Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα στην παρέα του ινσομνια ..πρόσφατα τράκαρα και το αμάξι έχει πάρει λιγο σασί αλλα όχι τοσο τραγικά...η ασφάλεια  είπε οτι καλύπτει την ζημια (με τρακαραν οταν ειμουν σταματημενος οποτε καλύπτομαι ) αλλα το θεμα ειναι οτι η άξια της ζημιάς (1200Ε) ειναι μεγαλητερη απο την αντικειμενικη αξια του αυτοκινητου. υπαρχει καποιος τροπος ετσι ωστε να μπορεσω να παρω τα χρηματα που ειναι η ζημια χωρις να το φτιαξω? και αν γινετε αυτο το αμαξι θα μ το παρουν ? (κινητε κανονικα ...το χρισιμοποιω ακομα γιατι δεν εχω αλλο. ηταν το πρωτο αμαξι που πειρα δικο μ )? 

παιδια να ξέρετε είμαι νέος στο άθλημα και δεν έχω ανακατευθεί με αυτα ... όποτε αν ξέρετε σίγουρα η σας εχει τύχει η εχετε ακούσει θελω να μου πειτε ... ευχαριστώ για τον χρόνο σας !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομιζω να γινεται αλλα απορω γιατι δεν το "χαρακτηρζουν" σαν μη επισκευασιμο και να σου δωσουν την εμπορικη του αξια που απο οτι λες ειναι μικροτερη.Με καθε επιφυλαξη.

Ο ασφαλιστης σου τι λεει ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

η αξια του αυτοκινητου αν πω οτι το δεινω μεταχιρισμενο  ειναι 800- 1000  και η ζημια ειναι 1200 .. το αμάξι κινητε  κανονικά απλα ελεγα αν γινοταν να το εκανα αυτο και να εβαζα αλλα λιγα να παρω αλλο 
δεν εχω μιλησει ακομα με τον ασφαλιστη αλλα 8α επικοινωνήσω σύντομα
φιλοι και γνωστοι λενε οτι ειναι εφικτο αυτο

Δημοσ.
13 ώρες πριν, teomaniacos είπε

καλησπέρα στην παρέα του ινσομνια ..πρόσφατα τράκαρα και το αμάξι έχει πάρει λιγο σασί αλλα όχι τοσο τραγικά...η ασφάλεια  είπε οτι καλύπτει την ζημια (με τρακαραν οταν ειμουν σταματημενος οποτε καλύπτομαι ) αλλα το θεμα ειναι οτι η άξια της ζημιάς (1200Ε) ειναι μεγαλητερη απο την αντικειμενικη αξια του αυτοκινητου. υπαρχει καποιος τροπος ετσι ωστε να μπορεσω να παρω τα χρηματα που ειναι η ζημια χωρις να το φτιαξω? και αν γινετε αυτο το αμαξι θα μ το παρουν ? (κινητε κανονικα ...το χρισιμοποιω ακομα γιατι δεν εχω αλλο. ηταν το πρωτο αμαξι που πειρα δικο μ )? 

παιδια να ξέρετε είμαι νέος στο άθλημα και δεν έχω ανακατευθεί με αυτα ... όποτε αν ξέρετε σίγουρα η σας εχει τύχει η εχετε ακούσει θελω να μου πειτε ... ευχαριστώ για τον χρόνο σας !

Οι ασφαλιστικές δεν είναι χαζές ξέρεις, εφόσον η ζημιά είναι μεγαλύτερη από την αξία του αυτοκινήτου τότε φυσικά και ΔΕΝ πρόκειται με κανένα τρόπο να σου πληρώσουν την αξία της ζημιάς. Το σύνηθες είναι να σου πληρώσουν την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου σου μείον τα σώστρα(δλδ ότι αξίζει αυτό που έχει απομείνει).

Δημοσ.

Κι όμως όπως προαναφέρθηκε το αμάξι έχει εκτιμηθεί με ζημιά 1200ε ενώ η αξία του αυτοκινήτου είναι ουσιαστικά ποιο κάτω. Το βρησκεις και με 700-1000

Δημοσ.

Εαν στο χαρακτηρισουν ολικη καταστροφη τοτε περνεις την εμπορικη του αξια βαση του συμβολαιο σου.

Δηλαδη μπορει να το αμαξι σου να αξιζει 800€ οπως λες αλλα στο συμβολαιο να ειναι ασφαλισμενο με εμπορικη αξια 2000€.

Πρεπει να δεις το συμβολαιο τι εμπορικη αξια σου εχουν.

Συνηθως γινεται το αναποδο δηλαδη να εχεις μικροτερη εμπορικη στο συμβολαιο απο οτι στην πραγματικοτητα για οικονομικους λογους. (χαμηλοτερα ασφαλιστρα)

Εκει κυριως εχεις το προβλημα γιατι σου βγαζουν ασυμφωρη την επισκευη και σου δινουν λιγοτερα απο οτι κανει το αμαξι.

