Musclemar Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 19/12/2018 στις 7:22 ΠΜ, starmanwarz είπε Νέος στα γυμναστηρια (αλλά όχι στη γυμναστική) και μετά από 4 μήνες έχω 2 αποριες: Πόσο καλά είναι τα προγράμματα που δίνουν στα γυμναστηρια? Εγώ ζήτησα πρόγραμμα 3 ημερών για ενδυνάμωση, πάνω στο δίμηνο το άλλαξα ξανά απλά μου φαίνεται λίγο random, σαν να είναι το κιλού ένα πράγμα, όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω. Γενικότερα αξίζουν αυτά η να ψαχτω αλλού? Επίσης, μπαίνω στον 5ο μήνα και λέω να ανέβω από τις 3 στις 4 προπονήσεις την εβδομάδα, καθώς βλέπω ότι κάποιες μυικες ομάδες έχουν μόνο 2 ασκήσεις στα προγράμματα που μου έβγαλαν. Αξίζει η τέταρτη μέρα? Η πραγματικότητα είναι πως τα περισσότερα γυμναστήρια δίνουν προγράμματα του κουτιού, χωρίς να λαμβάνουν υπ'οψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλουμένου, τους στόχους και γενικότερα την εμφάνιση του. Εκτός από ένα απλό πρόγραμμα στο χαρτί, ο σωστός προπονητής με εμπειρία θα καταλάβει πολλά από αυτα που θα του πει σε ερωταπαντήσεις ο αθλούμενος, και θα τον καθοδηγήσει ανάλογα για να επιτύχει το στόχο του γρηγορότερα. Το αν αξίζει η 4η μέρα εξαρτάται από το πρόγραμμα προπόνησης με βάρη που κάνεις. Γραψ'το αν θες. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2018 από Musclemar
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ας γράψω και γω τον πόνο μου. Πριν ένα χρόνο σε (μεγάλο) ορθοπεδικό, μου είπε ότι η μέση δεν έχει κάτι, και κάνε απλά λίγο γυμναστική. Η φυσικοθεραπεύτρια είπε ότι δεν έχω κάτι ιδιαίτερο, απλά να κάνω καλή γυμναστική. Πριν 5 μέρες ο αθλίατρος λέει ότι έχω από κατασκευής μικρούς δικεφάλους με αποτέλεσμα τον πόνο στην μέση. Οι προηγούμενοι δεν είχαν πει τίποτα. Αλλά σήμερα άλλος φυσικοθεραπευτής λέει ότι έχω και μια μικρή κήλη, και μου πρότεινε μαγνητική όταν ευκαιρήσω. Το θέμα είναι ότι όπου πηγαίνω μου κάνουν και από διαφορετική κλινική εξέταση. Ο αθλίατρος με έβαλε από όρθιος να πιάσω τις μύτες τον ποδιών και βρήκε το θέμα με τον δικέφαλο. Σήμερα ο άλλος με ξάπλωσε και μου σήκωνε τα πόδια με συνδυασμούς και βρήκε την κήλη. Εξέταση την οποία δεν είχε κάνει ο αθλίατρος. Απλά θίγω το θέμα που ο καθένας κάνει διαφορετικές διαγνώσεις και όταν βρει ένα εύρημα σταματάει. Συνεχίστε. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από cthulhucarbide
Musclemar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Ας γράψω και γω τον πόνο μου. Πριν ένα χρόνο σε (μεγάλο) ορθοπεδικό, μου είπε ότι η μέση δεν έχει κάτι, και κάνε απλά λίγο γυμναστική. Η φυσικοθεραπεύτρια είπε ότι δεν έχω κάτι ιδιαίτερο, απλά να κάνω καλή γυμναστική. Πριν 5 μέρες ο αθλίατρος λέει ότι έχω από κατασκευής μικρούς δικεφάλους με αποτέλεσμα τον πόνο στην μέση. Οι προηγούμενοι δεν είχαν πει τίποτα. Αλλά σήμερα άλλος φυσικοθεραπευτής λέει ότι έχω και μια μικρή κήλη, και μου πρότεινε μαγνητική όταν ευκαιρήσω. Το θέμα είναι ότι όπου πηγαίνω μου κάνουν και από διαφορετική κλινική εξέταση. Ο αθλίατρος με έβαλε από όρθιος να πιάσω τις μύτες τον ποδιών και βρήκε το θέμα με τον δικέφαλο. Σήμερα ο άλλος με ξάπλωσε και μου σήκωνε τα πόδια με συνδυασμούς και βρήκε την κήλη. Εξέταση την οποία δεν είχε κάνει ο αθλίατρος. Απλά θίγω το θέμα που ο καθένας κάνει διαφορετικές