Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να τυπώσω ελληνικά στη γλώσσα C με το Dev C++ ...??

😬 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια και από μένα

Πρώτα θα πας στην consola σου και θα δεις τι κωδικοποίηση έχει, γίνεται με δεξί κλικ και ιδιότητες ή αν δώσεις την εντολή chcp

Μετά θα πας στον ide ή στο project σου και θα βρεις που είναι η κωδικοποιήση ή encoding και θα βάλεις το ίδιο που έχει η consola. Μπορεί να αλοιωθούν τα ελληνικά σου και να γίνουν κινέζικα και να χρειαστεί να τα ξαναγραψεις.

Κάνε και ένα clean project καλού κακού είναι κάπου στο μενού build. Ξανακάνε compile. Είσαι έτοιμος 👍

Επεξ/σία από k33theod
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ k33theod  !

Έλυσα ήδη το πρόβλημα μου με την εντολή system "chcp 1253>nul"  που βρήκα απ' το προηγούμενο σχόλιο του χρήστη marios28

Φυσικά δοκίμασα και τη δική σου λύση. Έφτασα μέχρι ένα εκτελέσιμο που απλώς ανοίγει και κλείνει αμέσως. Δεν προχώρησα περισσότερο γιατί έχω γράψει ήδη αρκετό κώδικα και δεν θέλω σ' αυτή τη φάση να χάσω τον κόπο μου. Πάντως έχω κρατήσει στιγμιότυπο από τη λύση σου, για το ενδεχόμενο μελλοντικής χρήσης.

Τώρα επειδή έχω και «τρέλα» με την C και είμαι στη φάση του πρώτου μου έργου, δοκίμασα να παίξω λίγο (για πρώτη φορά), με τις εντολές MS-DOS 6.0 μέσα στο ίδιο έργο. Βασικά για να καθαρίζω την οθόνη ήθελα κάτι (το βρήκα οκ). Τις άλλες εντολές τις αφήνω γι αργότερα, όταν θα μάθω ακριβώς τι κάνουν.

Χμμ.. με την ευκαιρία της ανάρτησης

--Πως κάνουμε εγγραφή κειμένου με εντολή από το εκτελέσιμο της C σε άλλο έγγραφο της επιλογής μας.;

..........................

Καλά εεε... τώρα είναι μαγεία το εκτελέσιμο!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...