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εαν στο χαρακτηρισουν ολικη καταστροφη τοτε περνεις την εμπορικη του αξια βαση του συμβολαιο σου.

Δηλαδη μπορει να το αμαξι σου να αξιζει 800€ οπως λες αλλα στο συμβολαιο να ειναι ασφαλισμενο με εμπορικη αξια 2000€.

Συνηθως γινεται το αναποδο δηλαδη να εχεις μικροτερη εμπορικη στο συμβολαιο απο οτι στην πραγματικοτητα για οικονομικους λογους. (χαμηλοτερα ασφαλιστρα)

Εκει κυριως εχεις το προβλημα γιατι σου βγαζουν ασυμφωρη την επισκευη και σου δινουν λιγοτερα απο οτι κανει το αμαξι.

Ακριβώς πρέπει να δείς με τι ασφαλιζόμενη αξία έχεις ασφαλίσει στο συμβόλαιό σου το αυτοκίνητο.

Αν το έχεις ασφαλίσει για 1000ε και η ζημιά είναι στα 1200ε τότε θα πάει ολική και θα πάρεις αποζημίωση 1000ε.

Όπως και να έχει να πάρεις τα λεφτά και να κρατήσεις το αμάξι δεν παίζει , ή να πάρεις λεφτά χωρίς να το φτιάξεις.

Υπάρχει η αρχή του "Μη πλουτισμού" στις ασφαλιστικές , οπότε για το ποσό που ασφαλίστηκες για αυτό θα αποζημιωθείς .

Το μόνο που να κοιτάξεις γιατί κάνουν πολλές είναι να πάρεις ακριβώς το ποσό που λέει το συμβόλαιο.

Δλδ αν είναι η ασφαλιζόμενη αξία 1000ε , μην σου πούνε έπεσε στα 800 τον τελευταίο μήνα

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, k_w_t είπε

καταλαβα τι λες .

3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ακριβώς πρέπει να δείς με τι ασφαλιζόμενη αξία έχεις ασφαλίσει στο συμβόλαιό σου το αυτοκίνητο.

Αν το έχεις ασφαλίσει για 1000ε και η ζημιά είναι στα 1200ε τότε θα πάει ολική και θα πάρεις αποζημίωση 1000ε.

Όπως και να έχει να πάρεις τα λεφτά και να κρατήσεις το αμάξι δεν παίζει , ή να πάρεις λεφτά χωρίς να το φτιάξεις.

Υπάρχει η αρχή του "Μη πλουτισμού" στις ασφαλιστικές , οπότε για το ποσό που ασφαλίστηκες για αυτό θα αποζημιωθείς .

Το μόνο που να κοιτάξεις γιατί κάνουν πολλές είναι να πάρεις ακριβώς το ποσό που λέει το συμβόλαιο.

Δλδ αν είναι η ασφαλιζόμενη αξία 1000ε , μην σου πούνε έπεσε στα 800 τον τελευταίο μήνα

καταλαβα  ευχαριστω πολυ !

Δημοσ.

Εαν θυμαμαι καλα καπου υπαρχει ενα παραθυρακι στην διαδικασια που εαν στο χαρακτηρισουν ολικη και εσυ το κανεις μεταβιβαση σε καποιον τριτο σου μενουν και τα λεφτα και το οχημα.

Θα σε γελασω εαν ισχυει ακομα παντως πριν 5 χρονια σε μια φιλη μου το ειχε κανει ετσι ...

Για αυτο ρωτα εαν εχεις κανενα φιλο ασφαλιστη..

• Moderators
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εαν θυμαμαι καλα καπου υπαρχει ενα παραθυρακι στην διαδικασια που εαν στο χαρακτηρισουν ολικη και εσυ το κανεις μεταβιβαση σε καποιον τριτο σου μενουν και τα λεφτα και το οχημα.

Θα σε γελασω εαν ισχυει ακομα παντως πριν 5 χρονια σε μια φιλη μου το ειχε κανει ετσι ...

Έτσι είναι πιάνετε στην κατηγορία που είπαν επάνω εμπορική αξία μείον τα σωστρα

Βρησκεις κάποιον γνωστό του κάνεις μεταβίβαση και κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι το αγόρασε πχ 50 ευρώ, οπότε αν είναι ασφαλισμένο για 1000 περνεις 950 (να υπολογίσεις βέβαια και το κόστος μεταβίβασε για να δεις αν σε συμφέρει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχουν πολλα κρυφα πραγματα που κανουν οι ασφαλιστικες.

Για να σου εξηγησω καλυτερα.

