Liverpool89 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Κοιτα η ωρα για μένα δεν λεει κατι. Φροντιζε οτι τρως να μην ειναι τηγανιτο. Ψητο στο φουρνο με λαδοκολλα και λιγο λαδι. Παρε μπαχαρικά να τα κανεις πιο γευστηκα. Συν σαλάτες. Τώρα η διαλλειματικη εχει ενα μοτιβο αναρχικό για μενα που το εφαρμοζουν, οσοι δεν προλαβαίνουν να τρωνε συχνα ή θελουν να χασουν. 12 με 16ωρες νηστικος και μετά δυο γευματα καλα συν ενδιάμεσα σνακ. Εχει ενθουσιασμό και θες να τα κανεις όλα μαζί, αλλα πισινα 3 μερες συν ολα τ αλλα θα κουραστεις. Εγω θα σου προτεινα φουλ μποντι τρεις μέρες μια εβδομαδα πισίνα, μια αεροβιο. Εισαι 1,80 με 75 κιλα, πρεπει να φας, συν να σφιξεις. Ομως καθαρα. Στην διαλλειματικη συνηθως λειπει το πρωινο. Κάποτε και γω ελεγα μετα της 23:00 τιποτα. Ειμαι ομως σε δουλεια που τυχαίνει το κυριως να το τρωω ή 24:00 το βράδυ ή 03:00 αν ειμαι 23:00-07:00 μετα το προγραμμα της διατροφης μου παει αναλογος. Πρωτα πρεπει να αλλαξεις διατροφικες συνηθειες και διατροφη. Να αρχισεις να μαγειρεύεις νοστικα και καλα φαγητα.
Glikos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Η IF / διαλλειματική έχει και άλλα οφέλη στον οργανισμό πέρα του ότι βολεύει σε θέμα ωραρίων-γευμάτων. Το 'feeding window' μπορεί να το κάνει custom όπως τον βολεύει. Από κει και πέρα ότι ταιριάζει και βολεύει τον καθένα, σε θέμα γεύματα, ωράρια κλπ. Το παλικάρι λόγω φόρτου εργασίας ίσως να τον βόλευε, όπως λέει και ο φίλτατος παραπάνω.
poulinos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 2 hours ago, Liverpool89 said: Κοιτα λογο δουλειάς και ωραρίων, μπορεις να κάνεις διαλλειματικη νηστεια. Για 16 ωρες περίπου δεν τρως και τις αλλες οχτω θα φας οτι εχεις προγραμματίσει οοως δυο γευματα και σνακ αν λες οτι δεν εχεις χρονο. Εφόσον αποφάσισες να αλλαξεις τρόπο ζωης και να ασχοληθεις με το σωμα σου, καλο θα ταν να ασχοληθεις και με την διατροφη σου. Τα τάπερ εχουν σωσει κοσμο σε οποιον εχει θεμα με παλινδρομησεις οισοφαγητιδες κτλ το μενω νηστικος για 16 ωρες και μετα τρωω τα παντα μπορει να μην του κατσει καθολου καλα.οποτε εκει η εκφραση οτι τα ταπερ εχουν σωσει κοσμο παιρνει πιο ρεαλιστικη εννοια. 1
aliask Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καποιο παραδειγμα διαλλειματικής διατροφης? Το δικο μου ωραριο ειναι περιπου 9 με 9 εκτος σπιτιου... οποτε? Το ψαχνω τωρα κι ολας....να μαθω...γιατι δεν ηξερα κατι αναλογο... Ευχαριστω! Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από aliask
bilya Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 ρε παιδιά τι προτείνετε if σε άτομα όπου δεν έχουν καν σταθερή κ σωστή διατροφή. Τι να την κάνεις την if αν τρως ότι νανε. aliask εγω για να εξοικονομήσω χρόνο μαγειρεύω μια φορά κάθε 2 βδομάδες. Τα χωρίζω σε μερίδες όλα ζυγιασμένα κ τα βάζω κατάψυξη. Έχω πάρει κ vacuum sealer όπου διατηρούνται καλύτερα. Βγάζεις τις μερίδες που θες από το προηγούμενο βράδυ κ είναι έτοιμα το πρωί. Τα παίρνεις δουλειά κ τρως ανάλογα το ωράριο σου.
