Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 19/12/2018 at 08:59, Fotis13 said:

Ναι δεν διαφωνω ,εγω μιλησα για ασυρματα.

ναι ειδα oτι αναφερατε για bluetooth απλα το εγραψα σαν μια απλη φτηνη εναλλακτικη που λογω σχηματος κραταει καλα στο αυτι

On 19/12/2018 at 08:22, revolver1990 said:

Αυτό.

Είναι cringe και το χειρότερο από όλα όπως μου έλεγε και ένας φίλος μου που τα βλέπει όλα από την απέξω είναι ότι δημιουργούν στερεότυπα για όλους όσους γυμνάζονται.

```Α αυτοί στο yt είναι έτσι->άρα και εσύ είσαι έτσι ```

δυστυχως πολυς κοσμος δεν ψαχνει τιποτα οποτε βλεπει 2-3 βλακειες και τις θεωρει δεδομενο .αυτο ισχυει ειτε ειναι κατι σοβαρο ειτε κατι βλακεια.δεν ψαχνει τιποτα.τα δεχεται αμασητα

• Like 2
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Ναι δεν διαφωνω ,εγω μιλησα για ασυρματα.

Επισης μπορειτε να μην βαζετε εδω videakia απο την χωματερη του youtube  ?Αν δεν μπορειτε να ξεχωρισετε τα σκουπιδια ,ειναι γεματο το μπαμπλα  με τετοια θεματα βαλτε τα εκει .Μην το ξεφτιλιζουμε και εδω.

Δεν φτανει που η συνεισφορα σας στο τοπικ ειναι μηδενικη  βαζετε και μπουρδες .

Chill man. Δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί. Δεν είσαι topic police.  Αυτό με την 'συνεισφορά στο τόπικ' με cringare λίγο αλλά οκ.

On topic, αυτά τα BT ακουστικά από Κίνα των 5-10 ευρώ τα έχει δοκιμάσει κανείς? Αξίζουν ή είναι της μιας χρήσης?

Επεξ/σία από Glikos
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Glikos είπε

Chill man. Δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί. Δεν είσαι topic police.  Αυτό με την 'συνεισφορά στο τόπικ' με cringare λίγο αλλά οκ.

On topic, αυτά τα BT ακουστικά από Κίνα των 5-10 ευρώ τα έχει δοκιμάσει κανείς? Αξίζουν ή είναι της μιας χρήσης?

Κάτι του 8 εύρου που πήρα για δοκιμή είναι για πέταμα. Δεν κάθονται καλά και φεύγουν , δη στο γυμναστήριο και στο τρέξιμο , οπότε δεν αξίζουν ούτε αυτό το μικρό ποσό. Καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω για σιγουριά

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greekbusters είπε

Κάτι του 8 εύρου που πήρα για δοκιμή είναι για πέταμα. Δεν κάθονται καλά και φεύγουν , δη στο γυμναστήριο και στο τρέξιμο , οπότε δεν αξίζουν ούτε αυτό το μικρό ποσό. Καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω για σιγουριά

Για τρέξιμο κυρίως τα θέλω. Έλεγα να τα πάρω για δοκιμή και εγώ, αλλά αν είναι έτσι τότε δεν αξίζει.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Glikos είπε

Για τρέξιμο κυρίως τα θέλω. Έλεγα να τα πάρω για δοκιμή και εγώ, αλλά αν είναι έτσι τότε δεν αξίζει.

Αν είσαι από Αθήνα έλα να σ δώσω αυτά που πήρα  να τα δοκιμάσεις. Γτ για πέταμα τα έχω . Αυτά που με έχουν βολεψει πολυ στο τρέξιμο και γενικά στο τζιμ είναι τα honor am61 που είναι σχετικά φθηνά

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekbusters είπε

Αν είσαι από Αθήνα έλα να σ δώσω αυτά που πήρα  να τα δοκιμάσεις. Γτ για πέταμα τα έχω . Αυτά που με έχουν βολεψει πολυ στο τρέξιμο και γενικά στο τζιμ είναι τα honor am61 που είναι σχετικά φθηνά

Thanks, αλλά δεν μένω Αθήνα. Θα κοιτάξω αυτά που πρότεινες,  έχουν καλές κριτικές βλέπω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετω τους συναδελφους, εχω μια απορια σχετικα με πιασιμο/τραβηγμα/τραυματισμο(?) .

Την παρασκευη εκανα το διπλο λαθος να κανω ασκηση (chest press) χωρις σωστο ζεσταμα και παρολο που ηδη ενιωθα μια ελαφρια ενοχληση στη πλατη με αποτελεσμα μετα το πρωτο σετ να νιωσω ενα κλακ και να πιαστει εντελως σβερκος και ωμοπλατη σε σημειο για 2 μερες να δυσκολευομαι να γυρισω το κεφαλι μου πανω/κατω/δεξια/αριστερα. Μεχρι τωρα το αντιμετωπιζω με εμπλαστρα ,βολταρεν , ζεστο μπανιο και αποχη απο ασκηση.Τις πρωτες 2 μερες πηρα και ιμπουπροφεν. Βελτιωση μετα απο 4 μερες υπαρχει μεγαλη αλλα εχω ακομα  ενοχλησεις, ειδικα τα πρωινα και γενικα αναλογα την κινηση νιωθω κατι σαν τραβηγμα ή σουβλιες στο πανω μερος της πλατης.

Σας εχει τυχει κατι παρομοιο απο αποτομη κινηση/ελλειπες ζεσταμα ? Να ψαξω φυσιοθεραπεια ? Γενικα πως το χειριζομαστε αυτο και βασικα πως λεγεται στα ελληνικα? Ειναι πιασιμο? τραβηγμα σε νευρο? 

Μου ειχε τυχει πριν 1-2 χρονια κατι παρομοιο απο αποτομο σκυψιμο σε νιπτηρα ενα πρωινο ενω ημουν εντελως κρυος και ειχε περασει μονο του μονο με εμπλαστρα σιγα σιγα μετα απο καμια 6 μερες. Ισως να εμεινε και μια ευαισθησια τους μυες της πλατης απο τοτε.Απο τοτε βεβαια εχω ξεκινησει γυμναστηριο (3 φορες την εβδομαδα, καρντιο συν οργανα) και δυστυχως ετυχε την παρασκευη να υποτιμησω το σωστο ζεσταμα (διπλα σημαντικο το χειμωνα) .

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, epp είπε

Χαιρετω τους συναδελφους, εχω μια απορια σχετικα με πιασιμο/τραβηγμα/τραυματισμο(?) .

Την παρασκευη εκανα το διπλο λαθος να κανω ασκηση (chest press) χωρις σωστο ζεσταμα και παρολο που ηδη ενιωθα μια ελαφρια ενοχληση στη πλατη με αποτελεσμα μετα το πρωτο σετ να νιωσω ενα κλακ και να πιαστει εντελως σβερκος και ωμοπλατη σε σημειο για 2 μερες να δυσκολευομαι να γυρισω το κεφαλι μου πανω/κατω/δεξια/αριστερα. Μεχρι τωρα το αντιμετωπιζω με εμπλαστρα ,βολταρεν , ζεστο μπανιο και αποχη απο ασκηση.Τις πρωτες 2 μερες πηρα και ιμπουπροφεν. Βελτιωση μετα απο 4 μερες υπαρχει μεγαλη αλλα εχω ακομα αρκετες ενοχλησεις, ειδικα τα πρωινα και γενικα αναλογα την κινηση νιωθω σουβλιες στο πανω μερος της πλατης.

Σας εχει τυχει κατι παρομοιο απο αποτομη κινηση/ελλειπες ζεσταμα ? Να ψαξω φυσιοθεραπεια ? Γενικα πως το χειριζομαστε αυτο και βασικα πως λεγεται στα ελληνικα? Ειναι πιασιμο?

Μου ειχε τυχει πριν 2 χρονια κατι παρομοιο απο αποτομο σκυψιμο σε νιπτηρα ενα πρωινο ενω ημουν εντελως κρυος και ειχε περασει μονο του σιγα σιγα μετα απο καμια βδομαδα. Απο τοτε βεβαια εχω ξεκινησει γυμναστιριο (3 φορες την εβδομαδα) και δυστυχως ετυχε να υποτιμησω τις προαλλες το σωστο ζεσταμα.

Είχα πάθει κάτι παρόμοιο από ένα μικροατύχημα στο γυμν., ενώ έκανα επικλινή πάγκο. Πάνε 2-3 μήνες βέβαια. Συμβουλεύτηκα φυσικο/τή σε κάποια φάση. Αυτό που με βοήθησε ήταν αντιφλ/δες χάπια για κάτι μέρες, κομπρέσα, αλοιφές-έμπλαστρα και μασάζ με foam roller / μπαλάκι. Ακόμα έχω ένα σαν τράβηγμα όταν κάνω ασκήσεις του στυλ pull. Κάνω λάστιχα κυρίως και βάρη με πολύ λίγα κιλά. Κάποιο τράβηγμα / knots είχα σε ωμοπλάτη, traps και στον πάνω τένοντα δικεφάλου. Το ψιλοαμέλησα όταν είδα ότι περνάει οπότε όταν μπήκα πάλι βάρη με πόνεσε και φτου από την αρχή. Θέλει αρκετό χρόνο οπότε αν δεις ότι περνάει μην βιαστείς να μπεις full πολλά κιλά. Εμένα ακόμα δεν είναι 100%. Θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις κάποιον φυσικ/τή ή ορθοπεδικό/αθλίατρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@eppΚάνε αποχή από κινήσεις που σε ενοχλούν έως ότου να μην πονάς ή υπάρχει έντονη ενόχληση. Θα σου πρότεινα, όταν η ενόχληση είναι μικρή, να αρχίσεις πάλι ελαφριά άσκηση με κιλά παιδικά(εντελώς) και πολλές επαναλήψεις(όχι κάτω από 20-30: σκοπός είναι η αιμάτωση-κίνηση και όχι η ενδυνάμωση) . 

Τώρα, αν νομίζεις ότι είναι κάτι σοβαρό, ΕΣΥ ξέρεις τον εαυτό σου, καλύτερα κλείσε ένα ραντεβού σε κάποιον ορθοπεδικό για να δεις αν έγινε κάποια βλάβη(και δεν είναι απλώς μυϊκό πιάσιμο) . 

Γενικώς, να κάνεις ΚΑΛΟ ζέσταμα πριν κάνεις με τα κιλά που θέλεις(βλέπω μερικούς με μέγιστο τα 70-80 να κάνουν μόλις ένα σετ ζέσταμα... στα 50-60... λες και θα κουραστούν αλλιώς, άσε που δεν προλαβαίνουν οι μύες να ζεσταθούν καλά και δεν αποδίδουν όπως πρέπει) .   

Επεξ/σία από kogba
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

εχετε να προτεινετε καποια ασκηση για την κατω πλευρα του στηθους με βαρακια;;;

Decline bench. Τσέκαρε βίντεο στο Youtube.

Επεξ/σία από Glikos
  • Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, kogba είπε

Γενικώς, να κάνεις ΚΑΛΟ ζέσταμα πριν κάνεις με τα κιλά που θέλεις(βλέπω μερικούς με μέγιστο τα 70-80 να κάνουν μόλις ένα σετ ζέσταμα... στα 50-60... λες και θα κουραστούν αλλιώς, άσε που δεν προλαβαίνουν οι μύες να ζεσταθούν καλά και δεν αποδίδουν όπως πρέπει) .   

Αυτο το λαθος εκανα! ζεσταμα μονο 5 λεπτα ποδηλατο και εκατσα στο μηχανημα (με τη λογικη του εεεελαααα μωρε ειμαι σε καλη φυσικη κατασταση)

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, poulinos είπε

@Toxo <3 lover δυστυχως το utube  πολλες φορες ειναι .... ειδικα οταν κατι ειναι στα ελληνικα.απειρες φορες εχω προτιμησει να διαβασω κατι η ενα app απο το να δω κατι στο utube...

και σε πολλα video δεν ειναι το προβλημα το τι λες αλλα πως το λες.περι ορεξεως βεβαια....

παντα ειναι αναλογως το αυτι.σε καποιους τα in ear καθονται τελεια ακομα και οταν ιδρωνουν.αλλοι βαζουν over ear ακουστικα που το μειον ειναι το βαρος ενω αλλοι αυτα που απλα ακουμπανε στο αυτι.το θεμα bluetooth το βγαζω εκτος.προσωπικα σε μενα τα ακουστικα που καθονται τελεια χωρις να ειναι bluetooth και δεν βγαινουν απο το αυτι που να εχω τον διαδρομο ακομα και σε 15+ ειναι τα εικονιζομενα. δοκιμασμενα σε παντως συνθηκες γηπεδο,διαδρομο,βουνο,κρυο,ζεστη

Pdpdefault-eo-eg920llegus-600x600-C1-052016.jpg

Ποιο μοντέλο είναι;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Glikos είπε

εχετε να προτεινετε καποια ασκηση για την κατω πλευρα του στηθους με βαρακια;;;

Δεν υπαρχει "κατω πλευρα" στηθους

Υπαρχουν μυες στηθους οπως και αλλοι μυες (δελτοειδεις κτλ) που πιθανως θα συμμετασχουν υποστηρικτικα στην ασκηση

Δεν μπορεις να απομονωσεις ενα κομματι απο τους μυες στηθους,παρα μονο με..νυστερι

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@eppΠροσωπικά, κάνω σχολαστικό ζέσταμα έως ότου κάνω με το βάρος που έχω στοχεύσει(τη συγκεκριμένη ημέρα - προπόνηση) (π.χ., στους ώμους θα ανέβω +10 κιλά συνολικά τη φορά, εννοω΄5 + 5 δίσκοι). Το ίδιο και για τα πόδια -στήθος -άρσεις σε γενικές γραμμές, από ένα σημείο και πάνω, ας πούμε το +50-60% του μέγιστου βάρους που μπορείς) .

Το ποδήλατο στην αρχή, κανένα 10λεπτο, είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται παραπάνω(κάνεις στο τέλος περισσότερο, αν θέλεις) . 

Με όλα τα παραπάνω, έχω πολλά χρόνια να τραυματιστώ λόγω κακής προθέρμανσης(δεν θυμάμαι κνι πότε ήταν τελευταία φορά) . 

Υ.Γ.: ίσως το στυλ "λίγο-λίγο" ανέβασμα των κιλών(μέχρι να φθάσεις στο επιθυμητό βάρος) να σου φανεί κουραστικό. Μην παίρνεις σαν ευαγγέλιο ότι σώνει και καλά ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις 4 σετ στο συγκεκριμένο βάρος(ειδικά αν ακολουθείς προγράμματα του "κιλού" των γυμναστηρίων και όχι κάτι εξειδικευμένο) , κανε 3 ή και 2 σετ: μακροχρόνια φθείρεις λιγότερο τις αρθρώσεις σου, ξεκουράζεσαι γρηγορότερα και μπορείς να ξαναγυμναστείς γρηγορότερα αυξάνοντας το βάρος. 

Επεξ/σία από kogba
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...