Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά κάνουν, να τα απαγορέψουν όλα αυτά τα ντροουυνια του διαόλου που μαζεύονται να παίρνουν μάτι την Σούλα του Ζίκου όταν μαζεύει τα σώβρακα του τσίτσιδη στο μπαλκόνι!

Νομοθεσία εμπνευσμένη από το Minority report. "Εντάξει μπορεί να μην έχει γίνει κανένα σοβαρό ατύχημα ποτέ, να έχει ξεφουσκώσει το hype και να έχουν μείνει οι πιο σοβαροί χομπίστες και αυτοί με τα παιχνίδια (που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να κάνουν ζημιά), αλλά εμείς απαγορεύουμε τα πάντα για να σας σώσουμε από τους εαυτούς σας".

Δημοσ.
2 ώρες πριν, karaLRS είπε

από ποτέ κάνουμε καλά να πυροβολούμε έτσι στον αέρα;; υπάρχουν υπηρεσίες που αναλαμβάνουν το πρόβλημα 

Από ποτέ, αλλά επειδή το φαινόμενο με τα drones διαφαίνεται οτι θα ενταθεί σε πολύ σοβαρό βαθμό τα επόμενα χρόνια και οι υπηρεσίες δεν θα είναι σε θέση να επιβάλλουν τον νόμο την τάξη και τις ποινές, όπως συμβαίνει τώρα με ληστές και διαρρήκτες, ο μόνος τρόπος να διασφαλίσει την ησυχία του κάποιος που ενοχλείται κατ' εξακολούθηση από κάποιον κάγκουρα θα είναι ο πυροβολισμός του drone, τώρα δεν είναι ανάγκη να πυροβολήσει με σφαίρες, μπορεί και με αεροβόλο αν και αυτό έχει συνέπειες.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Από ποτέ, αλλά επειδή το φαινόμενο με τα drones διαφαίνεται οτι θα ενταθεί σε πολύ σοβαρό βαθμό τα επόμενα χρόνια και οι υπηρεσίες δεν θα είναι σε θέση να επιβάλλουν τον νόμο την τάξη και τις ποινές, όπως συμβαίνει τώρα με ληστές και διαρρήκτες, ο μόνος τρόπος να διασφαλίσει την ησυχία του κάποιος που ενοχλείται κατ' εξακολούθηση από κάποιον κάγκουρα θα είναι ο πυροβολισμός του drone, τώρα δεν είναι ανάγκη να πυροβολήσει με σφαίρες, μπορεί και με αεροβόλο αν και αυτό έχει συνέπειες.

ξέρεις ότι πέρα από το drone υπάρχει περίπτωση η σφαίρα να χτυπήσει κάποιο παιδί; δηλαδή βλέπεις ένα drone να πετάει κοντά σου θα βγάλεις όπλο να το ρίξεις; 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, karaLRS είπε

ξέρεις ότι πέρα από το drone υπάρχει περίπτωση η σφαίρα να χτυπήσει κάποιο παιδί; δηλαδή βλέπεις ένα drone να πετάει κοντά σου θα βγάλεις όπλο να το ρίξεις; 

Για αυτό είπα οτι μπορεί να χτυπήσει το drone με αεροβόλο, οι μεταλλικές σφαίρες από κανονικό όπλο είναι πολύ επικίνδυνες, πάντως αν το φαινόμενο γενικευτεί σοβαρά στο μέλλον, στατιστικά σίγουρα θα υπάρξουν κάποιοι που θα πυροβολήσουν με όπλο. Δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα με drone και ούτε πρόκειται μάλλον, αλλά αν μου τύχει πάνω από 2-3 φορές να δω drone να πετάει δίπλα από το παράθυρό μου ή σε πολύ κοντινή απόσταση από την αυλή μου και την ταράτσα μου θα κοιτάξω να το ρίξω με αεροβόλο.

Δημοσ.

Το να πυροβολήσεις UAV (drone) είναι κακούργημα γιατί αντιμετωπίζεται ως αεροσκάφος (ναι σαν να πυροβολείς σε αεροπλάνο ή ελικόπτερο).

Υπάρχουν κανόνες αλλά και οι κάτοχοι έχουν δικαιώματα.

Ειδικότερα για την Αμερική ισχύει:

he FAA considers unmanned aircraft of any size to be covered under Title 18 of the United States Code 32, which describes “sabotage to include destruction of any aircraft in the special aircraft jurisdiction of the United States.” Violation of this code carries a maximum prison sentence of 20 years. In other words, it’s illegal to shoot down any aircraft in the U.S., including a drone, according to federal law. 

Πηγή

Καλό είναι να θεσπιστούν κανόνες όμως θα πρέπει να βελτιωθούν, γιατί οι τωρινοί αντιμετωπίζουν τους χειριστές UAV λες και πιλοτάρουν διαστημόπλοια... 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 15/6/2018 στις 10:45 ΜΜ, aris1986 είπε

Ένας έβαλε ένα 9mm όπλο και πυροβολούσε το drone, τον πήγε μέσα το fbi με σφαλιαρομπουνιδια...

Επίσης εκτός από μπανιστηρι στην Μαιρούλα απέναντι είναι επικίνδυνα και για τα υπουργεία, αεροσκάφη, αεροδρόμια, εταιρίες κτλπ. Μια σαπιλα και μισή είναι τα drones. Μόνο για συναυλίες του Παπακωνσταντίνου είναι για μένα, άντε σε κάνα βουνό να παίρνεις πλάνα.

νομιζεις φιλε μου ειναι μεχρι να παρεις στα χερια σου να οδηγισεις ενα, θα αλλαξεις γνωμη αμμεσα και μετα κολημα ακου που σου λεω

Δημοσ.

Καιρός ήταν να μπεί μια τάξη καθώς έχουμε δει σε εκδηλώσεις οι άσχετοι χειριστές να πετούν πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών...και μετά να υπάρχει έστω μια τυπική άδεια από τις αρχές γιατί γίνεται κατάχρηση. Το παν μέτρον άριστον δεν είναι κακό να ισχύει. Σε ότι αφορά το μητρώο απλά θα καταχωρείται σε ένα μητρώο το ΙΜΕΙ τους...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/6/2018 στις 8:52 ΠΜ, billdanos είπε

Πες πως εκεί που το πετάς παθαίνει κάτι και σκάει κάτω προκαλώντας κάποια ζημιά (δε σου λέω να πέσει στο κεφάλι κάποιου, ας πούμε μια υλική ζημιά) κι εσυ γίνεσαι Λουης. Δεν θα πρέπει να υπάρχει μια δυνατότητα για να μπορέσουν να εντοπίσουν τον κάτοχο της συσκευής; 

Εφοσον μιλάμε για τα toy grade drones που μπορουμε να παρουμε ολοι για το χομπυ μας (aerial photography) τοτε το ιδιο επιθυμω και για τους χειριστες τηλεκατευθυνομενων αυτοκινητων, σκαφών, τους αναβάτες ποδηλάτων, σκειτ, τους χρηστες οποιασδήποτε μπάλλας που μπορει να σκάσει στο κεφαλι οποιουδηποτε η οτιδηποτε και να προξενησει επίσης ζημιά.

Η λογικη ειναι ίδια. Αν εφαρμοστεί για τα drone, θελω να εφαρμοστεί σε οτι θα μπορούσε να βλάψει κάποιον αλλο. Θέλω ολοι οι πολιτες να εχουν συμβόλαιο αστικής ευθύνης γιατι σε κάποια στιγμή η υπαρξή τους μπορει να προκαλέσει ζημιά σε καποιον αλλο.

Δεν ειμαι υπερ της ασυδοσίας ή της κακής χρήσης οποιουδήποτε πράγματος.... αλλα δεν ειμαι και υπερ των διπλών στανταρ.

Επεξ/σία από Alphaleader
  • Like 1
Δημοσ.

Ο κάγκουρας με το drone, όπως και με οποιοιδήποτε άλλο καγκουριστικο μέσο θα παραμείνει κάγκουρας. Ο παράλογος νόμος όπως πάντα θα πλήξει μόνο τους σοβαρούς χομπίστες που ούτως ή άλλως έχουν αίσθημα ευθύνης και δεν είναι βλαμμένα παιδάκια να κάνουν επικίνδυνες καγκουριές και μπανιστήρι. Για παράδειγμα το παιχνιδάκι της πλάκας των 100 ευρώ δεν πρόκειται (ή μπορεί) ποτέ να δηλωθεί ή να πάρει geofencing από την DJI που θα κόβει 80% του Ελληνικού εδάφους γιατί έτσι αποφάσισε ένας μπάρμπας στην ΥΠΑ (δείτε τους χάρτες, 8χιλιόμετρα από τους φράχτες των αεροδρομίων π.χ. όταν τα αεροπλάνα είναι 10000 πόδια ψηλά, πάνω από όλα τα εθνικά πάρκα, τις παραλίες, τα αρχαία, όπου δεν προβλέπεται απαγορεύεται ουσιαστικά). Το παιχνιδάκι του κάγκουρα θα συνεχίσει ακάθεκτο να πετάει πάνω από τα κεφάλια μέχρι να το κατασχέσει ίσως κάποιος αστυνομικός οπότε 100 ευρώ χαμένα. Το DJI των 1500+ του σοβαρού βιντεογράφου όμως θα αχρηστευτεί (όπως έγινε σε χώρες που επιβλήθηκαν παρόμοιοι νόμοι). Βρείτε έναν βιντεογράφο και ρωτήστε αν μπορεί να τραβήξει οτιδήποτε με 50 μέτρα περιορισμό και καδράρισμα Line of sight να σας πει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Alphaleader είπε

