Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η φωτο του OneWay αξιζει πολλους παράδες. Βασιλιάς !!!

One εκανα πλακίτσα, για το πάγκο το ξέρω οτι ήσουν πολυ δυνατος στα νιάτα σου. Εμεις παλευουμε να ανέβουμε λιγο :P

Ωρες ωρες σκέφτομαι βεβαια αν πέρασαν τα χρονια... ειμαι στα 33. Σκέφτομαι το 100αρι στο πάγκο στο μέλλον αλλα ωρες ωρες τσιμπάει και αυτο το διαολεμένο χέρι και με βάζει σε σκοτεινες σκέψεις. Συννεφιάζω.

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

@OneWaySystem

Όσοι γουστάρουμε γυμναστική στο σπίτι, πρασινίσαμε απ' τη ζήλια μας μ' αυτό το υπαίθριο γυμναστηριάκι σου, να ξέρεις.

Πω πω, να κάνεις έξω γυμναστική και με τέτοια θέα. :wub:

Η αλήθεια είναι πως ευχαριστιέσαι να κάνεις προπόνηση εκεί, είναι καταπληκτικά έχεις όλη την θάλασσα στα πόδια σου! Τα καλοκαίρια όσο βρίσκομαι στο Λουτράκι πάω σχεδόν καθημερινά  πρωί πρωί, ξυπνάω παίρνω καφεδάκι στο χέρι, δυο μπανάνες, trx κετλεμπερ, χοντρό λάστιχο, πάω λιώνω μια/μιάμιση ωρίτσα και γυρνάω να πάμε για μπανακι ! Ωραία καθημερινότητα..  Εντωμεταξύ η γυναίκα μου λέει καλά όλο τον χειμώνα αυτά κάνεις, θα πάθεις τίποτα δεν θα ηρεμήσεις καθόλου?   Αντε να της εξηγήσεις οτι είναι αρρώστια ..

6 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Η φωτο του OneWay αξιζει πολλους παράδες. Βασιλιάς !!!

One εκανα πλακίτσα, για το πάγκο το ξέρω οτι ήσουν πολυ δυνατος στα νιάτα σου. Εμεις παλευουμε να ανέβουμε λιγο :P

Οτι θες να λες δεν παίζει παρεξήγηση φίλε, εξαλλου δεν ασχολούμαι καθόλου τώρα με κιλά δεν με νοιάζει ποσά βάζω, ούτε κοιτάω καν ποσά είναι.Μια στο τόσο φορτώνω βαριά κιλά για να βλεπω που βρίσκομαι, δεν το κάνω συχνά για να μην παθαίνω κατάθλιψη 😁

• Like 1

1 λεπτό πριν, OneWaySystem είπε

Η αλήθεια είναι πως ευχαριστιέσαι να κάνεις προπόνηση εκεί, είναι καταπληκτικά έχεις όλη την θάλασσα στα πόδια σου! Τα καλοκαίρια όσο βρίσκομαι στο Λουτράκι πάω σχεδόν καθημερινά  πρωί πρωί, ξυπνάω παίρνω καφεδάκι στο χέρι, δυο μπανάνες, trx κετλεμπερ, χοντρό λάστιχο, πάω λιώνω μια/μιάμιση ωρίτσα και γυρνάω να πάμε για μπανακι ! Ωραία καθημερινότητα..  Εντωμεταξύ η γυναίκα μου λέει καλά όλο τον χειμώνα αυτά κάνεις, θα πάθεις τίποτα δεν θα ηρεμήσεις καθόλου?   Αντε να της εξηγήσεις οτι είναι αρρώστια ..

Οτι θες να λες δεν παίζει παρεξήγηση φίλε, εξαλλου δεν ασχολούμαι καθόλου τώρα με κιλά δεν με νοιάζει ποσά βάζω, ούτε κοιτάω καν ποσά είναι.Μια στο τόσο φορτώνω βαριά κιλά για να βλεπω που βρίσκομαι, δεν το κάνω συχνά για να μην παθαίνω κατάθλιψη 😁

κατι σαν αναποδη ζυγαρια; οσο πιο λιγα τα κιλα τοσο μεγαλυτερη η καταθλιψη;

• Like 1

3 ώρες πριν, gntgrx είπε

Thanks Τζον. Αν και δεν είχα παρέα, ήταν πολύ ευχάριστη η προπόνηση στον ήλιο.

