Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

35 λεπτά πριν, Glikos είπε

@CallMeRp, γιατί όχι τυριά light? Όσον αφορά το ψωμί τρώω και εγώ κάθε μέρα σε τόστ, ολικής. Βέβαια μετράω macro/kcal. Ίσως κάποια στιγμή να το φτιάχνω μόνος μου.

@revolver1990, bacon, μεγάλη αγάπη.

Να ξερεις τα παραγωγα του αλευριου δεν ειναι καλες επιλογες για την υγεια.Φυσικά και ο κόσμος ακολουθεί λανθασμένο τρόπο διατροφής για χ ψ λόγους.Όμως ο σύγχρονος τρόπος παρασκευής των παράγωγων του αλευριού με βελτιωτικά ,διογκωτικά και αλλα πολλα καθιστουν ολα αυτα επικίνδυνα ,οταν έχουμε υπερκατανάλωση(ψωμί,σφολιατοειδή,γλυκά κ.α.).

Το να καταναλώνεις μικρές ποσότητες δε λέει κάτι .Αλλά δε σου προσφέρει και τίποτα το ιδιαίτερο.Θες υδατάνθρακα;Πατάτα ,ρύζι ...για το πρωινό 2 φέτες ειναι οκ.

Τα σικάλεως ,ολικής είναι καλές επιλογές αλλά επειδή γίνονται προσμίξεις ,βαφτίζουν ένα ολικής με περιεκτικότητα 51% σε αλέυρι ολικής ενώ έχει και σιτάρι.

Όσο για το τυρί light γενικώς είμαι αντίθετος ,το θεωρώ αρκετά επεξεργασμένο.Αν θες τυρί δοκίμασε πλήρες σε μικρότερες ποσότητες.Και μην προτιμάς τυρί του τοστ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, CallMeRp είπε

Να ξερεις τα παραγωγα του αλευριου δεν ειναι καλες επιλογες για την υγεια.Φυσικά και ο κόσμος ακολουθεί λανθασμένο τρόπο διατροφής για χ ψ λόγους.Όμως ο σύγχρονος τρόπος παρασκευής των παράγωγων του αλευριού με βελτιωτικά ,διογκωτικά και αλλα πολλα καθιστουν ολα αυτα επικίνδυνα ,οταν έχουμε υπερκατανάλωση(ψωμί,σφολιατοειδή,γλυκά κ.α.).

Το να καταναλώνεις μικρές ποσότητες δε λέει κάτι .Αλλά δε σου προσφέρει και τίποτα το ιδιαίτερο.Θες υδατάνθρακα;Πατάτα ,ρύζι ...για το πρωινό 2 φέτες ειναι οκ.

Τα σικάλεως ,ολικής είναι καλές επιλογές αλλά επειδή γίνονται προσμίξεις ,βαφτίζουν ένα ολικής με περιεκτικότητα 51% σε αλέυρι ολικής ενώ έχει και σιτάρι.

Όσο για το τυρί light γενικώς είμαι αντίθετος ,το θεωρώ αρκετά επεξεργασμένο.Αν θες τυρί δοκίμασε πλήρες σε μικρότερες ποσότητες.Και μην προτιμάς τυρί του τοστ.

Ψωμί τρώω συγκεκριμένες μάρκες κυρίως γιατί πολλά όπως λες έχουνε ένα κάρο σκ@τ@ μέσα. Πρω'ι'νό δεν τρώω΄γενικά λόγω IF. Τώρα 2-4 φέτες ψωμί τόστ την ημέρα δεν είναι πολύ που τρώω. Εννοείται όχι σαν βασική πηγή carb. Καλά ρύζι το αγαπώ. Τώρα σε τυρί, φέτα δεν τρώω, εξαιρετικά σπάνια. Μόνο τυρί τόστ, light. (Το οποίο βάζω και σε φαγητά σε τριμμένη μορφή). Λόγω χαμηλών λιπαρών και θερμίδων. Συν ότι είναι πολύ καλή πηγή πρωτε'ί'νης. Όσον αφορά την επεξεργασία που λες θεωρώ λίγο ή πολύ όλα επεξεργάζονται. Η μόνη διαφορά που βρίσκω είναι στην τιμή. Το light όπως είναι λογικό είναι ακριβότερο. Αν και σε προσφορές το βρίσκεις σε σχετικά καλή τιμή. Άντε να πάρω που και που κανά τριγωνάκι τυρί light ή ακόμα πιο σπάνια κανά τυρί άλειμμα.

