Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Τα λιπαρά γιατί πρέπει να αποφεύγονται? Συνηθίζω να ρίχνω λίγο ελαιόλαδο πάνω από το φαΐ πχ 20γρ και μερικές φορές τρώω και τυρί. Άμα είναι να το αλλάξω.

Όταν λέω μεταπροπονητικό γεύμα μιλάω για το μεσημεριανό μου, που είναι και το πιο μεγάλο γεύμα της ημέρας (η προπόνηση είναι με βάρη εννοείται). Το οποίο αποτελείται κυρίως από άγριο ρύζι ή πλιγούρι ~90γρ, και στήθος κοτόπουλο 200γρ+(και λίγο παξιμάδι και λίγο πρασινάδα κλπ)

100γρ κοτόπουλο μου φαίνεται πολύ λίγο... Τόσο τρώει ένα παιδί όχι ένας ενήλικας μετά τα βάρη που θέλει να βάλει λίγο μύες...

Βασικά εγώ μετά την προπόνηση τρώω καπάκι μισή μπανάνα και αβγό που τα έχω μαζί στο γυμναστήριο διότι μέχρι να γυρίσω σπίτι να μαγειρέψω και να φάω το μεσημεριανό περνάνε περίπου 30-45 λεπτά

Δεν πέφτεις σε καταβολικό στάδιο ρε συ μαν σε τόσο λίγο χρόνο, μην τρελένεσαι. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να τρως στο καπάκι αν δεν προλαβαίνεις. Το anabolic window είναι μύθος. Μόνο οι  βιομηχανίες συμπληρωμάτων κερδίζουν. Πρωτε'ί'νη ίσως μια καλή προσέγγιση είναι 1.5-2.5 γρ ανα κιλό. Τώρα τα νούμερα δεν είναι απόλυτα. Κατ'εμέ πολύ περισσότερη σημασία πρέπει να δίνει κάποιος σε πρωτε'ί'νη - λιπαρά παρά σε carbs. Δοκίμασε ένα ποσοστό και πειραματίσου, δες πως πάει. Γνώμη μου.

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τα παξιμάδια είναι πάντα ολικής και δεν μπορώ να τα κόψω με το μεσημεριανό (είναι η μέση λύση σε σχέση με την μία φρατζόλα ψωμί που έτρωγα κάποτε)

Παρότι οι απαντήσεις σας δεν απαντάνε άμεσα στο ερώτημά μου, βλέπω ότι ίσως μπορώ να το δουλέψω αλλιώς. Είχα την εντύπωση ότι το γεύμα μετά τα βάρη πρέπει να είναι "βασιλικό" από άποψη ποσότητας.

Απότι λέτε όμως θα είναι το ίδιο αν την πρωτεΐνη αυτή την παίρνω σταδιακά σε όλη την μέρα και όχι κυρίως στο μεσημεριανό?

7 λεπτά πριν, Glikos είπε

Δεν πέφτεις σε καταβολικό στάδιο ρε συ μαν σε τόσο λίγο χρόνο, μην τρελένεσαι. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να τρως στο καπάκι αν δεν προλαβαίνεις. Το anabolic window είναι μύθος. Μόνο οι  βιομηχανίες συμπληρωμάτων κερδίζουν. Πρωτε'ί'νη ίσως μια καλή προσέγγιση είναι 1.5-2.5 γρ ανα κιλό. Τώρα τα νούμερα δεν είναι απόλυτα. Κατ'εμέ πολύ περισσότερη σημασία πρέπει να δίνει κάποιος σε πρωτε'ί'νη - λιπαρά παρά σε carbs. Δοκίμασε ένα ποσοστό και πειραματίσου, δες πως πάει. Γνώμη μου.

1,2-2,5 γρ ανα κιλό αναφέρεσαι μέσα σε μία μέρα έτσι?

Τώρα για να πειραματιστώ και να δω πως πάει το θεωρώ δύσκολο, γενικά μερικά ζητήματα είναι πολύ δυσδιάκριτα. Πχ άμα τρώω το διπλάσιο κοτόπουλο πάλι θα δυναμώνω, αλλά δεν θα χρειάζεται τόσο πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά το μεσημεριανό είναι το 1ο μου γεύμα-επίσης post workout-και είναι αρκετά μεγάλη ποσότητα. (Τώρα βέβαια τρώω συνήθως 2 φορές συνολικά λόγο IF). Αν σε βολεύει να μοιράσεις τα γεύματα (εξού και την πρωτ.) τότε κάντο. Αν όχι, τότε τρώς σε μεγαλύτερη ποσότητα αλλά μικρότερης συχνότητας. Η πέψη θα γίνει (αργά) όπως και να έχει.

Επεξ/σία από Glikos
  • Thanks 1

Γνώμη μου πάντα 200 γρ κοτόπουλο στήθος δηλ 60 γρ πρωτεΐνης δύσκολα αφομοιώνεται στο 3ωρο

τσαμπα πάει σε καύσεις η σε κατούρημα 

7 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Τα παξιμάδια είναι πάντα ολικής και δεν μπορώ να τα κόψω με το μεσημεριανό (είναι η μέση λύση σε σχέση με την μία φρατζόλα ψωμί που έτρωγα κάποτε)

Παρότι οι απαντήσεις σας δεν απαντάνε άμεσα στο ερώτημά μου, βλέπω ότι ίσως μπορώ να το δουλέψω αλλιώς. Είχα την εντύπωση ότι το γεύμα μετά τα βάρη πρέπει να είναι "βασιλικό" από άποψη ποσότητας.

Απότι λέτε όμως θα είναι το ίδιο αν την πρωτεΐνη αυτή την παίρνω σταδιακά σε όλη την μέρα και όχι κυρίως στο μεσημεριανό?

1,2-2,5 γρ ανα κιλό αναφέρεσαι μέσα σε μία μέρα έτσι?

Τώρα για να πειραματιστώ και να δω πως πάει το θεωρώ δύσκολο, γενικά μερικά ζητήματα είναι πολύ δυσδιάκριτα. Πχ άμα τρώω το διπλάσιο κοτόπουλο πάλι θα δυναμώνω, αλλά δεν θα χρειάζεται τόσο πολύ.

1.5-2.5 γρ πρωτ. ανα κιλό.  Συνολικά σε ένα 24ωρο. Αλλά και πάλι, τα νούμερα δεν είναι απόλυτα. Η πρωτ. δεν παίζει ρόλο αν την φας σε 2 γεύματα π.χ. ή σε 6. Το σώμα δεν έχει χρονόμετρο. (Αν έτρωγες υπερβολική ποσότητα πρωτ. θα πήγαινε στράφη, συν οι έξτρα θερμίδες.)

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Glikos είπε

1.5-2.5 γρ πρωτ. ανα κιλό.  Συνολικά σε ένα 24ωρο. Αλλά και πάλι, τα νούμερα δεν είναι απόλυτα. Η πρωτ. δεν παίζει ρόλο αν την φας σε 2 γεύματα π.χ. ή σε 6. Το σώμα δεν έχει χρονόμετρο. (Αν έτρωγες υπερβολική ποσότητα πρωτ. θα πήγαινε στράφη, συν οι έξτρα θερμίδες.)

Αυτό λύνει θα έλεγα το θέμα που ρώτησα αρχικά με ένα μεγάλο γεύμα. Επίσης θα σταματήσω να φέρνω και φαΐ στο γυμναστήριο αφού το αναβολικ γουΐντοου δεν ισχύει (παρότι το είχα διαβάσει εδώ κάπου)

Βλέπω όμως ότι τρώγοντας 250γ στήθος την ημέρα και 2 αβγά μετα βίας πιάνω την μισή πρωτεΐνη απόση χρειάζομαι (για 2g/κιλό βάρους)  :blink:

Επεξ/σία από cthulhucarbide

2 λεπτά πριν, Glikos είπε

Δηλαδή εσυ λες ότι χτυπάμε 200 γρ πρωτείνης το μεσημέρι και καθαρίσαμε. Το απόγευμα 2-3 μακαρονάδες και το απόγευμα 4-5 αβοκάντο και ένα σύμπλεγμα βιταμινών και όλα ok  ε;

1 λεπτό πριν, TEOKOS είπε

Δηλαδή εσυ λες ότι χτυπάμε 200 γρ πρωτείνης το μεσημέρι και καθαρίσαμε. Το απόγευμα 2-3 μακαρονάδες και το απόγευμα 4-5 αβοκάντο και ένα σύμπλεγμα βιταμινών και όλα ok  ε;

Προφανώς και είσαι σαρκαστικός διότι ούτε καν ανέφερα τέτοια νούμερα και φαγητά που λες. :P

4 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Αυτό λύνει θα έλεγα το θέμα που ρώτησα αρχικά με ένα μεγάλο γεύμα. Επίσης θα σταματήσω να φέρνω και φαΐ στο γυμναστήριο αφού το αναβολικ γουΐντοου δεν ισχύει (παρότι το είχα διαβάσει εδώ κάπου)

Βλέπω όμως ότι τρώγοντας 250γ στήθος την ημέρα και 2 αβγά μετα βίας πιάνω την μισή πρωτεΐνη απόση χρειάζομαι (για 2g/κιλό βάρους)  :blink:

Μπορείς να βάλεις και άλλες πηγές πρωτ. Αλλά στο ξαναλέω δεν είναι απόλυτα τα νούμερα.

Τις απολογίες μου αν φάνηκε σαν σαρκασμός . Έμφαση ήθελα να δώσω.

Τέσπα στην τελική όλα αυτά τα μοντέρνα δεν αποδίδουν όπως η παλιά καλή συνταγή 4-6 γεύματα ημερησίως με μοιρασμένα τα μάκρος.

Δες και μίλα με real ανθρώπους που το παλεύουν χρόνια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Τις απολογίες μου αν φάνηκε σαν σαρκασμός . Έμφαση ήθελα να δώσω.

Τέσπα στην τελική όλα αυτά τα μοντέρνα δεν αποδίδουν όπως η παλιά καλή συνταγή 4-6 γεύματα ημερησίως με μοιρασμένα τα μάκρος.

Δες και μίλα με real ανθρώπους που το παλεύουν χρόνια

Αν δεν αποδίδουν για σένα οκ πάω πάσο. 'Μοντέρνα' ίσως να είναι, αλλά υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που τα στηρίζουν. Πόσο μάλλον όταν η επιστήμη κάνει άλματα. Αλλά είπαμε, η βιομηχανία συμπληρ. έχει και θα έχει τυφλούς οπαδούς καθώς και μεγάλη επιρροή στα μέντια.(φάε πάντα πρωινό, πάρε πάντα αμινοξέα, πάρε σκόνη πρωτ, φάε αμέσως μετά την προπόνηση γιατί θα χάσεις μυς και άλλα τέτοια κουλά). Καλό είναι να το ψάξουμε λίγο παραπέρα, από επιστήμονες κυρίως, όχι από τον κάθε 'φουσκωτό / Gym guy της γειτονιάς.Το Bro Science καλά κρατεί. Φιλικά πάντα.

Επεξ/σία από Glikos
  • Thanks 1

16 λεπτά πριν, Glikos είπε

Αν δεν αποδίδουν για σένα οκ πάω πάσο. 'Μοντέρνα' ίσως να είναι, αλλά υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που τα στηρίζουν. Πόσο μάλλον όταν η επιστήμη κάνει άλματα. Αλλά είπαμε, η βιομηχανία συμπληρ. έχει και θα έχει τυφλούς οπαδούς καθώς και μεγάλη επιρροή στα μέντια.(φάε πάντα πρωινό, πάρε πάντα αμινοξέα, πάρε σκόνη πρωτ, φάε αμέσως μετά την προπόνηση γιατί θα χάσεις μυς και άλλα τέτοια κουλά). Καλό είναι να το ψάξουμε λίγο παραπέρα, από επιστήμονες κυρίως, όχι από τον κάθε 'φουσκωτό / Gym guy της γειτονιάς.Το Bro Science καλά κρατεί. Φιλικά πάντα.

Ανάρτησε μου επιστημονική έρευνα που υποστηρίζει αυτά που λές και θα σου αναρτήσω άλλη που λέει τα αντίθετα.

• Like 1

Και το αποτέλεσμα ποιό θα είναι? Να αναρτήσουμε από 10 πόστ π.χ. ο καθένας και να μην καταλήξουμε πουθενά. Δεν προσπαθώ να σου αλλάξω τα μυαλά. Όπως ανέφερα και πριν, ανάλογα τους στόχους και το διατροφικό πλάνο και γυμν. του καθένα. Αν σε βολεύει και βλέπεις καλά αποτελέσματα τότε μείνε σε αυτό, αλλά μην μηδενίζεις κάποια πράγματα επειδή είναι μοντέρνα ή ξέρω γω τι άλλο, μόνο και μόνο επειδή έτσι είναι το κλισέ. Μου έκανε εντύπωση πάντως αυτό που είπες πριν : ''200 γρ κοτόπουλο στήθος δηλ 60 γρ πρωτεΐνης δύσκολα αφομοιώνεται στο 3ωρο , τσαμπα πάει σε καύσεις η σε κατούρημα ''.  Δεν γίνεται να το πιστεύεις αυτό. Λες και υπάρχει ένα ρολ'ό'ι στο σώμα μας που να μας λέει ότι ντε και καλά πρέπει να έχουμε αφοιμοιώσει την τάδε ποσότητα πρωτ. και μάλιστα σε τάδε χρόνο. Ξέρεις με τι κριτήρια πάει στράφη η πρωτ? Πότε και πως πάμε σε καταβολικό στάδιο? Πόσο χρόνο θέλει η πρωτ να αφομοιωθεί?'Η απλά τα λες για να με τρολλάρεις? Δεν σε κατηγορώ μαν, ούτε προσπαρώ να έρθω σε αντιπαράθεση. Απλά μου κάνει εντύπωση που τη σήμερον ημέρα με τόση γνώση στην διάθεση μας ακούω κάτι τέτοιες 'θεωρίες'.

Δεν είναι θεωρίες φίλε μου αλλά απλή λογική και στοιχειώδεις γνώσεις διατροφολογίας. 

Είναι όπως και ο υδατάνθρακας άμα δεν τον κάψεις ο περίσσιος γίνεται μπάκα π.χ .

Έτσι και οι πρωτείνες όσες δεν χρησιμοποιήσουν οι μυς για την αποκατάσταση τους η χρησιμοποιούνται για καύσεις η αποβάλλονται .

Το πόσο μπορούν να απορροφήσουν σε δεδομένο χρονικό διάστημα είναι ακόμη αμφιλεγόμενο .

Πουθενά προσωπικά δεν βρήκα έρευνες που ακόμη και αθλούμενοι με πολύ ανεπτυγμένο μυικό ιστό να μπορούν να απορροφήσουν παραπάνω 40 +- γρ στο 3ωρο.

Θα χαρώ να παραθέσεις κάτι αντίθετο σε αυτό που γράφω  γιατί όσο ζει κανείς μαθαίνει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Δεν είναι θεωρίες φίλε μου αλλά απλή λογική και στοιχειώδεις γνώσεις διατροφολογίας. 

Είναι όπως και ο υδατάνθρακας άμα δεν τον κάψεις ο περίσσιος γίνεται μπάκα π.χ .

Έτσι και οι πρωτείνες όσες δεν χρησιμοποιήσουν οι μυς για την αποκατάσταση τους η χρησιμοποιούνται για καύσεις η αποβάλλονται .

Το πόσο μπορούν να απορροφήσουν σε δεδομένο χρονικό διάστημα είναι ακόμη αμφιλεγόμενο .

Πουθενά προσωπικά δεν βρήκα έρευνες που ακόμη και αθλούμενοι με πολύ ανεπτυγμένο μυικό ιστό να μπορούν να απορροφήσουν παραπάνω 40 +- γρ στο 3ωρο.

Θα χαρώ να παραθέσεις κάτι αντίθετο σε αυτό που γράφω  γιατί όσο ζει κανείς μαθαίνει

Οι περίσιες θερμίδες γίνονται 'μπάκα', σαν σύνολο. Ο υδατ από μόνος του δεν λέει κάτι. Η υπερβολική κατανάλωση πρωτ. ναι όπως ανέφερα και πριν πάει στράφη, συν ότι πέρνουμε άδικα θερμίδες. Γιατί 3ωρο και όχι λιγότερο ή περισσότερο, αυτό δεν καταλαβαίνω. Δεν χρειάζεται να απορροφήσεις ντε και καλά συγκεκριμένη ποσότητα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. (Τουλάχιστον για τον μέσο αθλούμενο και όχι για έναν BB pro που εκεί πάμε σε άλλο πρόγραμμα γυμν, έντασης, φάρμακα κλπ.) Αρκεί να έχεις καταναλώσει τα απαραίτητα συστατικά / ποσότητα για σένα στο 24ωρο. Δεν αναφέρω φάστινγκ, εκεί πάμε αλλού. Αν το πρόγραμμα που έχεις δουλεύει για σένα οκ, τότε συνέχισε. Αλλά υπάρχουν αρκετά παρακλάδια στο θέμα διατροφολογίας / γυμναστικής και κάνεις αυτό που σου ταιριάζει. Παραθέτω ένα random post σχετικά με την πέψη. Λέω random γιατί αν ψάξεις αρκετά θα βρείς πιο πολλά και πιο αναλυτικά και θα μπορείς να τα διασταυρώσεις. Α και καλό βράδυ γιατί είμαι και με πυρετό και κουτουλάω από την νύστα. :P

https://www.healthline.com/health/how-long-does-it-take-to-digest-food

Επεξ/σία από Glikos

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...