Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 10/11/2018 στις 11:39 ΠΜ, alex_000 είπε

Thanks που με θυμήθηκες αλλά εν οἶδα ὅτι ουδὲν οἶδα.  

Keep an open mind, ας δοκιμάζουμε και τίποτα από αυτά που δεν συμφωνούμε πριν το ακυρώσουμε, δεν θα μας πέσει ο κώλος.

Κάθε τρίτη κάνω body pump. Αν μου πρότεινες κάτι τέτοιο πριν δυο χρόνια θα γελούσα και θα σε ακύρωνα..

Γεια σου ρε Αλεξ!  

Συνεχιζεις το μαχητικο σπορ ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 ώρες πριν, γροσερισοπ είπε

flies με incline dumbell press λες δικε μου;

ναι αυτα λεω,μπορεις να την κανεις και με ευθεια τον παγκο?

με τα ανοιγματα τι διαφορες εχουν?

5 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Γεια σου ρε Αλεξ!  

Συνεχιζεις το μαχητικο σπορ ?

Γεια! Οχι αλλά σάκο κάνω 2-3 φορές την ευδομάδα. Τελευταίους 3 μήνες τον έκοψα και αυτόν γιατί έσπασα ενα knuckle, αλλά όπου νά ναι θα στρώσει. 

Gym δεν σταμάτησα πάντως αν και με διατροφή δεν πολυ ασχολούμαι πια. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Έχει πάθει κανείς τενοντοπάθεια υπερακάνθιου να μου πει πως του πέρασε?

Πέρα από ενδυνάμωση των στροφέων μυών, τι άλλο? Καμιά διάταση ξέρει κανείς?

Είχα πάθει τενοντοπάθεια και εγώ πρίν αρκετούς μήνες. Έκανα 20 φυσικ/ες. Βέβαια μετά μπήκα κάπως απότομα στην γυμναστική και δεν κάνει. Θέλει αργά και σταθερά βήματα. Τα λάστιχα θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ. Για να δυναμώσεις πάλι και να αποκτήσεις full range of motion. Τώρα είμαι οκ, απλά κάτι φορές αν το ζορίσω αισθάνομαι ότι κάτι υπήρχε σε εκείνο το σημείο. Range of motion  δεν έχω 100% αλλά δεν είναι πρόβλημα. Βάζω κάτι links με κανάλια  στο Youtube, έχουν πολύ ωραία βίντεο με ασκήσεις αποκατάστασης κλπ. Βέβαια θα στα πει και ο φυσικοθε/τής σου.

Επίσης τσέκαρε τα κανάλια  ATHLEAN-X  και  SmashweRx. Ειδικά το δεύτερο έχει πολύ καλά βίντεο για mobility.

Επεξ/σία από Magioris
  • Like 2

19 ώρες πριν, afentiko είπε

Ειχα εγω αυτο ακριβως. Οπως ειπες, ενδυναμωση, καμια φυσιοθεραπεια αν σε παιρνει και το πιο βασικο χρονο. Κατσε μεχρι να περασει, δυστυχως. Με το κατσε δεν εννοω στο κρεβατι ετσι; εννοω μακρυα απο ασκηση και ζορισμα γενικα, γιατι θα σε πιασει λιγο πολυ οτι και να κανεις για ανω κορμο. Εγω ειχα κατσει ενα μηνα και κατι τελειως off. Μετα μπηκα πολυ χαλαρα την πρωτη βδομαδα. Δε με εχει ξανα ενοχλησει απο τοτε (πανω απο 2 χρονια πριν)

Ο γιατρός είπε να πηγαίνω γυμναστήριο, απλά να κάνω μέχρι να μην πονάω. Βέβαια σχεδόν πάντα κάνω μέχρι να πονέσω λίγο μια φορά, ώστε να δω αν βελτιώθηκε. Δυο μήνες που το έχω έχει βελτιωθεί λίγο αλλά ακόμα δεν βλέπω πράσινο φως για να ξεκινήσω κανονικά...

17 ώρες πριν, παπι είπε

Ξεκουραση να περασει, βασικα θα θρεψει και θα γινει πιο ανθεκτικό. Διαταση να τι κανεις τι; Τωρα το επαθες, παει, νεξτ ταιμ κανε καλύτερη προθέρμανση.

Το γιατί το έπαθα κανείς δεν ξέρει σίγουρα, αλλά προθέρμανση πρέπει να είναι το μόνο που δεν έφταιγε

2 ώρες πριν, Magioris είπε

Είχα πάθει τενοντοπάθεια και εγώ πρίν αρκετούς μήνες. Έκανα 20 φυσικ/ες. Βέβαια μετά μπήκα κάπως απότομα στην γυμναστική και δεν κάνει. Θέλει αργά και σταθερά βήματα. Τα λάστιχα θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ. Για να δυναμώσεις πάλι και να αποκτήσεις full range of motion. Τώρα είμαι οκ, απλά κάτι φορές αν το ζορίσω αισθάνομαι ότι κάτι υπήρχε σε εκείνο το σημείο. Range of motion  δεν έχω 100% αλλά δεν είναι πρόβλημα. Βάζω κάτι links με κανάλια  στο Youtube, έχουν πολύ ωραία βίντεο με ασκήσεις αποκατάστασης κλπ. Βέβαια θα στα πει και ο φυσικοθε/τής σου.

