Musclemar Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, 4saken είπε 79 κιλα 1.75.Τις τελευταιες 3 εβδομαδες εχασα 3 κιλα. Φανταζομαι το περισσοτερο ειναι νερο και οχι λυπος, υπαρχει περιπτωση να εχω χασει και μυικη μαζα?Κανω βαρη 4 φορες την εβδομαδα και δεν εχω παρατηρησει πτωση στις επιδοσεις,το αντιθετο θα ελεγα. Εαν έχει μειώσει τους υδατάνθρακες που καταναλώνεις, σίγουρα ένα μέρος των τριών κιλών είναι γλυκογόνο και νερό. Για να χάσεις μυικό ιστό θέλει μεγάλη προσπάθεια και αντίξοες συνθήκες όπως μεγάλο και μακροχρόνιο θερμιδικό έλλειμμα, υπερβολική αερόβια άσκηση, έλλειψη ύπνου κλπ, δεν είναι τόσο απλό. Εφ'όσον τρως σωστές ποσότητες πρωτεϊνών, δεν έχεις υπερβολικά χαμηλές θερμίδες και προπονείσαι σε λογικά πλαίσια με βάρη και αερόβια άσκηση, είσαι μια χαρά. 4 1
revolver1990 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2019 ^^That... Γενικότερα στο internet broscience επικρατεί η θεωρία ότι 500 θερμίδες έλλειμα την μέρα είναι το ανώτατο όριο για να μην χάσεις μυική μάζα... 500*21=10500kcal...Ένα κιλό λίπους ισοδυναμεί περίπου με 7000kcal(συγκεκριμένα 3500kcal=1lbs of fat) άρα το optimal για 3 βδομάδες με βάση την παραπάνω θεωρία θα ήταν να χάσεις ~1.5kg σε 3 βδομάδες. Τώρα με τις 1000 θερμίδες έλλειμα που είχες προσωπικά θεωρώ ότι δεν είχες κάποια διαφορά στην μυική μάζα...τουλάχιστον εγώ σε μένα με 600-800 kcal έλλειμα δεν έχω δει σε διάστημα 1 μήνα. 1
kogba Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2019 στις 3:08 ΜΜ, γροσερισοπ είπε γιατι τι έεις στο μυαλο σου ότι υπάρχει και κάτι που δεν θα πάει δευτερη ηφορά στα άπλυτα; Μια πονεμένη ιστορία... Έχω συνάδελφο-συναδέλφισσα που βρωμοκοπάνε κυριολεκτικά... είναι σαν να κάθεσαι δίπλα σε κάδο(δεν υπερβάλλω). Να το δικαιολογούσα αν κάποιος ζει σε ημιάγρια κατάσταση στα βουνά ή είναι άστεγος, αλλά στη δουλειά που έρχεσαι σε επαφή με ένα σωρό κόσμο...έλεος.. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2019 από kogba
Pwpwpw Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2019 στις 10:50 ΜΜ, 4saken είπε 79 κιλα 1.75.Τις τελευταιες 3 εβδομαδες εχασα 3 κιλα. Φανταζομαι το περισσοτερο ειναι νερο και οχι λιπος, υπαρχει περιπτωση να εχω χασει και μυικη μαζα?Κανω βαρη 4 φορες την εβδομαδα και δεν εχω παρατηρησει πτωση στις επιδοσεις,το αντιθετο θα ελεγα. Σιγουρα το μειωμενο βαρος ειναι απο νερα/γλυκογονο λογο μειωσης υδατανθρακα αλλα σιγουρα θα εχεις χασεις και λιπος αυτες τις 3 εβδομαδες. Σε περιοδους που ειμαι εγω προσωπικα σε διαιατα μετραω τι τρωω γιατι αν το παω με το ματι θα ριξω τις θερμιδες στο πατωμα και δεν υπαρχει οφελως απο κατι τετοιο και την πρωτεινη την εχω ψηλα, σιγουρα 2χ το βαρος μου αυτες τις περιοδους. Αν δεν κανεις ταρζανιες στην διαιατα,συνεχισεις προπονηση με βαρη κανονικα, ξεκουραζεσαι καλα, κρατας ψηλα πρωτεινη και δεν κανεις διαιατα μεγαλης διαρκειας δηλαδη 4-5-6 μηνες ξερω γω, δεν προκυτε να χασεις τιποτα απο μυικη μαζα. Εγω επειδη ψιλοπροσεχω γενικα παντα την διατροφη δεν ξεφευγω ποτε τρελα σε λιπος, οποτε παντα με ενα minicut 4-5 αντε 6 εβδομαδες βαρια φτανω στο επιθυμητο αποτελεσμα, ποτε δεν ενιωσα πιο αδυναμος στο γυμναστηριο σε τοση μικρης διαρκειας διαιατα. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2019 από Pwpwpw