Είδα κάποια παιδιά εκεί αρκετά προχωρημένα στην καλλισθενική και δουλεύανε jumping lunges με γιλέκο, λογικά 10 κιλά πρέπει να ήταν. Θέλω να το βάλω μπρος και ελπίζω να μην φάω τα μούτρα μου. Είναι ο ίδιος λόγος που δεν δοκίμασα να κάνω χθες Bulgarian Split Squat, θέλω να το πάω σιγά σιγά ώστε να έχω τέλεια φόρμα πριν βάλω μεγάλο φορτίο.

Σίγουρα σε αντοχή θα βελτιωθώ αρκετά με αυτές τις προπονήσεις. Δύναμη και να πέσω λίγο, σιγά σιγά θα ξανανέβω.

Για τον Jeff Cavaliere, συμφωνώ με όσα γράφονται εδώ. Είναι μάστορας στην εμβιομηχανική και δίνει καλές προτάσεις, αλλά τον έχει φάει το κυνήγι του παρά.

Jumping lunges με +14 κιλά (4κ γιλέκο, 2κ ζωνες ποδιων, 8κ kettlebell στα χέρια), εξαιρετική άσκηση για δύναμη, εκρηκτικότητα και ισορροπία.

1 ώρα πριν, Mrs. Hyde είπε

@OneWaySystem

Όσοι γουστάρουμε γυμναστική στο σπίτι, πρασινίσαμε απ' τη ζήλια μας μ' αυτό το υπαίθριο γυμναστηριάκι σου, να ξέρεις.

Πω πω, να κάνεις έξω γυμναστική και με τέτοια θέα. :wub:

Έχει και σοβαρά μειονεκτήματα η προπόνηση έξω (το λέω από προσωπική πείρα καθώς έχω φτιάξει πλήρες γυμναστήριο στον κήπο -είχα ανεβάσει και φώτο τότε- αλλά ο καιρός δεν είναι πάντα σύμμαχος).

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

One way γιατί η δικιά σου δε γυμνάζεται; 

Στα 40 παίζεις 100 πάγκο η είναι επικίνδυνο; φυσικά λέμε να ασχολείσαι πχ από τα 30.

Όσο για τα υπαίθρια γυμναστήρια θυμάστε σας τα έλεγα το θρυλικό καλοκαίρι του 2016 αλλά τότε δάσκαλε κοροϊδεύες ότι κάνω προπόνηση σε κλαδιά δέντρων χάχα 

Πόσο μπροστά ήμουν ρε πστη μου... Ποσο

Θα έρθει και η δικαίωση της σαρδέλας... Όταν θα σου δίνει ξεχωριστή δύναμη κ ενέργεια να μπαίνεις πάγκο στα 120 κιλά όπως η κότα τιμωρος. Την οποία τρέμουν όλοι. Για οποιον δενξέρει τι εστι κοτα τιμωρος 

300κιλά άρσεις θανάτου , 150κιλά πάγκο και 200 καθισμα. 

chicken revenge.png

unnamed.jpg

Επεξ/σία από Magic_Nature

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Έχει και σοβαρά μειονεκτήματα η προπόνηση έξω (το λέω από προσωπική πείρα καθώς έχω φτιάξει πλήρες γυμναστήριο στον κήπο -είχα ανεβάσει και φώτο τότε- αλλά ο καιρός δεν είναι πάντα σύμμαχος).

Ισχύει, Γιάννη. Δεν θα με ένοιαζε, όμως. Ας το είχα κι ας κλεινόμουν σπίτι, όταν ο καιρός είχε τις ακεφιές του. Θ' αρκούσε που θα το χαιρόμουν τον υπόλοιπο καιρό. 

Θυμάμαι και τη δική σου διαμόρφωση. Άλλος Παράδεισος από εκεί. 

15 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Καλησπέρα σε όλους.  

Είχα γράψει πρόσφατα εδώ για το θέμα μου και επανέρχομαι να ακούσω κάποια γνώμη, αν μπορεί κάποιος. 40 ετών, υπέρβαρος, 1.73 εκ. 103 κιλά και δουλειά γραφείου.  Τελικά από μαγνητική διαγνώστηκε 5 κηλες αυχένα και από ηλεκτρομυογραφημα ωλενια νευριτιδα. Ακολουθώ αγωγή και φυσιοθεραπεία και είμαι πολύ καλά.  Έχω αλλάξει τον τρόπο ζωής, έχω γίνει ενεργητικός,περπατω καθε μερα μισης μια ώρα,σκαλες παντού και προσέχω τη διατροφή μου, οσο μπορώ. Μου συστήθηκε, γιατί θέλω να γυμναστω-κάνω κάτι ,  κολύμβηση ή πιλατες και γενικά κάποιες ασκήσεις του αυχένα και κοιλιακοί και ραχιαιοι. Δοκίμασα από μόνος μου και σχοινακι.

Καταλήγω ότι το κολυμβητήριο που ρώτησα έχει άκυρες ώρες και δυσκολεύομαι να δίνω το 50αρικο.Το πιλατες ακόμη πιο ακριβό. 

Το σχοινακι, που το έκανα μόνος μου, μετά από λίγο από το πήδημα με πιάνει πονοκέφαλος. Το τράνταγμα είπε ο φυσικοθεραπευτης δεν μου προκαλεί κακό. 

Και κλείνω ως εξής. Είμαι 40 ετών με δύο παιδιά και έχω λίγο χρόνο να κάνω κάτι.  Επειδή είμαι χρόνια αγύμναστος και υπέρβαρος μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνω κοιλιακούς και ραχιαιους και σχοινακι. 

Δεν θέλω να τα παρατήσω και μόνο στο περπάτημα μπορώ να αντεπεξελθω.  Έχει την καλοσύνη να προτείνει κάποιος κάτι ενδεικτικό για περπάτημα και απώλεια βάρους;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Θα ήθελα να απαντήσει κάποιος αν έχει τη διάθεση να πει μια γνώμη και όχι να κοροϊδέψει, αρκετά προβλήματα έχουμε όλοι μας,δεν χρειάζεται κι εδώ μέσα.

Να είστε όλοι καλά αυτές τις δύσκολες μέρες. 

13 ώρες πριν, bilya είπε

εγω ονττας αγυμναστος κ 107 κιλά (βαθειά μέσα μου ξέρω οτι πρέπει να άγγιζα τα 110) θα σω δώσω μια συμβουλή.

κόψε μαχαίρι περπάτημα, σκάλες, σκοινακια κτλπ.

Φαίνεται κουλό αλλά λόγου βάρους κ  μηδέν δύναμης στα πόδια μαμας τις αρθρώσεις σου.

Δυνάμωσε πόδια κ σιγά σιγά τα κάνεις κ τα παραπάνω.

Εξαιτίας αυτής της βλακείας αλλά κ αρκετού βάρους γόνατα κ αστράγαλοι με τσιμπάνε που κ που.

Θα διαφωνήσω με τον bilya όσον αφορά το περπάτημα και τις σκάλες. Ο λόγος είναι ότι ένα άτομο με πολύ λιγότερα κιλά, ακόμα και λιγότερο από 70 ασκεί πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις στις αρθρώσεις του κάνοντας απλώς ελαφρό΄τρέξιμο, δεν συζητώ αν κάνει σπριντ ή άλματα. Αν νομίζεις ότι σε πονάνε οι αρθρώσεις σου από το περπάτημα επένδυσε σε ένα καλύτερο ζευγάρι αθλητικά που να στηρίζει και τον αστράγαλο και προτίμησε μαλακές επιφάνειες αντί τσιμέντο, άσφαλτο.  Για σκοινάκι, βάρη κλπ προφανώς αρμόδιος είναι κάποιος που ξέρει και θα σε δει από κοντά, αλλά το περπάτημα και όλο αυτό που περιγράφεις δεν πρέπει να το σταματήσεις σε καμία περίπτωση.

Εγώ αντιθέτως θα σου πρότεινα να αυξήσεις σταδιακά τον χρόνο συνεχόμενου περπατήματος, αν μπορείς μισή ώρα θα μπορέσεις φαντάζομαι και 40 λεπτά ή 50.

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι όσοι έχουν αγοράσει διαδρόμους, ελλειπτικά, ποδήλατα στατικά συνήθως κρεμάνε εκεί ρούχα. Ωστόσο αν υπάρχει θέληση νομίζω ότι ένα καλό στατικό ποδήλατο έχει σοβαρές πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί, π.χ. το βράδυ μετά που κοιμούνται τα παιδιά και ενώ βλέπεις μια σειρά στην τηλεόραση καθισμένος στον καναπέ μπορείς να την βλέπεις κάνοντας ποδήλατο, με την επιφύλαξη της θέσης που θα έχει ο αυχένας σου.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το περπάτημα είναι καλή γυμναστική, ως αποκλειστική γυμναστική, για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας. Το να είσαι υπέρβαρος δε σε εμποδίζει να γυμναστείς με αντιστάσεις.

Και επιτέλους ας αποσυνδέσουμε τη γυμναστική με την απώλεια βάρους! Η γυμναστική είναι για να δυναμώνουμε το σώμα, να αποκτούμε ευλυγισία και ισορροπία και 1002 ακόμα καλούδια, στα οποία συμπεριλαμβάνετε ο έλεγχος του σωματικού βάρους.

Αλλά αν θέλει κάποιος να αδυνατίσει, πρέπει να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη διατροφή. Αν θέλει επιπλέον να γυμναστεί, καλώς να το πράξει, μόνο οφέλη θα δει στη ζωή του.

Με εκνευρίζει όμως όταν κάποιος λέει ότι θα ξεκινήσει γυμναστική για να χάσει κιλά.

Υ.Γ. Ντίντη, αν περιμένεις με σαρδέλα και φάβα να βάλεις μυικά κιλά, οπλίσου με αρκετή υπομονή.

Επεξ/σία από yannis27gr
  • Like 4

Καλημέρα και ευχαριστώ θερμά όσους απάντησαν. Στο φίλο με την εικόνα προφίλ του Reeves, εννοείται και διατροφή και μάλιστα  έχω βρει ένα παλιό ποστ σου και έχω ξεκινήσει και καμψεις κλπ για αρχάριους που πρότεινες. 

Απλά αυτό που εννοούσα είναι ότι το περπάτημα είναι το μόνο που μπορώ να κάνω καλύτερα μέσα στην καθημερινότητά μου, τουλάχιστον τώρα, χωρίς να το παρατήσω. 

Και φυσικά να πω ότι όταν τελειώνω τη γυμναστική, νιώθω αυτή την υπέροχη ευεξία και ντόπα που σου δίνει θετική ενέργεια.  Έχει φτιάξει και η ψυχολογία μου προς το θετικό, σου δίνει καλή διάθεση. Ίσως ένα ζευγάρι σωστά  παπούτσια να βοηθάει καλύτερα.

Εγώ έχω κάτι Reebok running  hexaffect run 3, σε κάλη κατάσταση, αν κ νομίζω ότι θα ήθελα κάτι να πιο "γερό".

16 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Υ.Γ. Ντίντη, αν περιμένεις με σαρδέλα και φάβα να βάλεις μυικά κιλά, οπλίσου με αρκετή υπομονή.

Κιλα ηθελε να βαλει και τα βαλε!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guys,

Γίνεται να μαζέψουμε ότι χώρους έχουμε βρει για street workout (μόνοζυγο, πολύζυγο , δίζυγο) έχουν μείνει open;

Σε λίγο θα δοκιμάσω να δω Πανεπιστημιούπολη και βλέπουμε.

Θέλω να πιστεύω ότι και στον Άλιμο θα είναι ανοιχτά.

Πρέπει να βρούμε λύσεις γιατί αυτό θα κρατήσει σίγουρα για 45 μέρες.

p.s επίσης το μένουμε σπίτι ειναι παγίδα στο να τρως απο βαρεμάρα, τα γεύματα πρέπει να παραμείνουν σταθερά!!!

Επεξ/σία από Strategos

Πολλές φορές θέλουμε να βγούμε έξω για προπόνηση, όχι μόνο για τον καθαρό αέρα αλλά και για την κοινωνικοποίηση (έστω περιορισμένη υπό τις παρούσες συνθήκες). Εγώ πιστεύω ότι με λίγη εφευρετικότητα μπορεί κάποιος να κάνει αρκετά πράγματα στη φύση χωρίς κανένα όργανο, πχ έλξεις από κλαδιά δέντρων, σκυφτή κωπηλατική και καθίσματα με πέτρες, ακόμα και εκτάσεις θωρακικών με δύο σχετικά ευλύγιστα κλαδιά που βρίσκονται στη σωστή απόσταση μεταξύ τους. Αλλά όσο και να το κάνουμε το να έχει κάποιος κάτι στο σπίτι είναι και ευκολία. Για όσους έχουν μικρά διαμερίσματα και δεν μπορούν να εγκαταστήσουν ούτε ένα μονόζυγο για να μη χαλάσει η πόρτα κτλ, ένα pull up station ίσως είναι καλή λύση. Πχ αυτό εδώ που το βρήκα μόλις τώρα. Κι εδώ κριτικές από το Amazon.

• Like 1

στο παρκο νεα σμυρνης παντως που ειχε οργανα εχουν βαλει κορδελα γυρω γυρω και χαρτια που λεει απαγορευεται η χρηση των οργανων.  Εννοειται οτι δεν υπαρχει καποιος να επιβλεπει και οτι μπορεις απλα να περασεις την κορδελα και να κανεις οτι θελεις αλλα ολο και καποιος θα πεταχτει να σου πει "και κανεις οτι γουσταρεις, και εσυ εισια ο εξυπνος και οι αλλοι οι βλακες που ακουνε; κλπ κλπ "

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...