xgol Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μην το παιδευετε πολυ με τις ορμονες και την επιδραση στον οργανισμο, ασχετως τι έρευνες διαβαζετε στο ίντερνετ. Η Ενδοκρινολογια απαιτεί πολυ εξειδικευμενες γνωσεις, εμπειρία και εξατομικευση στον καθε ασθενή. Οπότε οτι και να διαβασουμε για την λεπτινη, την ινσουλίνη κτλ κτλ δεν υπαρχει το καταλληλο backround ωστε να μπορεσει ο καθενας σας να εξατομικευσει τις πληροφοριες αυτες και να δει πραγματικο οφελος, παρα μονο σε πολυ αδρες γραμμες. Οποτε μην τη ψάχνετε με λεπτομερειες κτλ κτλ δεν εχει κανενα νόημα. 2 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Musclemar είπε Έχουν γίνει ουκ ολίγες μελέτες σχετικά με την καφεϊνη και τα οφέλη που προσφέρει στην αθλητική απόδοση. Τι εννοείς με αυτό: "είναι ενέργεια που "αφαιρείται" από άλλες ώρες της ημέρας" ; Εξήγησε το λίγο παραπάνω αν θες, και με πηγή που το έμαθες/διάβασες αν γίνεται. Εννοώ ότι υπάρχουν συγκεκριμένα επίπεδα υποδοχέων νευροδιαβιβαστών που ενεργοποιούνται από την καφεΐνη. Ενεργοποιούνται αλλά δεν αυξάνονται. Όταν κάποιος τρέχει σε έναν αγώνα 5000μ και δεν τον ενδιαφέρει παρά μόνο να κερδίσει, μπορεί να πάρει καφεΐνη ως εργογόνο βοήθημα. Το ίδιο και πριν από έναν αγώνα άρσης βαρών. Αλλά δεν υπάρχει καμμία έρευνα που να δείχνει ότι η συστηματική χρήση καφεΐνης θα βελτιώσει σε μόνιμη βάση την δύναμη, την ταχύτητα ή την μυϊκή μάζα. Δηλαδή: Αν κάποιος προπονείται χωρίς λήψη καφεΐνης και μετά από 10 χρόνια έχει φτάσει πχ στα 150kg στο squat, αν πάρει καφεΐνη πριν την προσπάθεια ίσως να σηκώσει 155kg. Αλλά αν όλα αυτά τα χρόνια έπαιρνε τακτικά καφεΐνη πριν τις προπονήσεις, πάλι στα 155kg θα ήταν. Δηλαδή η καφεΐνη και άλλα εργογόνα βοηθήματα δρουν πάνω-κάτω σαν τα deadlift suits ή τα racing swimming suits: Αυξάνουν προσωρινά τις επιδόσεις, χωρίς όμως να έχουν κάποια μακροχρόνια θετική επίδραση. Σε ένα σπορ όπως το bodybuilding όπου η στιγμιαία επίδοση δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο, δεν έχει κανένα νόημα η στιγμιαία αύξησή της. Ενώ φυσικά μπορεί κάποιος να έχει τα συνήθη συμπτώματα της αποχής: "Athletes must take care to avoid unintentional caffeine withdrawal, sometimes experienced during travel or when training in hot weather. A habituated athlete who unintentionally reduces caffeine intake may fail to perform well without knowing why. " Παρεμπιμπτόντως, η καφεΐνη πιθανόν να μην ενδείκνυται ειδικά για αθλήματα όπως το bodybuilding: "Because caffeine increases plasma lactate levels and decreases intracellular pH, it may be contraindicated for athletes in sprint events that last 30 seconds to 3 minutes." Σε αθλήματα που διαρκούν από 30" μέχρι 3', το αυξημένο γαλακτικό είναι αυτό που πολλές φορές οδηγεί στην παύση της προσπάθειας. Και κάπου εκεί διαρκούν τα περισσότερα σετ στο bodybuilding. Από εδώ: https://pdfs.semanticscholar.org/ddcf/dbb0a170adf75979d4c64a377b53810d2cdb.pdf 20 λεπτά πριν, xgol είπε Μην το παιδευετε πολυ με τις ορμονες και την επιδραση στον οργανισμο, ασχετως τι έρευνες διαβαζετε στο ίντερνετ. Η Ενδοκρινολογια απαιτεί πολυ εξειδικευμενες γνωσεις, εμπειρία και εξατομικευση στον καθε ασθενή. Οπότε οτι και να διαβασουμε για την λεπτινη, την ινσουλίνη κτλ κτλ δεν υπαρχει το καταλληλο backround ωστε να μπορεσει ο καθενας σας να εξατομικευσει τις πληροφοριες αυτες και να δει πραγματικο οφελος, παρα μονο σε πολυ αδρες γραμμες. Οποτε μην τη ψάχνετε με λεπτομερειες κτλ κτλ δεν εχει κανενα νόημα. Σωστό κι αυτό. Όταν κάποιος επομένως δεν είναι σίγουρος ή δεν έχει αρκετά στοιχεία για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, καλό