διαγνώσεις και όταν βρει ένα εύρημα σταματάει. Συνεχίστε. Δεν είμαι γιατρός αλλά απ'οσο ξέρω ο μόνος σίγουρος τρόπος διάγνωσης δισκοκήλης είναι με μαγνητική. Και η κήλη δε λέει κάτι, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν. Αν δεν πονά κάποιος ή δεν έχει άλλες ενοχλήσεις, την αφήνει ήσυχη και απλά προσέχει στην καθημερινότητα και στη γυμναστική να μη γίνει χειρότερα. Μεγάλη προσοχή στο σκύψιμο! Ποτέ δε σκύβουμε με ότι τρόπο να'ναι. Καλό είναι να γονατίζουμε με πολύ ειδικό τρόπο, ειδικά έαν θέλουμε να σηκώσουμε βάρος. 3
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Musclemar είπε Δεν είμαι γιατρός αλλά απ'οσο ξέρω ο μόνος σίγουρος τρόπος διάγνωσης δισκοκήλης είναι με μαγνητική. Και η κήλη δε λέει κάτι, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν. Αν δεν πονά κάποιος ή δεν έχει άλλες ενοχλήσεις, την αφήνει ήσυχη και απλά προσέχει στην καθημερινότητα και στη γυμναστική να μη γίνει χειρότερα. Μεγάλη προσοχή στο σκύψιμο! Ποτέ δε σκύβουμε με ότι τρόπο να'ναι. Καλό είναι να γονατίζουμε με πολύ ειδικό τρόπο, ειδικά έαν θέλουμε να σηκώσουμε βάρος. Εγώ πονάω εδώ καιρό, παρότι κάνω φουλ ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού και ραχιαίων. Λίγο περνάει, αλλά την άλλη μέρα άμα σκύψω λίγο στον νεροχύτη ή σηκώσω κάτι ξανατσιμπάει. Αδικαιολόγητο για υγιές άτομο. Θα το βάλω στο πρόγραμμα για μαγνητική για να είμαι σίγουρος
Musclemar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Εγώ πονάω εδώ καιρό, παρότι κάνω φουλ ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού και ραχιαίων. Λίγο περνάει, αλλά την άλλη μέρα άμα σκύψω λίγο στον νεροχύτη ή σηκώσω κάτι ξανατσιμπάει. Αδικαιολόγητο για υγιές άτομο. Θα το βάλω στο πρόγραμμα για μαγνητική για να είμαι σίγουρος Τι ασκήσεις κάνεις για "κορμό"? Οι περισσότερες είναι λάθος, ειδικά ασκήσεις κοιλιακών. (για άτομα με πόνους στη μέση) Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2018 από Musclemar
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Κοιλιακούς (γιατί είναι λάθος?), άρσεις λεκάνης, και τετραποδική. Και διάταση της μέσης 2 φορές την μέρα (συνήθως ακούγεται ποπ και ανακουφίζομαι)
Musclemar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε Κοιλιακούς (γιατί είναι λάθος?), άρσεις λεκάνης, και τετραποδική. Και διάταση της μέσης 2 φορές την μέρα (συνήθως ακούγεται ποπ και ανακουφίζομαι) Στις περισσότερες περιπτώσεις δισκοκήλης, η κάμψη της μέσης (δηλαδή των κοιλιακών , όπως κάνουμε ροκανίσματα για παράδειγμα), προκαλέι πόνο διότι ο δίσκος βγαίνει προς τα πίσω και πιέζει κάποιο νεύρο. Εξού και ο πόνος που νιώθεις όταν σκύβεις στο νεροχύτη. Πιστεύω θα ήταν πολύ καλύτερα να έκανες ασκήσεις που δεν κάμπτουν τη μέση, όπως π.χ. planks, bird dogs, dead bugs, McGill crunch και stir the pot σε μπάλα (δες τες YouTube), για να δυναμώσεις τους μυς στην περιοχή. Και πάλι, καλό θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον ειδικό για το αν ταιριάζουν οι ασκήσεις στην περίπτωση σου. Ξαναλέω οτι δεν είμαι γιατρός ή ειδικός, απλά σου γράφω τι βοήθησε εμένα. Αν θες ένα πολύ καλό βιβλίο για θέματα μέσης με ασκήσεις και λύσεις, από έναν κορυφαίο που έχει βοηθήσει πρωταθλητές σε πολλά και διάφορα αθλήματα, δες το Back Mechanic του Dr. Stuart McGill. Νομίζω μπορείς να το πάρεις και από Amazon αλλά και από την ιστοσελίδα του ιδίου (backfitpro.com). 5
TEOKOS Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Musclemar είπε Στις περισσότερες περιπτώσεις δισκοκήλης, η κάμψη της μέσης (δηλαδή των κοιλιακών , όπως κάνουμε ροκανίσματα για παράδειγμα), προκαλέι πόνο διότι ο δίσκος βγαίνει προς τα πίσω και πιέζει κάποιο νεύρο. Εξού και ο πόνος που νιώθεις όταν σκύβεις στο νεροχύτη. Πιστεύω θα ήταν πολύ καλύτερα να έκανες ασκήσεις που δεν κάμπτουν τη μέση, όπως π.χ. planks, bird dogs, dead bugs, McGill crunch και stir the pot σε μπάλα (δες τες YouTube), για να δυναμώσεις τους μυς στην περιοχή. Και πάλι, καλό θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον ειδικό για το αν ταιριάζουν οι ασκήσεις στην περίπτωση σου. Ξαναλέω οτι δεν είμαι γιατρός ή ειδικός, απλά σου γράφω τι βοήθησε εμένα. Αν θες ένα πολύ καλό βιβλίο για θέματα μέσης με ασκήσεις και λύσεις, από έναν κορυφαίο που έχει βοηθήσει πρωταθλητές σε πολλά και διάφορα αθλήματα, δες το Back Mechanic του Dr. Stuart McGill. Νομίζω μπορείς να το πάρεις και από Amazon αλλά και από την ιστοσελίδα του ιδίου (backfitpro.com). Τώρα που σε βρήκαμε εξομολογή σου Για πρότεινε ασκήσεις για διόρθωση ελαφριάς κύφωσης τόσης ώστε τα χέρια μα μην μπορούν να πάνε αρκετά πίσω να κρατήσουν την μπάρα στα sqouat 5 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Ας γράψω και γω τον πόνο μου. Πριν ένα χρόνο σε (μεγάλο) ορθοπεδικό, μου είπε ότι η μέση δεν έχει κάτι, και κάνε απλά λίγο γυμναστική. Η φυσικοθεραπεύτρια είπε ότι δεν έχω κάτι ιδιαίτερο, απλά να κάνω καλή γυμναστική. Πριν 5 μέρες ο αθλίατρος λέει ότι έχω από κατασκευής μικρούς δικεφάλους με αποτέλεσμα τον πόνο στην μέση. Οι προηγούμενοι δεν είχαν πει τίποτα. Αλλά σήμερα άλλος φυσικοθεραπευτής λέει ότι έχω και μια μικρή κήλη, και μου πρότεινε μαγνητική όταν ευκαιρήσω. Το θέμα είναι ότι όπου πηγαίνω μου κάνουν και από διαφορετική κλινική εξέταση. Ο αθλίατρος με έβαλε από όρθιος να πιάσω τις μύτες τον ποδιών και βρήκε το θέμα με τον δικέφαλο. Σήμερα ο άλλος με ξάπλωσε και μου σήκωνε τα πόδια με συνδυασμούς και βρήκε την κήλη. Εξέταση την οποία δεν είχε κάνει ο αθλίατρος. Απλά θίγω το θέμα που ο καθένας κάνει διαφορετικές διαγνώσεις και όταν βρει ένα εύρημα σταματάει. Συνεχίστε. Kαλώς ήρθες στον κόσμο των γιατρών
Musclemar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, TEOKOS είπε Για πρότεινε ασκήσεις για διόρθωση ελαφριάς κύφωσης τόσης ώστε τα χέρια μα μην μπορούν να πάνε αρκετά πίσω να κρατήσουν την μπάρα στα sqouat Ψάξε στο YouTube για "thoracic spine mobility exercises" μιας και έχει να κάνει με την άνω περιοχή της πλάτης + για ασκήσεις stretching στήθους. 1
wizzy Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, poulinos είπε https://www.public.gr/product/handsfree-akoystika-samsung-eoeg920bbegww-mayra/prod7800343pp/?sn_ref=s&sn_cat=cat1833341pp&sn_id=prod7800343pp προσοχη υπαρχει η εκδοση που ειναι σε κουτακι κανει κοντα 15 ευρω και υπαρχει και η αντιγραφη εκδοση πιυ ειναι χυμα σε σακιυλακι κανει 3 ευρω και δεν στηριζεται στο αυτι και ειναι για κλαμματα γενικοτερα. Έχεις link διαφορετικό από το Public.gr; Τα links του Public.gr δεν "ανοίγουν" στην Κύπρο (παραπέμπουν στο site του Public της Κύπρου).
vagos789 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι κοιλιακοι δεν ειναι απαραιτητα λαθος σαν ασκηση αλλα θελουν προσοχη στον τροπο εκτελεσης τους Συνηθεστερα λαθη ειναι να τραβας το κεφαλι πανω με τα χερια,και να ξαπλωνεις τελειως στον παγκο πριν ξεκινησεις την ανοδο Σανιδα-planks ειναι υπερτιμημενη ασκηση που δυναται να τραυματισει ωμο Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2018 από vagos789
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, Musclemar είπε Στις περισσότερες περιπτώσεις δισκοκήλης, η κάμψη της μέσης (δηλαδή των κοιλιακών , όπως κάνουμε ροκανίσματα για παράδειγμα), προκαλέι πόνο διότι ο δίσκος βγαίνει προς τα πίσω και πιέζει κάποιο νεύρο. Εξού και ο πόνος που νιώθεις όταν σκύβεις στο νεροχύτη. Πιστεύω θα ήταν πολύ καλύτερα να έκανες ασκήσεις που δεν κάμπτουν τη μέση, όπως π.χ. planks, bird dogs, dead bugs, McGill crunch και stir the pot σε μπάλα (δες τες YouTube), για να δυναμώσεις τους μυς στην περιοχή. Και πάλι, καλό θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον ειδικό για το αν ταιριάζουν οι ασκήσεις στην περίπτωση σου. Ξαναλέω οτι δεν είμαι γιατρός ή ειδικός, απλά σου γράφω τι βοήθησε εμένα. Αν θες ένα πολύ καλό βιβλίο για θέματα μέσης με ασκήσεις και λύσεις, από έναν κορυφαίο που έχει βοηθήσει πρωταθλητές σε πολλά και διάφορα αθλήματα, δες το Back Mechanic του Dr. Stuart McGill. Νομίζω μπορείς να το πάρεις και από Amazon αλλά και από την ιστοσελίδα του ιδίου (backfitpro.com). Μου φαίνεται λίγο περίεργο αλλά θα το κοιτάξω. Κοιλιακούς κάνω με τα πόδια σε 90 μοίρες και μικρή κίνηση (σηκώνομαι μέχρι και τις ωμοπλάτες) ενώ πριν είχα τα πόδια κάτω και έκανα μεγάλη κίνηση που σηκωνόμουν μέχρι όλο πάνω. Μετά από συμβουλή του αθλίατρου το άλλαξα, και είδα σημαντική διαφορά στην μέση εκείνο τον καιρό (μετά από κάποιες εβδομάδες όμως η μέση ξανακατρακύλησε για κάποιο λόγο) Σανίδα σκέφτομαι εδώ και καιρό να την εντάξω στο πρόγραμμα για ποικιλία, και θα το κάνω άμεσα. Bird dogs είναι η τετραποδική που είπα και την κάνω καιρό, και όντως βοηθάει πάρα πολύ στην μέση. Εποχές που ήμουν φουλ πιασμένος λόγω δουλειών (σε βαθμό να σηκώνομαι σχετικά δύσκολα από το κρεβάτι) πλακωνόμουν σε αυτή την άσκηση και σε 2-3 μέρες ήμουν σαν καινούριος. Τα υπόλοιπα δεν τα έχω κάνει αλλά νομίζω πως είμαι καλλυ΄μενος με τα προηγούμενα, αλλά για καλό και για κακό θα ξαναρωτήσω τους φυσικοθεραπευτές να είμαι σίγουρος 5 ώρες πριν, TEOKOS είπε Τώρα που σε βρήκαμε εξομολογή σου Για πρότεινε ασκήσεις για διόρθωση ελαφριάς κύφωσης τόσης ώστε τα χέρια μα μην μπορούν να πάνε αρκετά πίσω να κρατήσουν την μπάρα στα sqouat Kαλώς ήρθες στον κόσμο των γιατρών Δυστυχώς έχω ήδη ενάμισο χρόνο που τους έχω παντρευτεί, όπως και τους φυσικοθεραπευτές λόγω των γονάτων Spoiler >χονδροπάθεια επιγονατίδος (μόνιμο) >μυικός σπασμός λαγονοψοΐτη (θεωρητικά προσωρινό αλλά ακόμα δεν) >μέση (μόνιμο...) >τενοντοπάθεια υπερακάνθιου και η πλάκα είναι ότι έχω και ενοχλήσεις στον αχίλειο τένοντα (κάνει κάτι περίεργα κλακ κλακ αλλά δεν το έχω κοιτάξει ακόμα γιατί κάθε φορά που πάω σε ορθοπεδικό έχουμε τόσα άλλα να πούμε που το ξεχνάω
vagos789 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Πριν 5 μέρες ο αθλίατρος λέει ότι έχω από κατασκευής μικρούς δικεφάλους με αποτέλεσμα τον πόνο στην μέση. Οι προηγούμενοι δεν είχαν πει τίποτα.
Penthesilea Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, wizzy είπε Έχεις link διαφορετικό από το Public.gr; Τα links του Public.gr δεν "ανοίγουν" στην Κύπρο (παραπέμπουν στο site του Public της Κύπρου). Είναι τα Samsung EO-EG920BBEGWW
Προτεινόμενες αναρτήσεις