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Παίζει να χάσω μυική μάζα? Εδώ και 3 μέρες έχω γρίπη και πολύ υψηλό πυρετό και μου έχει κοπεί τελείως η διάθεση για φαΐ. Εχθές έφαγα ένα σάντουιτς στεργίου και μισό τοστ. Σήμερα έφαγα όλη μέρα 3 φρυγανιές με ταχίνι-μέλι και πιο βράδυ ένα καρότο. Αν προσπαθήσω με το ζόρι να φάω παραπάνω θα μου έρθει αναγούλα. Παίζει αυτές τις πχ ~5 μέρες που θα τρώω τόσο λίγες θερμίδες να χάσω αξιοσημείωτη μυική μάζα? (σσ. γιατρό έχω πάει ήδη)
Pwpwpw Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Παίζει να χάσω μυική μάζα? Εδώ και 3 μέρες έχω γρίπη και πολύ υψηλό πυρετό και μου έχει κοπεί τελείως η διάθεση για φαΐ. Εχθές έφαγα ένα σάντουιτς στεργίου και μισό τοστ. Σήμερα έφαγα όλη μέρα 3 φρυγανιές με ταχίνι-μέλι και πιο βράδυ ένα καρότο. Αν προσπαθήσω με το ζόρι να φάω παραπάνω θα μου έρθει αναγούλα. Παίζει αυτές τις πχ ~5 μέρες που θα τρώω τόσο λίγες θερμίδες να χάσω αξιοσημείωτη μυική μάζα? (σσ. γιατρό έχω πάει ήδη) Aκομη και τελειως νηστικος να κατσεις 3 μερες μονο νερο να πινεις δεν προκυτε να χασεις γραμμαριο μυικου ιστου. Ειναι πολυ μικρο χρονικο διαστημα, δεν καταβολιζει ετσι απλα ο οργανισμος απ την μια μερα στην αλλη. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από Pwpwpw 2
solidsnake222 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Ερώτηση προς τους ειδικούς: Μέχρι τον προηγούμενο Μάρτιο έκανα 3 χρόνια gym. Σαν αρχάριος κατά εμέ είχα ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαι 1.86cm και τότε ήμουν 89 Κιλά. Μετά ήρθε η ώρα του Στρατού και υπηρέτησα Κύπρο δοκίμασα όλο το Κυπριακό Μενού με αποτέλεσμα να απολυθω τον Δεκέμβριο 97 Κιλά (!!). Όταν απολύθηκα έφτιαξα την διατροφή μου αερόβιο κάθε απόγευμα με αποτέλεσμα τώρα να είμαι 91 Κιλά. Πριν δύο εβδομάδες άρχισα το ξανά το γυμναστήριο να αρχίζω να στρώνω σιγά σιγά και το αερόβιο μου το κάνω μετα τα βάρη (πηγαίνω πρωί gym). Το απόγευμα πηγαίνω με ένα φίλο για περπάτημα (έτσι για την φάση μας) με Ρυθμό μέτριο και περιπου 6 χιλιόμετρα.Το ερώτημα μου είναι δεν το παρακάνω έτσι?. Αυτήν την περίοδο είμαι υποθερμίκα -500 θερμίδες
Pwpwpw Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, solidsnake222 είπε Ερώτηση προς τους ειδικούς: Μέχρι τον προηγούμενο Μάρτιο έκανα 3 χρόνια gym. Σαν αρχάριος κατά εμέ είχα ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαι 1.86cm και τότε ήμουν 89 Κιλά. Μετά ήρθε η ώρα του Στρατού και υπηρέτησα Κύπρο δοκίμασα όλο το Κυπριακό Μενού με αποτέλεσμα να απολυθω τον Δεκέμβριο 97 Κιλά (!!). Όταν απολύθηκα έφτιαξα την διατροφή μου αερόβιο κάθε απόγευμα με αποτέλεσμα τώρα να είμαι 91 Κιλά. Πριν δύο εβδομάδες άρχισα το ξανά το γυμναστήριο να αρχίζω να στρώνω σιγά σιγά και το αερόβιο μου το κάνω μετα τα βάρη (πηγαίνω πρωί gym). Το απόγευμα πηγαίνω με ένα φίλο για περπάτημα (έτσι για την φάση μας) με Ρυθμό μέτριο και περιπου 6 χιλιόμετρα.