Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2


poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Εγώ δε βλέπω να έχει ξεφύγει καμία κατάσταση.Διατυπώνουμε τις απόψεις μας.

Εδώ ,ολόκληροι κολοσσοί ανατρέπουν τις δικές τους θεωρίες ...την μια λένε κάνει καλό ο καφές ,την άλλη λένε μακριά.

Καλές και οι έρευνες αλλά έχουμε πολύ μέλλον μέχρι να έχουμε μια εικόνα τι πραγματικά συμβαίνει.

Σίγουρα οι φακές δεν έχουν τον ίδιο σίδηρο όπως ένα συκώτι.Αλλά σίδηρο σε ένα ικανοποιητικό βαθμό από φυτική πηγή μια χαρά είναι.

Να αποφεύγουμε τις επεξεργασμένες τροφές και όλα κομπλέ.

Καλά αυτό  με τις έρευνες που όλο ανατρέπονται και αλλάζουν ,ξαναπέστο.....

Γίνονται μελέτες για παράδειγμα πόσο πρωτείνη χρειάζεται κάποιος ανα κιλό σωματικου βάρους. Κάθε εξάμηνο αλλάζει.

Άλλο παράδειγμα  για τα δαιμονοποιημένα κορεσμένα λίπη . Σε ένα γραπτό του ο Γιάννης είχε πει για αυτά και μου κίνησε το ενδιαφέρον .

Σε κάτι σεμινάρια που παρακολουθώ ρώτησα  τον παρακάτω. Άλλα για άλλα βρήκαν τώρα

https://www.ntellos.gr/index.php/arthra/diatrofi/ta-koresmena-lipi-athoonontai-oi-odigies-itan-lathos

Και πολλά άλλα παραδείγματα...

Αυτο που  λες για τις επεξεργασμένες τροφές είναι πολύ σημαντικό ,αλλά υπάρχουν  και ένα σκασμό από tips το πως διαλέγουμε  και χρησιμοποιούμε τις τροφές.

Μερικα μικρά χύμα παραδείγματα.

Ντομάτες να μην ξεφλουδίζονται ,κάτω από την πέτσα βρίσκεται το λυκοπένιο.

Τα όσπρια για μια σεζόν.

Τα τελευταία λαβράκια και τσιπούρες ελληνικού ιχθυοτροφείου έχουν φάρμακα για αρώστειες των ψαριών που περνάνε στο σώμα μας.

Όσα ω3 έχουν 4 καρύδια έχει 1 κουταλιά μουρουνέλαιο 

Το βρασμένο καρότο έχει 10% περισσότερη καροτίνη από το ωμό.

Χοιρινό ψαρονέφρι και σπάλα  είναι το ίδιο με όλα τα άλλα άσπρα κρέατα.

Σκόρδο μόνο κοπανιστό η με κεραμικό μαχαίρι . Με μεταλλικό χάνει όλες τις καλές του ιδιότητες

Τα βαρέα μέταλλα των μεγάλων ψαριών  και κυρίως ο υδράργυρος σμπαραλιάζει τις αρθρώσεις

Κατεψυγμένα ψάρια super και υγιηνά που δεν κακό που πάγωσαν. Πέρκα,γλώσσα ,υγρήλατος μπακαλιάρος.

και άλλα πολλά μικρά και αμέτρητα .....

Υγ.1 δεν πολύ εμπιστεύομαι τους γιατρούς .Άλλα μου έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος σε διάφορα πρόβληματα  που είχα. Θέλει ψάξιμο και διάφορες γνώμες.

Υγ .2  Όταν  κάποιος είναι απόλυτος σε κάτι αυτός χάνει -p

 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Μαργαρίτα, μιας κι εσύ που το έχεις σπουδάσει δεν είδα να το σχολιάζεις και το έχω διαβάσει κι αλλού, εκτός από εδώ που το έγραψε ο Γιάννης, ισχύει ότι αυξάνεται η απορρόφηση φυτικού σιδήρου αν συνδυάζεται με βιταμίνη C ή με κάτι όξινο και ότι μειώνεται αν συνδυάζεται με γαλακτοκομικά;

 

 

Επεξ/σία από margaritagr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Καλά αυτό  με τις έρευνες που όλο ανατρέπονται και αλλάζουν ,ξαναπέστο.....

Γίνονται μελέτες για παράδειγμα πόσο πρωτείνη χρειάζεται κάποιος ανα κιλό σωματικου βάρους. Κάθε εξάμηνο αλλάζει.

Άλλο παράδειγμα  για τα δαιμονοποιημένα κορεσμένα λίπη . Σε ένα γραπτό του ο Γιάννης είχε πει για αυτά και μου κίνησε το ενδιαφέρον .

Σε κάτι σεμινάρια που παρακολουθώ ρώτησα  τον παρακάτω. Άλλα για άλλα βρήκαν τώρα

https://www.ntellos.gr/index.php/arthra/diatrofi/ta-koresmena-lipi-athoonontai-oi-odigies-itan-lathos

Και πολλά άλλα παραδείγματα...

Αυτο που  λες για τις επεξεργασμένες τροφές είναι πολύ σημαντικό ,αλλά υπάρχουν  και ένα σκασμό από tips το πως διαλέγουμε  και χρησιμοποιούμε τις τροφές.

Μερικα μικρά χύμα παραδείγματα.

Ντομάτες να μην ξεφλουδίζονται ,κάτω από την πέτσα βρίσκεται το λυκοπένιο.

Τα όσπρια για μια σεζόν.

Τα τελευταία λαβράκια και τσιπούρες ελληνικού ιχθυοτροφείου έχουν φάρμακα για αρώστειες των ψαριών που περνάνε στο σώμα μας.

Όσα ω3 έχουν 4 καρύδια έχει 1 κουταλιά μουρουνέλαιο 

Το βρασμένο καρότο έχει 10% περισσότερη καροτίνη από το ωμό.

Χοιρινό ψαρονέφρι και σπάλα  είναι το ίδιο με όλα τα άλλα άσπρα κρέατα.

Σκόρδο μόνο κοπανιστό η με κεραμικό μαχαίρι . Με μεταλλικό χάνει όλες τις καλές του ιδιότητες

Τα βαρέα μέταλλα των μεγάλων ψαριών  και κυρίως ο υδράργυρος σμπαραλιάζει τις αρθρώσεις

Κατεψυγμένα ψάρια super και υγιηνά που δεν κακό που πάγωσαν. Πέρκα,γλώσσα ,υγρήλατος μπακαλιάρος.

και άλλα πολλά μικρά και αμέτρητα .....

Υγ.1 δεν πολύ εμπιστεύομαι τους γιατρούς .Άλλα μου έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος σε διάφορα πρόβληματα  που είχα. Θέλει ψάξιμο και διάφορες γνώμες.

Υγ .2  Όταν  κάποιος είναι απόλυτος σε κάτι αυτός χάνει -p

Ειναι πολλά ,μη το ψάχνεις.

Μαζί σου ...Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο εγωισμός που δε θες να αποδεχτείς άλλες απόψεις που νομίζεις ότι έχεις απόλυτο δίκιο ,οδηγεί σε κόντρες ,να το θέσω κομψά.Κοντρες που δεν έχουν θέση πόσο μάλλον σε ένα φορουμ.

Καλοί και οι επιστήμονες αλλά δεν είναι όλοι τους αυτό που δηλώνουν.Εν έτει 2018 το διαδίκτυο λύνει χέρια σε πολλά ζητήματα.Προφανως και όχι σε όλα.

Νομίζω το κεφάλαιο φακές έκλεισε.Θα ξαναφαω του χρόνου😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Καλά αυτό  με τις έρευνες που όλο ανατρέπονται και αλλάζουν ,ξαναπέστο.....

Γίνονται μελέτες για παράδειγμα πόσο πρωτείνη χρειάζεται κάποιος ανα κιλό σωματικου βάρους. Κάθε εξάμηνο αλλάζει.

Άλλο παράδειγμα  για τα δαιμονοποιημένα κορεσμένα λίπη . Σε ένα γραπτό του ο Γιάννης είχε πει για αυτά και μου κίνησε το ενδιαφέρον .

Σε κάτι σεμινάρια που παρακολουθώ ρώτησα  τον παρακάτω. Άλλα για άλλα βρήκαν τώρα

https://www.ntellos.gr/index.php/arthra/diatrofi/ta-koresmena-lipi-athoonontai-oi-odigies-itan-lathos

Και πολλά άλλα παραδείγματα...

Αυτο που  λες για τις επεξεργασμένες τροφές είναι πολύ σημαντικό ,αλλά υπάρχουν  και ένα σκασμό από tips το πως διαλέγουμε  και χρησιμοποιούμε τις τροφές.

Μερικα μικρά χύμα παραδείγματα.

Ντομάτες να μην ξεφλουδίζονται ,κάτω από την πέτσα βρίσκεται το λυκοπένιο.

Τα όσπρια για μια σεζόν.

Τα τελευταία λαβράκια και τσιπούρες ελληνικού ιχθυοτροφείου έχουν φάρμακα για αρώστειες των ψαριών που περνάνε στο σώμα μας.

Όσα ω3 έχουν 4 καρύδια έχει 1 κουταλιά μουρουνέλαιο 

Το βρασμένο καρότο έχει 10% περισσότερη καροτίνη από το ωμό.

Χοιρινό ψαρονέφρι και σπάλα  είναι το ίδιο με όλα τα άλλα άσπρα κρέατα.

Σκόρδο μόνο κοπανιστό η με κεραμικό μαχαίρι . Με μεταλλικό χάνει όλες τις καλές του ιδιότητες

Τα βαρέα μέταλλα των μεγάλων ψαριών  και κυρίως ο υδράργυρος σμπαραλιάζει τις αρθρώσεις

Κατεψυγμένα ψάρια super και υγιηνά που δεν κακό που πάγωσαν. Πέρκα,γλώσσα ,υγρήλατος μπακαλιάρος.

και άλλα πολλά μικρά και αμέτρητα .....

Υγ.1 δεν πολύ εμπιστεύομαι τους γιατρούς .Άλλα μου έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος σε διάφορα πρόβληματα  που είχα. Θέλει ψάξιμο και διάφορες γνώμες.

Υγ .2  Όταν  κάποιος είναι απόλυτος σε κάτι αυτός χάνει -p

Για να διατηρήσουμε τη σοβαρότητά μας, δόξα τω Θεώ τον μεταβολισμό του σιδήρου τον έχει διερευνήσει πλήρως η επιστημονική κοινότητα. Η σιδηροπενική αναιμία είναι πολύ συχνή και μάλιστα σε ευπαθείς ομάδες (νεογνά, βρέφη, θηλάζουσες κ.α.) οπότε το θέμα έχει διερευνηθεί διεξοδικά. Άντε να βρεθούν τίποτα γονίδια στο μέλλον που ευθύνονται ίσως για κάποια γενετικά σύνδρομα δυσαπορρόφησης, αλλά ως εκεί.

Και για να απαντήσω και στην ερώτηση πιο πάνω (αν και η Μαργαρίτα είναι πιο ειδική σαφώς), ο σίδηρος που εμπεριέχεται σε κρέας/ψάρι απορροφάται κατά 40% περίπου χωρίς να επηρεάζεται απο την παρουσία άλλων διατροφικών στοιχείων. Ο τρισθενής σίδηρος που υπάρχει σε δημητριακά/φρούτα/λαχανικά απορροφάται σε ποσοστό 10% μόνο, ενώ η απορρόφησή του ευνοείται απο κάποιες τροφές (κρέας/ψάρι/βιταμίνη C), ενώ παρεμποδίζεται απο άλλες (ασβέστιο/φωσφορικά/κιτρικά/οξαλικά/τανίνες-τσάι/δημητριακά) [Ματσανιώτης Επίτομη Παιδιατρική].

Υ.Γ. Επίσης, δώστε προσοχή σε αυτό που έγραψα πιο πριν. Η αναιμία μπορεί να είναι σύμπτωμα άλλης, σοβαρής νόσου. ΠΑΝΤΑ διερεύνηση στην αναιμία, ειδικά αν είναι προσφάτως εγκατεστημένη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

85 κιλα πλεον ,ετσι οπως το κοβω θα πρεπει να ριξω λιγο τους ρυθμους που τρωω γιατι θα χτυπησω 87 για πλακα και δεν θελω .

Εύκολο ...είναι δύο τρεις μέρες μέχρι να επανέλθεις στους ρυθμούς.

Βρώμη,αυγά,βραστό κοτόπουλο,τα καλύτερα 😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, CallMeRp είπε

Εύκολο ...είναι δύο τρεις μέρες μέχρι να επανέλθεις στους ρυθμούς.

Βρώμη,αυγά,βραστό κοτόπουλο,τα καλύτερα 😁

7 -8 μηνες τον χρονο τρωω τετοια (οχι βρωμη ) ,τωρα ειμαι σε διατροφικες διακοπες χαχαχα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από προπόνα Πόδια - Ώμοι👍

Συκώτι στο πρόγραμμα γιατί σίδηρο δε πήραμε χθες🔫

Με λεμόνι για full απορρόφηση🏋️‍♂️

IMG_20181101_211942.jpg

IMG_20181101_211939.jpg

IMG_20181101_212008.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Μετά από προπόνα Πόδια - Ώμοι👍

Συκώτι στο πρόγραμμα γιατί σίδηρο δε πήραμε χθες🔫

Με λεμόνι για full απορρόφηση🏋️‍♂️

IMG_20181101_212008.jpg

off topic 

Το συκώτι πως το μαγειρεύεις; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, terry308 είπε

off topic 

Το συκώτι πως το μαγειρεύεις; 

Στο φούρνο ...με κρεμμύδι και στο τέλος λίγο κρασί για γεύση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τη μια βάζεις λεμόνι για καλύτερη απορρόφηση κι απο την αλλη κόκκινο κρασί το οποίο μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου λόγω των τανινων που περιέχει 😉

Φυσικα αυτά ισχύουν για τον μη αιμικο σίδηρο του οποίου η βίο διαθεσιμότητα επηρεάζεται απο αλλα τρόφιμα/συστατικά κι όχι για τον σίδηρο που έχει το κρέας.

Σε κάθε περίπτωση , έχε το υπόψη όταν τρως φακές, σπανάκι κλπ , μη το συνδυάζεις με κόκκινο κρασί. 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 31/10/2018 στις 6:38 ΜΜ, TEOKOS είπε

Καλά αυτό  με τις έρευνες που όλο ανατρέπονται και αλλάζουν ,ξαναπέστο.....

Γίνονται μελέτες για παράδειγμα πόσο πρωτείνη χρειάζεται κάποιος ανα κιλό σωματικου βάρους. Κάθε εξάμηνο αλλάζει.

 

 

Οι επιστημονικές μελέτες - προτάσεις - για τη λήψη πρωτεϊνών σε άτομα που αθλούνται σοβαρά με βάρη και έχουν στόχο τη μυϊκη υπερτροφία είναι σταθερές εδώ και πολλά χρόνια. Από 1,4γρ μέχρι και 2,2γρ ανα κιλό σωματικού βάρους για νορμάλ συνθήκες. Για θερμιδικά αντίξοες συνθήκες - με σχετικά μεγάλο έλλειμμα - δικαιολογείται και ακόμα μεγαλύτερη λήψη π.χ. 3γρ ανα κιλό σωματικού βάρους (πηγή). Και εννοείτε πως σε υγιή άτομα οι μελέτες δείχνουν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με νεφρά (πηγή). 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένας ερασιτέχνης αθλητής ,λαμβάνοντας υπόψη ότι αθλείται για την σωματική του υγεία σε εβδομαδιαία βάση και έχει στο πρόγραμμα του ασκήσεις για μυική ενδυνάμωση πρέπει να εκτελεί μια ισορροπημένη διατροφή.Πρωτείνη - κάτι το οποίο για μερικούς έχει γίνει εμμονή - δε χρειάζεται να καταναλώνει πάνω απο 1,5γρ.Αν δεν καταναλώσεις τον υδ/κα σου πριν την προπόνηση π.χ. ,αν δεν πάρεις τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία τότε δε θα είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις στις όποιες υποχρεώσεις σου.Αν είσαι επαγγελματίας αθλητής αλλάζουν τα δεδομένα.Όπως και να έχει ,παν μέτρον άριστον.Οι ακρότητες δεν έχουν κανένα θετικό αντίκτυπο πόσο μάλλον όταν παίζουμε με την υγεία μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...