Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Musclemar είπε

Το να αναφέρεσαι στο Journal Of Nutrition και το Journal of the International Society of Sports Nutrition ως bro science τα λέει όλα. 

Υπάρχουν ένα κάρο έρευνες που να αντικρούουν αυτό με τη  συχνότητα των γευμάτων. Από επιστήμονες, γιατρούς κλπ. Διαλέγεις και ακολουθείς αυτό που θες και αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Αν βλέπεις καλύτερα αποτελέσματα με πολλά γεύματα καλώς, stick to it. Αλλά δεν είναι απόλυτο. Ούτε αν τρως λιγότερα γεύματα είναι ντε και καλά λάθος. Ότι σου ταιριάζει και δουλεύει καλύτερα για ΣΕΝΑ. Τώρα αυτό με τα Sports Journals κλπ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, ανα καιρούς τέτοια 'legit' άρθρα έχουνε ανεθεωρήσει θεωρίες και θεωρίες. Αν δεν πειραματιστείς δεν θα μάθεις. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Φιλικά.

• Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Glikos είπε

Υπάρχουν ένα κάρο έρευνες που να αντικρούουν αυτό με τη  συχνότητα των γευμάτων. Από επιστήμονες, γιατρούς κλπ. Διαλέγεις και ακολουθείς αυτό που θες και αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Αν βλέπεις καλύτερα αποτελέσματα με πολλά γεύματα καλώς, stick to it. Αλλά δεν είναι απόλυτο. Ούτε αν τρως λιγότερα γεύματα είναι ντε και καλά λάθος. Ότι σου ταιριάζει και δουλεύει καλύτερα για ΣΕΝΑ. Τώρα αυτό με τα Sports Journals κλπ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, ανα καιρούς τέτοια 'legit' άρθρα έχουνε ανεθεωρήσει θεωρίες και θεωρίες. Αν δεν πειραματιστείς δεν θα μάθεις. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Φιλικά.

Νομίζω αναφέρεσαι στην απομυθοποιημένη άποψη για τη συχνότητα των γεύματων και την αύξηση του μεταβολικου ρυθμού. Εγώ μιλάω αποκλειστικά για πρωτεϊνη - συχνότητα αυτής και το αποτέλεσμα στην άκρας σημασίας πρωτεϊνοσύνθεση. Όριστε άλλο ένα παράδειγμα: https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-018-0215-1 
Διάβασε λίγο το κείμενο και θα δεις ότι στις συγκρίσεις πρωτεϊνικών σιτισμών, η χαμηλότερη συχνότητα γευμάτων (2) με μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεϊνών (40γρ) είχε χαμηλότερη πρωτεϊνοσύνθεση σε σύγκριση με μεγαλύτερη συχνότητα γευμάτων (4) και μικρότερη ποσότητα πρωτεϊνών (20γρ). 

Και επισης εδω: https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-9-91 - το συμπέρασμα ήταν πως, παρά την ισοδύναμη συνολική πρόσληψη πρωτεϊνών, η πρωτεϊνοσύνθεση ήταν μεγαλύτερη με μικρότερα γεύματα (10γρ πρωτεϊνης) ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρά με μεγαλύτερα (20γρ πρωτεϊνης). Ωστόσο, η ισορροπία πρωτεϊνών σε όλο το σώμα τείνει να είναι μεγαλύτερη με μέτριους σιτισμούς πρωτεϊνών, 20γρ ανα 3 ώρες, πράγμα που μπορεί να έχει επιπτώσεις για άτομα που στοχεύουν στην ενίσχυση του αναβολισμού ολόκληρου του σώματος. Συνολικά, πρέπει να λαμβάνεται υπ'οψιν και η σωστή κατανομή και όχι μόνο η συνολική ποσότητα της πρωτεϊνης για τον προσδιορισμό στρατηγικών διατροφής. 

• Like 2
Δημοσ.

Όπως είπα πρίν μαν, ένα κάρο αντικρουόμενα άρθρα. Και ένα σωρό αμφιλεγόμενες πηγές. Και συγκεκριμένα για τον Tom Venuto. Μερικά λίνκ δεν μου λένε κάτι. Διαλέγεις και παίρνεις.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Glikos είπε

Όπως είπα πρίν μαν, ένα κάρο αντικρουόμενα άρθρα. Και ένα σωρό αμφιλεγόμενες πηγές. Και συγκεκριμένα για τον Tom Venuto. Μερικά λίνκ δεν μου λένε κάτι. Διαλέγεις και παίρνεις.

