Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Αφου δεν μαγειρευω καπως πρεπει να φαω !

βρες τρόπο να μαγειρεύεις ή να σου μαγειρεύουν. Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

22 ώρες πριν, Glikos είπε

Δεν ξέρω τι σημαίνουν ακριβώς όλα τα παραπάνω αλλά τι θεραπεία σου προτείνανε?

Δεν έχω πάει ακόμα στον γιατρό αλλά έχω κλείσει για τετάρτη στον Παξινό (ο αθλίατρος του Πετρούνια). Υποθέτω θα πει για συντηρητική αντιμετώπιση με πολλή γυμναστική αλλά θα δούμε.

Η μαλακία είναι ότι 1,5 χρόνο τώρα που έχω το πρόβλημα, είχα πάει και σε (μεγαλο)γιατρό και σε φυσικοθεραπευτή και αφού με εξέτασαν είπαν "δεν έχεις κάτι, κάνε λίγο γυμναστική". Και έτσι εγώ νόμιζα ότι δεν είχα κάτι και παρότι γενικά πρόσεχα, κάποια στιγμή έσκασε η φούσκα και έγινα χειρότερα...

31 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν έχω πάει ακόμα στον γιατρό αλλά έχω κλείσει για τετάρτη στον Παξινό (ο αθλίατρος του Πετρούνια). Υποθέτω θα πει για συντηρητική αντιμετώπιση με πολλή γυμναστική αλλά θα δούμε.

Η μαλακία είναι ότι 1,5 χρόνο τώρα που έχω το πρόβλημα, είχα πάει και σε (μεγαλο)γιατρό και σε φυσικοθεραπευτή και αφού με εξέτασαν είπαν "δεν έχεις κάτι, κάνε λίγο γυμναστική". Και έτσι εγώ νόμιζα ότι δεν είχα κάτι και παρότι γενικά πρόσεχα, κάποια στιγμή έσκασε η φούσκα και έγινα χειρότερα...

θα σου πρότεινα να πας και σε ένα φυσιοθεραπευτή (αν θες έχω να σου προτείνω έναν πολύ καλό) να σου πει και μια γνώμη παραπάνω από τον αθλίατρο του Λευτέρη

1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Αν είναι του Πετρούνια υποθέτω είναι πολύ καλός. Άντε κουράγιο.

• Like 1

Στις 5/1/2019 στις 7:25 ΜΜ, poulinos είπε

google θα εχει πολυ παραπανω info απο οτι αν απαντησει καποιος. επισης χωρις να το λεω απο κακια αλλα σκοπος δεν ειναι απλα να σου πει καποιος κατι και να το ακολουθεις κατα γραμμα αλλα να μαθεις για ποιο λογο γινεται ετσι.για να μπορεις να κρινεις μετα αν αυτο δουλευει σε σενα ή οχι.

επισης για την καλη χρονια μια εικονα

IMG-84b9f03162ced472178d7e462df9d250-V.jpg

Εγώ τα κατάφερα και πήγα ...όχι ότι χιόνισε ..μια χαρά καιρός για την ώρα.Το πολύ κακό φαγητό μας έκανε νωχελικούς.Αλλά αφού έγινε η αρχή ,τότε όλα οκ.

Καλη χρονιά να έχουμε!

Κοιτάζω κάτι παλιές φωτογραφίες και αναρωτιέμαι πόσο skinny ήμουν.

Απρίλιος 2018 Κάπου στα 70

Spoiler

wZGqVdo.jpg

Γενάρης 2019  +6 κιλά από τα τέλη αυγούστου που άρχισα στο ΑΡΓΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ bulk (κατά μέσο όρο είμαι 100-200 θερμίδες surplus).

Spoiler

evZUh3A.jpg

Επόμενη μέτρηση τον Απρίλιο που ελπίζω να είμαι + (2-3) από τώρα

Αξίζει το slow-clean bulk? Ναι αλλά πρέπει να μετράς θερμίδες και να προσέχεις τα macros all year round που για τους περισσότερους δεν είναι εφικτό.

• Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Demetra_ είπε

βρες τρόπο να μαγειρεύεις ή να σου μαγειρεύουν. Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο! 

Καλα εγω δεν παιζει να μαγειρεψω με την καμμια BBQ κανω μονο  , οποτε μπορουν μου μαγειρευουν .Βαριεμαι να ασχοληθω δεν διαθετω τον χρονο μου εκει .

Xτες πηγα gym μετα απο αποχη 2 εβδομαδων .

Επεξ/σία από Fotis13

22 ώρες πριν, Demetra_ είπε

θα σου πρότεινα να πας και σε ένα φυσιοθεραπευτή (αν θες έχω να σου προτείνω έναν πολύ καλό) να σου πει και μια γνώμη παραπάνω από τον αθλίατρο του Λευτέρη

Έχω πάει εννοείται. Μετά από μια κρίση στα μέσα του δεκέμβρη ήταν οι μύες πιασμένοι και 3 σπόνδυλοι ακινητοποιημένοι. Τους ξεμπλόκαρε και είμαι καλύτερα. Το θέμα είναι τι θα γίνει μακροπρόθεσμα και αν θα γίνει καλά και αυτό ελπίζω να μου πει ο γιατρός

Στις 8/1/2019 στις 5:30 ΠΜ, cthulhucarbide είπε

Έχω πάει εννοείται. Μετά από μια κρίση στα μέσα του δεκέμβρη ήταν οι μύες πιασμένοι και 3 σπόνδυλοι ακινητοποιημένοι. Τους ξεμπλόκαρε και είμαι καλύτερα. Το θέμα είναι τι θα γίνει μακροπρόθεσμα και αν θα γίνει καλά και αυτό ελπίζω να μου πει ο γιατρός

Δεν είμαι γιατρός, αλλά σε γενικές γραμμές θα πρέπει να δυναμώσεις τους μυς γύρω απο τη σπονδ. στήλη και να προσέχεις τις κινήσεις που κάνεις στην καθημερινότητα σου. Και δεν εννοώ μόνο κοιλιακούς/ραχιαίους, αλλά πιο ενδότερους μυς. 

• Like 2

Χτες  βραδυ την εβγαλα με 3 ασπραδια αυγου .Μετα απο παρατεταμενη διατροφικη κρεπαλη  θα επανελθω σταδιακα για αρχη πολυ αεροβια  και ελαφρυ βραδινο και τερμα τα delivery .Αρχες Φεβρουαριου θα ξεκινησω δυνατα και τα βαρη  ο Γεναρης θα παει  σε χαλαρο ρυθμο ,ελαφρια προπονηση λιγα κιλα για τα δεδομενα μου .

• Like 3

Στις 8/1/2019 στις 11:30 ΠΜ, cthulhucarbide είπε

και 3 σπόνδυλοι ακινητοποιημένοι. Τους ξεμπλόκαρε και είμαι καλύτερα

wtf?! 😂😂 το μυαλο σου θα πρεπει να ξεμπλοκαρει με αυτες τις μ******ς που σε ταιζουν και τις πιστευεις. σοβαρα.

Στις 10/1/2019 στις 1:17 ΠΜ, Musclemar είπε

και να προσέχεις τις κινήσεις που κάνεις στην καθημερινότητα σου

το ξερω οτι το εγραψες με καλες προθεσεις, αλλα δυστυχως τετοιες συμβουλες παραπανω αρνητικες συνεπειες εχουνε, παρα θετικες. εχοντας αρνητικες προσδοκιες και δημιουργοντας κινησιοφοβιες τα αποτελεσματα τεινουνε να βγαινουνε χειροτερα (the "nocebo" effect - το αντιθετο απο το placebo).

Αναφορά σε κείμενο

Of note, evidence suggests that baseline psychosocial variables are stronger predictors of long-term pain and disability than structural findings on magnetic resonance imaging, which have only weak associations with long-term outcomes [160-162]. As an example, negative beliefs about back pain, fear-avoidance beliefs, kinesophobia (fear of movement), catastrophizing, and anxiety are associated with higher pain intensity, greater disability, and worse long-term outcomes. Clinicians' language and management approach have an important and underappreciated impact on these patient beliefs. The results of a survey study of 130 patients suggest that up to 89 percent of patients with persistent or recurrent LBP learn their negative beliefs from health care professionals [162].

(πηγη)

Στις 6/1/2019 στις 2:27 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Βγήκε η μαγνητική.

Η μέση αντί για καμπύλη έχει γίνει ευθεία σαν μπαστούνι (αν και ΟΧΙ λόγω των δικεφάλων όπως είχε πει ο άλλος, αυτοί μια χαρά είναι τελικά).

Δύο δίσκοι έχουν στένωση, δύο δίσκοι έχουν αφυδάτωση.

Και έχω και 3  κήλες στους 3 τελευταίους δίσκους.

Η πιο μεγάλη είναι η κάτω κάτω ο5-ι1 που μάλλον είναι η κύρια αιτία του προβλήματος.

Χάρηκα που σας γνώρισα σε γενικές γραμμές

Μια χαρά σε βλέπω, μην καπνίζεις μόνο και να πίνεις αρκετό νερό και θα δεις πόσο γρήγορα θα φτιάξεις.

10 ώρες πριν, tr3quart1sta είπε

το ξερω οτι το εγραψες με καλες προθεσεις, αλλα δυστυχως τετοιες συμβουλες παραπανω αρνητικες συνεπειες εχουνε, παρα θετικες. εχοντας αρνητικες προσδοκιες και δημιουργοντας κινησιοφοβιες τα αποτελεσματα τεινουνε να βγαινουνε χειροτερα (the "nocebo" effect - το αντιθετο απο το placebo).

Καλά εσύ το πήγες στα άκρα και θα διαφωνήσω με αυτό που γράφεις γιατί δεν έχει εφαρμογή στην πρόταση που έγραψα.

Η προσοχή και η αλλαγή σε patterns κινήσεων καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα: το πως σκύβεις να πιάσεις κάτι από το πάτωμα, ή το πως δένεις τα παπούτσια σου, ή το πως κάθεσαι στον καναπε έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα σε θέματα μέσης, ειδικά εαν ο πόνος προέρχεται από τις συγκεκριμένες κίνησεις, που κάμπτούν λανθασμένα τη σπονδ. στήλη. Κανονικά θα έπρεπε να του πω να μάθει και να χρησιμοποιεί το hip hinge σε κάθε κίνηση που κάνει όταν σκύβει αλλά δεν θέλω να τον μπερδέψω, και όπως είπα δεν είμαι γιατρός. 

• Like 1

Έχω μια ερώτηση gadget αλλά πιστεύω ταιριάζει περισσότερο εδώ μιας και έχει να κάνει με bluetooth headphones για γυμναστικη.

Αυτή τη στιγμή έχω κάποια bluetooth ακουστικά που είχα πάρει απ το άμαζον αλλά δε βολεύουν πολυ λόγω του καλωδίου που τα ενώνει. Σκεφτόμουν να δοκιμάσω κάτι σε headphones αν και απ ότι βλέπω παίζει να ιδρώνουν τα αυτιά πολύ γρήγορα. Οποιαδήποτε συμβουλή ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ και καλη χρόνια σε όλους με δυνατές προπονήσεις!

Στις 11/1/2019 στις 11:02 ΠΜ, Vasivouzoukos είπε

Μια χαρά σε βλέπω, μην καπνίζεις μόνο και να πίνεις αρκετό νερό και θα δεις πόσο γρήγορα θα φτιάξεις.

η διακοπή καπνίσματος βοηθάει στην επίλυση προβλήματος σε σπονδυλικής στήλης; 😐

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...