Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νταξ αυτό με τον υδατάνθρακα πρίν την προπόνηση σχετικό. Ανάλογα το πως έχει μάθει ο καθένας. (βλέπε fasted workout). Τώρα για την πρωτε'ί'νη αρκετές θεωρίες περί ποσότητας ανα κιλού σωματικού βάρους. 1,5-2 κατά την γνώμη μου είναι οκ, τουλάχιστον για τον μέσο αθλούμενο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

19 λεπτά πριν, Glikos είπε

Νταξ αυτό με τον υδατάνθρακα πρίν την προπόνηση σχετικό. Ανάλογα το πως έχει μάθει ο καθένας. (βλέπε fasted workout). Τώρα για την πρωτε'ί'νη αρκετές θεωρίες περί ποσότητας ανα κιλού σωματικού βάρους. 1,5-2 κατά την γνώμη μου είναι οκ, τουλάχιστον για τον μέσο αθλούμενο.

Ένας ερασιτέχνης αθλητής ,λαμβάνοντας υπόψη...

Ναι, ερασιτέχνης. Αν και έχω δει διάφορα interviews ανα καιρούς για pro που καταναλώνουν λιγότερη πρωτε'ί'νη από 2γρ π.χ. Τώρα ότι δουλεύει καλύτερα για τον καθένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Musclemar είπε

Οι επιστημονικές μελέτες - προτάσεις - για τη λήψη πρωτεϊνών σε άτομα που αθλούνται σοβαρά με βάρη και έχουν στόχο τη μυϊκη υπερτροφία είναι σταθερές εδώ και πολλά χρόνια. Από 1,4γρ μέχρι και 2,2γρ ανα κιλό σωματικού βάρους για νορμάλ συνθήκες. Για θερμιδικά αντίξοες συνθήκες - με σχετικά μεγάλο έλλειμμα - δικαιολογείται και ακόμα μεγαλύτερη λήψη π.χ. 3γρ ανα κιλό σωματικού βάρους (πηγή). Και εννοείτε πως σε υγιή άτομα οι μελέτες δείχνουν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με νεφρά (πηγή). 

Φίλε muscle σέβομαι την εμπειρία σου και το ξέρεις...

Πρώτα από όλα  fitness και υγεία δεν σημαίνει απαραίτητα και μυική υπερτροφία.

Δεύτερον όπως προείπα ύπάρχουν διάφορες έρευνες που λένε διάφορα. Όπως αυτή η αναφορά  του Νational Geographic που αναφέρει ότι οι λαοί με χαμηλή πρόσληψη πρωτείνης στην διατροφή του έχουν και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής και καλής υγείας 

https://www.nationalgeographic.com/books/features/5-blue-zones-where-the-worlds-healthiest-people-live/

Αντιφατικό με όσα παρέθεσες ε;

Τέσπα εγώ έχω καταλήξει ότι ναι μεν καλή είναι η υψηλή πρόσληψη αυτής για όλα τα καλά που λένε οι έρευνες με την προϋπόθεση ότι Α)  είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα νεφρά Β) συνοδεύεται με ικανές ποσότητες λαχανικών,φρούτων και ξηρών καρπών έτσι ώστε  να έχει επάρκεια στο σώμα μας από βιταμίνες Κ και C και μαγνήσιο που βοηθάμε στην αφομίωση του ασβεστίου που χάνεται από το υψηλό ph του αίματος λόγω της πολύς πρωτείνης

Επεξ/σία από TEOKOS
  • Like 2

Που είναι ο maus και το vapir? 

Θα διαβάζει κανείς που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο του bodybuilding/fitness εδώ και θα νομίζει ότι θα χρειάζεται 5 κιλά πρωτεΐνη και βραστά 10 λεπτά πριν την προπόνηση, να γυμνάζεται όταν βγαίνει η σελήνη, να χτυπάει το anabolic window γιατί αλλιώς δεν θα έχει protein synthesis και πολλά άλλα. 

Αν βγει κάποιος και  μου πει ότι πέρα από το calorie counting και macros χρειαζεται κάτι άλλο για να φτάσεις σε high single digit bf% ή γενικά σε aesthetic αποτέλεσμα ΘΑ ΛΈΕΙ ΨΈΜΑΤΑ.

ΟΥΤΕ βραστά ούτε κοτόπουλα καθε μέρα εκτός και αν είσαι pre contest. 

Μία απλή διατροφή χωρίς ζάχαρες και επεξεργασμενα τρόφιμα. 

Αν από την άλλη έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, ιστορικό οικογένειας ή κάτι άλλο που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης τότε φυσικά ας προσέξεις και τον σίδηρο σου και οτιδήποτε άλλο θεωρείς σωστό . 

Επίσης θα ακουστεί χαζό αλλά προσωπικά δεν εμπιστεύομαι άτομα που δεν έχω δει το σώμα τους.... Και αυτό διότι ανά τα χρόνια είχαμε πολλούς εδώ πέρα που λέγανε διάφορα μιας και ο καθένας πίσω από μια οθόνη μπορεί να το παίξει Fitness guru. 

Δεν πάνε κάπου συγκεκριμένα αυτά που έγραψα... Γράφω γενικά για το ύφος του thread τον τελευταίο καιρό.... 

• Like 5
  • Thanks 2

19 λεπτά πριν, revolver1990 είπε

Θα διαβάζει κανείς που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο του bodybuilding/fitness εδώ και θα νομίζει ότι θα χρειάζεται 5 κιλά πρωτεΐνη και βραστά 10 λεπτά πριν την προπόνηση, να γυμνάζεται όταν βγαίνει η σελήνη, να χτυπάει το anabolic window γιατί αλλιώς δεν θα έχει protein synthesis και πολλά άλλα. 

Αν βγει κάποιος και  μου πει ότι πέρα από το calorie counting και macros χρειαζεται κάτι άλλο για να φτάσεις σε high single digit bf% ή γενικά σε aesthetic αποτέλεσμα ΘΑ ΛΈΕΙ ΨΈΜΑΤΑ.

Αν από την άλλη έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, ιστορικό οικογένειας ή κάτι άλλο που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης τότε φυσικά ας προσέξεις και τον σίδηρο σου και οτιδήποτε άλλο θεωρείς σωστό . 

Επίσης θα ακουστεί χαζό αλλά προσωπικά δεν εμπιστεύομαι άτομα που δεν έχω δει το σώμα τους.... Και αυτό διότι ανά τα χρόνια είχαμε πολλούς εδώ πέρα που λέγανε διάφορα μιας και ο καθένας πίσω από μια οθόνη μπορεί να το παίξει Fitness guru. 

Δεν πάνε κάπου συγκεκριμένα αυτά που έγραψα... Γράφω γενικά για το ύφος του thread τον τελευταίο καιρό.... 

Δυστυχώς το επίπεδο του θρεντ έχει πεσει πολλές σκάλες από όταν έφυγε ο Μάους. 

Πολλοί από εμάς έχουμε ανεβάσει φωτο κ ξέρουμε ποιος κάνει τι. 

Τα μεγάλα λόγια χωρίς να συνοδεύονται από αποδείξεις δε λένε και πολλά. 

• Like 3

Η εικόνα του σωματος ωστοσο μαργαριτα, δεν αντανακλα σε καμια περιπτωση την κατασταση της υγειας του αθλουμενου.

Ξερω πως το γνωριζεις, το γραφω γενικότερα.

• Like 3

18 λεπτά πριν, xgol είπε

Η εικόνα του σωματος ωστοσο μαργαριτα, δεν αντανακλα σε καμια περιπτωση την κατασταση της υγειας του αθλουμενου.

Και πρόσθεσε : Η εικόνα ενός σώματος δεν μας λέει τίποτα για την φυσική κατάσταση ενός αθλητή(είτε ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας).

4 ώρες πριν, revolver1990 είπε

Υποθέτω πως φωτογραφίζεις και εμένα αφού έχω ανεβάσει κάμποσα γεύματα που έχω κάνει.Το νήμα τίτλο fitness thread δεν έχει ;Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο τι θα ποστάρει ο καθένας;Αν δεν τα εμπιστεύεσαι αυτά τα άτομα ,με γεια και χαρά σου.Δε βλέπω κάτι προκλητικό στα όσα ποστάρω εγώ τουλάχιστον διότι αναφέρεσαι και σε μένα μέσω της πλαγιάς οδού.Αν ενοχλείσαι ειλικρινά τότε skip φίλε.Εγώ ουδέποτε προκάλεσα ,το θέμα το έχεις εσυ με αυτά λες!

• Moderators
2 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Και πρόσθεσε : Η εικόνα ενός σώματος δεν μας λέει τίποτα για την φυσική κατάσταση ενός αθλητή(είτε ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας).

Υποθέτω πως φωτογραφίζεις και εμένα αφού έχω ανεβάσει κάμποσα γεύματα που έχω κάνει.Το νήμα τίτλο fitness thread δεν έχει ;Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο τι θα ποστάρει ο καθένας;Αν δεν τα εμπιστεύεσαι αυτά τα άτομα ,με γεια και χαρά σου.Δε βλέπω κάτι προκλητικό στα όσα ποστάρω εγώ τουλάχιστον διότι αναφέρεσαι και σε μένα μέσω της πλαγιάς οδού.Αν ενοχλείσαι ειλικρινά τότε skip φίλε.Εγώ ουδέποτε προκάλεσα ,το θέμα το έχεις εσυ με αυτά λες!

Υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς το ποιόν θα πάρουμε σοβαρά όταν μιλάμε για χτίσιμο του σώματος και ακούμε λόγια απο άτομα που δεν έχουμε ιδέα την σωματική τους κατάσταση!? Να στο πω αλλιώς, πόσο σοβαρά θα πάρεις ενα διατροφολόγο που είναι χοντρός ή ένα πνευμονολόγο που καπνίζει?  Είσαι σε να θρεντ που κατα κύριο λόγω αναφέρεται στο πως δείχνει το σώμα και σαν άτυπο κανόνα έχει το να μπαίνει και καμία φωτογραφία ωστε να ξέρουμε 1) με ποιον έχουμε να κάνουμε και 2) να βλέπουμε και το progress.

• Like 2
  • Thanks 1

7 ώρες πριν, revolver1990 είπε

Το topic για ένα πολύ μεγάλο διάστημα θα μπορούσε να λεγόταν και bodybuilding topic. Τώρα έχει πάρει μια πιο das fitness χροιά όπως και ο τίτλος.

7 ώρες πριν, margaritagr είπε

Τι ακριβώς σε έχει χαλάσει Margaret ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Το topic για ένα πολύ μεγάλο διάστημα θα μπορούσε να λεγόταν και bodybuilding topic. Τώρα έχει πάρει μια πιο das fitness χροιά όπως και ο τίτλος.

Τι ακριβώς σε έχει χαλάσει Margaret ;

Με χάλασε όταν έφυγε ο Μαους!! Όταν έγραφαν ο Μαους, ο Ντακον και ο Αλέξ μαθαίναμε κι εμείς οι άσχετοι. Και υπήρχε εμπιστοσύνη. Edit και ο vapir 

Τωρα απο τους παλιούς έχουν μείνει μονο Φώτης και ο Σπεκτ που δε μας λένε πολλα πολλα 😛

Επεξ/σία από margaritagr

5 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς το ποιόν θα πάρουμε σοβαρά όταν μιλάμε για χτίσιμο του σώματος και ακούμε λόγια απο άτομα που δεν έχουμε ιδέα την σωματική τους κατάσταση!? Να στο πω αλλιώς, πόσο σοβαρά θα πάρεις ενα διατροφολόγο που είναι χοντρός ή ένα πνευμονολόγο που καπνίζει?  Είσαι σε να θρεντ που κατα κύριο λόγω αναφέρεται στο πως δείχνει το σώμα και σαν άτυπο κανόνα έχει το να μπαίνει και καμία φωτογραφία ωστε να ξέρουμε 1) με ποιον έχουμε να κάνουμε και 2) να βλέπουμε και το progress.

Αν ανεβάσει φώτο ο κουμπάρος που θα λάβει μέρος την επόμενη Κυριακή στον μαραθώνιο σίγουρα θα τον βγάλουν μερικοί άχρηστο.

(πως πάει ο όμως ρε συ; )

1 λεπτό πριν, margaritagr είπε

Με χάλασε όταν έφυγε ο Μαους!! Όταν έγραφαν ο Μαους, ο Ντακον και ο Αλέξ μαθαίναμε κι εμείς οι άσχετοι. Και υπήρχε εμπιστοσύνη. 

Τωρα απο τους παλιούς έχουν μείνει μονο Φώτης και ο Σπεκτ που δε μας λένε πολλα πολλα 😛

Να μάθεις να προσαρμόζεσαι όταν φεύγεις από την πεπατημένη και την ασφάλεια της παρέας . Γενικά το λέω 😛

• Moderators
3 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Αν ανεβάσει φώτο ο κουμπάρος που θα λάβει μέρος την επόμενη Κυριακή στον μαραθώνιο σίγουρα θα τον βγάλουν μερικοί άχρηστο.

(πως πάει ο όμως ρε συ; )

😛

Αν θέλει σώμα ββ και παει μαραθώνιο λογκό να βγει άχρηστος ως προς το ββ κομμάτι. 

Καλά γενικά αλλα δεν τον πιέζω. Το χω γυρίσε και λιγο στο ποδήλατο οποτε κομπλε για την ώρα. Εννοείται οτι κάνω semi-heavy lifts κανονικά

• Like 1

On 04/11/2018 at 18:57, margaritagr said:

Με χάλασε όταν έφυγε ο Μαους!! Όταν έγραφαν ο Μαους, ο Ντακον και ο Αλέξ μαθαίναμε κι εμείς οι άσχετοι. Και υπήρχε εμπιστοσύνη. Edit και ο vapir 

οπως ειπαν καλο είναι οτι υπηρχαν/υπαρχουν ατομα που προσφεραν/προσφερουν σημαντικες πληροφοριες απο την αλλη ομως προσπαθούμε να συνεχισουμε και  λιγο πιο αυτονομα  αφου πχ. κάναμε μια καλή αρχή με αυτούς διοτι

α.ουτε τα ιδια ατομα θα γραφουν για παντα.

β.ουτε ολα αυτα που ακουγονται θα ισχυουν αφου ειναι προσωπικες αποψεις πολλα απο αυτα, συν οτι μπορει να μην δουλεψουν σε εμας.

γ.καλο ειναι να παρει καποιος την βαση για μερικα πραγματα και μετα σιγα σιγα με αυτα που μπορει να μαθει απο οποιαδηποτε πηγη και με δοκιμες να το εξελιξει παρα να το αφησει επειδη εφυγαν μερικα ατομα και δεν βοηθανε.και δεν το λεω μονο για το γυμναστηριο.

και το αναφερω πιο γενικα επειδη το βλεπω σε αρκετα πραγματα.

σιγουρα ειναι ωραιο να ειναι παντα καποιος διπλα και να βοηθαει εφοσον το γνωριζει περισσοτερο αλλα στην πραξη δεν γινεται παντα αυτο.

On 04/11/2018 at 11:43, margaritagr said:

το επιπεδο του thread εχει πεσει και για αλλους λογους οπως

α.πολλα ατομα που λενε μια αποψη και δεν δεχονται τιποτα αλλο ειπωθει απο κανεναν. κοινος ο ξερολας που ξερω ολα και δεν δεχομαι τιποτα.

β.τσακωμοι λογω του α.με αποτελεσμα να βλεπεις απειρα ποστ τσακωμων , κοινως και δεν δεχομαστε την αποψη του αλλου αλλα δεν εχουμε και τροπο να συζητησουμε ή  να εκφέρουμε την γνωμη μας πολιτισμενα.

επειδη το θεμα λεγεται das fitness και οχι bodybuilding, το να σηκωσει ο αλλος φωτογραφια δεν σημαινει υποχρεωτικα ουτε οτι γνωριζει τα παντα και οτι τα γνωριζει καλυτερα απο καποιον που δεν ειναι τοσο "τερατακι".

δηλαδη αν ενας διατροφολογος μπει και γραψει αποψη για τα φαγητα πρεπει να σηκωσει φωτογραφια και να ειναι "φετες" για να πειστουμε οτι αυτα που λεει ειναι σωστα? επισης οσο γνωστης και να ειναι ο αλλος παντα πρεπει να εχουμε μια επιφυλαξη αφου και εξω απο το forum υπαρχουν ατομα που δηθεν ξερουν.αλλο τοσο οταν μιλαμε καιγια ενα forum που ειναι ολοι πισω απο ενα keyboard.

On 04/11/2018 at 15:58, xgol said:

+1 . εφοσον μιλαμε για fitness ειναι σχετικό το τι σωμα θα εχει ο αλλος.αυτος που πχ εχει 18 τις 100 λιπος δεν σημαινει οτι πρεπει να ειναι λιγοτερο fit απο τον αλλον που ειναι 15.το fit ειναι πολυ γενικο και εξαρτατε το που αναφερεται.ο αλλος μπορει να ειναι 10 τις 100 body fat και να μην μπορει να τρεξει 1 km και καποιος να τον θεωρει fit ενω ο αλλος να ειναι 15 τις 100body fat και να τρεχει 20 km και να τον θεωρει καποιος αλλος fit.

• Like 1
  • Thanks 1

Δεν ειναι θεμα εξάρτησης, προφανώς οι χ χρήστες δεν ειναι οι μοναδικές πηγές πληροφόρησης. Μιλάμε για το φόρουμ συγκεκριμένα ομως άρα και αυτο σχολιάζουμε :) 

Οσο για τις φωτο κι εγώ μπορω να γράφω ενα κάρο κατεβατά και να βάζω μια φίλη μου να ποζάρει για μένα και να με βάζω, προφανώς.... σίγουροι για το τι γινεται πίσω απο ενα πληκτρολόγιο δεν είμαστε ποτέ.

Ομως σιγουρα οι φωτο ειναι μια ένδειξη. Και όχι δε θα «κρίνει» κανεις γενικά. Θα σχολιάσει τις φωτο του μέλους με βάση αυτά που βλέπει να γράφονται απο το μέλος. 

Αν ας πουμε το μέλος περηφανεύεται για την τρομερή διατροφή- προπονηση για cut που κάνει , και βάλει φωτο και φαίνεται να χει φουλ λίπος , Ε θα σχολιαστεί και θα βοηθηθεί και ο ιδιος. 

Ετσι καναμε με τις φωτο που ανέβαζε ο καθένας. άκουγε σχόλια συζητούσαμε και διαμόρφωναμε ανάλογα προπονήσεις / διατροφές. 

Επισης επιτρέψτε μου να διαφωνήσω περι bodybuilding. Σωματοδομηση δεν ειναι μονο το να γίνεις σαν τον ronnie coleman.....

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...