Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, έχω ένα παλιό Μηχάνημα με μητρική asus a8v deluxe 939s, ενώ έχω κάνει αναβάθμιση bios Controller κλπ τον διαβάζει τον ssd στο bios αλλά μέσα στα Windows δεν μου τον διαβάζει. Τι πρέπει να κάνω; ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, αν υποθέσω ότι είναι καινούριος ο ssd και προφανώς δεν είναι αυτός που έχει το λειτουργικό πρέπει να του δώσεις ένα γράμμα για να τον δουν τα windows.

Πήγαινε στη διαχείριση των δίσκων και πάτησε επάνω του και διαμόρφωσέ τον ή απλά δώστου ένα γράμμα.

Screenshot_1.jpg

Επεξ/σία από Nikos747
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikos747 είπε

Καλησπέρα, αν υποθέσω ότι είναι καινούριος ο ssd και προφανώς δεν είναι αυτός που έχει το λειτουργικό πρέπει να του δώσεις ένα γράμμα για να τον δουν τα windows.

Πήγαινε στη διαχείριση των δίσκων και πάτησε επάνω του και διαμόρφωσέ τον ή απλά δώστου ένα γράμμα.

Screenshot_1.jpg

Αφου θα ειναι καινουργιος θα χρειαζεται διαμορφωση (MBR η GPT αναλογα το μεγεθος) και μετα ονομα οντως, το θεμα ειναι πως εγω νομιζα πως τσεκαρε και δεν του τον εμφανιζει καν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Αφου θα ειναι καινουργιος θα χρειαζεται διαμορφωση (MBR η GPT αναλογα το μεγεθος) και μετα ονομα οντως, το θεμα ειναι πως εγω νομιζα πως τσεκαρε και δεν του τον εμφανιζει καν.

Η διαφορά είναι ή καινούριος γενικότερα ή καινούριος στο σύστημα😃. Γιατί μπορεί να τον έβγαλε από κανέναν πιο καινούριο που τον αντικατέστησε και να τον έβαλε σε αυτόν για να τσουλίσει καλύτερα. Ότι θα τον δει σε εκείνο το σημείο αφού τον βλέπει το bios είναι σίγουρο. Εδώ τον είδε σε socket 754.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Nikos747 είπε

Η διαφορά είναι ή καινούριος γενικότερα ή καινούριος στο σύστημα😃. Γιατί μπορεί να τον έβγαλε από κανέναν πιο καινούριο που τον αντικατέστησε και να τον έβαλε σε αυτόν για να τσουλίσει καλύτερα. Ότι θα τον δει σε εκείνο το σημείο αφού τον βλέπει το bios είναι σίγουρο. Εδώ τον είδε σε socket 754.

3 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Εχεις γυρισει απο IDE σε AHCI τον SATA controller στο BIOS?

Έχει acpi μόνο. Δεν έχει ahci δυστυχώς. 

Δεν τον βλέπει πουθενα μέσα στα Windows.. 

2 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Δεν μου τον εμφανίζει καθόλου τπτ..μόνο bios.. 

Επεξ/σία από tasosathens
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tasosathens είπε

Έχει acpi μόνο. Δεν έχει ahci δυστυχώς. 

Δεν τον βλέπει πουθενα μέσα στα Windows.. 

Σαν ide θα τον χρησιμοποιήσεις έτσι κι αλλιώς. Κάποια λάθος ρύθμιση στο bios θα έχεις αν δε σου τον εμφανίζει στα windows καθόλου, ούτε στις συσκευές.

Ανέβασε φώτο από το bios.

Δημοσ.

Να πω ότι η αρχική μου σκέψη ήταν να κάνω clone τον παλιό σε αυτό.. Αλλα λέω ας πάω σε καθαρή εγκατάσταση από την αρχή, αλλά πάλι δεν μου μπουταρει usb flash για να κάνω install τα Windows 7.

Μόλις τώρα, Nikos747 είπε

Σαν ide θα τον χρησιμοποιήσεις έτσι κι αλλιώς. Κάποια λάθος ρύθμιση στο bios θα έχεις αν δε σου τον εμφανίζει στα windows καθόλου, ούτε στις συσκευές.

Ανέβασε φώτο από το bios.

received_10213854723016472.jpeg

received_10213854710096149.jpeg

received_10213854689735640.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tasosathens είπε

Να πω ότι η αρχική μου σκέψη ήταν να κάνω clone τον παλιό σε αυτό.. Αλλα λέω ας πάω σε καθαρή εγκατάσταση από την αρχή, αλλά πάλι δεν μου μπουταρει usb flash για να κάνω install τα Windows 7.

Δε δουλεύει σε AHCI/RAID χωρίς να βάλεις πρόσθετους drivers.

Ανέβασε και την αντίστοιχη δική σου

Screenshot_22.jpg

Επεξ/σία από Nikos747
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nikos747 είπε

Δε δουλεύει σε AHCI/RAID χωρίς να βάλεις πρόσθετους drivers.

Για τον σκληρό λες έτσι; και πως θα βρω τους πρόσθετους drivers; και που θα τους προσθέσω; ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, tasosathens είπε

Για τον σκληρό λες έτσι; και πως θα βρω τους πρόσθετους drivers; και που θα τους προσθέσω; ευχαριστώ 

Θα μπλέξεις και δεν αξίζει. Κάνε εγκατάσταση σαν ide να σου δουλέψει να τσουλίσει το σύστημα έτσι κι αλλιώς σε sata 1 δε πρόκειται να πιάσεις επιδόσεις απλά  latency θα γλιτώσεις.

19 λεπτά πριν, tasosathens είπε

received_10213854689735640.jpeg

Δε σου τον εμφανίζει στο bios όμως πού τον είδες ;🤢

Επεξ/σία από Nikos747
Δημοσ.

Θα μπλέξεις και δεν αξίζει. Κάνε εγκατάσταση σαν ide να σου δουλέψει να τσουλίσει το σύστημα έτσι κι αλλιώς σε sata 1 δε πρόκειται να πιάσεις επιδόσεις απλά  latency θα γλιτώσεις.

Δε σου τον εμφανίζει στο bios όμως πού τον είδες ;🤢

Δεν έχω φώτο.. Μου τον εμφανίζει όταν ξεκινάει το pc σαν εμφανίζει συσκευές 111gb και μέσαhard disk drive βλέπει το usb και τον σκληρό σαν sata κάτι υποθέτω ότι είναι αυτό που άλλαξα κάτι ρυθμισεις..  δεν το εμφάνιζε Νωρίτερα. 

Εγκατάσταση σαν ide τι εννοείς; πως δηλ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tasosathens είπε

Δεν έχω φώτο.. Μου τον εμφανίζει όταν ξεκινάει το pc σαν εμφανίζει συσκευές 111gb και μέσαhard disk drive βλέπει το usb και τον σκληρό σαν sata κάτι υποθέτω ότι είναι αυτό που άλλαξα κάτι ρυθμισεις..  δεν το εμφάνιζε Νωρίτερα. 

Εγκατάσταση σαν ide τι εννοείς; πως δηλ; 

Με USB τον εχεις συνδεδεμενο; (μαλλον καταλαβα λαθος απλα ειπα να τσεκαρω)

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.

Δοκιμασε τον σε ολα τα sata, μηπως δεν καθεται σωστα στο συγκεκριμενο αφενος,
και αφετερου μηπως προτιμα τον αλλο / 2o controller = Promise, αντι για τον Via 😋

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...