Επίσης τσέκαρε τα κανάλια  ATHLEAN-X  και  SmashweRx. Ειδικά το δεύτερο έχει πολύ καλά βίντεο για mobility.

Στροφείς με λάστιχα κάνω, και απαγωγές όμων με αλτήρες με τον αντίχειρα να κοιτάει κάτω (σαν να κρατάς δυο μπουκάλια με νερό και να τα αδειάζεις). Αλλά μετά την άσκηση είναι απαραίτητες και οι διατάσεις για να χαλαρώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι μύες.

Θενξ για τα βίντεο, θα τα κοιτάξω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτημα : Το ''κοψε τον υδ/κα το βράδυ ή ελάττωσε τον'' θεωρείτε πως είναι κανόνας για την απώλεια λίπους ή το αποτέλεσμα προέρχεται αποκλειστικά από την συνολική κατανάλωση των υδατανθράκων μες την μέρα;

Και , η κατανάλωση υδ/κα αφού προηγηθεί προπόνηση υψηλής έντασης βραδινή ώρα θεωρείται απαραίτητη εφόσον στοχεύουμε σε (απώλεια λίπους και διατήρηση μυικής μάζας κατά κάποιο τρόπο) ή προτιμότερο να πάμε ισοθερμιδικά και να καταναλώσουμε ένα ισορροπημένο γεύμα ελαφρύ σε υδ/κα ;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Το γιατί το έπαθα κανείς δεν ξέρει σίγουρα, αλλά προθέρμανση πρέπει να είναι το μόνο που δεν έφταιγε

το επαθες γιατι οι μυες αναρρώνουν και αναπτύσσονται πιο γρηγορα απο τους τενοντες, με αποτελεσμα οι μυες σου να μπορουσαν να τραβηξουν πλεον Χ φορτιο περισσοτερο απο πριν αλλα ο τενοντας δεν ηταν ετοιμος ακομα για αυτο το φορτιο. μία, δύο, τρεις φορες και σου τυχαινει. Για αυτο λενε οτι δε πρεπει να παιζεις συνεχεια μεχρι αποτυχιας αλλα να σταματας οταν εχεις και δεν εχεις αλλη μία

• Like 3

2 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Ερωτημα : Το ''κοψε τον υδ/κα το βράδυ ή ελάττωσε τον'' θεωρείτε πως είναι κανόνας για την απώλεια λίπους ή το αποτέλεσμα προέρχεται αποκλειστικά από την συνολική κατανάλωση των υδατανθράκων μες την μέρα;

Και , η κατανάλωση υδ/κα αφού προηγηθεί προπόνηση υψηλής έντασης βραδινή ώρα θεωρείται απαραίτητη εφόσον στοχεύουμε σε (απώλεια λίπους και διατήρηση μυικής μάζας κατά κάποιο τρόπο) ή προτιμότερο να πάμε ισοθερμιδικά και να καταναλώσουμε ένα ισορροπημένο γεύμα ελαφρύ σε υδ/κα ;

Σωστη απολεια λοιπους πετυχαινεις με θερμιδικο έλλειμμα. Αυτο με τους βραδυνους υδατάνθρακες ειναξ μια παπαντζα, ουσιαστικα μπαινεις σε μια διαδικασια φαστινγκ.

Υγ ο εκγεφαλος δουλευει μονο με γλυκόζη, το λοιπος δεν μεταβολίζεται σε γλυκόζη. Θσς τον εγκεφαλι σου χωρις καυσιμο;

10 ώρες πριν, afentiko είπε

το επαθες γιατι οι μυες αναρρώνουν και αναπτύσσονται πιο γρηγορα απο τους τενοντες, με αποτελεσμα οι μυες σου να μπορουσαν να τραβηξουν πλεον Χ φορτιο περισσοτερο απο πριν αλλα ο τενοντας δεν ηταν ετοιμος ακομα για αυτο το φορτιο. μία, δύο, τρεις φορες και σου τυχαινει. Για αυτο λενε οτι δε πρεπει να παιζεις συνεχεια μεχρι αποτυχιας αλλα να σταματας οταν εχεις και δεν εχεις αλλη μία

Τι πιο σωστό!  Και ο Maus αυτά έλεγε . 

Κάτω από τους μυς υπάρχουν τα κόκαλα ,οι σύνδεσμοι ,αρθρώσεις και τένοντες και άμα τραυματιστείς σε αυτά , ανάλογα την σοβαρότητα του τραυματισμού υπάρχει πιθανότητα να κουβαλάς αυτήν την ευαισθησία σε όλη σου την ζωή.