:D καλή συνέχεια! 

Δημοσ.

Υπάρχουν διατάσεις για πλάτη?

Για μετά τις ασκήσεις τροχαλίας (μπρος και πίσω) μονόζυγο και κωπηλατική.

Έκανα λίγο πιο δυνατά τις προάλλες και έχω κάτι πιασιματάκια σε αυτά τα σημεία και δεν ξέρω πως να τα ξεπιάσω :unsure:

Δημοσ.
16 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Περίπου στα 8.

Ελα μωρε για 8 κιλα πως κανςις ετσι; Πανε παρε ενα σχοινακι (αυτο της venum ειναι πολυ καλο) και κα ε 15λεπτα καθε μερα.

Υγ  προφανως στην αρχη δεν ια καταφερεις ουτε 5 λπτα.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Υπάρχουν διατάσεις για πλάτη?

Για μετά τις ασκήσεις τροχαλίας (μπρος και πίσω) μονόζυγο και κωπηλατική.

Έκανα λίγο πιο δυνατά τις προάλλες και έχω κάτι πιασιματάκια σε αυτά τα σημεία και δεν ξέρω πως να τα ξεπιάσω :unsure:

Ίσως σε  βοηθήσει ένα Foam roller. Για knots - trigger points και τέτοια είναι πολύ καλό.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/11/2018 στις 8:01 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Τι γνώμη έχετε για το πλιγούρι ως πηγή υδατάνθρακα μαζί με κοτόπουλο για μεσημεριανό γεύμα μετά από προπόνηση?

[Γυμναστήριο πηγαίνω τα μεσημέρια, και όταν γυρνάω τρώω μια σεβαστή ποσότητα κοτόπουλο(200-250γρ καθαρό στήθος) μία φορά την εβδομάδα με άγριο ρύζι, μία φορά με λαχανικά(στην πιο ελαφριά προπόνηση) μία φορά με πλιγούρι, και μία κάθε δυο βδομάδες με μακαρόνια ολικής, για να υπάρχει ποικιλία.]

Το ανακάλυψα πρόσφατα και τρώγεται ευχάριστα. Προσφέρει κάτι όμως?

Το πλιγούρι που λέγαμε

Fytro , καστανό

IMG_20181203_143050-1000x750.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στην παρεα!

Ειναι η πρωτη φορα που γραφω,αν και διαβαζω (ειδικα τον τελευταιο καιρο) ολα τα ποστ...

Γραφω γιτα θα ηθελα την γνωμη και την συμβουλη - βοηθεια σας σχετικα με το θεμα...

Αποφασισα μετα απο αρκετο καιρο...κι ενω γενικα δεν γυμναζομαι, ουτε κανω δυστυχως καποια δραστηριοτητα που να ''θυμιζει'' γυμναστικη (εκτος ισως απο περπατημα καθημερινα,λογο βολτας του σκυλου...20 λεπτα περιπου) να αλλαξω συνηθειες και να ασχοληθω με την ασκηση, τοσο για λογους υγειας οσο και αλλαγης ψυχολογιας. Φυσικα δεν πιστυευω στα απιστευτα αποτελεσματα που καποιοι εχετε εδω, μετα απο χρονια ασκησης και σωστης διατροφης, αλλα νομιζω πως το εχω παρει αποφαση να αλλαξω δραστικα προς το καλυτερο τοσο το σωμα οσο και την διατροφη μου...

Με δεδομενο πως παντα ειχα και εχω περιορισμενο χρονο λογο δουλειας (αρχιτεκτονας) και γενικο τρεξιμο καθημερινα με αλλες υποχρεωσεις...εχω ''καταντησει'' να δουλευω ολη μερα...να μην τρωω σωστα και φτανοντας στο σπιτι αργα, συνηθως μετα τις 8...να τρωω κατα τις 9-10 και  σχετικα οχι σωστη τροφη...(μενω μονος τα ταλευταια χρονια, οποτε  τα καλα της μανουλας...δεν υπαρχουν πια! χαχααχα)

Η εμπειρια μου απο θεμα γυμναστικης ειναι μικρη...αφου οσες φορες κι αν προσπαθησα να αρχισω σε ενα γυμναστηριο δεν καταφερα να συνεχισω και μαλιστα σταματουσα πολυ γρηγορα ή δεν πηγαινα καν...μεσα σε 2-3 εβδομαδες. Μια μονο φορα και για διαστημα  6 μηνων καταφερα να γυμναστω σωστα (και να τραφω σωστα ή τουλαχιστον σωστοτερα) οταν κυριολεκτικα απεναντι απο το γραφειου μου, εφτιαξα ενα μικρο γυμναστηριο, που εκανε κυριως personal και μπηκα στο τρυπακι και γραφτω κι ολας...

