Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα  του τοπικ  οπως λεει ο τιτλος ειναι ευρυτερο και περιλαμβανει τα παντα που αφορουν την γυμναστικη και την διατροφη σε ολους τους τομεις κατα την γνωμη μου .

Δλδ εχει θεση και ενας που τρεχει  μαραθωνιο η'  κανει μονο στιβο οπως εχει θεση και αυτος που κανει βαρη και εχει στοχο μονο την δυναμη ανεξαρτητα απο το αισθητικο αποτελεσμα οπως και εχει  θεση και ενας που ασχολειται σοβαρα με το BB  οπως και ενας που απλα τον ενδιαφερει μια υγιεινη διατροφη  μονο .

To προβλημα ξεκιναει οταν γραφει καποιος δινοντας "συμβουλες" και προτασεις ,διατροφης ,εκγυμνασης χωρις να εχει αποσαφηνισει τον στοχο που εχει καθως  και το επιπεδο που βρισκεται που απο πλευρας σωματοδομης  τουλαχιστον  και συγκεκριμενα για το BB η μονο σοβαρη αποδειξη ειναι η φωτογραφια .Το γεγονος πως εδω γραφαμε αρκετοι που  κανουν   βαρη  ειχε δωσει μια συγκεκριμενη κατευθυνση  κατι που ηταν φυσιολογικο .

Δλδ οταν π.χ . ο αλλος ειναι δρομεας μεγαλων αποστασεων και ας μου επιτραπει η εκφραση ειναι σαν "οδοντογλυφιδα " δεν μπορει να δωσει σε μενα διατροφικες συμβουλες διοτι εχω αλλους στοχους και αλλη μεθοδο γυμναστικης που δινει εμφαση στα βαρη .Ομως   οταν καποιος  γραφει σεντονια και επιμενει σθεναρα για ενα διατροφικο πλανο καλο ειναι αποσαφηνιζει τα δυο πιο σημαντικα δλδ τον στοχο που  εχει και την μεθοδο γυμναστικης που επιλεγει.

Και σε μενα  εχει ιδιαιτερη βαρυτητα ποιος λεει τι και οχι μονο τι λεει .Εφοσον ασχολουμαι με τα βαρη και το BB  εχει βαρυνουσα σημασια η γνωμη καποιου οταν εχει επιτυχει και ενα αντιστοιχο αποτελεσμα  κατι που αν δεν δω δεν πειθομαι ,διοτι στο παρελθον οσοι ειμαστε εδω χρονια εχουμε δει πολλα  απο πολλους .

Εκει ακριβως δημιουργουνται παρεξηγησεις  οι οποιες οταν τα ατομα ειναι καλοπροαιρετα και δινονται αμοιβαιες εξηγησεις μπορουν να αποφευχθουν .

Φυσικα θα εχουμε και τρολ και ατομα με ψυχολογικα προβληματα  που σε ενα φορουμ και θεμα θα μπουν να δυναμιτισουν την συζητηση και την ανταλλαγη αποψεων αλλα μεγαλα παιδια ειμαστε οι περισσοτεροι εδω μεσα   και εμπειροι στο φορουμ ,οποτε μπορουμε πολυ ευκολα να τα αποφυγουμε .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, Fotis13 είπε

[...]

Δλδ εχει θεση και ενας που τρεχει  μαραθωνιο η'  κανει μονο στιβο οπως εχει θεση και αυτος που κανει βαρη και εχει στοχο μονο την δυναμη ανεξαρτητα απο το αισθητικο αποτελεσμα οπως και εχει  θεση και ενας που ασχολειται σοβαρα με το BB  οπως και ενας που απλα τον ενδιαφερει μια υγιεινη διατροφη  μονο .[...]

Κι οι ποδηλάτες έχουν θέση!😀

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Φώτη - κι όπως έγραψα και παλαιότερα, οι νέοι στο thread διαβάστε προσεκτικά τα κατεβατά του Φώτη. Είναι σπάνια και κρύβουν πολλή ουσία.

• Moderators
23 λεπτά πριν, wizzy είπε

Κι οι ποδηλάτες έχουν θέση!😀

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Φώτη - κι όπως έγραψα και παλαιότερα, οι νέοι στο thread διαβάστε προσεκτικά τα κατεβατά του Φώτη. Είναι σπάνια και κρύβουν πολλή ουσία.

1.JPG

2.JPG

• Thanks 1

Μιας και μιλάμε για ποδήλατο ας ανεβάσω και εγώ μια πρόσφατη μεγάλη βόλτα!!!υπ οψιν οτι πριν 2 μηνες ξεκίνησα το ποδήλατο και είχα κανει και αλλα 65χλμ πριν 2 μερες!!!

Screenshot_20181028-115943_Connect.jpg

• Moderators
18 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ξεκίνησες το ποδήλατο πριν δύο μήνες και τώρα κάνεις 100 χιλιόμετρα? Πριν τι ήσουν, μαραθωνοδρόμος? :huh:

Σε 2 μηνες εγω βαρουσα 100αρες και ειχα να κανω ποδηλατο καμια 10αρια χρονια :P Ποσο μάλιστα ο wizzy που ειναι και ποδηλατης

Δεν έκανε ο wizzy το ποστ, αλλά εσύ νομίζω ήσουν όντως δρομέας.

Δεν νομίζω ένας μέσος άνθρωπος να μπορεί να πιάσει το ποδήλατο και μέσα σε δύο μήνες να κάνει τέτοια πράγματα. Δηλαδή αφενός η αερόβια αντοχή δεν θα προλάβει να αυξηθεί τόσο πολύ, αλλά και το γενικότερο μυιοσκελετικό σύστημα θα κλατάρει προ πολλού από την υπερπροπόνηση.

Ή ίσως μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο που το σώμα μου όλο είναι για πέταμα από τα προβλήματα που βγάζει, τι να πω.

• Moderators
4 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν νομίζω ένας μέσος άνθρωπος να μπορεί να πιάσει το ποδήλατο και μέσα σε δύο μήνες να κάνει τέτοια πράγματα. Δηλαδή αφενός η αερόβια αντοχή δεν θα προλάβει να αυξηθεί τόσο πολύ, αλλά και το γενικότερο μυιοσκελετικό σύστημα θα κλατάρει προ πολλού από την υπερπροπόνηση.

Ή ίσως μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο που το σώμα μου όλο είναι για πέταμα από τα προβλήματα που βγάζει, τι να πω.

Ε καλα αντοχη ειναι σχετικο. Πας σε αλλους ρυθμους. Τωρα για τα υπολοιπα σιγουρα παιζει ρολο και το background του καθενος, αλλα μην νομιζεις οτι το δικο μου αεροβιο αυτη τη στιγμη ειναι καλα (5χλμ σε 25 λεπτα και μου βγαινει η γλωσσα) 

• Like 1

Στις 3/11/2018 στις 3:14 ΜΜ, TEOKOS είπε

Φίλε muscle σέβομαι την εμπειρία σου και το ξέρεις...

Πρώτα από όλα  fitness και υγεία δεν σημαίνει απαραίτητα και μυική υπερτροφία.

Δεύτερον όπως προείπα ύπάρχουν διάφορες έρευνες που λένε διάφορα. Όπως αυτή η αναφορά  του Νational Geographic που αναφέρει ότι οι λαοί με χαμηλή πρόσληψη πρωτείνης στην διατροφή του έχουν και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής και καλής υγείας 

https://www.nationalgeographic.com/books/features/5-blue-zones-where-the-worlds-healthiest-people-live/

Αντιφατικό με όσα παρέθεσες ε;

Τέσπα εγώ έχω καταλήξει ότι ναι μεν καλή είναι η υψηλή πρόσληψη αυτής για όλα τα καλά που λένε οι έρευνες με την προϋπόθεση ότι Α)  είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα νεφρά Β) συνοδεύεται με ικανές ποσότητες λαχανικών,φρούτων και ξηρών καρπών έτσι ώστε  να έχει επάρκεια στο σώμα μας από βιταμίνες Κ και C και μαγνήσιο που βοηθάμε στην αφομίωση του ασβεστίου που χάνεται από το υψηλό ph του αίματος λόγω της πολύς πρωτείνης

Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή :)

Μύικη υπερτροφία - ο όρος αυτός δε θα πρέπει να παρεξηγείται τόσο πολύ. Προφανώς και σε έναν μέσο ακούμενο μιλάμε για κάποια γραμμάρια αύξησης μυϊκού ιστού, πράγμα το οποίο βελτιώνει την υγεία, αυξάνει το μεταβολισμό, μας επιτρέπει να τρώμε λίγο περισσότερο και να καίμε περισσότερες θερμίδες. Οπότε δεν είναι κάτι κακό.

Το αντίθετο της μυϊκής υπερτροφίας όμως είναι ή ατροφία, πράγμα που συμβαίνει όταν δεν γυμναζόμαστε σωστά, γυμναζόμαστε υπερβολικά ή πολύ απλά δεν έχουμε καμία φυσική άσκηση. Αυτό το παθαίνουν κυρίως άνρθωποι μεγάλης ηλικίας που έχουν πολύ χαμηλή δραστηριότητα μέσα στη μέρα ή που έχουν κάποια πάθηση, αλλά συμβαίνει και σε νέους που παραμελούν τη διατροφή τους (και είναι όλη μέρα με καφέ και τσιγάρο για παράδειγμα). 

Και η μυϊκή ατροφία οδηγεί από μόνη της σε πάρα πολλές άλλες παθήσεις του μυοσκελετικού. Εαν ψάξεις για σαρκοπενια θα δεις πόσο κακό κάνει σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και πόσο επικίνδυνη είναι. 

Οι μελέτες λοιπόν είναι ξεκάθαρες για το πως αποτρέπεται η μυϊκή άτροφία. Μέσω της αυξημένης λήψης πρωτεϊνης.

Εαν διαβάσεις π.χ. αυτό εδώ και άλλα που έχουμε γράψει, θα σου γίνει ξεκάθαρο πόσο σημαντική είναι η πρωτεϊνη - η οποία κατά τη γνώμη μου μπορεί και πρέπει να προέρχεται από πολλές και φυσικές τροφές, όχι μόνο κρέας. 

Περαιτέρω, εαν κάποιος αθλείται και έχει σαν στόχο την αύξηση του μυϊκού ιστού όταν είναι νέος, τόσο καλύτερη υγεία και προστασία από τη σαρκοπενια και τα αποτελέσματα της θα έχει όταν είναι 70, 80, 90 χρονών κλπ. 

Γυμναζόμαστε και κάνουμε αύτο που λέγεται χτίσιμο σώματος (body building) όχι μόνο για να κάνουμε μπράτσα (λολ) αλλά για να έχουμε ένα σωστό θεμέλιο όταν θα είμαστε μεγαλύτεροι. 

Αυτό βέβαια επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους, αλλά ο κυριότερος και πιο αποτελεσματικός είναι η προπόνηση με αντιστάσεις. 

Η λήψη υψηλότερης πρωτεϊνης πάντως φαίνεται πως δεν έχει επιπτώσεις στα κόκκαλα και την οστική μάζα. Τουλάχιστον αύτο λέει αυτή εδώ η μελέτη.  

Αυτά από άποψη πρωτεϊνών και υγείας. 

Αν θες να μιλήσουμε για μακροζωϊα ή γενικότερα για διατροφή, μακροθρεπτικά κλπ, ευχαρίστως. 

• Thanks 3

4 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Ξεκίνησες το ποδήλατο πριν δύο μήνες και τώρα κάνεις 100 χιλιόμετρα? Πριν τι ήσουν, μαραθωνοδρόμος? :huh:

Ξεκίνησα το ποδήλατο πριν 2 μηνες με σκοπό να πάω σε αγώνα τριάθλου.... ασχολούμαι με την κολύμβηση αποστάσεων σε θάλασσα...αλλα το τρίαθλο αρχιζει και με κερδιζει ολο και περισσότερο...

• Moderators
16 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Τώρα πήρα χαμπάρι ότι δεν το έκανε ο γουιζι 

. My bad 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Spect~ είπε

Ε καλα αντοχη ειναι σχετικο. Πας σε αλλους ρυθμους. Τωρα για τα υπολοιπα σιγουρα παιζει ρολο και το background του καθενος, αλλα μην νομιζεις οτι το δικο μου αεροβιο αυτη τη στιγμη ειναι καλα (5χλμ σε 25 λεπτα και μου βγαινει η γλωσσα) 

Κάποιος όπως και εσύ, που γυμνάζεσαι τακτικότατα, πώς προπονείσαι για αερόβιο; Κάνεις ξεχωριστές προπονήσεις; Υποθέτω πως δεν αρκείσαι στον διάδρομο του γυμναστηρίου.

Επεξ/σία από unforgiven

• Moderators
29 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Κάποιος όπως και εσύ, που γυμνάζεσαι τακτικότατα, πώς προπονείσαι για αερόβιο; Κάνεις ξεχωριστές προπονήσεις; Υποθέτω πως δεν αρκείσαι στον διάδρομο του γυμναστηρίου.

ανεβαίνω σε διάδρομο μονο για να χαιρετήσω γκόμενα που τρέχει :P

Πάντα ξεχωρίζω βάρη και αερόβιο. Είτε θα κάνω το ένα είτε το άλλο. Οι μόνες περιπτώσεις που τα "συνδυάσω" είναι αν μου τη δώσει και κάνω λίγο εργόμετρο στην αρχή ή λίγο στεπ στο τέλος (λίγο εννοώ μαξιμουμ 15 λεπτά)

21 λεπτά πριν, Spect~ είπε

ανεβαίνω σε διάδρομο μονο για να χαιρετήσω γκόμενα που τρέχει :P

Πάντα ξεχωρίζω βάρη και αερόβιο. Είτε θα κάνω το ένα είτε το άλλο. Οι μόνες περιπτώσεις που τα "συνδυάσω" είναι αν μου τη δώσει και κάνω λίγο εργόμετρο στην αρχή ή λίγο στεπ στο τέλος (λίγο εννοώ μαξιμουμ 15 λεπτά)

Οπότε τρέχεις στο δρόμο/στάδιο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...