Dr_Slump Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Για casual 1080p gaming στο σαλόνι χρησιμοποιώ έναν i7 4770K με 16GB DDR3 και μια 1060 3GB. Γλυκάθηκα από τις επιδόσεις του Ryzen 7 2700X στο (CAD) workstation με M.2 SSD (κι έναν i7 8700K ενός συναδέλφου) και αναρωτιέμαι αν θα άξιζε η αγορά ενός ακόμα ίδιου συστήματος. Προς το παρόν βλέπω ότι δεν υπάρχει σοβαρό bottlenecking αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα είμαι καλυμμένος με τα παιχνίδια. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην φαντάζει πεπαλαιωμένο σύστημα αλλά συνειδητοποιώντας πως ήταν το workstation μου πριν σχεδόν 5 χρόνια, νιώθω ότι σύντομα θα είναι αρκετά εκτός "παιχνιδιού". Θεωρείτε λοιπόν πως το HTPC πρέπει να δώσει τη σκυτάλη ή να περιμένω για κάτι αισθητά καλύτερο για άλλα τόσα χρόνια αξιοπρεπών επιδόσεων από όσα προσέφερε ο 4770K; Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από Dr_Slump
tanasen01 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Θα το καταλάβεις όταν δεν θα είσαι καλυμμένος.Προς το παρών αν δεν σε ενδιαφέρει να πας σε ανώτερη gpu με ανώτερη ανάλυση και hz, μένεις ως έχεις.
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 i7-4770K με 16GB DDR3 και 860m σε "HTPC" (Alienware Alpha): δεν αλλαζει αν πρωτα δεν βρεθει πιο δυνατο & στο ιδιο μεγεθος 🙂
Ntinaras Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 μεινε εκει. με τις τιμες στις μνημες στα υψη, κρατησου... 1
Dr_Slump Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Γενικά βλέπω πως ο περισσότερος κόσμος δεν βλέπει ουσιαστική διαφορά στο gaming και το βάρος δίνεται σχεδόν όλο στις GPU. Πότε θεωρείτε πως θα δούμε ουσιαστική διαφορά στις απαιτήσεις των παιχνιδιών; Πάντως είναι αρκετά παράξενο, λες και η τεχνολογία κόλλησε λίγο, χωρίς βέβαια να έχει αλλάξει κάτι στη φυσική ροή της εξέλιξης των υπολογιστών (νόμος του Moore). Για παράδειγμα, η CPU βγήκε το 2013 και βλέπω πως θεωρείται επαρκής 5 χρόνια μετά. Ταυτόχρονα, το κινητό που είχα τότε (Galaxy S4) δεν φαίνεται να είναι τρομερά πίσω. Το μόνο που του λείπει είναι ένα fingerprint scanner και ένα σύγχρονο custom Android ROM. Αν δεν είχε υποστεί φυσική φθορά, θα ήταν ακόμα, κατά κάποιον τρόπο, επίκαιρο. Ανοίγει τελείως διαφορετική συζήτηση εδώ, αλλά αν αναλογιστούμε πως κάτι από 5 χρόνια πριν το 2013, αντίστοιχα, τότε ήταν εντελώς ξεπερασμένο... Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από Dr_Slump
tanasen01 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Είναι λογικό να σου φαίνεται ότι έχει κολλήσει η τεχνολογία όταν επικεντρώνεσαι στο gaming. Υπάρχουν ακόμα και επεξεργαστές από το 2010 που έχουν ακόμα πολύ καλή απόδοση σε παιχνίδια, όπως π.χ. ο xeon X5650. Ακόμα και ένας τετραπύρηνος 2ης γενιάς από το 2008 μπορεί να τρέξει καινούριους ΑΑΑ τίτλους. Σε multithreaded εργασίες όμως οι διαφορές μεταξύ τριών γενεών cpu είναι αισθητές. Kαι σε gaming υπάρχει σημαντική διαφορά όταν συγκρίνεις έναν 8700Κ με τον 4770Κ, απλά αυτή φαίνεται περισσότερο με gpu επιπέδου 1070ti και άνω.
Dr_Slump Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Στο v-ray και γενικά στα renderings βλέπω σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις στον 2700X (με τον 8700K να ανταγωνίζονται στα ίσα) σε σχέση με τον 4770K, δεν αντιλέγω καθόλου. Βέβαια ακόμα κι έτσι, ο 4770K μια χαρά θα μου φαινόταν αν δεν είχα δει τη διαφορά, δηλαδή στέκεται αξιοπρεπώς ακόμα και σε workstation το 2018. Αν όμως το 2013 είχα αντιστοίχως ένα Core 2 Duo του 2008, είμαι σίγουρος ότι δεν θα "παλευόταν" η κατάσταση. Πάντως το ερώτημα είναι κάπως ρητορικό και αφορά το πόσο ακόμα τα παιχνίδια θα απαιτούν μοντέρνο CPU πέραν του GPU... ίσως όταν αρχίσουν να βελτιώνονται κι άλλο τα physics; 'Η μήπως τελικά τα αναλαμβάνει σχεδόν όλα το GPU όσον αφορά τα σύγχρονα game engines;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα