Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, mic2mic είπε Οι οπισθολαίμιες ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού του ώμου χωρίς να προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα. To pull-up είναι συνήθως (αλλά όχι πάντα) ασφαλέστερο από το chin-up όσον αφορά την υγεία του ώμου. Αλλά ποτέ pull-up με πολύ ανοιχτή λαβή. Υπάρχουν πάρα πολλοί τραυματισμοί στον ώμο και δεν μπορεί να είναι κανείς απόλυτος, αλλά σε γενικές γραμμές: 1) Τα pull-ups είναι ασφαλέστερα από τα chin-ups, φτάνει να μην γίνονται με πολύ ανοιχτή λαβή 2) Ποτέ οπισθολαίμιες 3) Ποτέ ασκήσεις που μας "τσιμπάνε" ή -ακόμα χειρότερα- πονάνε στην άρθρωση Κάποιοι μπορεί να κάνουν μια ζωή οπισθολαίμιες και να μην αντιμετωπίσουν ποτέ πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία αυτών που κάνουν βάρη για δεκαετίες καλό είναι να τις κόψουν ή έστω να τις περιορίσουν πολύ. Κατά τα άλλα το chin-up ενεργοποιεί λίγο περισσότερο δικέφαλους και λίγο λιγότερο πλατείς ραχιαίους απ'ότι το pull-up. Φυσικά και δεν φτάνει για εκγύμναση όλης της άνω πλάτης, π.χ. άνω τραπεζοειδείς, μέσους τραπεζοειδείς κτλ. Καλό είναι να υπάρχει τουλάχιστον και μια κωπηλατική κίνηση. Σωστός γενικά, αλλά στις έλξεις όσο πιο ανοιχτά τα χέρια τόσο περισσότερο δουλεύεις την πλάτη και λιγότερο τα χέρια οπότε το να κάνεις κλειστεί λαβή για να γυμνασεις πλάτη είναι άκυρο
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 σημερα στην προπονηση εκανα 3 PR Strict shoulder press 75 Kg Back squat 135 Kg Deadlift 185 Kg 3 1
revolver1990 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 28 λεπτά πριν, Spect~ είπε σημερα στην προπονηση εκανα 3 PR Strict shoulder press 75 Kg Back squat 135 Kg Deadlift 185 Kg Ωραία νούμερα...ειδικά στο deadlift και στο shoulder press...πόσα κιλά είσαι τώρα?
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, revolver1990 είπε Ωραία νούμερα...ειδικά στο deadlift και στο shoulder press...πόσα κιλά είσαι τώρα? Ειμαι καπου στα 85, δεν εχω ζυγιστει καιρο τωρα Στα squat αν ήξερα να πεταω τα κιλα πίσω με σιγουριά θα δοκίμαζα και παραπανω αλλα δεν ήθελα να το ρισκάρω. Και στις αρσεις ισως είχα και τα 190 αλλα επείδη είχα συγκερκιμένο χρόνο για να κανω το 1 rep max και στις 3 ασκησεις το άφησω. Την επομενη φορα ξανα 1
Fotis13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 12 ώρες πριν, Spect~ είπε Ειμαι καπου στα 85, δεν εχω ζυγιστει καιρο τωρα Στα squat αν ήξερα να πεταω τα κιλα πίσω με σιγουριά θα δοκίμαζα και παραπανω αλλα δεν ήθελα να το ρισκάρω. Και στις αρσεις ισως είχα και τα 190 αλλα επείδη είχα συγκερκιμένο χρόνο για να κανω το 1 rep max και στις 3 ασκησεις το άφησω. Την επομενη φορα ξανα Ωραιος spect εχεις ανεβει πολυ ! Μολις εκοψες τα αλλοπροσαλλα χορτοφαγικα πηρε τα πανω σου .
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 34 λεπτά πριν, Fotis13 είπε Ωραιος spect εχεις ανεβει πολυ ! Μολις εκοψες τα αλλοπροσαλλα χορτοφαγικα πηρε τα πανω σου . Δεν έχει να κάνει με τη διατροφή μου Φωτη. Τότε έτρεχα πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα. Με το γυμναστήριο είχα βαρεθεί λίγο οπότε τώρα με το crossfit έχω ένα challenge, αν Κάι δυστυχώς ακόμη και σαν καινούριος δεν έχω πολλούς για να κοντραριζομαι να πιέζω το ακόμη λίγο παραπάνω γιατί οι περισσότεροι είναι κουκουρουκου. Επίσης το καλο που έχει στο κροσφιτ είναι ότι πετάς τα κιλά στο πάτωμα χωρίς να σε απασχολεί τίποτα.
Fotis13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Spect~ είπε Δεν έχει να κάνει με τη διατροφή μου Φωτη. Τότε έτρεχα πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα. Με το γυμναστήριο είχα βαρεθεί λίγο οπότε τώρα με το crossfit έχω ένα challenge, αν Κάι δυστυχώς ακόμη και σαν καινούριος δεν έχω πολλούς για να κοντραριζομαι να πιέζω το ακόμη λίγο παραπάνω γιατί οι περισσότεροι είναι κουκουρουκου. Επίσης το καλο που έχει στο κροσφιτ είναι ότι πετάς τα κιλά στο πάτωμα χωρίς να σε απασχολεί τίποτα. Ε ολα παιζουν ρολο και σιγουρα τοτε εκανες παρα πολυ αεροβια χωρις να τρεφεσαι καταλληλα κατα την γνωμη μου .Οτι δουλευει σε σενα ,το θεμα ειναι να υπαρχουν αποτελεσματα .Εσυ μας τα εχεις δειξει ,γιατι απο την θεωρια εχουμε πηξει στις αποδειξεις χωλαινουμε . Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από Fotis13
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, Fotis13 είπε Ε ολα παιζουν ρολο και σιγουρα τοτε εκανες παρα πολυ αεροβια χωρις να τρεφεσαι καταλληλα κατα την γνωμη μου .Οτι δουλευει σε σενα ,το θεμα ειναι να υπαρχουν αποτελεσματα .Εσυ μας τα εχεις δειξει ,γιατι απο την θεωρια εχουμε πηξει στις αποδειξεις χωλαινουμε . Μία χαρά ήταν η διατροφή μου τότε απλά ο στόχος τότε δεν ήταν το μέγεθος. Αν με ένοιαζε το μέγεθος δεν θα το εριχνα στο τρέξιμο. Παντως μετά από 1 μήνα σχεδόν στο crossfit η άποψη μου για το άθλημα παραμένει ίδια. Καλή προπόνηση για κάποιον που θέλει να είναι all around αθλητής, αλλά ειδικά για την Ελλάδα όπου οι περισσότεροι αθλητές είναι γίδια και οι περισσότεροι προπονητές είναι γιδοβοσκοι, αν κάποιος που το κάνει δεν έχει σώστες βάσεις ή έστω το απαραίτητο μυαλό για να προστατεύσει τον εαυτό του τότε με σιγουριά θα κάνει φίλους τους φυσιοθεραπευτες και τους γιατρούς. Ενα παράδειγμα της λογικής του μέσου αθλητή στην Ελλάδα (σε κροσφιτ και γυμναστήρια ισχύει αυτό). Είμαστε προχτές και κάνουμε ένα workout, στο τέλος μιλάω με ένα τύπο ο οποίος φαίνεται και γυμνασμένος γενικά και μου λέει ότι πρόλαβε να βγάλει 5 γύρους. Του λέω εγώ δεν πρόλαβα τα τελευταία swing αλλά είχα 24 κιλό kettle Bell (όσο έλεγε το workout) ενώ αυτός είχε 20 ή 16 δεν θυμάμαι. Γυρίζει και μου λέει, όταν καταλάβεις ότι το crosffit είναι επαναλήψεις και όχι κιλά θα κάνεις καλύτερη πρπονηση. Δεν του είπα ποτέ ότι εγώ ήμουν ένα γύρο μπροστά του, δηλαδή όσο αυτός έκανε τον 5ο γύρο εγώ τελείωνα τον 6ο.. Αυτός κάνει κροσφιτ τουλάχιστον 2 χρόνια εγώ 3 βδομάδες.. Και αυτός είναι ο μέσος αθλητής στα γυμναστήρια μας. Από μπλα μπλα πολυ και από ουσία τίποτα. 2
mic2mic Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Θα μιλήσω εδώ για το cross-training, επειδή το crossfit είναι brand name. Αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια. Βασικά το "cross-training" (εντός εισαγωγικών επειδή ο καθένας εννοεί εντελώς διαφορετικά πράγματα με αυτόν τον όρο) είναι άχρηστο. Εξίσου άχρηστο με το Pilates. Από την άποψη ότι δεν επιτυγχάνει τίποτα απολύτως που δεν μπορούσε να επιτευχθεί σε ένα απλό γυμναστήριο πριν γίνει μόδα το "cross-training", ενώ στερεί πάρα πολλά. Επίσης δεν νομίζω τέτοιες μέθοδοι να εφαρμόζονται σε καμμία σοβαρή προπονητική αθλητών υψηλού επιπέδου. Επιφανειακά μοιάζει λίγο με κάποιες προπονήσεις κάποιων πολεμικών τεχνών, αλλά ουσιαστικά καμμία σχέση. Έγινε τόσο popular επειδή είναι πολύ εύκολο για γυμναστές (ή απλά certified coaches) να ανοίξουν ένα χώρο με πολύ λιγότερα χρήματα απ'ότι θα έδιναν για να ανοίξουν ένα γυμναστήριο. Ή και να μην ανοίξουν απολύτως τίποτα, απλά να μαζεύουν κόσμο μέσω facebook και να τους πηγαίνουν σε μια αλάνα ή σε ένα δάσος για να κάνουν σπριντάκια, να σηκώνουν πέτρες ή να πηδάνε ξύλα σε προσομοίωση "στίβου μάχης". Φυσικά και βελτιώνει την φυσική κατάσταση, όπως οτιδήποτε κάνεις και ιδρώνεις. Αλλά απέχει πολύ από το να είναι ο καλύτερος τρόπος βελτίωσης ΜΕΤΡΗΣΙΜΩΝ μεγεθών (ταχύτητα, δύναμη, ταχυδύναμη, αερόβια ικανότητα κτλ). Με πολύ απλά λόγια, αν ένας αθλητής που θέλει να είναι πολυδιάστατος, κάνει sessions προπόνησης δύναμης και sessions αεροβικής προπόνησης, θα βελτιωθεί ΚΑΙ στην δύναμη ΚΑΙ στην αερόβια ικανότητα περισσότερο από κάποιον που έχει αφιερώσει τις ίδιες ώρες σε cross-training. Να προσθέσω εδώ ότι για αερόβια ικανότητα εννοώ σπριντάκια, Tabata intervals σε spinning bike κτλ. (KANONIKA Tabata, που σε 4 λεπτά είσαι πεθαμένος, και όχι αυτές τις αηδίες που έχουν ονομάσει Tabata). Και όχι τα ατελείωτα jogging sessions που είναι χρήσιμα μόνο αν είσαι αθλητής μεγάλων αποστάσεων. Τέλος πάντων, κάποιοι με περισσότερη υπομονή από μένα τα εξηγούν καλύτερα: https://www.youtube.com/watch?v=YAuc-LSS6iQ https://www.youtube.com/watch?v=XQ-EFLGU9IE https://www.youtube.com/watch?v=sqlJcJfKZJw (στο 3:15 δείχνει κάτι σαν αυτά που βλέπω περνώντας έξω από cross-trainάδικα και τραβάω τα μαλλιά μου) 2
Fotis13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, mic2mic είπε Θα μιλήσω εδώ για το cross-training, επειδή το crossfit είναι brand name. Αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια. Βασικά το "cross-training" (εντός εισαγωγικών επειδή ο καθένας εννοεί εντελώς διαφορετικά πράγματα με αυτόν τον όρο) είναι άχρηστο. Εξίσου άχρηστο με το Pilates. Από την άποψη ότι δεν επιτυγχάνει τίποτα απολύτως που δεν μπορούσε να επιτευχθεί σε ένα απλό γυμναστήριο πριν γίνει μόδα το "cross-training", ενώ στερεί πάρα πολλά. Επίσης δεν νομίζω τέτοιες μέθοδοι να εφαρμόζονται σε καμμία σοβαρή προπονητική αθλητών υψηλού επιπέδου. Επιφανειακά μοιάζει λίγο με κάποιες προπονήσεις κάποιων πολεμικών τεχνών, αλλά ουσιαστικά καμμία σχέση. Έγινε τόσο popular επειδή είναι πολύ εύκολο για γυμναστές (ή απλά certified coaches) να ανοίξουν ένα χώρο με πολύ λιγότερα χρήματα απ'ότι θα έδιναν για να ανοίξουν ένα γυμναστήριο. Ή και να μην ανοίξουν απολύτως τίποτα, απλά να μαζεύουν κόσμο μέσω facebook και να τους πηγαίνουν σε μια αλάνα ή σε ένα δάσος για να κάνουν σπριντάκια, να σηκώνουν πέτρες ή να πηδάνε ξύλα σε προσομοίωση "στίβου μάχης". Φυσικά και βελτιώνει την φυσική κατάσταση, όπως οτιδήποτε κάνεις και ιδρώνεις. Αλλά απέχει πολύ από το να είναι ο καλύτερος τρόπος βελτίωσης ΜΕΤΡΗΣΙΜΩΝ μεγεθών (ταχύτητα, δύναμη, ταχυδύναμη, αερόβια ικανότητα κτλ). Με πολύ απλά λόγια, αν ένας αθλητής που θέλει να είναι πολυδιάστατος, κάνει sessions προπόνησης δύναμης και sessions αεροβικής προπόνησης, θα βελτιωθεί ΚΑΙ στην δύναμη ΚΑΙ στην αερόβια ικανότητα περισσότερο από κάποιον που έχει αφιερώσει τις ίδιες ώρες σε cross-training. Να προσθέσω εδώ ότι για αερόβια ικανότητα εννοώ σπριντάκια, Tabata intervals σε spinning bike κτλ. (KANONIKA Tabata, που σε 4 λεπτά είσαι πεθαμένος, και όχι αυτές τις αηδίες που έχουν ονομάσει Tabata). Και όχι τα ατελείωτα jogging sessions που είναι χρήσιμα μόνο αν είσαι αθλητής μεγάλων αποστάσεων. Τέλος πάντων, κάποιοι με περισσότερη υπομονή από μένα τα εξηγούν καλύτερα: https://www.youtube.com/watch?v=YAuc-LSS6iQ https://www.youtube.com/watch?v=XQ-EFLGU9IE https://www.youtube.com/watch?v=sqlJcJfKZJw (στο 3:15 δείχνει κάτι σαν αυτά που βλέπω περνώντας έξω από cross-trainάδικα και τραβάω τα μαλλιά μου) Αν και δεν θα δω τα video που παραθεσες σχεδον ποτε δεν το κανω ,θα συμφωνησω με το κεντρικο νοημα των οσων λες .Παρομοια αποψη εχω και εγω .
Ntinaras Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 15 ώρες πριν, Spect~ είπε σημερα στην προπονηση εκανα 3 PR Strict shoulder press 75 Kg Back squat 135 Kg Deadlift 185 Kg Εχεις σποτερ?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα. Μια ερώτηση να θέσω.Εχω ένα background περίπου 6-7 χρόνια στις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα karate.Μετα από αποχή περίπου 5 χρόνια ,σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψω αλλά όχι απαραίτητα στο karate. Γνωρίζει κάποιος άθλημα στις πολεμικές τέχνες που να είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και μπορείς να κατέβεις αγώνες;(Box-kick boxing δεν με ενδιαφέρει). Έχω χρόνο 3 απογεύματα max και ένα Σάββατο να διαθέτω για τις προπονήσεις μου.Περα από το γυμναστήριο/αερόβιο όπου θα το περιορίσω αλλά θα είναι στο πρόγραμμα. Στόχος μου : Να μαθω την τεχνική,να είμαι μέλος συλλόγου με επαγγελματίες ανθρώπους πρώτα από όλα και κάποια στιγμή εφόσον φτάσω το επιθυμητό επίπεδο να κατέβω αγώνες.
mic2mic Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, CallMeRp είπε Καλημέρα. Μια ερώτηση να θέσω.Εχω ένα background περίπου 6-7 χρόνια στις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα karate.Μετα από αποχή περίπου 5 χρόνια ,σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψω αλλά όχι απαραίτητα στο karate. Γνωρίζει κάποιος άθλημα στις πολεμικές τέχνες που να είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και μπορείς να κατέβεις αγώνες;(Box-kick boxing δεν με ενδιαφέρει). Έχω χρόνο 3 απογεύματα max και ένα Σάββατο να διαθέτω για τις προπονήσεις μου.Περα από το γυμναστήριο/αερόβιο όπου θα το περιορίσω αλλά θα είναι στο πρόγραμμα. Στόχος μου : Να μαθω την τεχνική,να είμαι μέλος συλλόγου με επαγγελματίες ανθρώπους πρώτα από όλα και κάποια στιγμή εφόσον φτάσω το επιθυμητό επίπεδο να κατέβω αγώνες. To καράτε θα είναι για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, CallMeRp είπε Καλημέρα. Μια ερώτηση να θέσω.Εχω ένα background περίπου 6-7 χρόνια στις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα karate.Μετα από αποχή περίπου 5 χρόνια ,σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψω αλλά όχι απαραίτητα στο karate. Γνωρίζει κάποιος άθλημα στις πολεμικές τέχνες που να είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και μπορείς να κατέβεις αγώνες;(Box-kick boxing δεν με ενδιαφέρει). Έχω χρόνο 3 απογεύματα max και ένα Σάββατο να διαθέτω για τις προπονήσεις μου.Περα από το γυμναστήριο/αερόβιο όπου θα το περιορίσω αλλά θα είναι στο πρόγραμμα. Στόχος μου : Να μαθω την τεχνική,να είμαι μέλος συλλόγου με επαγγελματίες ανθρώπους πρώτα από όλα και κάποια στιγμή εφόσον φτάσω το επιθυμητό επίπεδο να κατέβω αγώνες. MMA, BJJ, KICK BOX ΚΑΙ πυγμαχία. Εγώ θα πήγαινα muay thai 50 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Εχεις σποτερ? Όχι άλλα να τον κάνω τι;
Ntinaras Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, Spect~ είπε MMA, BJJ, KICK BOX ΚΑΙ πυγμαχία. Εγώ θα πήγαινα muay thai Όχι άλλα να τον κάνω τι; Να ρισκαρεις περισσοτερο
Προτεινόμενες αναρτήσεις