Ειχε μπορω να πω εξαιρετικα αποτελεσματα ολο αυτο...ομως, ο ανθρωπος μετα απο 6 μηνες κι ενω ειχε αρχισει να αποδιδει καρπους η προσπαθεια μου...εφυγε στο εξωτερικο, οποτε και η συνεργασια μας σταματησε... Ολα αυτα εγιναν πριν περιπου 6 χρονια. Απο τοτε σε θεμα ασκησης - αθλησης ειμαι δυστυχως στο μηδεν σχεδον...

Αποφασισα λοιπον για να μη σας κουραζω αλλο....να κανω κατι γιαυτο...οποτε μιας και δεν ειμαι οικονομικα για personal...(το οποιο για εμενα ειχε αποδωσει λογο ραντεβου και ''πιεσης'' απο τον γυμναστη), αλλα επισης μιας και δεν ειμαι ο τυπος του ανθρωπου που του αρεσει γενικα το γυμναστηριο...να γραφτω σε ενα γυμναστηριο που εκτος απο τα κλασσικα οργανα...προσφερει καλα ομαδικα προγραμματα..αλλα και πισινα, που παντα ηθελα. Η σκεψη μου ειναι πως ακομα και αν δεν ειμαι απολυτα τυπικος με το θεμα γυμναστικη, βαρη, ομαδικα κτλ πως μετα απο μια κουραστικη μερα...ακομα και αν δεν εχω ορεξη για βαρη κτλ...μια βουτια στην πισινα θα λειτουργισει θετικα τοσο απο θεμα ασκησης οσο και ''χαλαρωσης'' απο την ολη μερα. Βεβαια εχω δει αρκετα δυσκολα προγραμματα που θα μπορουσε καποιος να ακολουθησει μεσα στο νερο...αλλα ολα σιγα σιγα. Αν τα καταφερω στοχος ειναι να ακολουθω 1-2 ομαδικα προγραματα (καρντιο αλλα και ενδυναμωσης) 1-2 μερες βαρη και 2 - 3 μερες πισινα. Ελπιζω να τα καταφερω.

Τωρα...

Ηθελα την γνωμη σας σχετικα με την σκεψη μου γενικα...

Επισης μιας και ειμαι ασχετος με το θεμα διατροφη, αν θα ειχατε κατι να με συμβουλεψετε - βοηθησετε στο θεμα του τι τρωει κανεις...(ξερω βεβαια πως θελει τακτικα γευματα μεσα στην ημερα και οχι μια φορα και μαλιστα αργα οπως το κανω εγω!) Ισως αν καποιος εχει να μου προτεινει εναν μπουσουλα διατροφης...θα με βοηθουσε πολυ.

Πιστευω πως η αρχη ειναι πολυ σημαντικη, γιαυτο και προσπαθω να ξεκινησω οσο σωστα μπορω.

Τελος, σας βαζω καποιες φωτογραφιες απο τον τυπο του σωματος μου (δεν ειμαι εγω στις φωτο) ωστε να εχετε μια ιδεα. Γενικα ειμαι και ημουν παντα αδυνατος ή ας πουμε κανονικος αλλα με περιττο λιπος και καθολου πλεον καλοσχηματισμενο σωμα. Επισης εχω δυστυχως αγυμναστο στηθος (κατι που δεν μου αρεσει καθολου) και ''λιπος'' στα πλαινα. Κοιλια δεν εχω...αλλα φυσικα αυτο που εχω ειναι ...αγυμναστο εντελως! Επισης πλατες δεν θα ελεγα πως εχω..(τι εχω θα μου πειτε! χαχαχα!)....

Καθε συμβουλη - προταση - σκεψη δεκτη!!!!

Ευχαριστω πολυ, ελπιζω να καταφερω μια καλη αρχη και να φτασω στο σημειο να ποσταρω τα θετικα μου αποτελεσματα!!!