Αν δεν γινεται υπερκαταναλωση ,δεν υπάρχει θεμα...

Εγω προτιμω το ανθοτυρο ,αλλα περιστασιακα.Πηγαινεi το τριμμενο με αρκετα πιατα...αλλα αν εισαι σε αυστηρο προγραμμα ,δεν κανει :D 

Μόλις τώρα, CallMeRp είπε

Αν δεν γινεται υπερκαταναλωση ,δεν υπάρχει θεμα...

Εγω προτιμω το ανθοτυρο ,αλλα περιστασιακα.Πηγαινεi το τριμμενο με αρκετα πιατα...αλλα αν εισαι σε αυστηρο προγραμμα ,δεν κανει :D 

Πως δεν κάνει, αν παίρνεις με 10% λιπαρά (ή ακόμα λιγότερα), έχεις πολύ καλά macro. Λίγες θερμίδες στα 100 γρ, με πολύ πρωτείνη και 0 υδατ. Τώρα βέβαια ανάλογα το διατροφικό πλάνο και της προτιμήσεις του καθενώς. Εγώ προσωπικά το καταναλώνω είτε σε cut/bulk/maintenance. Όχι τραγικές ποσότητες βέβαια.

Το θέμα ειναι τι διατροφή ακολουθεί ο καθένας για τι στοχο. Άλλη κάνει η Βανδή , Άλλη το μοντέλο που θέλει να είναι skinny fat, άλλη ο power lifter, άλλη ο αθλούμενους που απλά τρώει υγιεινά κι άλλη ο bb.

Ειναι αναμφισβήτητο πως ψωμιά, τυριά, bacon και δεν ξέρω τι άλλο, δε χωράνε σε μια αυστηρή διατροφή για ένα άτομο που θέλει είτε να βάζει ΠΟΙΟΤΙΚΑ κιλα είτε να κάνει cut. Πολλοί λένε στο YouTube ότι σαβουριαζουν ότι να ναι και έχουν μονοψήφιο ποσοστό λίπους. Κι εγώ λέω ότι έχω ήδη PhD :D . Παιζουν βέβαια και τα genes το ρόλο τους αλλά μη τρελαθούμε κιόλας....

• Thanks 1

7 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Το θέμα ειναι τι διατροφή ακολουθεί ο καθένας για τι στοχο. Άλλη κάνει η Βανδή , Άλλη το μοντέλο που θέλει να είναι skinny fat, άλλη ο power lifter, άλλη ο αθλούμενους που απλά τρώει υγιεινά κι άλλη ο bb.

Ειναι αναμφισβήτητο πως ψωμιά, τυριά, bacon και δεν ξέρω τι άλλο, δε χωράνε σε μια αυστηρή διατροφή για ένα άτομο που θέλει είτε να βάζει ΠΟΙΟΤΙΚΑ κιλα είτε να κάνει cut. Πολλοί λένε στο YouTube ότι σαβουριαζουν ότι να ναι και έχουν μονοψήφιο ποσοστό λίπους. Κι εγώ λέω ότι έχω ήδη PhD :D . Παιζουν βέβαια και τα genes το ρόλο τους αλλά μη τρελαθούμε κιόλας....

Καλά οι περισσότεροι στο Youtube είναι για γέλια. Απλά κονομάνε από sponsorship κλπ και δεν λένε την αλήθεια. Πάντως και με ψωμί,τυρί, bacon μπορείς να έχεις αυστηρή διατροφή, αρκεί να τα τρώς σωστά και σε σωστές για σένα ποσότητες. (Εφ'όσον γυμνάζεσαι σωστά επίσης και έχεις τα κατάλληλα για σένα macros/kcal). Βέβαια συμφωνώ ότι παίζουν ρόλο τα genetics λίγο ή πολύ. Καθώς και τα συμπληρώματα (και το φάρμακο).

Στις 22/9/2018 στις 6:52 ΜΜ, frozex είπε

Ωπ, να μαι πάλι. Γενικά ήξερα πως το δεξί μου πόδι είναι λίγο πιο κοντό από το αριστερό. Τόσο καιρό μου ήταν αδιάφορο αλλά έχω παρατηρήσει πως παίζει ρόλο στις προπονήσεις. Ας πούμε όταν κάνω leg curl-extension με τραβάει παραπάνω το δεξί. Όταν κάνω ραχιαιους στον με κλίση πάγκο, με τραβάει η δεξιά μεριά περισσότερο. Τέλος στα μηχανήματα που βάζω αντίσταση με τα πόδια για να γυμνάσω κάποιο άλλο μέρος του σώματος (πχ ραχιαιους στο μηχάνημα) το αριστερό μου πόδι κουράζεται παραπάνω, επίσης να πω πως στο μηχάνημα δεν νοιώθω ότι με τραβάει πιο πολύ από τα δεξιά η μέση μου. Βλέποντας βιντεακια στο YouTube είδα πως οι χειροπρακτικοι, αν δεν είναι πρόβλημα εκ γενετής το κοντό πόδι, στο 'τραβάνε' και έρχεται στα ίσια με το άλλο. Τι πιστεύετε πάνω στο θέμα; Τα αποτελέσματα των χειροπρακτικων είναι προσωρινά ή μόνιμα; Κανείς στον κύκλο μου δεν έτυχε να πάει σε κάποιον και εγώ φοβάμαι να πάω σε κάποιον άκυρο μην γίνει καμιά ζημιά. Οι φυσικοθεραπευτες μπορούν να κάνουν κάτι πάνω σε αυτό; 

Προς απάντηση στο παραπάνω, πήγα σε έναν φυσιοθεραπευτή (τον εμπιστεύομαι πολύ) να μου προτείνει κάποιον χειροπρακτικό. Με ρώτησε για ποιο λόγο και του εξήγησα, με "εξέτασε" και είπε να δει μήπως μπορεί να κάνει κάτι αυτός. Ξάπλωσα ανάσκελα (σε συγκεκριμένη στάση) και μου έκανε "κρακ" στην σπονδυλική στήλη, μια από δεξιά και μια από αριστερά, στα δεξιά ακούστηκε κάτι πολύ μικρό ενώ από αριστερά ακούστηκαν σχεδόν όλοι οι σπόνδυλοι. Μετά από αυτό στους ραχιαίους δεν πονάω, αλλά όταν κρατάω αντίσταση με τα πόδια σε κάποιο μηχάνημα το αριστερό (το μακρύ δλδ) πάλι 'πονάει'. 

Έχω ξεκινήσει τα DLs και squats. Με τα DL τα πάω σχετικά καλά, χρειάζομαι διατάσεις γιατί η κίνηση δεν είναι τόσο μεγάλη, το ίδιο και στα squats. Κάνοντας deadlifts ενώ νοιώθω πως τα πόδια μου και η πλάτη μπορούν και παραπάνω, οι πήχεις μου δεν μ' αφήνουν να συνεχίσω, να αγοράσω 'weight lift wrist straps' ώστε να ανέβω στα κιλά ή να συνεχίσω έτσι ώστε να δυναμώσουν οι πήχεις; Επίσης έχει κανείς πρόβλημα μουδιάσματος στα χέρια όταν κρατάει την μπάρα στα squats; Όσες γωνίες και να αλλάξω, έχω ένα τράβηγμα στο σημείο του μπράτσου, δεν μπορώ να κτλβω αν είναι δικέφαλος ή τρικέφαλος. 

Τέλος, προχθές έκανα leg lunges προς 3 κατευθύνσεις με έξτρα βάρος στα χέρια, απίστευτη άσκηση.

μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα παραγγείλω από το MyProtein, αν είναι κανείς από Θεσσαλονίκη-Καβάλα και ενδιαφέρεται να μοιραστούμε τα μεταφορικά ας μου στείλει)

εχω δει πολλους να κανουν προπονηση φοροντας αποιο μικρο αλεξιπτωτο πισω στην πλατη αυτο σε τι βοηθαει?αλλα και να σμπρωχνουν μια κατασκευη με βαρη

2 ώρες πριν, frozex είπε

Κάνοντας deadlifts ενώ νοιώθω πως τα πόδια μου και η πλάτη μπορούν και παραπάνω, οι πήχεις μου δεν μ' αφήνουν να συνεχίσω, να αγοράσω 'weight lift wrist straps' ώστε να ανέβω στα κιλά ή να συνεχίσω έτσι ώστε να δυναμώσουν οι πήχεις

Για ποσα κιλα μιλαμε? Chalk χρησιμοποιεις? Ναι, μπορεις να παρεις straps ή να μαθεις hook grip. Συνεχισε να κανεις το κανονικο grip μεχρι το προτελευταιο warm up για να δυναμωσεις το grip. Μετα στο τελευταιο warm up και στα work sets βαλε straps ή hook. Το hook ποναει λιγο στην αρχη αλλα δεν κανει καμια ζημια και συνηθιζεις οσο πιο πολυ το κανεις. Επισης δεν συνισταται για sets  με πανω απο 5 επαναληψεις (καλυτερα straps εκει).

2 ώρες πριν, tr3quart1sta είπε

giphy.gif

Γιατί το είχα ξεφτιλισει.Κανω μια μικρή αποχή και θα βάζω λίγο παραπάνω μετά από σκληρές προπονήσεις με ιδρώτα.

1 ώρα πριν, tr3quart1sta είπε

Για ποσα κιλα μιλαμε? Chalk χρησιμοποιεις? Ναι, μπορεις να παρεις straps ή να μαθεις hook grip. Συνεχισε να κανεις το κανονικο grip μεχρι το προτελευταιο warm up για να δυναμωσεις το grip. Μετα στο τελευταιο warm up και στα work sets βαλε straps ή hook. Το hook ποναει λιγο στην αρχη αλλα δεν κανει καμια ζημια και συνηθιζεις οσο πιο πολυ το κανεις. Επισης δεν συνισταται για sets  με πανω απο 5 επαναληψεις (καλυτερα straps εκει).

κάνω 5repsx3sets 60kg(+20). έχω δοκιμάσει και παραπάνω κιλά αλλά δεν μπόρεσα πάνω από μία επανάληψη, πονούσα στο πιάσιμο. το hookgrip το ξέρω αλλά έχω τραύμα στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού και δεν είχε τα αποτελέσματα που θα περίμενα. chalk όχι δεν χρησιμοποιώ. για straps κοιτάω κάτι ή παίρνω όποιο να 'ναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικές φορές στο γυμ που πηγαίνω έχει τύχει να παρακολουθήσω την προπόνηση ενός bodybuilder που έρχεται το τελευταίο χρόνο.

Ούτε dead lifts κάνει,ούτε squats. Μόνο μηχανήματα άντε καμία κανέναν αλτήρα.

Και δεν είναι κανένας τυχαιός. Mr universe πριν 3 χρόνια στην Γερμανία βγήκε.

————————

Γιουβαρλάκια ρεε, με σπαλομίτα όχι μαλακίες

73775165-DE4A-4978-BDE4-C75FF8AA0FD6.jpeg

Επεξ/σία από TEOKOS

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...