ένσημα,και μου είπε εντάξει θα φάει αυτή πρόστιμο 10500€ αλλά θα βάλουν και σε μένα. Ισχύει?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 17/6/2018 στις 12:28 ΠΜ, notist είπε

Νομίζω το πρόστιμο ισχύει και στον εργαζόμενο για ανασφάλιστη εργασία. Το είχα πει στον γαμπρό μου να πάει να καταγγείλει μια κουφ@λ@ που δεν του έβαζε ένσημα,και μου είπε εντάξει θα φάει αυτή πρόστιμο 10500€ αλλά θα βάλουν και σε μένα. Ισχύει?

Κανονικα οχι. Δεν ειναι και πολυ λογικο αλλωστε. Καλο θα ηταν να παει στο ΣΕΠΕ. Τα ενσημα καταφερνουν και τα παιρνεις. Ειναι κριμα να ταφησει το θεμα ετσι. Εκει που υπάρχουν ζόρια ειναι στο θεμα καταβολης χρωστουμενων μισθων. 

Και το προστιμο πλεον δυναται να μειωθει μεσω "κινητρων". Γινανε θετικες αλλαγες (κατα την αποψη μου) στον τομεα αυτο. Τα ειχε ανακοινωσει και η Υπουργος, δεν γνωριζω απο πότε τιθενται σε ισχύ όμως. 

http://www.enikonomia.gr/economy/186470,achtsioglou-erchontai-ta-nea-prostima-gia-tin-adiloti-ergasia.html

Δημοσ.
Στις 16/6/2018 στις 11:54 ΜΜ, Vasivouzoukos είπε

Πρόστιμο δεν πρέπει να τρώει μόνο το λαμόγιο ο εργοδότης για την μη καταβολή μισθού και ενσήμων. Πρόστιμο πρέπει να τρώει και το κωλοθύμα που κάθεται και τα ανέχεται όλα αυτά και μένει μήνες απλήρωτο γαμώντας έτσι εμάς τους υπολοίπους που ποτέ δεν θα καταδεχόμασταν να κάνουμε τέτοιο πράγμα.

Έτσι ακριβώς.

Παρόλο που συμφωνώ 100% ,το θέμα δεν είναι εύκολο διαχειρίσιμο όταν ο υπάλληλος-θύμα βρίσκεται σε οικονομική στενότητα και ευελπιστεί ότι ο πρώτος μήνας θα εξοφληθεί στα μισά του δεύτερου και πάει λέγοντας όπου φτάνει ο 4ος-5ος κτλ και παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει ,έχοντας λάβει έναντι.Σε αυτό πατάει ο εργοδότης που δείχνει κύριο υπαίτιο το σύστημα ενώ και τα έξοδα του κάνει(ταξίδια-έξοδα διατροφής)  και τα κέρδη του έχει.Θέλει το ελάχιστο δυνατό κόστος - την μέγιστη απόδοση ,έχοντας το ανθρώπινο δυναμικό με 0 ηθικό , 0 διάθεση.Διανύουμε σκοτεινές εποχές όπου μερικοί θέλουν να ωραιοποιήσουν καταστάσεις σαν κι αυτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλο ενα γλαφυρο παραδειγμα της ελληνικης πραγματικοτητας και του μεσου Ελληνα πολιτη. Κατηγορουμε (καλως) τον κακο τον εργοδοτη που παρανομει, δεν κατηγορει κανεις τα "θυματα" τους εργαζομενους που και μαυρα δεχονται να δουλεψουν αποτελωντας συναυτουργους του εργοδοτη στην παρανομια και δεν τολμανε να τραβηξουν καταγγελια στην επιθεωρηση εργασιας αρκουμενοι στα ψου-ψου-ψου και ψι-ψι-ψι μεταξυ τους ή σε φορουμς κλπ.

Και περιμενουμε με εργαζομενους που αντιμετωπιζουν παθητικα την ολη φαση (παροτι επηρεαζονται και οι ιδιοι), να μυρισει τα νυχια του το κρατος και να αντιληφθει καπως μαγικα την απο κοινου και συνενοημενη παρανομια εργοδοτη-εργαζομενου για να επεμβει.

