Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, Musclemar είπε

Ούτε αμινοξέα, ούτε προεξασκητικό χρειάζεται ένας αρχάριος. 

Full body ή upper/lower? Για τον εντελώς αρχάριο που ασχολείται πρώτη φορά με βάρη, full body για 3 μήνες και ύστερα upper/lower. 

καθε μυικη ομαδα ποσες ασκησεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

IMG_20.jpg.281ce58d821f7cf61f3b83e05fc0d0ea.jpgIMG_20190122_205501-1000x750.jpg.b831e1d3bc31b1fcf8ca63a4081f8e6c.jpgIMG_20190124_205853-1000x750.jpgIMG_20190125_212442-1000x750.jpgIMG_20190126_134951-1000x750.jpgIMG_20190126_134958-1000x750.jpgIMG_20190123_203554-1000x750.jpg

Επιτέλους διατροφικά αυτή τη βδομάδα :D 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Στις 24/1/2019 στις 12:23 ΜΜ, CallMeRp είπε

Καλημέρα.

Μια ερώτηση να θέσω.Εχω ένα background περίπου 6-7 χρόνια στις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα karate.Μετα από αποχή περίπου 5 χρόνια ,σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψω αλλά όχι απαραίτητα στο karate.

Γνωρίζει κάποιος άθλημα στις πολεμικές τέχνες που να είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και μπορείς να κατέβεις αγώνες;(Box-kick boxing δεν με ενδιαφέρει).

Έχω χρόνο 3 απογεύματα max και ένα Σάββατο να διαθέτω για τις προπονήσεις μου.Περα από το γυμναστήριο/αερόβιο όπου θα το περιορίσω αλλά θα είναι στο πρόγραμμα.

Στόχος μου : Να μαθω την τεχνική,να είμαι  μέλος  συλλόγου  με  επαγγελματίες  ανθρώπους  πρώτα  από  όλα και κάποια στιγμή εφόσον φτάσω το επιθυμητό επίπεδο να κατέβω αγώνες.

Γιατί δεν συνεχίζεις Καρατε ;

Semi contact είναι θα μπορείς να αθλείσαι μέχρι να γεράσεις.

Ποτε δεν θα νιώσεις ότι τα ξέρεις όλα και είναι ένα κίνητρο για να μην βαριέσαι.

Αγώνες σε διασυλλογικό επίπεδο αν το πάρεις στα σοβαρά και έχεις κάποιο ταλέντο ,προφανώς θα μπορείς να συμμετάσχεις με αξιώσεις.

Σε πιο ψηλό επίπεδο δυστυχώς είσαι μεγάλος .

Ποιος ήταν ο δάσκαλός σου , έτσι από περιέργεια .

Που κατοικείς ;

Εγω αν γύρναγαν τα χρόνια πίσω  θα ασχολιόμουν με το bjj το βραζιλιάνικο κοντά σε έναν καλό δάσκαλο. Άκρως ενδιαφέρον και πολύπλοκο. Συνέχεια θες να γίνεσαι καλύτερος  και δεν σου πάει να χάσεις προπόνηση.

35 λεπτά πριν, CallMeRp είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_20.jpg.281ce58d821f7cf61f3b83e05fc0d0ea.jpgIMG_20190122_205501-1000x750.jpg.b831e1d3bc31b1fcf8ca63a4081f8e6c.jpgIMG_20190124_205853-1000x750.jpgIMG_20190125_212442-1000x750.jpgIMG_20190126_134951-1000x750.jpgIMG_20190126_134958-1000x750.jpgIMG_20190123_203554-1000x750.jpg

Επιτέλους διατροφικά αυτή τη βδομάδα :D 

Εγώ δυστυχώς όλα αυτά μαζί τα έχω για πρωινό την μια μέρα.

Την άλλη μπορεί να την βγάλω μόνο με καφέδες.

Πρέπει να μπω σε μία τάξη :(

40 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Γιατί δεν συνεχίζεις Καρατε ;

Semi contact είναι θα μπορείς να αθλείσαι μέχρι να γεράσεις.

Ποτε δεν θα νιώσεις ότι τα ξέρεις όλα και είναι ένα κίνητρο για να μην βαριέσαι.

Αγώνες σε διασυλλογικό επίπεδο αν το πάρεις στα σοβαρά και έχεις κάποιο ταλέντο ,προφανώς θα μπορείς να συμμετάσχεις με αξιώσεις.

Σε πιο ψηλό επίπεδο δυστυχώς είσαι μεγάλος .

Ποιος ήταν ο δάσκαλός σου , έτσι από περιέργεια .

Που κατοικείς ;

Εγω αν γύρναγαν τα χρόνια πίσω  θα ασχολιόμουν με το bjj το βραζιλιάνικο κοντά σε έναν καλό δάσκαλο. Άκρως ενδιαφέρον και πολύπλοκο. Συνέχεια θες να γίνεσαι καλύτερος  και δεν σου πάει να χάσεις προπόνηση.

Εγώ δυστυχώς όλα αυτά μαζί τα έχω για πρωινό την μια μέρα.

Την άλλη μπορεί να την βγάλω μόνο με καφέδες.

Πρέπει να μπω σε μία τάξη :(

Δάσκαλος μου ο Πανουσόπουλος.Εχω ενα dan για την ωρα. Κοιτα ,έχω πολύ καλό φίλο που διδάσκει bjj , οπότε δεν έχω κατασταλάξει τι άθλημα θα ακολουθήσω.Ενα άλλο θέμα μου είναι πως θα διαχειριστώ τον χρόνο ώστε να συνεχίσω τις προπονήσεις με βάρη και σε τρίτη μοίρα,ας το θέσω έτσι,την αερόβια προπόνηση + οποίες υποχρεώσεις έχω.

Στόχος μου , μακροπρόθεσμα ,να κατέβω αγώνες με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Οι φωτογραφίες που έχω επισυνάψει είναι των τελευταίων τριών ημερών.Μερα νηστικός δε μπορώ να βγάλω εκτός αν την  προηγούμενη  τα  έχω σκίσει  όλα😁Και εγώ ειμαι με ένα καφέ στο χέρι ,αλλά θα το ελαττωσω.

1 ώρα πριν, CallMeRp είπε

Δάσκαλος μου ο Πανουσόπουλος.Εχω ενα dan για την ωρα. Κοιτα ,έχω πολύ καλό φίλο που διδάσκει bjj , οπότε δεν έχω κατασταλάξει τι άθλημα θα ακολουθήσω.Ενα άλλο θέμα μου είναι πως θα διαχειριστώ τον χρόνο ώστε να συνεχίσω τις προπονήσεις με βάρη και σε τρίτη μοίρα,ας το θέσω έτσι,την αερόβια προπόνηση + οποίες υποχρεώσεις έχω.

Στόχος μου , μακροπρόθεσμα ,να κατέβω αγώνες με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Οι φωτογραφίες που έχω επισυνάψει είναι των τελευταίων τριών ημερών.Μερα νηστικός δε μπορώ να βγάλω εκτός αν την  προηγούμενη  τα  έχω σκίσει  όλα😁Και εγώ ειμαι με ένα καφέ στο χέρι ,αλλά θα το ελαττωσω.

Γαλάτσι ε;

Καλο δάσκαλο είχες

Ε αφού έχεις άκρες με bjj ξεκίνα και που ξέρεις μπορεί να γουστάρεις 

Ασε που είναι τέτοια η φύση του αθλήματος  που βοηθάει στο σωματικό κάλος που μάλλον  επιζητάς ,όπως φαντάζομαι αφου κάνεις προπονήσεις αντιστάσεων

Παιδια καλησπερα. Εκανα 1.5 χρονο kick boxing και τους τελευταίους 6 μηνες βαρη πσραλληλα (ναι στο kick δεν ειχαμε βαρη καναμε λαστιχα, αλτηρες με λιγα κιλα για παρα πολλες επαναληψεις κτλπ). Είδα ομως οτι με τραβάνε τα βάρη πιο πολυ και σταματησα το  kick  προσωρινά.  Παίρνω πρωτεΐνη μισο χρόνο και θελω να ξεκινησω και κρεατινη. Ειδα αυτην την creapure απο my protein και διαβαζω καλα σχολια.  Αν υπάρχει καμια καλυτερη που να μπορω να προμηθευτω απο Θεσσαλονίκη πειτε μου! Σας ευχαριστω!

1.89 υψος, 95 κιλα 17-18% λιπος.

Στις 23/1/2019 στις 10:50 ΠΜ, mic2mic είπε

Οι οπισθολαίμιες ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού του ώμου χωρίς να προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα. To pull-up είναι συνήθως (αλλά όχι πάντα) ασφαλέστερο από το chin-up όσον αφορά την υγεία του ώμου. Αλλά ποτέ pull-up με πολύ ανοιχτή λαβή. Υπάρχουν πάρα πολλοί τραυματισμοί στον ώμο και δεν μπορεί να είναι κανείς απόλυτος, αλλά σε γενικές γραμμές:

1) Τα pull-ups είναι ασφαλέστερα από τα chin-ups, φτάνει να μην γίνονται με πολύ ανοιχτή λαβή

2) Ποτέ οπισθολαίμιες

3) Ποτέ ασκήσεις που μας "τσιμπάνε" ή -ακόμα χειρότερα- πονάνε στην άρθρωση

Κάποιοι μπορεί να κάνουν μια ζωή οπισθολαίμιες και να μην αντιμετωπίσουν ποτέ πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία αυτών που κάνουν βάρη για δεκαετίες καλό είναι να τις κόψουν ή έστω να τις περιορίσουν πολύ.

Κατά τα άλλα το chin-up ενεργοποιεί λίγο περισσότερο δικέφαλους και λίγο λιγότερο πλατείς ραχιαίους απ'ότι το pull-up. Φυσικά και δεν φτάνει για εκγύμναση όλης της άνω πλάτης, π.χ. άνω τραπεζοειδείς, μέσους τραπεζοειδείς κτλ. Καλό είναι να υπάρχει τουλάχιστον και μια κωπηλατική κίνηση.

Εννοείται θα βρω τρόπο να κάνω και κωπηλατική. Βρήκα στο γυμναστήριο σήμερα ένα μηχάνημα για κωπηλατική που ακουμπάς το στήθος σε μαξιλάρι και δεν ζορίζει καθόλου η μέση. Χάρηκα μέχρι που είδα ότι πρέπει να του βάζεις δίσκους πάνω. Άμα είναι να σκύβω μέχρι κάτω με 20κιλους για να τους βάζω στο μηχάνημα, είναι δώρο άδωρο. Αλλά τέλος πάντων θα βρω μια άκρη. Το πολύ πολύ να βρω έναν ιμάντα τρξ και να κάνω εκεί με το βάρος μου.

Οπότε απότι βλέπω με chin ups και με κωπηλατική θα είναι οκ για την πλάτη σε γενικές γραμμές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, PantelisKapa είπε

Παιδια καλησπερα. Εκανα 1.5 χρονο kick boxing και τους τελευταίους 6 μηνες βαρη πσραλληλα (ναι στο kick δεν ειχαμε βαρη καναμε λαστιχα, αλτηρες με λιγα κιλα για παρα πολλες επαναληψεις κτλπ). Είδα ομως οτι με τραβάνε τα βάρη πιο πολυ και σταματησα το  kick  προσωρινά.  Παίρνω πρωτεΐνη μισο χρόνο και θελω να ξεκινησω και κρεατινη. Ειδα αυτην την creapure απο my protein και διαβαζω καλα σχολια.  Αν υπάρχει καμια καλυτερη που να μπορω να προμηθευτω απο Θεσσαλονίκη πειτε μου! Σας ευχαριστω!

1.89 υψος, 95 κιλα 17-18% λιπος.

Η κρεατίνη creapure της myprotein είναι μια χαρά. Γενικά δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη είδους creapure, όλες είναι ίδιες. Αν συγκρίναμε π.χ. μονοϋδρική με νιτρική, υδροχλωρική κλπ, τότε ναι θα μπορούσαμε να πούμε μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα του κάθε είδους κρεατίνης. 

3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Εννοείται θα βρω τρόπο να κάνω και κωπηλατική. Βρήκα στο γυμναστήριο σήμερα ένα μηχάνημα για κωπηλατική που ακουμπάς το στήθος σε μαξιλάρι και δεν ζορίζει καθόλου η μέση. Χάρηκα μέχρι που είδα ότι πρέπει να του βάζεις δίσκους πάνω. Άμα είναι να σκύβω μέχρι κάτω με 20κιλους για να τους βάζω στο μηχάνημα, είναι δώρο άδωρο. Αλλά τέλος πάντων θα βρω μια άκρη. Το πολύ πολύ να βρω έναν ιμάντα τρξ και να κάνω εκεί με το βάρος μου.

Οπότε απότι βλέπω με chin ups και με κωπηλατική θα είναι οκ για την πλάτη σε γενικές γραμμές

Μπορείς να κάνεις κωπηλατική αλτήρων ξαπλωμένος μπρούμυτα σε επικλινή πάγκο. Φοβερή άσκηση! 

Και Inverted Rows επίσης. 

Επεξ/σία από Musclemar

Με αλτήρα το έχω σκεφτεί αλλά δεν μου φαίνεται καλή ιδέα γιατί θα πρέπει να τον σηκώνω από το πάτωμα και να τον πηγαίνω στην θέση του και το αντίστροφο για να κάνω οπότε δύσκολο.

To inverted rows που λες είναι ουσιαστικά αυτό που είπα πριν με τον ιμάντα. Αλλά τώρα που το γκούγκλαρα μου έδωσες ιδέα να το κάνω και με μπάρα. Χμμ θα το δοκιμάσω

9 ώρες πριν, Musclemar είπε

Η κρεατίνη creapure της myprotein είναι μια χαρά. Γενικά δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη είδους creapure, όλες είναι ίδιες. Αν συγκρίναμε π.χ. μονοϋδρική με νιτρική, υδροχλωρική κλπ, τότε ναι θα μπορούσαμε να πούμε μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα του κάθε είδους κρεατίνης. 

Μπορείς να κάνεις κωπηλατική αλτήρων ξαπλωμένος μπρούμυτα σε επικλινή πάγκο. Φοβερή άσκηση! 

Και Inverted Rows επίσης. 

το Inverted Rows δεν εινα η αυστραλιακες πιεσεις?

23 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Με αλτήρα το έχω σκεφτεί αλλά δεν μου φαίνεται καλή ιδέα γιατί θα πρέπει να τον σηκώνω από το πάτωμα και να τον πηγαίνω στην θέση του και το αντίστροφο για να κάνω οπότε δύσκολο.

To inverted rows που λες είναι ουσιαστικά αυτό που είπα πριν με τον ιμάντα. Αλλά τώρα που το γκούγκλαρα μου έδωσες ιδέα να το κάνω και με μπάρα. Χμμ θα το δοκιμάσω

Το καταλαβαίνω αυτό που λες και ισχύει. Η λύση είναι να παίρνεις και τους 2 αλτήρες μαζί από το ρακ για να έχεις καλύτερη ισορροπία, και να τους ακουμπάς στην πλάτη του πάγκου και να ξαπλώνεις (τα πόδια σου στο πάτωμα πάντα, όχι πάνω στον πάγκο). Όταν τελειώσεις το σετ, θα τους φέρνεις πάνω και θα τους ακουμπάς πάλι στην πλάτη του πάγκου, και θα σηκώνεσαι όρθιος. Αυτό αν κάνεις προπόνηση μόνος σου, αλλιώς μπορεί να στους δίνει ο παρτενέρ. 

Το καλό με τα inverted rows είναι πως μπορείς να τα κάνεις με διάφορες λαβές, ανοιχτή, κλειστή, ανάποδη, ή/και να έχεις τα πόδια πάνω σε πάγκο. 

Στις 24/1/2019 στις 5:34 ΜΜ, Spect~ είπε

ειναι και πορωτικό να εχεις 80 κιλα πανω απο το κεφαλι και απλα να τα πετας 😂

Εξαρτάται και τι σου έχει κάνει ο άλλος ε, ωστόσο ναι ακούγεται καλή φάση. 🤣

Ρύθμισα το κοντέρ στις 1600 θερμίδες, πάντα τείνω να τρώω λιγότερο όταν έχω στόχο κι έτσι το έβαλα λίγο πάνω για να μη χάνω πάλι απότομα και παίζω yo-yo, με τη ζάχαρη ρε παιδιά το παλεύω αγρίως, βάζω λίγο μέλι στο ψωμί με το φυστικοβούτυρο που τρώω καμιά φορά για γλυκό και παλεύεται. Πάει καλά ως εδώ το πράγμα. Αρχίζει και φαίνεται κάπως η δουλειά μου στο γυμναστήριο κι αν και δεν έχω φτάσει ακόμη στην επιθυμητή δύναμη και αντοχή, το προσπαθώ ανελλιπώς. 

• Like 1

Καλημέρα, τώρα το πρόγραμμα μου είναι Δευτέρα-Πλάτη, Τρίτη-Πόδια, Τετάρτη-Στήθος, Πέμπτη-Κενό, Παρασκευή-Ώμους(+DL αν προλαβαίνω), Σάββατο-Δικέφαλους+Τρικέφαλους, Κυριακή-Κενό. Θέλω να βάλω και 2η μέρα πλάτη αλλά δεν ξέρω πως να το ρυθμίσω. Σκέφτομαι το παρακάτω: Δευτέρα-Πλάτη+Τρικέφαλους, Τρίτη-Πόδια, Τετάρτη-Στήθος, Πέμπτη-Κενό, Παρασκευή-Πόδια+Πλάτη, Σάββατο-Δικέφαλους+Ώμους, Κυριακή-Κενό. Πως σας φαίνεται;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...