Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά να κάνω μιαν ερώτηση... Σας πιάνει κι εσάς υπνηλία με τη γυμναστική; Σε μέρες που έχω γυμναστει πέφτω για ύπνο και ξεχνάω να ξυπνήσω όταν φυσιολογικά κοιμάμαι 7 ώρες και μου φτάνουν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 1/2/2019 στις 5:36 ΜΜ, margaritagr είπε

Πάω να πληρώσω το Τζιμ.

Ήρθε η ώρα του καμμπακ

Μηπως ηθελες να γραψεις κεμπαπ...?

• Like 1

Νομίζω πως χρειάζομαι βοήθεια. 😏

Πάμε λίγο να σας πω... Μέχρι και πέρυσι τέτοιον καιρό έκανα ένα πραγματικά πολύ επιτυχημένο recomp ούσα ΤΕΛΕΙΩΣ αγύμναστη. Ξεκίνησα με ένα σώμα skinnyfat πριν 3 χρόνια, δεν είχα καθόλου περιττά κιλά, απλώς αρκετό λίπος και ελάχιστους μύες και αυτό χτίστηκε όμορφα και έδεσε με την άσκηση και τις κατάλληλες τροφές.  Για πολλούς και δυσάρεστους λόγους σταμάτησα τη γυμναστική τον Αύγουστο και ξεκίνησα ξανά τον Νοέμβρη, αλλά πλέον με 4 κιλά παραπάνω. Συνέχισα να τρώω ό,τι να 'ναι και τώρα τον Ιανουάριο αποφάσισα να το φτιάξω πάλι όπως πριν. Το ζήτημα είναι ότι τώρα δεν έχω το βάρος που είχα τότε να πάω ισοθερμιδικά και να δω αλλαγές, έτσι κινούμαι υποθερμιδικά. Ωραία και θα τα χάσω αυτά που έβαλα, μήπως θα ήταν καλύτερη ιδέα να δώσω βάση στη γυμναστική αντί να κοιτάζω να κυνηγάω τα νούμερα της ζυγαριάς; Και να φύγει το λίπος, αυτή τη στιγμή έχει ελάχιστη όμορφη μάζα από κάτω να φανεί, τι θα καταφέρω; Αναρωτιέμαι... Από γυμναστική κάνω τρεις φορές την εβδομάδα full body με διαφόρων τύπων αντιστάσεις (trx, λάστιχα, kettlebells κ.α.) και επίσης περπάτημα έξω και ποδήλατο από μία έως τρεις φορές την εβδομάδα περίπου μια ώρα ή περισσότερο. Θερμίδες είμαι στις 1600 χωρίς να υπολογίσω την άσκηση και τα macros τα έχω μοιράσει 100 πρωτεΐνη, 200 υδατάνθρακα και 44 λιπαρά. 54.5 κιλά αυτή τη στιγμή. 

Τα 4 κιλά που θες να χάσεις δεν είναι και πολλά, νομίζω ότι μπορείς να τα καταφέρεις ακολουθώντας το ισοθερμιδικό σου πρόγραμμα αφού κάνεις τόσο αερόβιο, ή έστω να είσαι 100 ή 50 θερμίδες κάτω από τις συντήρησης, οι οποίες δεν θα είναι και πρόβλημα στο χτίσιμο του σώματος γιατί είναι λίγες

• Thanks 1

Αν υποθέσουμε ότι θέλεις να χάσεις αυτά τα 4 κιλά λίπους μέχρι τον Αύγουστο, δηλαδή σε 6 μήνες, πρέπει να δημιουργείς ένα θερμιδικό έλλειμμα 6000 Kcal ανά μήνα. Αυτό χωρίς να υπολογίζουμε τυχόν χρησιμοποίηση ενέργειας για πρωτεϊνοσύνθεση κτλ. Αυτό μπορεί να γίνει με +200 kcal για 7-10 μέρες κάθε μήνα και -350 kcal τις υπόλοιπες. Νομίζω μια τέτοιου είδους περιοδικότητα θα ήταν ιδανική. Με ανάλογη προσαρμογή της προπόνησης.

• Thanks 1

On 07/02/2019 at 12:25, Toxo <3 lover said:

Παιδιά να κάνω μιαν ερώτηση... Σας πιάνει κι εσάς υπνηλία με τη γυμναστική; Σε μέρες που έχω γυμναστει πέφτω για ύπνο και ξεχνάω να ξυπνήσω όταν φυσιολογικά κοιμάμαι 7 ώρες και μου φτάνουν. 

υπαρχουν αυτοι που κανουν γυμναστηριο αργα και μετα ειναι στην υπερενταση και δεν κοιμουνται με τιποτα.υπαρχουν αυτοι που πηγαινουν gym και κοιμουνται μια χαρα μετα οπως και αυτοι που κοιμουνται μια χαρα αλλα πεθαινουν και λιγο στον υπνο λογω κουρασης.αν ειχες καιρο να κανεις gym τοτε παιζει και το 2 και το 3 για σενα.το τρια βεβαια προκυπτει οχι μονο απο το gym αλλα και απο το τι κανεις την υπολοιπη ημερα και ποσο καλο υπνο κανεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τοξο εκτος τον αλλων πρέπει να αναπροσαρμοζεις την προπόνηση σου. Μερικες φορες έρχεται η περιοδος που την λενε "παλτο" και καπως πρέπει να ξεμπλοκαρεις το σώμα σου.

Συνδυασμος διατροφης και διαφορετικης γυμναστικής θα σε βοηθησει.

Τα 4 κιλα δεν νομιζω να χαλανε τοσο την εικονα σου, ειδικα αν γυμναστεις μπορει να σε δωσουν ενα καλο ογκο σε φυσιολογικά πλαισια για γυναικα.

Τι ωρες πας τζιμ; Και ποση ωρα πριν τρως;

Επεξ/σία από Liverpool89

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλατώ το λένε βρε, χαχαχα. Έχεις ένα δίκιο αλλά αν πάρεις ως δεδομένο ότι δεν πήγαινα για πολύ καιρό, τότε δεν παίζει τέτοιο ζήτημα. Πάω πάντα πρωί νηστικη. Περπατημα/ποδήλατο κάνω μεσημέρι ή απόγευμα.

ΥΓ: Αναλογικά στα 80 τα τέσσερα μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά εκεί γύρω στα 50 πίστεψέ με φαίνονται.   

Επεξ/σία από Toxo <3 lover

Θα σου πρότεινα να μείνεις σε ισοθερμιδικά ή ελαφριά υπερθερμιδικά επίπεδα (αυξάνοντας κυρίως την πρωτεϊνη) και να δώσεις μεγάλη έμφαση στα βάρη. Μόνο με τα βάρη θα καταφέρεις να φτιάξεις το σωματικό σχήμα και τις αναλογίες που έχεις στο μυαλό σου, τα οποία θα φανούν όταν χάσεις το λίπος.

Πάντα στην αρχή μετά από μεγάλη παύση διατροφής-προπόνησης πρέπει να δίνουμε στο σώμα αρκετές θερμίδες για να επανέλθει στα παλιά, καλά του επίπεδα, και όταν είμαστε ευχαριστημένοι, προχωράμε με σταδιακή και ελαφριά μείωση θερμίδων (ή/και αύξηση δραστηριότητας) για να χάσουμε το λίπος. Το να ξεκινάμε, μετά από παύση πολλών εβδομάδων, και να είμαστε υποθερμιδικά, θα μας οδηγήσει στο να κάνουμε πολύ περισσότερο καιρό να επανέλθουμε. Πρακτικά τώρα, θα άλλαζα το full body σε upper/lower πρόγραμμα προπόνησης, και θα αύξανα την πρωτεϊνη σε 120γρ/μέρα, πάντα απο τροφές υψηλής ποιότητας. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με προσοχή ο πρωινός τρόπος εκγύμνασης. Κοινώς μη φορτώνετε..... ειδικά όσοι έχετε θέμα με την μέση σας.

https://www.livestrong.com/article/554475-morning-exercises-for-fluid-in-the-spinal-discs/

https://amp.reddit.com/r/bodyweightfitness/comments/13pgb9/morning_workouts_and_the_spine/

Επεξ/σία από DJTaurus

Σε ασκήσεις με αλτήρες που γυμνάζουν μια πλευρά κάθε φορά, πχ για δικέφαλους, ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος άσκησης;
Εναλλάξ αριστερό-δεξί, αριστερό-δεξί;
Πρώτα το αριστερό χέρι και μετά το δεξί;
Με δύο αλτήρες ταυτόχρονα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...