είναι να εφαρμόζει την μία από τις 4 βασικές αρχές της σωστής διατροφής: Ποικιλία. Και ποικιλία σημαίνει δύο πράγματα: 1) Να παίρνει κανείς όσο το δυνατόν περισσότερα είδη τροφών και 2) να μην παίρνει σε καθημερινή βάση την ίδια τροφή για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είτε αυτή είναι καφές, είτε τσάι, είτε ακόμα και το πιο υγιεινό λαχανικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Στις 14/2/2019 στις 6:03 ΜΜ, Fotis13 είπε Το γευμα σου στις 8 ποσες θερμιδες ειναι ? Φώτη τώρα το είδα συγγνώμη... 500-700 θερμίδες χοντρικά, οι συνολικές θερμίδες είναι περίπου 2000, 30% υδατάνθρακες, 50% πρωτεΐνη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arnold94 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Μπορεί να μου πει κάποιος το σπανάκι το βρασμένο πως να το συντηρώ στο ψυγείο;βράζω ένα κιλό και αργώ να το καταναλωσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 13 ώρες πριν, 4saken είπε Φώτη τώρα το είδα συγγνώμη... 500-700 θερμίδες χοντρικά, οι συνολικές θερμίδες είναι περίπου 2000, 30% υδατάνθρακες, 50% πρωτεΐνη Ok ,ελεγα μηπως εκανες καμμια υπερβολη και επαιρνες πολυ περισσοτερες θερμιδες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Penthesilea Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Στις 18/2/2019 στις 2:11 ΠΜ, arnold94 είπε Μπορεί να μου πει κάποιος το σπανάκι το βρασμένο πως να το συντηρώ στο ψυγείο;βράζω ένα κιλό και αργώ να το καταναλωσω Υπάρχει πάντα η επιλογή τής αποθήκευσης του φαγητού σε κατάψυξη, είτε μαγειρεμένο είτε με ζεμάτισμα. Διαφορετικά, παίρνεις μικρότερη ποσότητα, την μαγειρεύεις και τη συντηρείς στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μπορείς να αγοράσεις κατεψυγμένο σπανάκι και βράζεις όσο θες.Το υπόλοιπο το αφήνεις στην κατάψυξη.Για εύκολη λύση ,αν δεν έχεις χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mylo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Καμιά εφαρμογή-site που να μετραω θερμίδες πλην του myfitnes pal ξέρουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Yazio, κορυφή! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frozex Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Συνέβη κάτι 'πρωτοφανές' στην προπόνηση μου σήμερα και θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό. Τετάρτες έχω στο πρόγραμμα στήθος, συνήθως τρώω 2 γεύματα πριν το γυμναστήριο, 1 τοστ ή κάτι αντίστοιχο και το μαγειρευτό που είναι συνήθως όσπρια με λίγο ρύζι/πλιγούρι και αυγά/κοτόπουλο. Σήμερα έφαγα το τοστ και αντί για όσπρια έφαγα παστίτσιο. Πριν το γυμναστήριο στη δουλειά, έτυχε να ανοίξω συσκευασία φρεσκοκομμένου καφέ και μου ήρθε η όρεξη να κάνω έναν για μένα (γενικά δεν πίνω καφέ, έναν το μήνα και αν). Πάω στο γυμναστήριο, στο Barbell Bench Press βάζω +5 κιλά και βγάζω όσες επαναλήψεις έβγαζα χωρίς αυτά και στον επικλινή πάγκο με αλτήρες έβαλα +2 κιλά σε κάθε χέρι και έβγαλα πάλι τις ίδιες επαναλήψεις που βγάζω χωρίς αυτά. Τι λέτε να κάνει αυτή την διαφορά; Απλώς έτυχε σήμερα; Πάμε για κάθε μέρα παστίτσιο; Εγώ το αποδίδω στην καφεΐνη, αλλά πως θα μπορέσω να έχω την ίδια πρόοδο κάθε φορά χωρίς να πίνω καφέ; γιατί αφενός δεν τρελαίνομαι για καφέ και αφετέρου ξέρω πως αν συνηθίσει ο οργανισμός μου την καφεΐνη δεν θα έχει την ίδια επίδραση με τώρα. Ποια είναι η γνώμη σας; EDIT: ο ύπνος μου είναι αρκετά καλός κάθε μέρα (ποσότητα κ' ποιότητα) Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από frozex Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 10 ώρες πριν, frozex είπε Συνέβη κάτι 'πρωτοφανές' στην προπόνηση μου σήμερα και θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό. Τετάρτες έχω στο πρόγραμμα στήθος, συνήθως τρώω 2 γεύματα πριν το γυμναστήριο, 1 τοστ ή κάτι αντίστοιχο και το μαγειρευτό που είναι συνήθως όσπρια με λίγο ρύζι/πλιγούρι και αυγά/κοτόπουλο. Σήμερα έφαγα το τοστ και αντί για όσπρια έφαγα παστίτσιο. Πριν το γυμναστήριο στη δουλειά, έτυχε να ανοίξω συσκευασία φρεσκοκομμένου καφέ και μου ήρθε η όρεξη να κάνω έναν για μένα (γενικά δεν πίνω καφέ, έναν το μήνα και αν). Πάω στο γυμναστήριο, στο Barbell Bench Press βάζω +5 κιλά και βγάζω όσες επαναλήψεις έβγαζα χωρίς αυτά και στον επικλινή πάγκο με αλτήρες έβαλα +2 κιλά σε κάθε χέρι και έβγαλα πάλι τις ίδιες επαναλήψεις που βγάζω χωρίς αυτά. Τι λέτε να κάνει αυτή την διαφορά; Απλώς έτυχε σήμερα; Πάμε για κάθε μέρα παστίτσιο; Εγώ το αποδίδω στην καφεΐνη, αλλά πως θα μπορέσω να έχω την ίδια πρόοδο κάθε φορά χωρίς να πίνω καφέ; γιατί αφενός δεν τρελαίνομαι για καφέ και αφετέρου ξέρω πως αν συνηθίσει ο οργανισμός μου την καφεΐνη δεν θα έχει την ίδια επίδραση με τώρα. Ποια είναι η γνώμη σας; EDIT: ο ύπνος μου είναι αρκετά καλός κάθε μέρα (ποσότητα κ' ποιότητα) Ειναι παρθενος ο οργανισμος σου στην καφεινη ,εγω παλι εχω ανοσια . 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Musclemar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Στις 20/2/2019 στις 4:15 ΜΜ, frozex είπε Συνέβη κάτι 'πρωτοφανές' στην προπόνηση μου σήμερα και θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό. Τετάρτες έχω στο πρόγραμμα στήθος, συνήθως τρώω 2 γεύματα πριν το γυμναστήριο, 1 τοστ ή κάτι αντίστοιχο και το μαγειρευτό που είναι συνήθως όσπρια με λίγο ρύζι/πλιγούρι και αυγά/κοτόπουλο. Σήμερα έφαγα το τοστ και αντί για όσπρια έφαγα παστίτσιο. Πριν το γυμναστήριο στη δουλειά, έτυχε να ανοίξω συσκευασία φρεσκοκομμένου καφέ και μου ήρθε η όρεξη να κάνω έναν για μένα (γενικά δεν πίνω καφέ, έναν το μήνα και αν). Πάω στο γυμναστήριο, στο Barbell Bench Press βάζω +5 κιλά και βγάζω όσες επαναλήψεις έβγαζα χωρίς αυτά και στον επικλινή πάγκο με αλτήρες έβαλα +2 κιλά σε κάθε χέρι και έβγαλα πάλι τις ίδιες επαναλήψεις που βγάζω χωρίς αυτά. Τι λέτε να κάνει αυτή την διαφορά; Απλώς έτυχε σήμερα; Πάμε για κάθε μέρα παστίτσιο; Εγώ το αποδίδω στην καφεΐνη, αλλά πως θα μπορέσω να έχω την ίδια πρόοδο κάθε φορά χωρίς να πίνω καφέ; γιατί αφενός δεν τρελαίνομαι για καφέ και αφετέρου ξέρω πως αν συνηθίσει ο οργανισμός μου την καφεΐνη δεν θα έχει την ίδια επίδραση με τώρα. Ποια είναι η γνώμη σας; EDIT: ο ύπνος μου είναι αρκετά καλός κάθε μέρα (ποσότητα κ' ποιότητα) Αυξημένο γλυκογόνο + καφεϊνη!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 να υποθέσω ο ντεκαφεινε δεν θα κάνει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unforgiven Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Στις 20/2/2019 στις 9:42 ΜΜ, mylo είπε Καμιά εφαρμογή-site που να μετραω θερμίδες πλην του myfitnes pal ξέρουμε; Την τελευταία φορά που είχα κοιτάξει, μόνο το My Fitness Pal συγχρονιζόταν με άλλα προγράμματα για να δίνει πληροφορίες (πχ Garmin Connect) ή να παίρνει (Health Mate της Withings). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
splanis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπερα παιδια, θα αρχίσω ping pong μετά από καιρο, επειδη έχω πάρει κιλάκια και πρεπει να γυμναστω, επειδη η προπονηση αφορα μονο το τεχνικο κομματι θα ηθελα να μου προτεινετε κατι να κανω μετα την προπονηση, πχ κοιλιακούς-ραχιαιους(συγκεκριμενα σετ) κλπ; ευχαριστω Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από splanis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις