Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@elpaso1 Δες πρώτα τον Ivan Ivanov να κάνει μπροστινό squat με 4 φορές το βάρος του:

Και τον Dmitry Klokov να κάνει τα 250 κιλά με 5 δευτερόλεπτα παύση:

Γιατί έβαλα αυτά τα video; Αποκλειστικά για να διασκεδάσεις. Το να χρησιμοποιείς αποδοτικά το σώμα σου δεν μαθαίνεται ούτε βλέποντας videάκια, ούτε διαβάζοντας.

Γίνεται ακούγοντας. Ακούγοντας την εσωτερική φωνή που σε προτρέπει να προοδεύσεις. Ακούγοντας τον προπονητή ή κάποιον άξιο σεβασμού που κατέχει το αντικείμενο.

Όχι την κάθε λινάτσα-ψώνιο-attention whore που προσπαθεί να οικονομήσει από αυτούς που προσπαθούν να κάνουν το δύσκολο εύκολο, τους αφελείς, τους μη έχοντες κρίση και αυτούς που παρουσιάζουν αδυναμία να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Τέλος οι αγώνες με αρκετά βαρύ τελευταίο wod. Τελείωσα 14ος στην κατηγορία μου.. Με λίγο πιο προσεγμένη διατροφή και με λίγη εξάσκηση σε κάποια πράγματα πάμε για δεκάδα στους επόμενους 

• Like 8

35 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Τέλος οι αγώνες με αρκετά βαρύ τελευταίο wod. Τελείωσα 14ος στην κατηγορία μου.. Με λίγο πιο προσεγμένη διατροφή και με λίγη εξάσκηση σε κάποια πράγματα πάμε για δεκάδα στους επόμενους 

Μπράβο ρε φίλε, χαράς το κουράγιο σου, η προετοιμασία για αγώνες είναι ότι ποιο δύσκολο!

4 hours ago, Magic_Nature said:

Δες τον τύπο στο 1:15 και μετά , αν και το βιντεο του ειναι κορυφη και πρεπει οποιοσδηποτε ασχολειται σοβαρά με τα σκουάτς να το δει ολοκληρο. Και να το τηρησει κατα γράμμα. 

Την επομενη φορά που θα κάνεις καθισματα , βάλε οσα κιλά χρειάζονται ειτε ειναι 70 ειτε 60 ειτε ακομη και 40! Για να κάνεις την άσκηση οπως ακριβως την κάνει αυτος στο 1:15 και μετά. Αυτο που σου ειπε πριν ειναι αυτο το λάθος που δειχνει απο το 4ο λεπτο και μετά ο Τζέρεμυ. Και ειναι οτι χειροτερο για τα γονατα. Το κάνουν πολλοι. Πλευρικη πιεση στα γονατα. 

Τραβα τον εαυτο σου βιντεο και τσέκαρε μετά τη τεχική η δειξτην σε εναν γυμναστη να σε διορθωσει. 

Σε γυμναστη που ξέρει βεβαια και του αρέσει αυτο που κάνει. 

Εχει κολλήσει με τους κοιλιακους και την εικονα η Εύα. Οτι δεν έχει κοιλιακους δεν έχει νοημα , θα της περάσει με το καιρο :P 

Εννοειται οτι ο καθενας γυμνάζεται για τους δικους του σκοπους , άλλος γυμνάζεται για να αντέχει , αλλος για διασκεδαση , άλλος για να δυναμώσει άλλος για να ειναι στα ΜΑΤ και να ριχνει ξύλο ή πορτα σε μαγαζί, άλλος για αγώνες και την εικονα και την παραλια ή και για ολα αυτά μαζι. Δε κρινουμε μονο απο τους κοιλιακους. Εγώ τουλάχιστον. 

Και ειναι και αυτο που ειπε και ο Ντακον απο τη στιγμή που ανεβαινεις σε επιδοσεις και το βλέπεις εχεις προοδο τέλος. Τωρα εντάξει αν δεν κοβουν τα απολλώνεια αριστερα και δεξιά επειδη αντι για ρυζογκοφρέτες με βραστο κοτοπουλο τρως και λιγο το ψωμάκι σου , τρως και λιγο καμια μπάρα με μελι κτλπ πινεις και κάνα χυμο, σε καλυπτει εσενα αυτο , νιώθεις ωραια... ωραια το συνεχιζεις ! Δηλαδη ενταξει ρε φιλε δεν θα σε αποκεφαλισουμε επειδη έφαγες μέλι αλλοι τρωνε γκουντυς καθε μερα και ντελιβερι να πουμε ! 

Μα και αυτος ευθυτενης δεν ειναι οταν κανει τα squat, οπως φαινεται στο 1.15; Αυτο ειναι το σωστο για τα γονατα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Μα και αυτος ευθυτενης δεν ειναι οταν κανει τα squat, οπως φαινεται στο 1.15; Αυτο ειναι το σωστο για τα γονατα;

Στις άρσεις με τραβούσε λιγο το γονατο αριστερά. Οχι την ωρα που εκανα αλλα την επομενη ημέρα. Σφιξιμο και τραβηγμα ένιωθα. Δεν έκανα πολλά κιλά. 

Προχθες έκανα καθισματα με το τροπο που τα δειχνει ο Τζερεμυ. Αλλα δε μπηκα στο πειρασμο να βάλω 100 κιλά εμεινα στα 80 και εκανα περισσοτερες επαναληψεις στα 70.

Χθες και σημερα νιώθω το γονατο μου καινουργιο. Αμα σφιξω τους τετρακέφαλους μονο νιωθω ενα ωραιο πιάσιμο , φαινεται έγινε δουλειά! Αλλα δε θελω να μεγαλώσω άλλο στα ποδια. Αρκετά :P

Ο τύπος την κάνει τέλεια την ασκηση. Και οχι μονο αυτήν, δές και τις άρσεις ποσο τέλεια τις κάνει , την κωπηλατική με μπάρα , τον πάγκο - τις πιέσεις ώμων - στρατιωτικες πιέσεις με μπάρα. Όλες ! Ειναι απο τους σοβαρους στην παρουσιαση των ασκησεων αλλα εχει και αποτελεσμα μυικο εννοειται. Αν την κάνεις έτσι και πονάς σιγα σιγα θα συνηθισεις δεν ειναι η άσκηση το προβλημα. Αν συνεχιζεις να πονάς τοτε ή φορτώνεις πολλά κιλά ή την κάνεις πολύ συχνά. 

Αυριο έχω προπονηση και λέω να ξεκινησω τα drop sets. 

Το χερι δεν με ενοχλησε καθολου σημερα, οποτε ενοχλει απλα το πατάω παγο κανα 10λεπτο και περνάει αμέσως. Τωρα σιγα σιγα ενοχλουσε και το αριστερό - οι τένοντες μέσα στον δικέφαλο, οποτε πρέπει να ελαττώσουμε λιγο κιλά. Στο πάγκο εννοώ. Θα επιδιώξω το μυικο στρές με τα drop sets. Ασε μη βγει κανας τραυματισμος σε καναν ώμο και ψαχνόμαστε. Ισως ειναι καλυτερα να μεγαλώσω τους μυς με άλλο τροπο και μετά βλέπουμε για την δυναμη. Ισως μου βγαινει ευκολοτερα μετά στο πάγκο να μπώ για 80-90 κιλά πχ. αλλα δε βιάζομαι. Καλυτερα να κανεις 1 βημα πισω για να κανεις μετά 2 βηματα μπροστά. Οποτε τα ρεκορ για την ώρα τα αφήνουμε. 

Επεξ/σία από Magic_Nature

• Moderators
10 ώρες πριν, JcD είπε

Μπράβο ρε φίλε, χαράς το κουράγιο σου, η προετοιμασία για αγώνες είναι ότι ποιο δύσκολο!

Καλα δεν εκανα και κατι ιδιαιτερο  :P Ειδικα τον τελευταιο καιρος πριν τον αγωνα ουτε την διατροφη προσεχα οπως θα επρεπε :D  για αυτο κιολας βγηκα τη θεση που βγηκα και οχι πιο πανω. Σιγουρα πρεπει να ανεβασω λιγο το cardio μου.. Στο πρωτο event που ηταν 5 γυροι απο 400μ τρεξιμο με τα 5 εμποδια (4 ψηλα και 1 με τη λιμνη) και 30 double under μετα απο καθε γυρο μου πηρε 12.13 και ειχα μεσους παλμους 178 !! Πρεπει να το φτιαξουμε αυτο

@elpaso1 Νομίζω πώς το σημαντικότερο λάθος σου είναι πώς δεν ακούς το σώμα σου κι αντιθέτως το ωθείς εκτός ορίων, εξ ου και οι τραυματισμοί. Ίσως θα ήταν καλύτερα να κινηθείς στο εύρος 20-30 αργών επαναλήψεων με έμφαση στη σωστή τεχνική και ταυτόχρονα mind focus στους εμπλεκόμενους μυς σε κάθε άσκηση.

Αν πχ σε μια άσκηση στήθους νιώθεις να τραβάνε το ζόρι περισσότερο οι ώμοι κάτι κάνεις λάθος (και προφανώς αν βάλεις βαριά κιλά θα προκαλέσεις ζημιά στους ώμους).

Να ξέρεις πως και σε αυτό το εύρος (των 20-30 επαναλήψεων δηλαδή) μπορείς πάλι να προκαλέσεις μυική αύξηση αν οι τελευταίες επαναλήψεις βγαίνουν δύσκολα, αν κινείσαι δηλαδή στα όρια της αποτυχίας. Αλλά σε 1η φάση σε ενδιαφέρει να μάθεις τις ασκήσεις σωστά, εκεί πρέπει να εστιάσεις.

• Like 2

15 ώρες πριν, JcD είπε

Εντελώς λάθος πρόταση! Νόημα έχει, και πολύ μάλιστα, το να σηκωθεί από τον καναπέ ο κάθε couch potato και να περπατήσει έστω για μία ώρα την ημέρα, πόσο δε μάλλον να πάει και σε γυμναστήριο, ασχέτως της διατροφής.

Βρε ναι μαζί σου. Απλά άμα τρως σκατα και κάνεις γυμναστική είναι σαν να κανείς ένα βήμα μπρος και ένα πίσω. Μια μικρή βελτίωση θα υπάρξει όσο να ναι αλλά θα είναι μικρή. Επίσης το ότι το περπάτημα είναι για κάποιους γυμναστική με ξεπερνάει (δεν μιλάω για 20.000 μέτρα βαδειν). Σε λίγο και το να αναπνέεις θα θεωρείται γυμναστική. 

Και όμως το βάδισμα είναι εξαιρετική γυμναστική. Σε μια μεγάλη κατηγορία πληθυσμού με προβλήματα υγείας (παχυσαρκία, οστεοπόρωση, αναπνευστικά, καρδιακά κλπ) είναι η μόνη γυμναστική που μπορούν να κάνουν, άντε και το κολύμπι που δεν είναι όμως πάντα εφικτό. 

Και για μας τους υπολοίπους όμως περισσότερο όφελος θα δούμε αν κάθε μέρα περπατάμε από 1-2 ώρες παρά να κάνουμε λίγο διάδρομο 2-3 φορές την εβδομάδα. Προφανώς δεν χτίζεις δύναμη με αυτό.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Και όμως το βάδισμα είναι εξαιρετική γυμναστική. Σε μια μεγάλη κατηγορία πληθυσμού με προβλήματα υγείας (παχυσαρκία, οστεοπόρωση, αναπνευστικά, καρδιακά κλπ) είναι η μόνη γυμναστική που μπορούν να κάνουν, άντε και το κολύμπι που δεν είναι όμως πάντα εφικτό. 

Και για μας τους υπολοίπους όμως περισσότερο όφελος θα δούμε αν κάθε μέρα περπατάμε από 1-2 ώρες παρά να κάνουμε λίγο διάδρομο 2-3 φορές την εβδομάδα. Προφανώς δεν χτίζεις δύναμη με αυτό.

Επισης θα πρεπει να ορισουμε καθε φορα τι εννοουμε με τον ορο κακή διατροφη. Γιατι το να φάς μετα απο ενα περπατημα ή ενα γυμναστήριο ενα κομματι ψωμι ολικης με λιγα χορτα και φασολάκια + ελιές + κομμάτι χαλβά μετά προφανώς για εναν ανθρωπο που δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι συγκεκριμένο στο γυμναστηριο ειναι μια υγιεινη επιλογή απο το να φάει 1 πάστα ή πατατάκια ή γκούντυς.  

Μια χαρά ειναι το περπάτημα και το κολύμπι για κάποιον που απλά θέλει να κρατησει μια υγιή σιλουέτα και δεν θέλει φουσκώματα και γραμμώσεις στο γυμναστήριο. 

Η διατροφη των δικών μου δεν έχει πολλή πρωτεινη και μάλιστα με κυνηγανε που τρωω συχνά κοτοπουλα. Αλλα μια χαρά διατηρούνται και δεν έχουν προβλήματα υγείας. 

Πριν την πέσουμε σε κάποιον και τον αρχισουμε ααα δεν ξέρεις δεν κάνεις κτλπ πρέπει να τον ρωτησουμε τι ακριβως θέλει να πετύχει. 

εδω και 2 εβδομαδες δεν εχω παει γυμναστηριο. εχω χασει το ενδιαφερον και το κινητρο για να πηγαινω. εχω αρχισει να νιωθω σαν κουραδα. πως ξαναβρισκω την ορεξη μου; 😭

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, iamskg είπε

εδω και 2 εβδομαδες δεν εχω παει γυμναστηριο. εχω χασει το ενδιαφερον και το κινητρο για να πηγαινω. εχω αρχισει να νιωθω σαν κουραδα. πως ξαναβρισκω την ορεξη μου; 😭

Με το να βάλεις εναν στοχο και να προκαλέσεις τον εαυτο σου να αποδειξει οτι ειναι ικανος να τον φτάσει. 

Πχ πάγκο εισαι στα 60 κιλά; Δοκιμασε σε 2 μήνες απο τώρα να κάνεις τα 70 ή σε 1 μήνα. Βάλε πρώτα 65 , φάε λιγο περισσοτερο (υδατανθρακα) αν βλέπεις οτι αυτο θα βοηθησει τον σκοπο σου. Μπορει να βάλεις λιγο λιπος αλλα ανέβηκες σε επιδοση. 

ή ξερω γω βάλε στοχο να ανεβάσεις μυικά τα χέρια σου. Ψάξε ασκήσεις , ψάξε καταλληλη διατροφή ο Αλεξ προτεινε κάτι ενδιαφέρον πιο πίσω. Θα το δοκιμάσω να δω πως δουλεύει και σε μένα. Σε γενικες γαμμες πιστευω οτι ο κοσμος βαριεται στο γυμναστήριο επειδη δεν εχει ορισει στοχους.

"Πάω απλά για να γυμναστώ" -> πολύ γενικό. Τι θές ακριβως να κάνεις θα ρωτουσα εγώ εναν που έρχεται. Τωρα αν θές γενικά να πηγαινε στο διαδρομο , κανε λιγο ελλειπτικό , παιξε λιγο με τα βαράκια. Αυτά. 

Το έχω ξαναβάλει : η εικόνα που βλέπεις στα καθίσματα έχει μεγάλη σχέση και με τις αναλογίες που έχει το σώμα του καθενός. Και στις δυο περιπτώσεις το βάρος της μπάρας είναι στο μέσο του πέλματος. Η εικόνα όμως είναι διαφορετική 

Screenshot_20190913_222141.jpg

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...