Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ελεγα μαζι ταυτοχρονα, και οταν δε θα μπορεις να βγαλεις αλλη χωρις να  "κλεψεις" ξεκινας και κανεις ενα ενα εναλλαξ (στα καπακια,χωρις διαλειμα) οχι πολλες 2-3 με οσο λιγοτερο κλεψιμο μπορεις, αμα βλεπεις οτι κλεβεις πολυ απλα σταματας και πας για το επομενο σετ

• Like 2
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Σε ασκήσεις με αλτήρες που γυμνάζουν μια πλευρά κάθε φορά, πχ για δικέφαλους, ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος άσκησης;
Εναλλάξ αριστερό-δεξί, αριστερό-δεξί;
Πρώτα το αριστερό χέρι και μετά το δεξί;
Με δύο αλτήρες ταυτόχρονα;

Είναι διαφορετικές μορφές άσκησης επειδή τα διαλείμματα είναι μεγαλύτερα. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το ερώτημα είναι το εξής: Αν είναι πιο "σωστό" να ξεκουράζεται π.χ. 5 δευτερόλεπτα το κάθε χέρι ενώ δουλεύει το άλλο με τον αλτήρα, ΓΙΑΤΙ δεν το κάνει κανένας και σε άλλες μυϊκές ομάδες; Γιατί πχ δεν κάνουν εναλλάξ leg presses ή leg curls ή να ξεκουράζονται 5 δευτερόλεπτα μεταξύ επαναλήψεων στην κωπηλατική κτλ.; 

Αν δηλαδή βρίσκει κανείς κάποιο νόημα στις εναλλάξ κάμψεις δικεφάλων, ας εφαρμόζει αυτήν την επιπλέον ξεκούραση και σε άλλες μυϊκές ομάδες. Το να το κάνουν ΜΟΝΟ στις κάμψεις δικεφάλων, δεν έχει κανένα νόημα πέρα από το "κάνω αυτό που βλέπω να κάνουν οι άλλοι".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mic2mic είπε

Είναι διαφορετικές μορφές άσκησης επειδή τα διαλείμματα είναι μεγαλύτερα. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το ερώτημα είναι το εξής: Αν είναι πιο "σωστό" να ξεκουράζεται π.χ. 5 δευτερόλεπτα το κάθε χέρι ενώ δουλεύει το άλλο με τον αλτήρα, ΓΙΑΤΙ δεν το κάνει κανένας και σε άλλες μυϊκές ομάδες; Γιατί πχ δεν κάνουν εναλλάξ leg presses ή leg curls ή να ξεκουράζονται 5 δευτερόλεπτα μεταξύ επαναλήψεων στην κωπηλατική κτλ.; 

Αν δηλαδή βρίσκει κανείς κάποιο νόημα στις εναλλάξ κάμψεις δικεφάλων, ας εφαρμόζει αυτήν την επιπλέον ξεκούραση και σε άλλες μυϊκές ομάδες. Το να το κάνουν ΜΟΝΟ στις κάμψεις δικεφάλων, δεν έχει κανένα νόημα πέρα από το "κάνω αυτό που βλέπω να κάνουν οι άλλοι".

Όταν κάνουμε εναλλάξ κάμψεις αλτήρων, το σωστό είναι το χέρι που δεν κινείται να μην κρέμεται απλώς, αλλά να βρίσκεται σε θέση που υπάρχει stretch στον μυ. Όποιος κάνει την εκτέλεση έτσι με το σωστό τρόπο, τα 5" θα είναι αρκετά εποικοδομητικά και θα έχει πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη. Δεν πρέπει να θεωρείται, και ούτε να είναι, "ξεκούραση". 

Επεξ/σία από Musclemar
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Musclemar είπε

Όταν κάνουμε εναλλάξ κάμψεις αλτήρων, το σωστό είναι το χέρι που δεν κινείται να μην κρέμεται απλώς, αλλά να βρίσκεται σε θέση που υπάρχει stretch στον μυ. Όποιος κάνει την εκτέλεση έτσι με το σωστό τρόπο, τα 5" θα είναι αρκετά εποικοδομητικά και θα έχει πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξη. Δεν πρέπει να θεωρείται, και ούτε να είναι, "ξεκούραση". 