Οπως στρωνεστε κοιμαστε, σε καθε επιπεδο. Οταν αυτο το παρετε χαμπαρι και παψετε να κατηγορειτε κακους εργοδοτες, κακο κρατος, κακους πολιτικους, μνημονια, Γερμανους κλπ κλπ και ασχοληθειτε πρωτα με τις προσωπικες σας ευθυνες απεναντι σε καθε τι κακως κειμενο, τοτε ισως και να καταφερετε να κανετε τη χωρα αυτη λιγο καλυτερη για τα δισεγγονα σας (τις γεννιες που προηγουνται των δισεγγονων τις εχετε παρει ηδη στο λαιμο σας, ουτως η αλλως).

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κακο κρατος κακοι επιχειρηματιες κακοι εργαζομενοι αλλα προς θεου μη τολμήσει να πεις κανεις οτι τελικα κακο ειναι το συστημα... αυτο ειναι δεδομενο.... ειμαστε εκπαιδευμενοι δουλοι που μαθαμε να δουλευουμε και τσαμπα αμα λαχει γιατι εχουμε και αυτη την επιλογη.

Ποτε δεν εχω ακουσει σε τετοια περιστατικα που αναφερει ο φιλος να κερδιζει κανεις κατι αν δεν οργανωθουν και αν δεν απεργησουν... ουπς ουπς κακη λεξη θα κλειδωσει τωρα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Curtis76 said:

Κακο κρατος κακοι επιχειρηματιες κακοι εργαζομενοι αλλα προς θεου μη τολμήσει να πεις κανεις οτι τελικα κακο ειναι το συστημα... αυτο ειναι δεδομενο.... ειμαστε εκπαιδευμενοι δουλοι που μαθαμε να δουλευουμε και τσαμπα αμα λαχει γιατι εχουμε και αυτη την επιλογη.

Ποτε δεν εχω ακουσει σε τετοια περιστατικα που αναφερει ο φιλος να κερδιζει κανεις κατι αν δεν οργανωθουν και αν δεν απεργησουν... ουπς ουπς κακη λεξη θα κλειδωσει τωρα.

H απεργια ως λεξη ειναι απαξιωμενη και γραφικη γιατι φροντισαν οι εργαζομενοι και οι εκπροσωποι του να την ξεφτυλισουν (και συνεχιζουν καθημερινα να το κανουν).

Επισης, δεν ειναι μονο η απεργια η λυση για εναν εργαζομενο που καταπατωνται τα δικαιωματα του. Αλλα στην Ελλαδιτσα που ο καθε ενας ειναι ικανος να κοψει το δεξι του χερι για να βολεψει το αριστερο του, ειναι προφανες οτι δεν υπαρχει ελπιδα για συλλογικοτητα και συνενοηση, ειναι αναμενομενο να πονταρουν ολοι σε...απεργιες για να βρουν το δικιο τους. Και στη συνεχεια ιδιωτευουν και κοιτανε την παρτη τους γιαυτο και η νοοτροπια του μεσου Ελληνα τον εχει καταντησει διαχρονικη γραφικη καρικατουρα των Βαλκανιων και της Ευρωπης γενικοτερα.

Σε οτι αφορα το συστημα που αναφερεις τι ακριβως εννοεις; Δεν ειναι κατι αοριστο το συστημα...Ειναι ο πολιτης, το κρατος (του οποιου συνιστωσα ειναι κυριως ο πολιτης), οι νομοι (των οποιων η εφαρμογη εξαρταται κυριως απο τον πολιτη), και η νοοτροπια. Με λιγα λογια το συστημα δεν ειναι κατι αοριστο στο οποιο φορτωνουμε ολα τα κακα της μοιρας μας για να ξεμπερδευουμε απο τις προσωπικες ευθυνες μας. Το βασικοτερο κομματι του συστηματος ειναι ο ιδιος ο πολιτης, δηλαδη εσυ που σου φταιει (το συστημα).

• Like 6
Δημοσ.
29 minutes ago, Curtis76 said:

αλλα προς θεου μη τολμήσει να πεις κανεις οτι τελικα κακο ειναι το συστημα

Ποιο πιστεύεις πως θα ήταν ένα καλύτερο σύστημα;

• Like 1
Δημοσ.

Ποσα συστηματα ξερεις.?? Επισης ποσους φιλους  ξερεις να εχουν απεργήσει και ποσους να μην....  με βαση αυτα που εχω ζησει επειδη δεν απεργει κανενας γι αυτο τραβαμε οτι τραβαμε και επειδη κανενας δε παραδεχεται οτι φοβαται μας φταιει οτιδηποτε αλλο εκτος απο τον φοβο μας..

Δημοσ.

Ρε παιδια ειστε σοβαροι , θελετε να κατσει ο ελληνας να σκεφτει και να παρει την ευθυνη πανω του για κατι κακο στη ζωη του???

Αν εχετε τον θεο (αλλαχ κτλ οτι βολευεται ο καθενας) σας....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, Curtis76 said:

με βαση αυτα που εχω ζησει επειδη δεν απεργει κανενας γι αυτο τραβαμε οτι τραβαμε

Καμια σωτηρια.

Δημοσ.
46 minutes ago, AristidisZ said:

Πραγματικά απορώ αν ξέρεις κανείς τι σημαίνει "επίσχεση εργασίας".... 

Όταν το είχα γράψει παλιότερα σε αντίστοιχο θέμα, μου είχαν απαντήσει "Ναι, αλλά θα σε απολύσει μετά". Ενώ να δουλεύεις τσάμπα και να παρακαλάς είναι καλύτερο.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλοι πάνε και δουλευουν με την λογικη καποτε θα τα πάρω.

Στην δουλειά που ειμαι το χω ξαναφερει.

Το 85% ειναι αλλοδαποι δουλευουν ολο το μηνα, οταν πηγα εγω ζητησα ρεπο με κοιταξε και γκρινιαξε τα πηρα ομως, τωρα του ειπα για αδεια παλι γκρινιαζει και δεν θελει να μου δωσει, εγω θα την παρω τις ημερομηνίες που του δηλωσα πριν ενα μηνα, αν με απειλησει θα φυγω.

Πριν μια εβδομαδα εδωσε σε εναν υπαλληλο αυξηση 5€, απο 25€ του τα κανε 30€, προχτες του ειπε στα ξανακανω 25€. Αυτο φανερωνει ποσο ανευθυνοτητα και μη φερεγγυότητα υπαρχει στην εταιρια. Του ειπε θα σου απαντήσω σε δυο μερες, το συζητησε μαζι μου, επειδη κανουμε την ιδια δουλεια, του είπα οτι δεν με συμφερει αυτο που θα σε προτεινω αλλα να το κανεις, πες του ή με δινεις 30€ ή φευγω. 

Αν φυγει θα μεινουμε 3 μηχανικοι για τρεις βαρδιες.

Ενα αλλο ευτραπελο, δουλευουμε κυριακη, χωρις να μαστε δηλωμενοι στο εργανη(νομιζω το λεω σωστά). Τωρα που κυκλοφορει το ικα, ξαφνικα μας δηλωνει, ως τωρα πηγαινε περι πιστεως και πατριδος ο επιπλεον μισθος. Πρεπει να γινει δηλαδη ελεγχος και μετα να γινουν νομιμοι για ενα μικρο διάστημα.

Να αναφερω οτι δουλευω ολες τις αργιες, 28/10, 25/3 1/5, 15/8 αγιου πνευματος ολες τις κυριακες και σαββατο και παιρνω μονο το κανονικο 30€ που συμφωνήσαμε και αν κανω τριτη βαρδια παιρνω +25%=7,5€ παραπανω που την αλλη μερα μπορει να με βαλει μεσιμερι και οχι ρεπο.

Επεξ/σία από Liverpool89

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...