Προς το περιεχόμενο

Abit NF7S rev2.0 ή Epox 8rda3+ rev 2.1

denexo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά για πείτε ποια από τις δύο; Έχω διαβάσει topics μέσα στο forum που οι μεν υποστηρίζουν την πρώτη και οι άλλοι την δεύτερη. Αν μπορείτε να δικαιολογείτε και την προτίμηση σας.Άντε μπας και καταλήξω σε κάποια.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το Σάββατο έστησα ένα μηχάνημα σε μια φίλη μου με AbitNF7S.

Καλό πακετάκι! NForce2, DualDDR, Soundstorm, Ethernet, Firewire, Usb2, SATA, RAID κτλ.

Απροβλημάτιστα όλα πάνε μέχρι στιγμής και κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση. Τα πάντα κάθησαν με ευκολία.

Με epox είχα μια άσχημη εμπειρία με μνήμες την οποία είχαν αρκετοί, αλλά δε ξέρω αν έχει αλλάξει η κατάσταση με την rev 2.1.

Συγκεκριμένα:

http://insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=374618

http://omen.teipir.gr/forum/viewtopic.php?t=1212 (γράφω ως Fugitive_Mind)

Δημοσ.

xmmmm, pragmatika dyskoli epilogi. ego tin 8rda+ rev1.0 pou eixa tin ekapsa alla den eimoun kai poly efxaristimenos apo tin apopsi oti xreiazotan vdd kai vram mod gia na paei psila eno i nf7-s rev2.0 pou exo exei poly kalo voltage kai gia mnimes kai gia chipset opote de me vlepo na xreiazomai amesa kapoio mod ;)

episis i abit mou fainetai ligo kalyteri san poiotita kataskevis syn oti exei digital coaxial in/out kai digital optical out onboard mazi me ooooolo ton ypoloipo syrfeto apo gadgets/dynatotites pou de mou edine i epox(den ksero an exei allaksei kati apo tin 8rda+ kai meta). ego afta eixa na po. apo ekei kai pera einai ligo poly diki sou epilogi giati kai ta 2 boards einai panomoiotypa kai den exei na zilepsei tpt to ena apo to allo ;)

ego pistevo pos o,ti kai na dialekseis tha meineis efxaristimenos :)

Δημοσ.

Να στο θέσω ως εξής.

Βασικό (και ψιλοβασικά μοναδικό) μειονέκτημα της 8rda3+

Το 8rda3+ δεν έχει το MCP-T southbridge αλλά το απλό MCP με αποτέλεσμα να μην έχει τον ήχο συμβατό με το πρότυπο Soundstorm της Nvidia(5.1 hardware decoding αν θυμάμαι καλά και ελάχιστα resources να απασχολεί). Έχει αντιθέτως ένα "απλό" 5.1 κύκλωμα που εντάξει και απο θύρες είναι κομπλέ και 5.1 είναι αλλά Soundstorm δεν είναι.

Μειονέκτημα της Abit NF7-S

Δεν έχει και τόσο καλή ποιότητα κατασκευής. Απόδειξη αυτού ότι πολλές NF7-s σκάνε στις πρώτες μέρες χρήσης. Συν ότι οι διακυμάνσεις στα voltage όταν ζορίζεις το σύστημα είναι εντονότατες με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η σταθερότητα του συστήματος

Τα max voltage των δυο μοντέλων (πρώτα η 8rda3+ και μέτα η NF7-s) και δυο σχόλια...

Vcore: 2,2 - 2,3 (οτιδήποτε πάνω απο 1,85 είναι υπερβολή συν του ότι όπως είπα το voltage του πυρήνα τρώει φρίκη σε συνθήκες full load)

Vdimm 2,9 και τα δυο (το vdimm mod στην 8rda3+ αν είναι όπως και στην 8rda+ είναι αρκετά δύσκολο, στην abit nf7-s δεν ξέρω, αλλά το μαθαίνουμε αν σε ενδίαφέρει extra voltage)

Vdd 2,0 - 1,7 (η μεσαία επιλογή της 8rda3+ το 1,8 δλδ είναι αυτό που προτιμάται. Μπορείς εύκολα πάντως να κάνεις το σχετικό Mod στην NF7-s με ένα αγώγιμο μαρκαδόρο και επομένως να εξαλείψεις αυτό το μικρό μειονέκτημα

Ουσιαστικά στις ρυθμίσεις του voltage έχουμε ισοπαλία.

Το ερώτημα λοιπόν που ανακύπτει είναι κατα πόσο το soundstorm είναι σημαντικό για σένα. Αν δεν είναι τράβα για μια 8rda3+. Αν απο την άλλη είναι, τότε η Abit NF7-s είναι για σένα. Και προς θεού μην πας για καμιά DFI. Ναι μεν μπορεί και βαράει 250-270 fsb αλλά τα latencies του είναι τόσο χαμηλωμένα που ειλικρινά δεν βλέπω γιατί να αξίζει να την πάρεις (εκτός φυσικά αν θέλεις να λές ότι έχεις 250 fsb, τότε by all means)

Ουφ κουράστηκα πάω να δω το Μαλένα

Δημοσ.

Πρόβλημα για το Soundstorm δεν υπάρχει αφού χρησιμοποιώ ήδη την Audigy και αυτή θα χρησιμοποιώ για ήχο. Πάντως παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μάλλον κλίνω προς Epox(καταλυτικότατος ο LL_NEO). Θα βρω αύριο στη γύρα εδώ στο Βόλο και αν μου πουν για πάνω από 135Ε τους λέω πάρτε 3 και την παραγγέλνω από Hac-shop με courier.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με όσα λέει ο LL_NEO εκτός από την τάση στις μνήμες.

Όλες οι Abit που έχω δει (3-4) , δίνουν περίπου 0.1V παραπάνω στις μνήμες απ'ότι ρυθμίζεις στο bios (άρα όταν ρυθμίζεις 2.9V , δίνει ~3V πραγματικά) , επιβεβαιομένο με πολύμετρο.

Αν θυμάμαι καλά η 8RDA3+ κάνει ακριβώς το αντίθετο (δίνει λιγότερη τάση απ'ότι ρυθμίζεις).

Αυτό είναι το μόνο πλεονέκτημα της Abit στο overclocking (πάντως και το mod της Abit για την τάση στις μνήμες είναι αρκετά δύσκολο).

Δημοσ.

Αυτό ομολογώ δεν το ξερα. Αν πάντως η 8rda3+ έχει το ίδιο κύκλωμα vdimm με αυτό της 8rda+ (που λογικά το έχει) δε νομίζω να έχει απόκλιση προς τα κάτω. Το MBM5 δείχνει σταθερά 2,91, αλλά δεν ξέρω ποια θα είναι η πραγματική τάση αν έκανα τη μέτρηση με τη σαφώς ακριβέστερη μέθοδο του πολύμετρου

Δημοσ.
Όχι απλά είμαι γαμάτος user με γαμάτη υπογραφή και όλοι υποκλίνονται

Ξέχασα να πω ότι είμαι και μετριόφρων;

μηπως το συγχεεις με το monico-φρων ???

Δημοσ.

Φίλε Marcos_Aurilius δεν είχα κατασταλάξει ήδη στην Epox. Γεγονός πάντως είναι πως ήμουν 60-40 υπέρ αυτής. Αν κάποιος πρόβαλε πειστικότατα επιχειρήματα για την Abit όπως ο LL_NEO για την Epox τότε θα αγόραζα την Abit. Βασικά οι λόγοι που δεν προτίμησα την Abit είναι :1)η όχι και τόσο καλή ποιότητα κατασκευής και 2)το διαζύγιο με την Nvidia (ότι οδήγησε σε αυτό και οι συνέπειες)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...