To ίδιο ακριβώς μπορεί να γίνει με ένα σωρό ασκήσεις, πχ. στην κωπηλατική να έχουμε σε θέση stretch τους πλατείς ραχιαίους, σε leg press τους τετρακέφαλους, σε εκτάσεις αλτήρων ή pec deck τους θωρακικούς, σε pullover τους ελάσσονες θωρακικούς κτλ. Αλλά κανένας δεν το κάνει αυτό. Όλοι το κάνουν αποκλειστικά και μόνο στους δικέφαλους. Και μάλιστα με αλτήρες. Κανείς δεν κάνει 5" stretching με στραβόμπαρα. Γιατί; Επειδή έτσι "βολεύει" και επειδή έτσι βλέπουν να κάνουν οι άλλοι. Ή έχει νόημα οπότε το κάνεις σε αρκετές ασκήσεις, ή δεν έχει νόημα οπότε δεν το κάνεις σε καμμία.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mic2mic είπε

To ίδιο ακριβώς μπορεί να γίνει με ένα σωρό ασκήσεις, πχ. στην κωπηλατική να έχουμε σε θέση stretch τους πλατείς ραχιαίους, σε leg press τους τετρακέφαλους, σε εκτάσεις αλτήρων ή pec deck τους θωρακικούς, σε pullover τους ελάσσονες θωρακικούς κτλ. Αλλά κανένας δεν το κάνει αυτό. Όλοι το κάνουν αποκλειστικά και μόνο στους δικέφαλους. Και μάλιστα με αλτήρες. Κανείς δεν κάνει 5" stretching με στραβόμπαρα. Γιατί; Επειδή έτσι "βολεύει" και επειδή έτσι βλέπουν να κάνουν οι άλλοι. Ή έχει νόημα οπότε το κάνεις σε αρκετές ασκήσεις, ή δεν έχει νόημα οπότε δεν το κάνεις σε καμμία.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες 100%. Στη συγκεκριμένη άσκηση, είναι πιο εύκολο το κλέψιμο με κίνηση του κορμού/ώμου και έρχεται ο αλτήρας πάνω. Επίσης ο άλλος λόγος, που δεν έγραψα είναι πως όταν γέρνουμε προς τη μια πλευρά για να κάνουμε την κίνηση, το χέρι έρχεται και κολάει στο σώμα μας και έτσι νιώθουμε καλύτερα τη σύσπαση του δικεφάλου. Σε άλλες ασκήσεις που λες είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνει κάποιος. Εγώ π.χ. το κάνω μερικές φορές σε πιέσεις αλτήρων για ώμους και στήθος, αλλά πάντα είτε έχω το χέρι σε πλήρες stretch ή σε πλήρη σύσπαση, όσο κουνιέται το άλλο. Μπορείς ακόμα και στο μέσον της κίνησης να κρατάς το ένα χέρι όσο το άλλο κάνει την πλήρη επανάληψη, αυξάνοντας έτσι την ένταση της άσκησης. 

• Like 1
Δημοσ.

Στο Leg workout τι έχετε δοκιμάσει και έχει δουλέψει πάνω σας?

High reps -moderate weight ή low reps-heavy weight?

Είμαι σε δίλλημα αφού για την ώρα ακολουθώ το κλασσικό 4-6 set από 6-8 reps στις βασικές ασκήσεις.

Σκέφτομαι πχ να το πάω ως εξής : 5 set 4-6 reps και μετά 2-3 set με 15-20 reps άκα drop set.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, revolver1990 είπε

Στο Leg workout τι έχετε δοκιμάσει και έχει δουλέψει πάνω σας?

High reps -moderate weight ή low reps-heavy weight?

Είμαι σε δίλλημα αφού για την ώρα ακολουθώ το κλασσικό 4-6 set από 6-8 reps στις βασικές ασκήσεις.

Σκέφτομαι πχ να το πάω ως εξής : 5 set 4-6 reps και μετά 2-3 set με 15-20 reps άκα drop set.

Γενικά για πόδια εμένα μου έχει δουλέψει πολύ αυξημένος όγκος πρόπονησης. Τουλαχιστον 4 καλά σετ για κάθε άσκηση, από 6 εώς και, πολλές φορές, 25 επαναλήψεις, 3 ασκήσεις για τετρακέφαλους, 2 για μηριαίους και 2 για γάμπες. Bulgarian split squat, εμπρόσθιο σκουώτ, πρέσσα, εκτάσεις τετρακεφάλων, προβολές, άρσεις για μηριαίους, leg curl, άρσεις κνημών καθιστός ή όρθιος και εκτάσεις για κνήμες στην πρέσσα. Όλες εξαιρετικές ασκήσεις!

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ και δέκα μέρες κάνω διαλλειματικη νηστεια 16:8 θα γράψω σε μερικές μέρες εντυπώσεις, η απορία μου είναι που οφείλεται ότι ενώ έχω να φάω από τις8 το βράδυ πάω 10 το πρωί γεμάτος ενέργεια γυμναστήριο και δεν πεινάω ενω τόσο καιρό ενώ έτρωγα καλό πρωινο και μικρό σνακ πριν γυμναστική με έπιανε πείνα κατά την διάρκεια της γυμναστικής? 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, 4saken είπε

Εδώ και δέκα μέρες κάνω διαλλειματικη νηστεια 16:8 θα γράψω σε μερικές μέρες εντυπώσεις, η απορία μου είναι που οφείλεται ότι ενώ έχω να φάω από τις8 το βράδυ πάω 10 το πρωί γεμάτος ενέργεια γυμναστήριο και δεν πεινάω ενω τόσο καιρό ενώ έτρωγα καλό πρωινο και μικρό σνακ πριν γυμναστική με έπιανε πείνα κατά την διάρκεια της γυμναστικής? 

Το γευμα σου στις 8 ποσες θερμιδες ειναι ?

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, 4saken είπε

Οι ορμόνες Leptin, Ghrelin και Insulin παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό που αναφέρεις. Συνδέονται άμεσα με την IF. Δεδομένου ότι τρώς σωστά και κάνεις όντως fasting.  (Προσωπικά όταν έκανα IF, άλλαζα ανα καιρούς το feeding window, στην αρχή 7 ώρες και μετά συνήθως 5-6. Πείνα στο γυμν. δεν είχα , καθώς και τα επίπεδα ενέργειας που είχα ήταν πολύ υψηλά. Άσχετα αν ήμουν σε cut / maintenance.). Ψάξε στο internet σχετικές έρευνες/info, έχει πολύ πράμα.

My2Cents.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, 4saken είπε

Πίνεις καφέ ή άλλο ρόφημα με καφεϊνη;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, jimis98 είπε

το κακάο βοηθάει για αντικατασταση του καφέ? 

Ναι, αλλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως λόγος να το ξεκινήσει κάποιος για προπονητικούς λόγους. ΚΑΝΕΝΑΣ όμως. Και να δίνει κάποιο μικρό boost η καφεΐνη, αυτό εξασθενεί μετά από λίγες μέρες και στο τέλος δεν έχει καμμία διαφορά με το αν κάποιος δεν είχε πάρει ποτέ καφεΐνη. Και το boost αυτό δεν είναι "τζάμπα". Είναι ενέργεια που "αφαιρείται" από άλλες ώρες της ημέρας, ενέργεια που θα είχε χρησιμοποιηθεί στην αποκατάσταση. "Τζάμπα" ενεργειακά βοηθήματα δεν υπάρχουν. Ούτε καν τα ανδρογόνα/αναβολικά δεν είναι "τζάμπα". Κάτι θυσιάζεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mic2mic είπε

Ναι, αλλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως λόγος να το ξεκινήσει κάποιος για προπονητικούς λόγους. ΚΑΝΕΝΑΣ όμως. Και να δίνει κάποιο μικρό boost η καφεΐνη, αυτό εξασθενεί μετά από λίγες μέρες και στο τέλος δεν έχει καμμία διαφορά με το αν κάποιος δεν είχε πάρει ποτέ καφεΐνη. Και το boost αυτό δεν είναι "τζάμπα". Είναι ενέργεια που "αφαιρείται" από άλλες ώρες της ημέρας, ενέργεια που θα είχε χρησιμοποιηθεί στην αποκατάσταση. "Τζάμπα" ενεργειακά βοηθήματα δεν υπάρχουν. Ούτε καν τα ανδρογόνα/αναβολικά δεν είναι "τζάμπα". Κάτι θυσιάζεις.

Έχουν γίνει ουκ ολίγες μελέτες σχετικά με την καφεϊνη και τα οφέλη που προσφέρει στην αθλητική απόδοση.

Τι εννοείς με αυτό: "είναι ενέργεια που "αφαιρείται" από άλλες ώρες της ημέρας" ; Εξήγησε το λίγο παραπάνω αν θες, και με πηγή που το έμαθες/διάβασες αν γίνεται. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...