Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Glikos είπε

Μια ιδέα είναι να φας παραπάνω γιαούρτι ή/και cottage.

Ενω δεν πρεπει να εχω καποιου ειδους δυσανεξια αν φαω αρκετα φουσκωνω αποτομα, πχ ενα γιαουρτι ειμαι οκ αν φαω γιαουρτι και πιω και γαλα η φαω περισσοτερο με φουσκωνει, οπως και να μπλεκω πρωτεινη με γιαουρτι/γαλα η να πιω πρωτεινη και μετα απο μιση ωρα ας πουμε να φαω ενα γιαουρτι.

Το cottage απο την αλλη δεν με ενοχλει καθολου.

Επεξ/σία από ADHD
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αφού έχεις θέμα με φούσκωμα ίσως να δοκίμαζες cottage για αλλαγή. Ή και συνδυασμούς. Π.χ. cottage/γιαούρτι με ξηρούς καρπούς ή/και ταχίνι-φυστικοβούτυρο. Πειραματίσου και δες τι σου ταιριάζει, ανάλογα βέβαια και τις θερμιδικές ανάγκες/στόχους σου.

Δημοσ.

Εγώ δεν θα έτρωγα ταχίνι/φιστικοβούτυρο ή ξηρους καρπούς το βράδυ.

απο σκόνες δοκίμασε βιολόγος / real greek.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ADHD είπε

Καμια προταση για "βραδινή" πρωτεΐνη? Syntha-6 παιρνω συνήθως πρωί-βράδυ και iso 100 για post workout αλλα θελω να αλλάξω σε κατι πιο ελαφρύ και χωρίς έντονη γεύση αν γίνεται,  οσες φορες εχω δοκιμασει σκετη καζεΐνη (απο ΟΝ) ειναι αηδία και δεν μπορω να τη χωνεψω ευκολα οποτε την εχω αποκλείσει. Μπορω να παρω whey με γαλα και να πετυχω σχεδον το ιδιο αποτελεσμα αλλα και αυτο με φουσκώνει λιγο οποτε δεν ξερω να δοκιμασω κανενα unflavored απο myprotein.??  Δεν με ενδιαφερουν οι θερμιδες καθολου (αυτη τη στιγμη :P ) 

Sorry αν εχει ξανασυζητηθει. :P 

Αν εννοείς σκόνη, μπορείς να αναμίξεις τη whey με γάλα, αλλά εφ'οσον σε ενοχλεί/φουσκώνει δοκίμασε γάλα χωρίς λακτόζη. Αν θες να "αργήσεις" την πέψη, βάλε και μια πηγή λιπαρών μαζί. 

Αν θες τροφή (προτιμότερο), ένα πολύ ωραίο γεύμα είναι μοσχαράκι με αυγά ή αυγά με λίγο μπέικον γαλοπούλας. Και το cottage είναι εξαιρετικό αλλά κάπως ακριβό, με αρκετό αλάτι και δεν έχει τόσο πολύ πρωτεϊνη (11-12γρ ανα 100γρ). 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ADHD είπε

Ενω δεν πρεπει να εχω καποιου ειδους δυσανεξια αν φαω αρκετα φουσκωνω αποτομα, πχ ενα γιαουρτι ειμαι οκ αν φαω γιαουρτι και πιω και γαλα η φαω περισσοτερο με φουσκωνει, οπως και να μπλεκω πρωτεινη με γιαουρτι/γαλα η να πιω πρωτεινη και μετα απο μιση ωρα ας πουμε να φαω ενα γιαουρτι.

Το cottage απο την αλλη δεν με ενοχλει καθολου.

Γιατί δηλαδή να μην έχεις δυσανεξία λακτόζης; Περίπου οι μισοί Έλληνες έχουν. Απολύτως λογικό να μη σε ενοχλεί το cottage cheese, αφού έχει 20 φορές λιγότερη λακτόζη από τα συνήθη γάλατα και γιαούρτια (για το ίδιο βάρος προϊόντος).

Φυσικά και είναι θέμα και ποσότητας, επειδή μια περιορισμένη δυνατότητα πέψης της λακτόζης θα έχεις, αλλά όταν την υπερβείς αρχίζουν τα συμπτώματα.

Επίσης πολλές πρωτεΐνες μπορεί να είναι τίγκα στη λακτόζη κι ας μην το αναφέρουν. Όσοι έχουν δυσανεξία πρέπει να επιλέγουν πρωτεΐνες που αναγράφουν τα ποσοστά λακτόζης και αυτά είναι χαμηλά. Ή αυτές τις πρωτεΐνες που αποδεδειγμένα δεν τους πειράζουν.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mic2mic είπε

Γιατί δηλαδή να μην έχεις δυσανεξία λακτόζης; Περίπου οι μισοί Έλληνες έχουν. 

Eγω δεν γνωριζω αν ειναι οι μισοι Ελληνες  εχουν δυσανεξια στην λακτοζη η' ολοι οι Ελληνες .Αλλα αυτα τα ποσοστα απο που προκυπτουν ?

Δημοσ.

Wikipedia και βασικά οπουδήποτε αλλού ψάξεις στο ίντερνετ, σε ιατρικά και διατροφολογικά βιβλία κτλ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lactose_intolerance

To default είναι να έχει κανείς δυσανεξία, απλά ορισμένοι πληθυσμοί ανέπτυξαν ανοχή τα τελευταία 10000 χρόνια. Κυρίως βόρειοι, επειδή αυτοί έπιναν πολύ γάλα για να αναπληρώσουν την έλλειψη βιταμίνης D λόγω χαμηλής ηλιοφάνειας.

Τώρα πια βέβαια, το γάλα είναι εντελώς ανώφελο. Ίσως και βλαπτικό, εξαρτάται από το πώς βλέπει κανείς την ενεργοποίηση της mTor. Αν ψάξετε για αυτές τις δύο λέξεις, mTor και milk, θα βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mic2mic είπε

Wikipedia και βασικά οπουδήποτε αλλού ψάξεις στο ίντερνετ, σε ιατρικά και διατροφολογικά βιβλία κτλ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lactose_intolerance

To default είναι να έχει κανείς δυσανεξία, απλά ορισμένοι πληθυσμοί ανέπτυξαν ανοχή τα τελευταία 10000 χρόνια. Κυρίως βόρειοι, επειδή αυτοί έπιναν πολύ γάλα για να αναπληρώσουν την έλλειψη βιταμίνης D λόγω χαμηλής ηλιοφάνειας.

Τώρα πια βέβαια, το γάλα είναι εντελώς ανώφελο. Ίσως και βλαπτικό, εξαρτάται από το πώς βλέπει κανείς την ενεργοποίηση της mTor. Αν ψάξετε για αυτές τις δύο λέξεις, mTor και milk, θα βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα.

Ειναι υπερβολικα ολα αυτα ,το wikipedia   δεν ειναι πηγη .

Το να ψαξεις στο ιντερνετ οταν δεν εχεις τις απαραιτητες γνωσεις και την εξειδικευση που απαιτειται για ενα θεμα   δεν σε κανει βιοχημικο ,ουτε χημικο τροφιμων ,ουτε επιδημιολογο . .Για την ακριβεια τις περισσοτερες  φορες  οδηγει σε λαθος συμπερασματα  καθως αυθυποβαλεις τις δικες σου  υποκειμενικες πεποιθησεις .

Οι  πληθυσμιακες εξαιρεσεις σε   σχεση με τον χρονικο πλαισιο  ακυρωνουν το επιχειρημα σου .Και εγω δεν πινω γαλα σκετο  οχι γιατι εχω δυσανεξια αλλα γιατι δεν μου αρεσει η γευση του  αλλα  δεν νομιζω να ειναι  τελειως ανωφελο .

Σε καθε περιπτωση   μου φαινονται λιγο ακυρες ολες αυτες οι γενικοτητες  σαν ομοιοπαθητικη μου κανει  αυτο το υφος και αρα δεν μπορω να το παρω σοβαρα .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Ειναι υπερβολικα ολα αυτα ,το wikipedia   δεν ειναι πηγη .

Το να ψαξεις στο ιντερνετ οταν δεν εχεις τις απαραιτητες γνωσεις και την εξειδικευση που απαιτειται για ενα θεμα   δεν σε κανει βιοχημικο ,ουτε χημικο τροφιμων ,ουτε επιδημιολογο . .Για την ακριβεια τις περισσοτερες  φορες  οδηγησε σε λαθος συμπερασματα  καθως αυθυποβαλεις τις δικες σου  υποκειμενικες πεποιθησεις .

Οι  πληθυσμιακες εξαιρεσεις σε   σχεση με τον χρονικο πλαισιο  ακυρωνουν το επιχειρημα σου .Και εγω δεν πινω γαλα σκετο  οχι γιατι εχω δυσαναξεια αλλα γιατι δεν μου αρεσει η γευση του  αλλα  δεν νομιζω να ειναι  τελειως ανωφελο .

Σε καθε περιπτωση   μου φαινονται λιγο ακυρες ολες αυτες οι γενικοτητες  σαν ομοιπαθητικη μου κανει  αυτο το υφος και αρα δεν μπορω να το παρω σοβαρα .

1ον: ΕΧΩ τις γνώσεις.

2ον: Καμμία σχέση με ομοιοπαθητική. Η πληθυσμιακή κατανομή της δυσανεξίας στην λακτόζη είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ εδώ και ΑΙΩΝΕΣ. Σα να σου λέω ότι η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο και να μου λες ότι "αυτή είναι η άποψή σου".

3ον: Μια και μιλάμε συγκεκριμένα για Ελλάδα: "A significant association between milk consumption and Parkinson´s disease has been observed in the Greece EPIC cohort." (https://www.bmj.com/content/349/bmj.g6015/rr/779752)

Και δεν είναι μόνο αυτό, βασικά σχεδόν όλες οι επιδημιολογικές μελέτες παγκοσμίως έχουν βρει συσχέτιση της αυξημένης πρόσληψης γάλακτος με ένα σωρό ασθένειες, καρκίνους, Alzheimer's, Parkinson κτλ.

Ψαχτείτε λιγάκι, δεν σας λέω για εναλλακτικές ιατρικές και φούμαρα. Μιλάμε για μελέτες δημοσιευμένες στα μεγαλύτερα ιατρικά περιοδικά του κόσμου.

Τί να πω από κει και πέρα...

Και επίσης, ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ είναι πια να ψάξει κανείς και να διαβάσει 5 πράγματα για τη δυσανεξία λακτόζης από το NHS, από το Harvard, από οπουδήποτε τέλος πάντων; 

https://www.nhs.uk/conditions/lactose-intolerance/

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/lactose-intolerance/symptoms-causes/syc-20374232

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν και καταναλώνουν ζυμωμένα προϊόντα γάλακτος (fermented milk products) αφού ένα μεγάλο μέρος της λακτοζης έχει χρησιμοποιηθεί από τους μικροοργανισμούς.

Από εκεί και πέρα το αν το γάλα κάνει καλό ή κακό, έχει συζητηθεί εκτενώς σε άλλα τοπικ. Προσωπικά έπινα πινω Και θα πίνω  

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 3
Δημοσ.

Αγαπάμε γάλα. Κάνεις παπάρα το τσουρέκι μέσα, βάζεις και κανά μέλι/ταχίνι/μερέντα/φυστικοβούτυρο πάνω στο τσουρέκι και είναι κόλαση. :P

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/1/2019 στις 4:52 ΜΜ, ADHD είπε

Καμια προταση για "βραδινή" πρωτεΐνη? Syntha-6 παιρνω συνήθως πρωί-βράδυ και iso 100 για post workout αλλα θελω να αλλάξω σε κατι πιο ελαφρύ και χωρίς έντονη γεύση αν γίνεται,  οσες φορες εχω δοκιμασει σκετη καζεΐνη (απο ΟΝ) ειναι αηδία και δεν μπορω να τη χωνεψω ευκολα οποτε την εχω αποκλείσει. Μπορω να παρω whey με γαλα και να πετυχω σχεδον το ιδιο αποτελεσμα αλλα και αυτο με φουσκώνει λιγο οποτε δεν ξερω να δοκιμασω κανενα unflavored απο myprotein.??  Δεν με ενδιαφερουν οι θερμιδες καθολου (αυτη τη στιγμη :P ) 

Sorry αν εχει ξανασυζητηθει. :P 

Whey με κοτατζ και γινεται "αργη πρωτεινη".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...