Το ερώτημα μου είναι δεν το παρακάνω έτσι?. Αυτήν την περίοδο είμαι υποθερμίκα -500 θερμίδες Βασικα δεν ειμαι ειδικος, αλλα νομιζω μαλακια εκανες που θελωντας να χασεις βαρος στηριχτηκες αποκλειστικα σε αεροβιο καθημερινο ,υποθερμιδικη διατροφη και καθολου ασκηση με αντιστασεις.Κατε εμε αν εκανες βαρη και υποθερμιδικη διατροφη(σε συνδιασμο με ελαφρυ αεροβιο αν σου αρεσει) θα ειχες καλυτερο οπτικο αποτελεσμα, γιατι η ασκηση με αντιστασεις στην ουσια δινει το σημα στο σωμα οτι χρειαζεται τους μυς που εχει πανω του οταν εισαι υποθερμιδικα και διωχνει το περιττο λιπος κρατωντας μυς(οσο το δυνατον βεβαια γιατι ακομη και ετσι λογικα λιγη μυικη μαζα θα φυγει).Αντιθετα με αεροβιο και υποθερμιδικη διατροφη δεν δινεις καποιο ερεθισμα στο σωμα να κρατησει τους μυς που εχει, οποτε ετσι απλα χανεις βαρος και απ τους 3 παραμετρους (νερα-λιπος-μυς) Το ερωτημα δεν καταλαβα πιο ειναι? Αν το ελλειμα το 500 θερμιδων ειναι υπερβολικο? Αν ειναι αυτο, οχι δεν ειναι, μια χαρα ειναι 500 θερμιδες ελλειμα. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από Pwpwpw
solidsnake222 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Βασικα δεν ειμαι ειδικος, αλλα νομιζω μαλακια εκανες που θελωντας να χασεις βαρος στηριχτηκες αποκλειστικα σε αεροβιο καθημερινα ,υποθερμιδικη διατροφη και καθολου ασκηση με αντιστασεις.Κατε εμε αν εκανες βαρη και υποθερμιδικη διατροφη θα ειχες καλυτερο οπτικο αποτελεσμα, γιατι η ασκηση με αντιασταση στην ουσια δινει το σημα στο σωμα οτι τους χρειαζεται τους μυς τπου εχει οταν εισαι υποθερμιδικα και διωχνει το περιττο λιπος(οσο το δυνατον βεβαια γιατι ακομη και ετσι λογικα λιγη μυικη μαζα θα φυγει).Αντιθετα με αεροβιο και υποθερμιδικη διατροφη δεν δινεις καποιο ερεθισμα στο σωμα να κρατησει τους μυς που εχει, οποτε ετσι απλα χανεις βαρος και απ τους 3 παραμετρους (νερα-λιπος-μυς) Το ερωτημα δεν καταλαβα πιο ειναι? Αν το ελλειμα το 500 θερμιδων ειναι υπερβολικο? Αν ειναι αυτο, οχι δεν ειναι, μια χαρα ειναι 500 θερμιδες ελλειμα. Ήμουν άπραγος 9 μήνες ένα διαστημα 3 μηνών πίστευα ότι θα έκανε κάλο να βρω λίγο την φυσική μου κατάσταση και μετά να αρχίσω τα βάρη. Τελος πάντων τώρα αυτό έγινε δεν αλλάζει κάτι Το ερώτημα μου ειναι αν ειναι υπερβολικο για τον οργανισμό το απογευματινό περπάτημα από την στιγμή που κάνω έντονο αερόβιο το πρωί Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από solidsnake222
jimis98 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, solidsnake222 είπε Ήμουν άπραγος 9 μήνες ένα διαστημα 3 μηνών πίστευα ότι θα έκανε κάλο να βρω λίγο την φυσική μου κατάσταση και μετά να αρχίσω τα βάρη. Τελος πάντων τώρα αυτό έγινε δεν αλλάζει κάτι Το ερώτημα μου ειναι αν ειναι υπερβολικο για τον οργανισμό το απογευματινό περπάτημα από την στιγμή που κάνω έντονο αερόβιο το πρωί Κύπρος και άπραγος λίγο δύσκολο φαίνεται
solidsnake222 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, jimis98 είπε Κύπρος και άπραγος λίγο δύσκολο φαίνεται Εδω δεν ειναι το κατάλληλο topic να συζητήσουμε τα στρατιωτικα. Αν έχεις απορίες στείλε πμ 1
