Προς το περιεχόμενο

Η διοργανώτρια του ισπανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος «κρυφακούει» τους χρήστες της εφαρμογής της


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η La Liga, η οποία είναι η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, παραδέχθηκε πως μετατρέπει σε «κοριούς» τα smartphone των χρηστών που έχουν «κατεβάσει» την εφαρμογή της.

Το θέμα αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα El Diario, σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή ενεργοποιεί το μικρόφωνο της συσκευής, όταν μέσω του GPS ανιχνεύσει πως ο χρήστης βρίσκεται σε ένα μπαρ.

Στόχος της είναι να εντοπίσει καταστήματα τα οποία προβάλλουν ποδοσφαιρικούς αγώνες παράνομα, χρησιμοποιώντας «πειρατικό» εξοπλισμό και λογισμικό. Έτσι, η εφαρμογή επιστρατεύει έναν αλγόριθμο, ο οποίος μπορεί να «καταλάβει» αν αναμεταδίδεται κάποιος αγώνας, από τον ήχο του περιβάλλοντος που καταγράφει το μικρόφωνο του smartphone.

Η εφαρμογή ξεπερνά τις 10 εκατ. εγκαταστάσεις από το Google Play store. Όπως φαίνεται, η ενεργοποίηση του μικροφώνου γίνεται μόνο στην Ισπανία, κάτι που σημαίνει πως δεν «κατασκοπεύονται» οι χρήστες στο εξωτερικό.

Με δηλώσεις εκπροσώπου της στην ισπανική εφημερίδα, η La Liga υπερασπίστηκε την πρακτική της, υποστηρίζοντας πως η ζημία οι παράνομες αναμεταδόσεις ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ. Επίσης, υποστηρίζει πως τα ηχητικά δεδομένα αξιοποιούνται ως δεδομένα σε συνδυασμό με τις γεωγραφικές θέσεις, δηλαδή ότι δεν παρακολουθεί τις συνομιλίες των χρηστών.

Τέλος, ισχυρίζεται πως, κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής, ζητείται από τον χρήστη να αποδεχθεί την πρόσβαση στο GPS και το μικρόφωνο του τηλεφώνου του. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα δικαιώματα της εφαρμογής βρίσκονται καταχωνιασμένα στους «Όρους και τις Προϋποθέσεις» που προβάλλονται πριν από την εγκατάσταση – τα οποία περιγράφονται σε δύο μικρά αποσπάσματα ενός τεράστιου κειμένου, που συνήθως κανείς δεν διαβάζει.

Mashable


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Η κατασταση τεινει να ξεφυγει........." Με δηλώσεις εκπροσώπου της στην ισπανική εφημερίδα, η La Liga υπερασπίστηκε την πρακτική της ".

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ω, μλκ μου!!!

 

Έχουν ξεφύγει τελείως κάποιοι.

Η Ε.Ε. αν έχει κοχόνες, πρέπει να τους βάλει ένα αστρονομικό πρόστιμο.

 

Δεν πάμε καθόλου καλά...

 

Επεξ/σία από dolph
  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Δεν ειναι επιχείρηση η λα λιγκα; 

Δεν πρεπει να ακολουθεί το GDPR; 

Δεν πρέπει να φαει πρόστιμο; 

Δεν πρέπει καποιος να παει μεσα; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Τέλος, ισχυρίζεται πως, κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής, ζητείται από τον χρήστη να αποδεχθεί την πρόσβαση στο GPS και το μικρόφωνο του τηλεφώνου του. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα δικαιώματα της εφαρμογής βρίσκονται καταχωνιασμένα στους «Όρους και τις Προϋποθέσεις» που προβάλλονται πριν από την εγκατάσταση – τα οποία περιγράφονται σε δύο μικρά αποσπάσματα ενός τεράστιου κειμένου, που συνήθως κανείς δεν διαβάζει»

 

Η αποδοχή πρόσβασης στο GPS και το μικρόφωνο δε βρίσκονται μόνο καταχωνιασμένα στους όρους και προϋποθέσεις αλλά και στις άδειες (permissions) της εφαρμογής στο store. To πρώτο που πρέπει να κάνει ένας χρήστης πριν εγκαταστήσει μια εφαρμογή είναι να διαβάζει αυτές τις άδειες που παραχωρεί σε κάθε εφαρμογή. 

 image.png.b23b3a6ee44e999e08509b701657f2dd.png

 

Εξίσου σημαντικό από το παραπάνω θεωρώ ότι ενδεχομένως συνέβαιναν (και μπορεί να συμβαίνουν) τα παρακάτω:

https://www.theverge.com/2018/3/7/17091104/android-p-prevents-apps-using-mic-camera-idle-background

https://www.geek.com/android/android-apps-can-use-your-camera-without-you-knowing-1594579/

http://www.ez.ai/2014/05/exploring-limits-of-covert-data.html

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Ψέματα! Όσοι τα λένε αυτά είναι παρανοϊκοί, ψεκασμένοι. Βλέπουν φαντάσματα στο σκοτάδι. Γουστάρουν θεωρίες συνωμοσίας. Και αυτοί της La Liga που ισχυρίζονται ότι τα πράττουν λένε ψέματα, δεν τα κάνουν, απλά είναι τόσο παρανοϊκοί και ψεκασμένοι που νομίζουν ότι τα κάνουν επειδή φοβούνται ότι μπορεί να τα κάνουν και γιαυτό τα ομολογούν. Wait... what?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...