Εφοσον μιλάμε για τα toy grade drones που μπορουμε να παρουμε ολοι για το χομπυ μας (aerial photography) τοτε το ιδιο επιθυμω και για τους χειριστες τηλεκατευθυνομενων αυτοκινητων, σκαφών, τους αναβάτες ποδηλάτων, σκειτ, τους χρηστες οποιασδήποτε μπάλλας που μπορει να σκάσει στο κεφαλι οποιουδηποτε η οτιδηποτε και να προξενησει επίσης ζημιά.

Η λογικη ειναι ίδια. Αν εφαρμοστεί για τα drone, θελω να εφαρμοστεί σε οτι θα μπορούσε να βλάψει κάποιον αλλο. Θέλω ολοι οι πολιτες να εχουν συμβόλαιο αστικής ευθύνης γιατι σε κάποια στιγμή η υπαρξή τους μπορει να προκαλέσει ζημιά σε καποιον αλλο.

Δεν ειμαι υπερ της ασυδοσίας ή της κακής χρήσης οποιουδήποτε πράγματος.... αλλα δεν ειμαι και υπερ των διπλών στανταρ.

Αυτό δεν είναι διπλά στανταρ αλλά λογική να ψοφήσουν όλα τα ζώα του χωριού, και όχι μόνο η κατσίκα του γείτονα. 

Δεν είναι τυχαία που τα drone μάζεψαν όλο αυτόν τον πόλεμο πάνω τους. Ακόμα και τα πιο φθηνά παιχνίδια, μπορούν να προκαλέσουν από μικρούς τραυματισμούς και ανεπιθύμητα κουρέματα επειδή πιάστηκαν στα μαλλιά, μέχρι σοβαρές κακώσεις στα μάτια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, φωτογραφίσεις, βίντεο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κλέφτες, σε 5 λεπτά σκανάρεις όλη την γειτονιά με ασφάλεια, βλέποντας πια διαμερίσματα - σπίτια είναι άδεια, ποια παράθυρα είναι ανοιχτά, ποια αυτοκίνητα κλέβονται εύκολα, εάν έχουν συναγερμούς, ασφάλειες στο τιμόνι. Παρακολουθήσεις για σκοπούς απαγωγών και τρομοκρατικών επιθέσεων, Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση απαγορευμένων χώρων, αστυνομίες, φυλακές,κλπ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων, οχυρωμάτων, θέσεων, ασκήσεων.   Και εντέλει μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από βλαμένους κάγκουρες.  

Γενικά τα drones μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα και σε πολλούς, οπότε δεν θα ασχοληθούν αν οι αποφάσεις τους θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο χόμπι του Α και του Β. Μπορούν να επικαλεστούν αν θέλουν λόγους δημόσιας ασφάλειας και απλά να απαγορεύσουν και την πώληση και την χρήση ακόμα και των μικρών παιχνιδιών. 

Επεξ/σία από Whargoul
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 16/6/2018 στις 3:37 ΠΜ, alexioannou είπε

Αυτα στις πολιτισμενες χωρες.

Στο Ελλαδα εχω στειλει ενα αιτημα στην πολιτικη αεροπορια για θεμα drone 15 μερες τωρα καμμια απαντηση.......

Ποιος θα ελενξει τι εδω?

Ολοι ειδατε τον χαλβα με το αεροπτερο που του επεσε το κινητο απο 300 μετρα υψος.....

Προσωπικα πεταω 5 χρονια dji drones.

Ευκολα θα μπορουσα να διδαξω αυτους τους εκπαιδευτες σχολων.

Ούτε το αλεξίπτωτο πλαγιάς δεν μπορείς να ξεχωρίσεις και κράζεις τον άλλον χαλβά....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...