Pwpwpw Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, solidsnake222 είπε Ήμουν άπραγος 9 μήνες ένα διαστημα 3 μηνών πίστευα ότι θα έκανε κάλο να βρω λίγο την φυσική μου κατάσταση και μετά να αρχίσω τα βάρη. Τελος πάντων τώρα αυτό έγινε δεν αλλάζει κάτι Το ερώτημα μου ειναι αν ειναι υπερβολικο για τον οργανισμό το απογευματινό περπάτημα από την στιγμή που κάνω έντονο αερόβιο το πρωί Δεν ξερω ακριβως ποσο "εντονο" ειναι το αεροβιο που κανεις το πρωι, τωρα το περπατημα σιγουρα καλο ειναι για τον οργανισμο. Απο κει και περα, αν παραδειγμα κανεις σχεδον καθημερινα βαρη, εντονο αεροβιο μετα τα βαρη και το απογευμα ξανα αεροβιο,τοτε ναι υπερβολικο θεωρω οτι ειναι ολο αυτπ. Μπορεις να κοψεις ενα απο τα 2 αεροβιο και απλα να φτιαξεις την διατροφη σου με λιγο διαφορετικο ελλειμα. Σημασια για να χασεις βαρος ειναι να βρισκεσαι καθημερινα σε ελλειμα θερμιδων. Αν εσυ παραδειγμα (τυχαια νουμερα) τρως 2300 θερμιδες την μερα με την δραστηριοτητα που εχεις τωρα μεσα στην ημερα και χανεις βαρος, αν υποθεσουμε οτι καις 200 θερμιδες με το δευτερο αεροβιο το απογευμα, κοβωντας το αεροβιο και πηγαινωντας τις θερμιδες ταυτοχρονα στις 2100 θα συνεχισεις να χανεις βαρος ακριβως με τον ιδιο ρυθμο.Δεν παιζει ρολο αν το ελλειμα το δημιουργεις μεσο αεροβιας ασκησης η της διατροφης, το αποτελεσμα στο τελος το ιδιο θα ειναι οσο αφορα το χασιμο βαρους, οποτε και ειναι ανωφελο να σκοτωνεσαι στο αεροβιο αν το κανεις με σκεπτικο να χασω βαρος πιο γρηγορα. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από Pwpwpw 1
arnold94 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Αυτά τα γαντακια γιατί είναι τσιμπημενα; https://www.fitshop.gr/gantia-gumnastikis/13030-gantia-arsis-varon-venum-hyperlift-black/black/flypage.tpl.html
Nighthunter Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Μιας και μετά από πάρα πολλά χρόνια καθιστικής ζωής και κυρίως κακής διατροφής προσπαθώ να κάνω μια αλλαγή έκατσα και διάβασα τις προηγούμενες ημέρες όλο το thread και με μεγάλο ενδιαφέρον. Έχω φυσικά αρκετές απορίες (ειδικά στο θέμα της διατροφής) αλλά επειδή είμαι ακόμα στη φάση "google it" δεν θέλω να σας πρήζω (πολύ ). Όσο κοιτάζω να φτιάξω την διατροφή μου (σε πρώτη φάση έχω κόψει εντελώς το junk food που για μεγάλα διαστήματα ήταν η αποκλειστική μου διατροφή) ψάχνομαι και για το θέμα της άσκησης. Είμαι 80/20 προς το home gym για διάφορους λόγους και αυτή στιγμή έχω 2 αλτήρες 28mm με κάποιους δίσκους, ένα μονόζυγο τοίχου και λογικά το επόμενο διάστημα θα αγοράσω κάποιον πάγκο με εξάρτημα για πόδια, ορθοστάτες και μπάρες. Θα ήθελα και μια τροχαλία αλλά... Anyway, το πρώτο θεματάκι έχει να κάνει με το μονόζυγο και το είχα όταν το είχα πρωτοπάρει. Έχω ένα τέτοιο Αλλά επειδή η κεντρική λαβή είναι ουσιαστικά "γυμνή" τσακίζει το δέρμα στις παλάμες μου και πολλές φορές σταματάω γι αυτό το λόγο. Έχω δοκιμάσει κανα δυο διαφορετικά γάντια αλλά δεν με βόλεψαν. Έχει να προτείνει κανείς κάτι δοκιμασμένο; Έχω σκεφτεί μέχρι και να το ντύσω με την ταινία που έχουν τα road bikes. Επίσης έχει δοκιμάσει κανείς κάποιο λάστιχο που να αντέχει ως υποβοήθηση στα pull ups μιας και πάντα με δυσκόλευαν, πόσο μάλλον τώρα που είμαι και πιο βαρύς (92κ, 185εκ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις