Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, margaritagr είπε

Άλλοι λογαριασμοί !

My bad. :P

2 ώρες πριν, Toxo <3 lover είπε

Δεν αυτολιβανίζομαι, πιστεύω με έχεις καταλάβει ότι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, ο Φώτης με έπιασε αμέσως. Το μια χαρά αν έχεις δοκιμάσει το βάζο με το μέλι δε σε καλύπτει. 😅 Έχω δει πολύ καλύτερες ημέρες. Δεν τρώω σωστά σε αυτή τη φάση, δυσκολεύομαι, αλλά λέω μετά τις γιορτές που θα έχω βαρεθεί, ίσως να έχω πιθανότητες για κάτι καλύτερο. Ουσιαστικά αυτό είναι και το πρόβλημά μου. 

Ευχαριστώ για την υποστήριξη, παιδιά. Θα προσπαθήσω. 

ΥΓ: Πιστεύω ότι είναι εμφανές πως δεν είμαι άνδρας, το gay δεν μπορείς να το ξέρεις. 

Παρόμοια nicknames φαίνεται. (Το αν είσαι άνδρας ή gay ή οτιδήποτε δεν με αφορά). :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 8/12/2018 στις 3:00 ΜΜ, Glikos είπε

Πω μαν γκόγκες! Μεγάλη αγάπη. Πρέπει να αγοράσω, πάει καιρός. Αν και οι χειροποίητες που έτρωγα παλιά ήταν το κάτι άλλο.

Τις βρήκα.Και αύριο έφυγα για τις φρέσκες που πουλάει ο αλφαβητα σε προσφορά αυτή τη βδομάδα 😁

IMG_20181212_182246-750x1000.jpg

9 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Call καταρχην μπραβο για  την  φωτο  που εβαλες .Ειναι παντα διαφωτιστικες .

Αν γυμναζεσαι λιγοτερο απο ενα χρονο εισαι οκ αν γυμναζεσαι παραπανω θες δουλεια .Ενω ριχνεις το βαρος στο διατροφικο κομματι και πολυ σωστα κανεις  το αποτελεσμα δεν ειναι αντιστοιχο .Ισως θα επρεπε να ριξεις το βαρος στην  προπονηση με εμφαση στην ενταση και την συστηματικοτητα δλδ να μην κανεις οποτε το θυμασαι .Στην διατροφη θες αλλαγες η' να την τηρεις με ευλαβεια και χωρις ατασθαλιες .

Σωστό προγραμμα διατροφης το τελευταίο 5μηνο.Παλιότερα ήμουν φάση κάνω ''διατροφή'' αλλά θα κάνω και 4-6 γεύματα/σνακς μες τη βδομάδα που δεν ήταν στο πρόγραμμα.Στον αθλητισμό από μικρός ...κάποτε πολεμικές τέχνες ...όπου θέλω να επιστρέψω όταν βρω τον χρόνο προφανώς.Καλό το gym αλλά σαν τα ομαδικά/ατομικά αθλήματα δεν ...(άποψη μου)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Screenshot-2018-12-12-at-22-33-46.jpg

είμαι fasted ()

κοτοπουλα μπουτια

μακαρόνια με φέτα κρεμμυδι καρεμελωμενο σκορδο μπολικο

κουνουπίδια φούρνου (αρρωστα) ανακατεμμένα.

σε 5 λεπτά είχε φύγει.

και χωρίς καμιά hardcore προπονηση σημερα ειχε μονο χέρια. έσπασα το προγραμμα σε πλάτη/στηθος - χέρια - ώμους / core / pull ups / dips.

Επεξ/σία από γροσερισοπ
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη μέρα σήμερα πιέσεις ώμων 1 χρόνο μετά τον τραυματισμό τους .(8αράκια αλτηράκια για αρχή)

Ότι συντήρηση ,γινόταν με ελαφριά λάστιχα.

Σε ένα χρόνο από τώρα θα τους έχω κάνει σίδερο :)

Επεξ/σία από TEOKOS
  • Like 5

Δυστυχώς έρχεται ακόμα ένα μόνιμο πρόβλημα να προστεθεί σε αυτά που ήδη έχω.

Μόλις γύρισα από τον αθλίατρο διότι με πόναγε η μέση με το παραμικρό εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Πέρα από κάποιες κινήσεις πχ στο γυμναστήριο που ίσως δεν γίνονται 100% σωστά και την όποια ξεκούραση, έχω ανεπαρκή διατασιμότητα(?) οπίσθιων μηριαίων. Οι δικέφαλοι του ποδιού δηλαδή είναι από κατασκευής πιο κοντοί και τραβάνε οπότε η καμπύλη της μέσης δεν είναι όσο καμπύλη θα έπρεπε με αποτέλεσμα να πιέζονται τα πράγματα στην μέση και να έχω αυτήν την ημιμόνιμη πλέον οσφυαλγία.Το σημείο της μέσης ακριβώς πάνω από τον κώλο είναι ίσιο και δεν "σπάει" κατευθείαν όπως θα έπρεπε, και έτσι η καμπύλη της μέσης ξεκινάει από πιο πάνω. Το είχα παρατηρήσει και μόνος μου ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κινητικότητα αυτού του σημείου, και τώρα έγινε επίσημο.

Άλλο σύμπτωμα των κοντών μυών είναι ότι φαίνεται να έχω πιο μικρό κώλο απόσο έχω. Πάω δηλαδή προς το "άκωλος" (αν και σε μικρό βαθμό αλλά whatever, όχι ότι με νοιάζει και πολύ σε σχέση με τον πόνο στην μέση)

Είπα του γιατρού ότι θέλω να γυμνάζομαι για να φτιάξω ένα σώμα δυνατό και ωραίο, οπότε κατά πόσο αυτό το πρόβλημα θα με αφήσει να το κάνω αυτό, και δεν ήξερε να απαντήσει. Λέει ότι κάθε άτομο θα το δει αυτό μόνο στην πράξη.

Προτού τα παρατήσω όλα και πάω να γίνω μοναχός, έχει κανείς εμπειρία με αυτό το θέμα να μου πει μέχρι που μπόρεσε να φτάσει με την γυμναστική και την καθημερινότητα?

• Moderators

Από την εμπειρία μου με τραυματισμού μέχρι τώρα. Βρες ποιες ασκήσεις σε εμποδίζει να κάνεις το πρόβλημα σου, μετά βρες ασκήσεις που μπορείς να τις αντικαταστήσεις. Problem solved. 

Υγ: θεωρώ ότι με διατάσεις και υπομονή θα μπορείς να μετριασεις λίγο το τράβηγμα 

Η παραμικρή κίνηση που γέρνω το σώμα προς τα μπροστά για πάνω από λίγα δευτερόλεπτα, με τσιμπάει. Όταν πλένω κανα πιάτο, όταν σκύβω για να πιάσω κάτι από κάτω ή να δέσω τα κορδόνια, ή όταν κάθομαι σε κάθισμα χωρίς, ή χωρίς καλή πλάτη. Και όλα αυτά τα κάνω στον ελάχιστο δυνατό βαθμό στο σπίτι, να τα μειώσω άλλο δεν γίνεται.

Τώρα στο γυμναστήριο κάποια πράγματα δεν αποφεύγονται. Όταν κάνω δικέφαλα με αλτήρες όρθιος, πρέπει να σκύψω για ένα δευτερόλεπτο για να πιάσω τους αλτήρες από τον πάγκο. Επίσης όταν κάνω δικεφάλους - τετρακεφάλους στο μηχάνημα πάλι ζορίζει λίγο η μέση γιατί σφίγγει όλο το σώμα για να βάλει δύναμη.

Και αυτά ενώ κάνω φουλ ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού εδώ και καιρό, και καθημερινές διατάσεις.

Τεσπα, δεν ξέρω τι να πω, το μόνο που μπορώ να κάνω μάλλον είναι να ξεκουραστώ λίγο καιρό έστω από το γυμναστήριο για να περάσει και μετά να αρχίσω ακόμα πιο προσεκτικά τις ασκήσεις μία μία και ίσως να βγάζω βίντεο την κάθε άσκηση και να το στέλνω στον φυσικοθεραπευτή μπας και γίνεται και κανα λάθος που εγώ δεν παρατηρώ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για ακόμα μια φορά μου γαμήθηκε η ψυχολογία και εκεί που έχω προσπεράσει έναν γολγοθά, εμφανίστηκε άλλος ένας μεγαλύτερος. Πάλι. Και άμα τον περάσω και αυτόν θα εμφανιστεί και άλλος κοκ. Ναι ξέρω, το τελευταίο είναι αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος

• Moderators

Όλοι έχουμε περάσει παρόμοια πράγματα. Εγώ με το γονατο έμεινα 6μηνεσ εκτός τρεξίματος και με το χειρουργείο άλλους 3 4.

Δες για καμιά γιόγκα ωστε να στρετσαρεις τους μυς και να είναι πιο άνετοι σε αυτές τις κινήσεις. 

6 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Πρώτη μέρα σήμερα πιέσεις ώμων 1 χρόνο μετά τον τραυματισμό τους .(8αράκια αλτηράκια για αρχή)

Ότι συντήρηση ,γινόταν με ελαφριά λάστιχα.

Σε ένα χρόνο από τώρα θα τους έχω κάνει σίδερο :)

8B45D055-424E-4197-84B1-87DDB370BCB6.jpeg

Τεοκε ειχες κανει χειρουργειο στους ωμους δεν θυμαμαι ?

3 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Τεοκε ειχες κανει χειρουργειο στους ωμους δεν θυμαμαι ?

Όχι. Φαινόταν απλό στην αρχή . Η πρώτη μαγνητική τεντονοπάθεια υποπλάτιου,υπερακάνθιου και εκφυλιστικές στο ακρώμνιο.  2 20αρες φυσιθεραπείες και τίποτα . 2 μαγνητική στον αυχένα ριζίτιδες. Άλλος μάστορας αθλητοφυσιοθεραπευτής trigger points,παγωμένος ώμος.

Τέρμα οι γιατροί . Μόνος μου λάστιχα,μπαλάκι κάθε μέρα σπίτι. 3 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο. Τι ενοχλεί τι μπορώ να διορθώσω . Σιγά-σιγά μέχρι σήμερα που κατάφερα τις πρώτες πιέσεις.

τα έχω ξαναπεράσει αυτά σε μεγαλύτερο βαθμό πριν 25 χρόνια με την μέση και διολίσθηση και τα έφτιαξα . Υπομονή και όχι απελπισίες.

Βασικά γράφω το κατεβατό να τα διαβάσει ο φίλος ο cthulhucarbide που τον έχει έχει πάρει από κάτω και τον καταλαβαίνω...

• Like 2

7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Η παραμικρή κίνηση που γέρνω το σώμα προς τα μπροστά για πάνω από λίγα δευτερόλεπτα, με τσιμπάει. Όταν πλένω κανα πιάτο, όταν σκύβω για να πιάσω κάτι από κάτω ή να δέσω τα κορδόνια, ή όταν κάθομαι σε κάθισμα χωρίς, ή χωρίς καλή πλάτη. Και όλα αυτά τα κάνω στον ελάχιστο δυνατό βαθμό στο σπίτι, να τα μειώσω άλλο δεν γίνεται.

Τώρα στο γυμναστήριο κάποια πράγματα δεν αποφεύγονται. Όταν κάνω δικέφαλα με αλτήρες όρθιος, πρέπει να σκύψω για ένα δευτερόλεπτο για να πιάσω τους αλτήρες από τον πάγκο. Επίσης όταν κάνω δικεφάλους - τετρακεφάλους στο μηχάνημα πάλι ζορίζει λίγο η μέση γιατί σφίγγει όλο το σώμα για να βάλει δύναμη.

Και αυτά ενώ κάνω φουλ ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού εδώ και καιρό, και καθημερινές διατάσεις.

Τεσπα, δεν ξέρω τι να πω, το μόνο που μπορώ να κάνω μάλλον είναι να ξεκουραστώ λίγο καιρό έστω από το γυμναστήριο για να περάσει και μετά να αρχίσω ακόμα πιο προσεκτικά τις ασκήσεις μία μία και ίσως να βγάζω βίντεο την κάθε άσκηση και να το στέλνω στον φυσικοθεραπευτή μπας και γίνεται και κανα λάθος που εγώ δεν παρατηρώ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για ακόμα μια φορά μου γαμήθηκε η ψυχολογία και εκεί που έχω προσπεράσει έναν γολγοθά, εμφανίστηκε άλλος ένας μεγαλύτερος. Πάλι. Και άμα τον περάσω και αυτόν θα εμφανιστεί και άλλος κοκ. Ναι ξέρω, το τελευταίο είναι αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος

Είχα περάσει υπερακάνθιο φέτος, έκανα 20 φυσικ/ες. Ακόμα 100% δεν είναι, από θέμα δύναμης/ROM. Εν το μεταξύ είχα και έναν κουλό τραυματισμό από ένα μικροατύχημα στο γυμν, στον άλλο ώμο. Πάει κάμποσος καιρός αλλά με τσιμπάει σε κάτι κινήσεις, π.χ. deadlifts ή άλλα παρόμοια που απαιτούν pull. Με λάστιχα και πολύ λίγα κιλά βάρη την βγάζω. Παράλληλα με μασάζ/μπαλάκι κλπ κλπ. Υπομονή θέλει, είναι σπαστικό αλλά τι να κάνεις.

Να πω και εγώ την ιστορία μου, μπας και κάποιος βοηθηθεί έστω και λίγο.

Spoiler

Είχα γράψει παλαιότερα πως είχα το δεξί μου πόδι κάτι χιλιοστά πιο κοντό από το αριστερό. Έψαχνα χειροπράκτη και δεν έβρισκα, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του συλλόγου τους για να μου προτείνει κανένα όνομα. Η απάντηση ήταν πως στην πόλη μου δεν υπάρχει κάποιος που να είναι γραμμένος στον σύλλογο και μου πρότεινε να πάω Θεσσαλονίκη. Πριν γίνει αυτή η επικοινωνία, εγώ είχα βρει δύο που συστήνονται σαν χειροπράκτες και έκανα από μία συνεδρία μαζί τους. Δεν θα αναπτύξω τι ακριβώς έγινε με αυτούς απλώς θα πω πως ο 1ος μου έκανε απλά μασάζ και ο 2ος μου τραυμάτισε αγγείο στο δεξί πόδι και ήταν για ένα μήνα μελανιασμένος όλος ο δεξής μηρός. Τέλος πήγα σε έναν φυσικοθεραπευτή και είδε πως το πρόβλημα αυτό οφείλονταν στην γωνία που είχε το δεξί μου γόνατο (ήταν προς τα μέσα). Στις 4 φυσιοθεραπείες ήρθε μια χαρά στη θέση του το γόνατο και στο ίδιο ύψος οι πατούσες, τώρα μπορεί να κάνω άλλη μία μετά τις γιορτές για να δούμε αν κουνήθηκε καθόλου. Ο φυσικοθεραπευτής αυτός χρησιμοποιεί την τεχνική 'ERGON'. Από την εμπειρία μου, αυτή η τεχνική είναι αποτελεσματική και ανώδυνη. Μελανιάζεις στο σημείο που γίνεται η θεραπεία αλλά δεν πονάει ούτε κατά την διάρκεια ούτε και μετά αν ακουμπήσεις το σημείο, οι μελανιές φεύγουν στις 4 μέρες το πολύ. 

Τι θέλω να πω με τα παραπάνω, πως μην εμπιστεύεστε όποιον να 'ναι για το σώμα και την υγεία σας (ο άλλος μου έσπασε αγγείο) και πως καλό είναι να ψάξετε μήπως κάποιος φυσικοθεραπευτής κάνει χρήση του 'ergon technique' ώστε να πάρετε και μία γνώμη από αυτόν.

Λίγη διαφήμιση ακόμα για το ERGON

Spoiler

Όσο κάνω τις φυσικοθεραπείες μιλάμε και μου είπε για μια κυρία που είχε τενοντίτιδα στο αριστερό της χέρι, τρεις ορθοπεδικοί της είπαν εγχείρηση (ακόμη και στο νοσοκομείο που θα ήταν δωρεάν) και με αυτή την τεχνική στο πρώτο μισάωρο κουνούσε όλα τα δάχτυλα κανονικά και μετά την 2η φυσικοθεραπεία δεν είχε καθόλου πόνο.

Τώρα κάτι άσχετο με τα παραπάνω

Spoiler

Στην παρακάτω φωτογραφία υπάρχουν 4 'ομάδες' από καρύδια ανάλογα με την απόχρωση τους. Έχουν καμία διαφορά στην διατροφική τους αξία;

2VF6D3U.jpg

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...