Κολλητος μου ειχε τρακαρισμα (επεσε ενα τζιπακι πανω του σε φαναρι). Το αμαξι ηταν ενα Lancia Y 2000 μοντελο.

Το κοστος της ζημιας ηταν 1100€ με ασφαλιστικη αξια 2000€

Το βγαλανε ασυμφωρο για επισκευη αρα ολικη.

Αυτος δεν συμφωνουσε γιατι το ιδιο μοντελο με κατω απο 80.000χλμ δεν μπορουσε να το βρει με λιγοτερα απο 2500€.

Οταν το εψαξε λιγο εμαθε οτι οι ασφαλιστικες δεν το αποσυρουν αμεσως το οχημα αλλα πρωτα το γδυνουν και το μισο θα το βρεις σε ανταλλακτικα στην Φρατζη στο Ν.Κοσμο.

Ξαναμιλησε με την ασφαλιστικη του και ζητησε να το φτιαξουν αυτοι λεγανε οχι μα μου κτλ.

Τοτε του ειπε οτι πριν του παραδωσει το οχημα για ολικη θα  παρει το τρυπανι και θα κανει απο μια τρυπα σε φτερο,καπο,ουρανο θα ριξει αμμο στα λαδια κτλ.

Μονο που δεν εκλαιγαν οταν το ακουσαν... Και οχι και σας παρακαλουμε τι πραγματα ειναι αυτα..

Με τα πολλα το αμαξι φτιαχτηκε και τελικα κοστιζε και λιγοτερα απο την αρχικη εκτιμηση.

Απλα ξεραν οτι τα λεφτα που θα εδιναν θα τα εβγαζαν πισω απο το ιδιο το οχημα σαν ανταλλακτικα ..

Μονο απο το μοτερ θα εβγαζαν 800€

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, όχι τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνεσαι. Απλά στην περίπτωση που το βγάλουν ολική, πριν σε αποζημιώσουν επιβάλλουν να μεταβιβαστεί σε κάποιον τρίτο το τρακαρισμένο, προφανώς για να σιγουρέψουν ότι δεν θα το φτιάξεις ζητώντας τους τα ρέστα μετά.

Τώρα αν αυτό που έχει απομείνει(σώστρα) έχει κάποια αξία, τότε η ασφαλιστική θα σου δώσει την αποζημίωση μείον τα σώστρα. Τα υπόλοιπα θα τα πάρεις πουλώντας το στον συνεργαζόμενο έμπορο που σου υποδείξουν αυτοί, ή μπορείς να το πουλήσεις/μεταβιβάσεις σε όποιον θέλεις εσύ.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, όχι τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνεσαι. Απλά στην περίπτωση που το βγάλουν ολική, πριν σε αποζημιώσουν επιβάλλουν να μεταβιβαστεί σε κάποιον τρίτο το τρακαρισμένο, προφανώς για να σιγουρέψουν ότι δεν θα το φτιάξεις ζητώντας τους τα ρέστα μετά.

Τώρα αν αυτό που έχει απομείνει(σώστρα) έχει κάποια αξία, τότε η ασφαλιστική θα σου δώσει την αποζημίωση μείον τα σώστρα. Τα υπόλοιπα θα τα πάρεις πουλώντας το στον συνεργαζόμενο έμπορο που σου υποδείξουν αυτοί, ή μπορείς να το πουλήσεις/μεταβιβάσεις σε όποιον θέλεις εσύ.

Εαν το πουλησω 5€ αφου στα χαρτια ειναι ολικη τα σωστρα θα ειναι 5€ δηλαδη?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, k_w_t είπε

Εαν το πουλησω 5€ αφου στα χαρτια ειναι ολικη τα σωστρα θα ειναι 5€ δηλαδη?

Αν το πουλήσεις στον συνεργαζόμενο έμπορο που σου υπέδειξαν, αυτός θα σου δώσει όσα ακριβώς έχει υπολογίσει η ασφαλιστική(αν τα σώστρα είναι 5 ευρώ, τόσα ακριβώς θα σου δώσει).

Αν το πουλήσεις σε οποιονδήποτε άλλο, δεν αφορά την ασφαλιστική πόσο θα το πουλήσεις.

Πραγματικό παράδειγμα, η ασφαλιστική έβγαλε το αυτοκίνητο μου ολική. Το ποσό αποζημίωσης ήταν 5.500€ και ο συνεργαζόμενος έμπορος της ασφαλιστικής έδινε 550€. Η ασφαλιστική μου είπε πως θα πάρω 5.500-550=4.950€ ΑΦΟΥ πρώτα φύγει από το όνομα μου το αυτοκίνητο. Τελικά επέλεξα να το μεταβιβάσω σε κάποιον τρίτο, και πήρα από την ασφαλιστική 4.950€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...