• Like 3

Τα βάρη τα ανέβαζα πάρα πολύ σταδιακά στις περισσότερες περιπτώσεις οπότε δεν νομίζω να φταίει αυτό.

Ένα που φταίει σίγουρα είναι ότι δεν γύμναζα από την αρχή τους στροφείς, και ίσως κάποια προδιάθεση (ή όπως είπε ο φυσικοθεραπευτής το είχα τραυματίσει πριν χρόνια χωρίς να το καταλάβω).

Τεσπα, ελπίζω να στρώσει σύντομα γιατί τόσους μήνες χωρίς κανονική γυμναστική αισθάνομαι ότι μένω πολύ πίσω σε μυϊκότητα :cry:

• Moderators
18 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Yπάρχουν μήπως κάποιες ειδικές ασκήσεις ώστε να γυμνάσεις συγκεκριμένους μύες, με σκοπό την προστασία από ρήξη χιαστού ή μηνίσκου;

Γυμνάζεις τα πόδια τετρακεφαλ, μηριαιο δικέφαλο, γάμπες κλπ και ταυτόχρονα διατάσεις για ευλυγισία 

• Like 1
  • Thanks 1

Παίδες τα παραπάνω κανάλια στο Youtube έχουν πολύ καλά βίντεο σχετικά με τραυματισμούς, αποθεραπεία κλπ. Εμένα προσωπικά με βοήθησαν αρκετά. Τώρα για την τενοντίτιδα ώμου, δυστυχώς είναι σχετικά χρονοβόρα. Ανάλογα και την περίπτωση πάντα. Εγώ υποψιάζομαι το είχα πάθει διότι φόρτωνα πολύ τον μύ , σε συνδυασμό με όχι τόσο καλό ζέσταμα κάτι φορές, μέχρι που ένιωθα μια ενόχληση. Η οποία εξελίχθηκε σε τραυματισμό γιατί δεν το φρόντισα όσο ήταν νωρίς και το αμέλησα αρχικά. Τώρα τελευταία είχα ένα τράβηγμα/κόμπο στην πίσω μοίρα του ώμου και λίγο τραπεζοειδή, από ένα μικρό ατύχημα στο gym. Βοηθάει πολύ το deep tissue massage εδικά σε trigger points. Έχω ένα foam roller και ένα μπαλάκι του τέννις τα οποία κάνουν πολύ καλή δουλειά. Είναι ύπουλοι πάντως οι τραυματισμοί τένοντα γενικά. Δυστυχώς σε φέρνουν πίσω, αλλά τι να κάνεις, υπομονή.

Υ.Γ. Καλύτερα να να μην είσαι σε cutting όταν αναρρώνεις, για γρηγορότερη αποκατάσταση. Επίσης κάποιες βιταμίνες ίσως σε βοηθήσουν στην ανάρρωση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/11/2018 στις 5:03 ΜΜ, CallMeRp είπε

Όπως προαναφέρθηκα πολύ σωστά, η απώλεια λίπους είναι αποτέλεσμα θερμιδικού ελλείματος κατα κύριο λόγο. 

Όμως, για να δημιουργήσουμε θερμιδικό έλλειμμα πρέπει να τις μειώσουμε από κάπου ή να αυξήσουμε τη δραστηριότητα μας. Όταν έχουμε σκοπό να τις μειώσουμε, από που θα το κάνουμε? Από τις πρωτεϊνες που είναι το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό για να διατηρήσουμε μυϊκό ιστό ή από τα λιπαρά που είναι άκρως σημαντικά για υγεία και ορμόνες? 

Η απάντηση είναι, θα μειώσουμε από τους υδατάνθρακες. 

Πότε όμως μέσα στη μέρα? 

Θα μειώσουμε το πρωί-μεσημέρι που ο περισσότερος κόσμος είναι στη δουλειά και είναι ύπερ-δραστήριος και χρειάζεται ενέργεια? Δύσκολο. 

Θα μειώσουμε το απόγευμα πριν πάμε γυμναστήριο (αν πάμε απόγευμα) και χρειαζόμαστε ενέργεια για να βγάλουμε τις προπονήσεις με βάρη? Ούτε! 

Η απάντηση είναι, θα μειωθούν οι υδατάνθρακες προς το βράδυ, που ο περισσότερος κόσμος είναι σπίτι και έχει χαμηλή δραστηριότητα. 

Μειώνουμε το βράδυ λοιπόν, όχι επειδή λειτουργεί ως δια μαγείας η μείωση, αλλά επειδή είναι η πιο λογική ώρα με βάση το καθημερινό πρόγραμμα του περισσότερου κόσμου. 

Και πρόσεξε, λέω "μειώνουμε" όχι "αφαιρούμε! 

Επεξ/σία από Musclemar
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...