Musclemar Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, poulinos είπε σε οποιον εχει θεμα με παλινδρομησεις οισοφαγητιδες κτλ το μενω νηστικος για 16 ωρες και μετα τρωω τα παντα μπορει να μην του κατσει καθολου καλα.οποτε εκει η εκφραση οτι τα ταπερ εχουν σωσει κοσμο παιρνει πιο ρεαλιστικη εννοια. Όποτε προσπάθησα, (για λόγους πειράματος - δεν έχω βλέψεις αυτομαστιγώματος διατροφικά), να κάνω ΔΝ, οι πόνοι και οι καούρες στο στομάχι μου απλά δεν παλεύονταν. Οι γαστρεντερολόγοι απλά μου τα έχωσαν χοντρά που δεν έτρωγα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και με συμβούλεψαν να μη το συνεχίσω. Δυστυχώς η ΔΝ έχει καταστρέψει πολλά στομάχια, ειδικά επειδή σχεδόν όλοι πλακώνονται στους καφέδες και ότι άλλο μη-θερμιδικό ενεργειακό υπάρχει για να σταματήσουν την πείνα. Στους άντρες υπάρχει πιθανότητα να μειώσει και τα επίπεδα τεστοστερόνης (https://translational-medicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12967-016-1044-0), μεταξύ άλλων. Ούτως ή άλλως, σχεδόν όλες οι σοβαρές μελέτες που έχουν γίνει και συγκρίνουν μια παραδοσική διατροφή 3 γευμάτων με διαλ. νηστεία, πάντα με ίσες θερμίδες, δεν έχουν βρει κανένα πλεονέκτητα σε απώλεια λίπους για τη διαλ. νηστεία. 4
jimis98 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 τα pendlay row, bent over row και t bar είναι τα ίδια?
margaritagr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Musclemar είπε Όποτε προσπάθησα, (για λόγους πειράματος - δεν έχω βλέψεις αυτομαστιγώματος διατροφικά), να κάνω ΔΝ, οι πόνοι και οι καούρες στο στομάχι μου απλά δεν παλεύονταν. Οι γαστρεντερολόγοι απλά μου τα έχωσαν χοντρά που δεν έτρωγα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και με συμβούλεψαν να μη το συνεχίσω. Δυστυχώς η ΔΝ έχει καταστρέψει πολλά στομάχια, ειδικά επειδή σχεδόν όλοι πλακώνονται στους καφέδες και ότι άλλο μη-θερμιδικό ενεργειακό υπάρχει για να σταματήσουν την πείνα. Στους άντρες υπάρχει πιθανότητα να μειώσει και τα επίπεδα τεστοστερόνης (https://translational-medicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12967-016-1044-0), μεταξύ άλλων. Ούτως ή άλλως, σχεδόν όλες οι σοβαρές μελέτες που έχουν γίνει και συγκρίνουν μια παραδοσική διατροφή 3 γευμάτων με διαλ. νηστεία, πάντα με ίσες θερμίδες, δεν έχουν βρει κανένα πλεονέκτητα σε απώλεια λίπους για τη διαλ. νηστεία. Πριν λιγο καιρό είχε γίνει εδώ μια... μίνι διαμάχη γιατι κάποιοι υπερασπίζονταν τυφλά τη νηστεία κι εγώ έγραφα τα απολύτως προφανή, αυτά που λες κι εσυ δηλαδή. Εδω ο άλλος δεν έχει κάνει ποτέ του μια σωστή διατροφή και του προτείνουν να κάνει νηστεία λες και τα χει δοκιμάσει ολα και πρέπει να φτάσει στο κερασάκι στην τούρτα. οι στοιχειώδεις γνώσεις φυσιολογίας του ανθρώπινου οργανισμού δείχνουν το πόσο κακό μπορεί να κάνει σε κάποιον με πρόβλημα υγείας αλλα και σε υγιείς ανθρώπους. Ομως η μόδα αλλα λεει οπότε παμε τυφλά.....
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μετά από προπόνηση. Είχα κάτι χρόνια να φάω καλαμπόκι.