Υ.Γ. Το σωμα μου ειναι περιπου οπως στις φωτο...οχι με περιττα κιλα ομως, αλλα με περιττο λιπος και αγυμναστο!!!

main-qimg-ba5c070da1a9e5126c607287e8ea5b63.png

35percent.jpg

21p.png

Επεξ/σία από aliask
Δημοσ.

Κοιτα λογο δουλειάς και ωραρίων, μπορεις να κάνεις διαλλειματικη νηστεια.

Για 16 ωρες περίπου δεν τρως και τις αλλες οχτω θα φας οτι εχεις προγραμματίσει οοως δυο γευματα και σνακ αν λες οτι δεν εχεις χρονο.

Διαλλειμα στο γραφειο δεν κανείς;

Δουλευεις ολες τις μερες τις εβδομάδας.

Οσο για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικης, μην πέφτεις με τα μουτρα σε ολα μαζι, θα κουραστεις, θα ξενερώσεις και θα τα αφησεις όλα.

Κανονισετα ωστε να εχεις χρονο για ξεκουραση. Πισινα οχι καθε εβδομαδα ή οχι πολλες μερες μεσα στην εβδομαδα.

Δεν μας λες τι τρως ομως πχ σήμερα θα φας πάλι απεξω; Και αν ναι τι; Γυρο;

Εφόσον αποφάσισες να αλλαξεις τρόπο ζωης και να ασχοληθεις με το σωμα σου, καλο θα ταν να ασχοληθεις και με την διατροφη σου. Τα τάπερ εχουν σωσει κοσμο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζυγιστικά χθές και αντί να χάσω κιλά πήρα 1,5 κιλό WTF?! I know αρχή είναι αλλά να μην είνω σταθερός.

1 λεπτό πριν, Liverpool89 είπε

Τα τάπερ εχουν σωσει κοσμο 

Μέγιστη σοφία!!!!

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Κοιτα λογο δουλειάς και ωραρίων, μπορεις να κάνεις διαλλειματικη νηστεια.

Για 16 ωρες περίπου δεν τρως και τις αλλες οχτω θα φας οτι εχεις προγραμματίσει οοως δυο γευματα και σνακ αν λες οτι δεν εχεις χρονο.

Διαλλειμα στο γραφειο δεν κανείς;

Δουλευεις ολες τις μερες τις εβδομάδας.

Οσο για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικης, μην πέφτεις με τα μουτρα σε ολα μαζι, θα κουραστεις, θα ξενερώσεις και θα τα αφησεις όλα.

Κανονισετα ωστε να εχεις χρονο για ξεκουραση. Πισινα οχι καθε εβδομαδα ή οχι πολλες μερες μεσα στην εβδομαδα.

Δεν μας λες τι τρως ομως πχ σήμερα θα φας πάλι απεξω; Και αν ναι τι; Γυρο;

Εφόσον αποφάσισες να αλλαξεις τρόπο ζωης και να ασχοληθεις με το σωμα σου, καλο θα ταν να ασχοληθεις και με την διατροφη σου. Τα τάπερ εχουν σωσει κοσμο

Ευχαριστω για απαντηση αρχικα

Αυτο με την ''διαλλειματικη νηστεια'' αν θελεις μου το αναλυεις λιγο?

Γενικα τρωω οχι καλα...βεβαια οχι παντα απ εξω...

Οταν συμβαινει αυτο τρωω οπως λες...γυρο...σουβλακια...πιτσες...μπεργερ....ολα τα καλα! χαχαχα

Οταν τωρα δεν τρωω απ εξω, παλι δεν μπορω να πω πως τρωω αψογα αφου και να μαγειρεψω θα φτιαξω πραγματα που νομιζω δεν ειναι οτι καλυτερο να φαει καποιος μετα τις 9 το βραδυ.... Μακαρονια με σαλτσες...ρυζι - ριζοτο...κοτομπουκιες παναρισμενες...σαλατα ευτυχως τρωω αρκετα...κτλ

Επισης να ρωτησω...γιατι οχι πισινα συχνα? Εγω ειχα κατα νου να ξοδευω τουλαχιστον 2-3 μερες μεσα στην εβδομαδα στο νερο.

Εργασια ολες τις ημερες εκτος Κυριακης...ε και Σαββατο ισως λιγο πιο χαλαρα καποιες φορες.

Να πω επισης πως ειμαι 38 ετων, 1.80 υψος και 75 κιλα περιπου.

Αυτα....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...