Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Αν έχεις κάνει 100  επαναληψεις στα 120 κιλά με καλή τεχνική, τα 140 δεν σε τραυματίζουν. Καμία θλάση αλλά αυτά είναι τραύματα υπερσσυσωρευσης και πολύ σπάνια κάτι σοβαρότερο.

Ειδικά στην περίπτωση των γυναικών, έχουν τέτοιο κόφτη από το σώμα τούς που μηχανικά δεν ξέρω αν μπορούν να τραυματιστούν. 

Σπάνια σοβαροτερο αλλα εμενα αυτη η θλάση στο δικέφαλο - επικονδυλιτιδα πως διαολο μου την ειπανε με ταλαιπωρει που και που. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εν τω μεταξυ ρε παιδια επειδη μπαινετε κάποιοι και γράφετε οτι βαριέστε να πάτε γυμναστηριο και μου ανάβετε τα λαμπάκια :D 

ΕΙλικρινα δεν βαριέστε να κάθεστε στο καναπε και να μη κάνετε τιποτα; 

εγω πέφτω σε καταθλιψη οποτε με τσιμπάει το χέρι μου και μου ρχεται η σκέψη μηπως μεινω μακρυα 2-3 μήνες και εσεις λέτε οτι δεν έχετε κινητρο να πάτε στο γυμναστηριο; θα με τρελάνετε τελειως βραδιάτικα ... πιο πολύ απο οτι ειμαι; 

σοβαρευτειτε! Άλλοι παρακαλάνε να ειναι στη θέση σας και να μπορουν να πάνε γυμναστηριο, άτομα με τραυματισμους που αναγκαστικά πρέπει να μεινουν εκτος οχι γιατι φοβουνται το πονο αλλα γιατι αμα μεινουν ακομη γυμναστηριο θα αργησει ακομη περισσοτερο μετά η αποκατασταση. Άιντε σοβαρευτειτε ! Και πιάστε καμια μπάρα να γουστάρετε. 

Άκου εδω ρε φιλε, μέχρι και δέστρα έχουμε πάρει για τα χέρια μας , για να κάνουμε προπονηση , διαβάζουμε κάθε μέρα τροπους να παρακάμπτουμε τους τραυματισμους και πάει ο άλλος με το κινητο στο διαδρομο στο γυμναστηριο και σου λεει βαριέμαι δεν εχω κινητρο.Θα μας τρελάνετε τελειως δεν παιζει. Ειμαι που ειμαι τρελος θα με κάνετε χειροτερο. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πρώτη σοβαρή προπόνηση σήμερα μετά από χρόνια σήμερα και τα χρειάστηκα. Ξεκίνησα με κυκλικό και κατέληξα επειδή είμαι με φίλο να κλείσω με deadlift και squat πιο πολύ για να δει την τεχνική μου και να με βοηθήσει να διορθωθω.

Το θέμα είναι ότι μετά το δεύτερο squat κόντεψα να τεζαρω, έσβησαν όλα, σαν να ήμουν στο όριο για λιποθυμία. Ένιωσα μεγάλη κουραδα είναι η αλήθεια ενώ μέχρι εκείνο το σημείο πήγαινα αρκετά καλά. Φαντάζομαι μου βγήκε όλη η κούραση, αλλά παίζει να ήταν και τίποτα άλλο; 

22 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Αν έχεις κάνει 100  επαναληψεις στα 120 κιλά με καλή τεχνική, τα 140 δεν σε τραυματίζουν. Καμία θλάση αλλά αυτά είναι τραύματα υπερσσυσωρευσης και πολύ σπάνια κάτι σοβαρότερο.

Ειδικά στην περίπτωση των γυναικών, έχουν τέτοιο κόφτη από το σώμα τούς που μηχανικά δεν ξέρω αν μπορούν να τραυματιστούν. 

Τι εννοείς με τον κόφτη; 

8 λεπτά πριν, Castiel είπε

Πρώτη σοβαρή προπόνηση σήμερα μετά από χρόνια σήμερα και τα χρειάστηκα. Ξεκίνησα με κυκλικό και κατέληξα επειδή είμαι με φίλο να κλείσω με deadlift και squat πιο πολύ για να δει την τεχνική μου και να με βοηθήσει να διορθωθω.

Το θέμα είναι ότι μετά το δεύτερο squat κόντεψα να τεζαρω, έσβησαν όλα, σαν να ήμουν στο όριο για λιποθυμία. Ένιωσα μεγάλη κουραδα είναι η αλήθεια ενώ μέχρι εκείνο το σημείο πήγαινα αρκετά καλά. Φαντάζομαι μου βγήκε όλη η κούραση, αλλά παίζει να ήταν και τίποτα άλλο; 

Μήπως φορτωσες πολλά κιλά; τα squats είναι γενικά δύσκολη και ενεργοβόρα άσκηση. Καλύτερα να την βάζεις στην αρχή της προπόνησης εκτός κι μιλάμε για ελάχιστα ή καθόλου κιλά. 

6 ώρες πριν, gntgrx είπε

Τώρα (άρα τρέχει μέρες η ιστορία) που χτύπησε ο COVID19 το HP στο Μαρούσι, τη βλέπω τη δουλειά αντί να κάτσουν σπίτι τους οι εκεί, να έρθουν στο δικό μας.

Γνωρίζω άτομα που πηγαίνουν και στα δύο. Σήμερα που με ρώτησαν για πότε το βλέπω το δικό μας να κλείνει, απάντησα μέσα στον Μάρτη.

Φτου να πάρει και μπήκα γερά στο δεύτερο κύκλο 5|3|1. Δεν βαριέσαι, αν μου κόψουν τα βάρη στο γυμναστήριο θα περιοριστώ στα οικογενειακά βάρη. Το πολύ πολύ να βάλω λουριά στα παιδιά μου και να τα κάνω αλτηράκια.

Σε ποιο πας Εσύ; 

Εγώ πάντως δε ξέρω αν θέλω να πατήσω ή όχι. Στης Γλυφάδας πάω αλλά μιλαμε για γυμναστήριο δηλαδή για άμεση επαφή ένα κάρο φορές με επιφάνειες που πιάνουν άλλοι.

Γενικά όσο αυξάνονται τα κρούσματα δε ξέρω αν είναι λογικό το να συνεχίζει κάνεις 

• Like 1

8 ώρες πριν, evabb είπε

Τι εννοείς με τον κόφτη; 

Η μέγιστη επίδοση στις γυναίκες, είναι πιο κοντά σε ποσοστό σε , ας πούμε, στην επίδοση για 10 επαναλήψεις. 

Αν μια γυναίκα κάνει 100 κιλά για 10 επαναλήψεις πχ. μπορεί η μονή της να είναι στα 110 κιλά . Αντίστοιχα σε έναν άντρα θα είναι στα 130 περίπου. Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό. Το έχω παρατηρήσει και εγώ.

Τι σημαίνει αυτό? Ότι δεν έχουν τόσο αποδοτική νευρομυική συναρμογή. Τι πλεονέκτημα έχει αυτό? Σοβαρή μείωση πιθανότητας τραυματισμού. Τα 110 κιλά δεν μπορούν να σε τραυματίσουν όταν κάνεις 100 για 10 επαναλήψεις, ακόμα και η τεχνική να χαλάσει, το σώμα έχει κάνει τόσες προσαρμογές που τα 110 είναι ελεγχόμενα. 

Διάβασε και αυτό https://startingstrength.com/article/training_female_lifters_neuromuscular_efficiency

• Like 4

• Moderators
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Σε ποιο πας Εσύ; 

Εγώ πάντως δε ξέρω αν θέλω να πατήσω ή όχι. Στης Γλυφάδας πάω αλλά μιλαμε για γυμναστήριο δηλαδή για άμεση επαφή ένα κάρο φορές με επιφάνειες που πιάνουν άλλοι.

Γενικά όσο αυξάνονται τα κρούσματα δε ξέρω αν είναι λογικό το να συνεχίζει κάνεις 

Kι εγω το σταματησα απο τα μεσα της  προηγούμενης εβδομαδας. Χθες που μου ηρθε το μηνυμα ομολογω πως στεγνωσε λιγο το στομα μου γιατι νομιζα ηταν στο παράρτημα που παω εγω (Κέντρο). Εντάξει οχι πως το κανει καλύτερο. 

Απλως δεν ξερω και τα μέτρα που πηραν αν ειναι σωστα, δλδ το ανοίγουν σήμερα στις 9 λεει, οποτε επαφίεται στην υπευθυνότητα των υπολοίπων μελων του Αμαρουσίου που ενδεχομένως να εχουν κολλησει, το αν θα πανε να γυμναστουν ή όχι..

5 λεπτά πριν, stormrain είπε

Kι εγω το σταματησα απο τα μεσα της  προηγούμενης εβδομαδας. Χθες που μου ηρθε το μηνυμα ομολογω πως στεγνωσε λιγο το στομα μου γιατι νομιζα ηταν στο παράρτημα που παω εγω (Κέντρο). Εντάξει οχι πως το κανει καλύτερο. 

Απλως δεν ξερω και τα μέτρα που πηραν αν ειναι σωστα, δλδ το ανοίγουν σήμερα στις 9 λεει, οποτε επαφίεται στην υπευθυνότητα των υπολοίπων μελων του Αμαρουσίου που ενδεχομένως να εχουν κολλησει, το αν θα πανε να γυμναστουν ή όχι..

Εγω  παλι συνεχιζω !Ειναι οι πιο σημαντικοι μηνες αυτοι πως θα φορτσαρουμε ?

• Like 3

• Moderators
Μόλις τώρα, Fotis13 είπε

Εγω  παλι συνεχιζω !Ειναι οι πιο σημαντικοι μηνες αυτοι πως θα φορτσαρουμε ?

Μωρε ειναι δε λεω, αλλα επειδη ενιωσα περιεργα την περασμενη εβδομάδα και με ολα αυτα που διαβάζω, ειπα να το κοψω λιγο μεχρι να δουμε τι θα γινει. Αν και παλι καλα, τους δινω οτι στο ΗΡ εχει παντου αντισηπτικα κλπ, αλλα ιδρωτας δεξια κι αριστερά, lockers κ.ο.κ, θα γινει η στραβη δεν μπορεί..

10 λεπτά πριν, stormrain είπε

Κατά την άποψή μου το γυμναστήριο έπρεπε να κλείσει 14 μέρες. 

Όπως γίνεται όπου αλλού υπάρχει κρούσμα.

Αυτός ο άνθρωπος ήρθε σε επαφή με δεκάδες άλλους και πάνε και το ανοίγουν ; τραγικοί 

• Like 2

εγω προσωπικα το γυμναστηριο το εκοψα(ειδικα το δικο μας δεν ηταν και το πιο καθαρο) και κανω μονο κολυμπι,τρεξιμο και ποδηλατο...

Μόλις τώρα, arxontas2323 είπε

εγω προσωπικα το γυμναστηριο το εκοψα(ειδικα το δικο μας δεν ηταν και το πιο καθαρο) και κανω μονο κολυμπι,τρεξιμο και ποδηλατο...

Εμείς (οι ποδηλάτες) είμαστε άλλη ιστορία.

• Thanks 1

Πάντως οι πωρωμένοι με τα γυμναστήρια, που θα πάνε ότι και να γίνει (για τους όποιους δικούς τους λόγους) δεν διαφέρουν και πολύ από τους πιστούς που τρέχουν στην εκκλησία (και αυτοί για τους δικούς τους λόγους).

Και η πλάκα είναι ότι οι μεν βλέπουν την λάθος αντιμετώπιση των δε, αλλά στον καθρέφτη δεν κοιτάνε. 

Νομίζω ότι μέχρι να μαζευτεί η κατάσταση, θα πρέπει όλοι να δείξουμε ωριμότητα, αυτοσυγκράτηση και αυτοπεριορισμό, ακόμα και αν είμαστε απόλυτα υγιής. Και για να προλάβω τις όποιες απαντήσεις τύπου (οι γέροι είναι σίγουρο ότι θα κολλήσουν στην εκκλησία και θα τους στείλει, ενώ εγώ δεν παθαίνω τίποτα στο gym ή και να πάθω θα το περάσω ελαφρά), τονίζω ότι το θέμα είναι να βοηθήσει ο καθένας να μην υπάρξει μεγαλύτερη μετάδοση του ιού, αυτήν την περίοδο που όλα είναι ρευστά. Και κακά τα ψέμματα, αλλά τα γυμναστήρια μόνο καθαρά δεν τα χαρακτηρίζεις, σιγά μην γίνεται απολύμανση κάθε βράδυ.   

• Like 5
  • Thanks 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...