Glikos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Επειδή τυχαίνει να κάνω ΔΝ πολύ καιρό και έχω δει τα καλύτερα αποτελέσματα, να αναφέρω ότι υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση για αυτό το 'pattern'. Δεν είναι για όλους ούτε σημαίνει ότι επειδή δουλεύει για κάποιον θα δουλέψει και για όλους. Ψαχτείτε λίγο πριν θάψετε κάτι.
poulinos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, margaritagr said: Πριν λιγο καιρό είχε γίνει εδώ μια... μίνι διαμάχη γιατι κάποιοι υπερασπίζονταν τυφλά τη νηστεία κι εγώ έγραφα τα απολύτως προφανή, αυτά που λες κι εσυ δηλαδή. Εδω ο άλλος δεν έχει κάνει ποτέ του μια σωστή διατροφή και του προτείνουν να κάνει νηστεία λες και τα χει δοκιμάσει ολα και πρέπει να φτάσει στο κερασάκι στην τούρτα. οι στοιχειώδεις γνώσεις φυσιολογίας του ανθρώπινου οργανισμού δείχνουν το πόσο κακό μπορεί να κάνει σε κάποιον με πρόβλημα υγείας αλλα και σε υγιείς ανθρώπους. Ομως η μόδα αλλα λεει οπότε παμε τυφλά..... ειναι μερικες φορες αυτο που λεγαμε.οταν καποιος διαβαζει εδωμεσα δυατυχως μπερδευεται ασχημα διοτι δεν υπαρχει ακριβης διαχωρισμος μεταξυ αρχαριων και προχωρημενων.δεν ριχνω ευθυνες σε καποιον απλα ισως θα ηταν καλυτερα.να υπηρχε διαχωρισμος ακομα και με αλλο τοπικ. 1 hour ago, Musclemar said: Όποτε προσπάθησα, (για λόγους πειράματος - δεν έχω βλέψεις αυτομαστιγώματος διατροφικά), να κάνω ΔΝ, οι πόνοι και οι καούρες στο στομάχι μου απλά δεν παλεύονταν. Οι γαστρεντερολόγοι απλά μου τα έχωσαν χοντρά που δεν έτρωγα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και με συμβούλεψαν να μη το συνεχίσω. Δυστυχώς η ΔΝ έχει καταστρέψει πολλά στομάχια, ειδικά επειδή σχεδόν όλοι πλακώνονται στους καφέδες και ότι άλλο μη-θερμιδικό ενεργειακό υπάρχει για να σταματήσουν την πείνα. Στους άντρες υπάρχει πιθανότητα να μειώσει και τα επίπεδα τεστοστερόνης (https://translational-medicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12967-016-1044-0), μεταξύ άλλων. Ούτως ή άλλως, σχεδόν όλες οι σοβαρές μελέτες που έχουν γίνει και συγκρίνουν μια παραδοσική διατροφή 3 γευμάτων με διαλ. νηστεία, πάντα με ίσες θερμίδες, δεν έχουν βρει κανένα πλεονέκτητα σε απώλεια λίπους για τη διαλ. νηστεία. και δυστυχως δεν ειναι μονο η καουρα.η καουρα ειναι το λιγοτερο.οισοφαγος barrett ,στενωση οισοφαγου και διαφορα αλλα 2 minutes ago, Glikos said: Επειδή τυχαίνει να κάνω ΔΝ πολύ καιρό και έχω δει τα καλύτερα αποτελέσματα, να αναφέρω ότι υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση για αυτό το 'pattern'. Δεν είναι για όλους ούτε σημαίνει ότι επειδή δουλεύει για κάποιον θα δουλέψει και για όλους. Ψαχτείτε λίγο πριν θάψετε κάτι. οπως σωστα ειπες δεν ειναι για ολους και ειναι κατι που δεν τονιζεται γιατι μερικοι νομιζουν οτι αν δεν το κανουν δεν θα χασουν λιπος ή δεν θα εχουν γραμμωση ποτε κτλ
Glikos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Γι'αυτό ο καθένας πρέπει να ψαχτεί και να δεί τι του ταιριάζει και με τι έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά το ότι η ΔΝ είναι καταστροφική και ένα σωρό άλλοι χαρακτηρισμοί είναι αστείοι. Εξάλλου δεν υπάρχει μαγική μέθοδος, είτε κάνεις ΔΝ είτε όχι. Απλά πολύ παραπληροφόρηση. Δυν ότι η ΔΝ δεν πουλάει, οπότε γιατί να γίνει πιο γνωστή...
TEOKOS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Διάλειμματικη νηστεία Από τις σημειώσεις μου σε διάλεξη του Καθηγητή Κουρέτα στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κυριότερα σημεία .... Όλες οι μοντέρνες δίαιτες έχουν ιστορικό υπόβαθρο π.χ διαλειματικη=ραμαζάνι Μειονεκτήματα ... Διατροφικές διαταραχές Αύξηση κορτιζόλης Ψυχολογική εμμονή με το φαγητό Τροφικές δυσανεξίες Υπογλυκαιμικά προβλήματα Πονοκέφαλος Εντερικά προβλήματα ,δυσκοιλιότητα Προτερήματα .... Μετά περίπου τις 14-15 ώρες η αυξητική ορμόνη της υπόφυσης αυξάνει έως και 4 φορές Πέφτει η ινσουλίνη Επίδραση στην ικανότητα επίδιόρθωσης των κυττάρων γιατί ο οργανισμός καταναλώνει τις πειραγμένες πρωτεΐνες π.χ καρκίνος Επίδραση στην γονιδιακή έκφραση Απώλεια βάρους Μείωση σακχάρων ,βοηθάει στον διαβήτη τύπου 2 Αυξάνει τα αντιφλεγμονώδη μόρια , κατά των φλεγμονών,αυτοάνοσα Μείωση τριγλυκερίδιων,χοληστερόλης Υγεία εγκεφάλου ,Αλτσχάιμερ Αντιγήρανση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε ηλικίες μικρότερες των 18, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε όλους παραπάνω από 8 εβδομάδες τον χρόνο EDIT...ξέχασα το σημαντικότερο ότι ξεκουράζεται το συκώτι Μας ανέφερε βιβλιογραφίες και διεθνείς επιστημονικές μελέτες δεν τις κράτησα. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2018 από TEOKOS 3
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 2 hours ago, Glikos said: Γι'αυτό ο καθένας πρέπει να ψαχτεί και να δεί τι του ταιριάζει και με τι έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά το ότι η ΔΝ είναι καταστροφική και ένα σωρό άλλοι χαρακτηρισμοί είναι αστείοι. Εξάλλου δεν υπάρχει μαγική μέθοδος, είτε κάνεις ΔΝ είτε όχι. Απλά πολύ παραπληροφόρηση. Δυν ότι η ΔΝ δεν πουλάει, οπότε γιατί να γίνει πιο γνωστή... δεν ειναι καταστροφικη απλα καλο ειναι παντα να ακουγονται και τα συν αλλα και τα πλην σε οτιδηποτε γιατι δυστυχως που θα το πω αλλα υπαρχει πολυς κοσμος που το iq δεν ειναι πολυ και οταν γινει η βλακεια λενε μα εγω το διαβασα που το λεγαν. οποτε καλο ειναι να υπαρχει διαλογος ωστε να φαινεται και η αλλη πλευρα.οπως λενε σε ολα υπαρχουν παντα και θετικα και αρνητικα 2
xgol Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Σε βαθος χρόνου και με τις καταλληλες μελετες, αναλυσεις και μεταναλυσεις θα δείξει αν εχει ή οχι νοημα η στερηση τροφης για 16 ώρες. Και αν τα οφέλη που αποκομιζει καποιος αξιζουν για να υποβαλλει τον εαυτο του σε τετοιο στρες. Επομενως ολα οσα λέγονται σημερα είναι θεωρητικά. Επισης @Glikos το "ψαχτειτε λιγο" που λες, εννοώντας "δειτε κανα βιντεο στο YouTube ", μου ακούγεται οπως το "ενημερωθειτε" των αντιεμβολιαστων και συναφών ομάδων. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις