Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Ρε φιλε πονεσε η πλατη μου και μονο που εβλεπα να κανει ετσι τις αρσεις θανατου. Και οι αλλοι του φωναζαν και μπραβο.. Δεν τον βλεπω καλα σε λιγα χρονια.. Δυστυχως..

Οταν λεω συμπληρωματα, οχι τοσο βιταμινες, αλλα νιτρικα, κρεατινες, τεστοστερονες και λοιπες βλακειες της ηλικιας.

η κρεατινη παει κι ερχεται. Η τεστοστερονη μπορει να σου αφησει μονιμο κουσουρι.Δεν ξερω να το εχεις κοιταξει ή πρεπει να το κοιταξεις σοβαρα. Μπορεις να παρεις οτι υπαρχει μεσα σε μια φαρμακαποθηκη και να μην δεις αποτελεσματα. Ολα αυτα τα σκευασματα, νομιμα και μη, πρεπει να συνοδευονται απο την αναλογη δουλεια και διατροφη. Μπορεις να πας πολυ πιο μακρια με μια σωστη διατροφη και συνεπης γυμναστικη παρα να χαπακωνεσαι αλλα να κανεις μαλακιες στο θεμα τις διατροφης και του γυμναστηριου. Βασικα δεν θα πας πουθενα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, GothicCrusader είπε

Ναι, βασικά έγραψα την απάντηση πριν κάνεις το edit.

Πάντως, ρεαλιστικά αν ρωτήσει το «γιατρό» του 99.99% θα του πει να κόψει τα βάρη τελείως. Στη 2η δισκοκήλη συνήθως απαγορεύουν πολύ πράγμα, για τρεις δεν το συζητάμε καν, πόσο μάλλον αν τους πεις για άρση βαρών.

Οι μόνοι που, τουλάχιστο εγώ, έχω δει να προτείνουν είναι είτε προπονητές που ασχολούνται με μυοσκελετικά είτε γιατροί που ασχολούνται και οι ίδιοι με fitness. Αλλά αυτοί είναι η μειοψηφία και φυσικά μέχρι να κάνεις στα dead lifts προχωράς προοδευτικά από αρκετά άλλα μικρά πραγματάκια.

Δεν ξερω φιλε μου , δεν εχω τραυματισμους σοβαρους. Μια τενοντιτιδα που πάει και έρχεται στο δεξι χέρι μονο και ηπιας μορφης.

Εγω νομιζω πάντως πως θα μπορουσε να καλυτερευσει με γυμναστικη ακομη και με άρσεις θανατου , αρκει να πάρει το οκ απο το γιατρο πρώτα. Και να ξεκινησει την άσκηση σωστά.

Καμια φορά την ακρη τη βρισκεις και μονος σου, ο γιατρος θα σου πει "Αν δεν σε ενοχλει καντην" , ακου το σώμα σου ;)

• Like 1

26 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Ρε φιλε πονεσε η πλατη μου και μονο που εβλεπα να κανει ετσι τις αρσεις θανατου. Και οι αλλοι του φωναζαν και μπραβο.. Δεν τον βλεπω καλα σε λιγα χρονια.. Δυστυχως..

Οταν λεω συμπληρωματα, οχι τοσο βιταμινες, αλλα νιτρικα, κρεατινες, τεστοστερονες και λοιπες βλακειες της ηλικιας.

Δεν ξέρω που τα βρίσκει ο magic κάθε φορά :P

Είναι τα βίντεος που σε ωθούν να γράψεις: ε, τουλάχιστο έχει ζώνη, δεν έχει κάτι να φοβάται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα έχουμε ξαναπεί, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν έχουν ιδέα περί προπονήσεων, γενικά, όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με βάρη.

Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι η καθόλου εκγύμναση κάνει κακό, ενώ η εντατική και συστηματική μάλλον κάνει καλό ή κακό. Δεν γνωρίζουν και πώς άλλωστε θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό όταν κανείς δεν τους το διδάσκει.

Οι χειρότεροι όλων είναι κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται ως αθλητίατροι. Δεν υπάρχει η ειδικότητα της αθλητιατρικής στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει δηλαδή πρόγραμμα εκπαίδευσης ιατρών και πιστοποιημένες εξετάσεις που να αποδίδουν τον τίτλο του αθλητιάτρου. Εάν κάποιος νέος πτυχιούχος της ιατρικής θέλει να γίνει αθλητίατρος πρέπει να απευθυνθεί στο εξωτερικό. Οι λίγοι που όντως έχουν ειδικευθεί στο εξωτερικό, έχουν, κατά κανόνα, γνώσεις και δεξιότητες που είναι, στην καλύτερη, 20 χρόνια πίσω από τις τρέχουσες εξελίξεις. Σε πολλές περιπτώσεις είναι κάτι καρεκλάκηδες δεινόσαυροι που έχουν καθιερωθεί ως επαΐοντες και χαλάνε και την πιάτσα και χαντακώνουν τους ελάχιστους που όντως έχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες.

Ο @elpaso1 δεν εννοεί την τεστοστερόνη αλλά τις διάφορες προορμόνες που κυκλοφορούσαν τότε όπως η ανδροστενδιόνη και η ανδροστενδιόλη και πολλές άλλες παραλλαγές αυτών. Πεταμένα λεφτά διότι χωρίς 17α αλκυλίωση, ή έστω κάποια άλλη σταθεροποιητική μετατροπή στο μόριο, η per os απορρόφηση είναι ελεεινή.

Τα μόνα συμπληρώματα που κάτι μπορούν να προσφέρουν στον αθλούμενο δεν είναι και πολλά. Πρωτεΐνη (δεν έχει σημασία και τόσο η πηγή, αρκεί να είναι κάποιας αξιοπρεπούς ποιότητας και όχι πριονίδι), η κρεατίνη (κυρίως για τον εγκέφαλο), άντε και η γλουταμίνη (η καλύτερη τροφή για το έντερο, o @mic2mic που είχε ανεβάσει τις προάλλες ένα σκεύασμα ειδικής διατροφής και αναρωτιόταν σχετικά με το προφίλ αμινοξέων, να η απάντηση.)

Τα BCAA και γενικά τα αμινοξέα έχουν νόημα να λαμβάνονται αν οι πηγές ληφθείσας πρωτεΐνης είναι χαρακτηριστικά φτωχές σε ένα ή και περισσότερα αμινοξέα.

Τα Ω3 καλό κάνουν διότι το παρακάνουμε με τα Ω6 και χρειάζεται να λαμβάνουμε και κάτι τις και από τα πρώτα. Μπορούμε όμως να τρώμε και καμιά σαρδέλα, λέω γω. Άντε και οι ηλεκτρολύτες για όσους κάνουν αθλήματα αντοχής. Μαγνήσιο, οπωσδήποτε παιδιά. Μικρό μέρος του πληθυσμού λαμβάνει τις απαραίτητες ποσότητες μαγνησίου στο 24ώρο.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης εκανα και για χρονια λαθος τα καθισματα, μεχρι να το καταλαβω. Δλδ επεφτα κατακορυφα κατω οπως ειμαι, ακομα και full squat, αντι να λυγιζω προς τα εμπρος. Ισως και αυτο να δημιουργησε αρκετα προβληματα με την μεση.

Ουτε προ-ορμονες επαιρνα. Πιο πολυ σε συμπληρωματα φαση.

Επεξ/σία από elpaso1
  • Sad 1

Test boosters τότε. Tribulus terrestis και ZMA. Λίγα πράγματα, αμφότερα. Αν και ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο κακό δεν κάνουν, όμως μπορείς να τα λάβεις εύκολα στη διατροφή.

Πάντως στην Ελλάδα ανέκαθεν εύρισκες ευκολότερα τεστοστερόνη και deca παρά συμπληρώματα προορμονών. Και πολύ-πολύ φτηνότερα. Οπότε δεν είναι απίθανο πάρα πολύς κόσμος να έχει πάρει όντως τεστοστερόνη.

Μόλις τώρα, elpaso1 είπε

Επισης εκανα και για χρονια λαθος τα καθισματα, μεχρι να το καταλαβω. Δλδ επεφτα κατακορυφα κατω οπως ειμαι, ακομα και full squat, αντι να λυγιζω προς τα εμπρος. Ισως και αυτο να δημιουργησε αρκετα προβληματα με την μεση.

Ουτε προ-ορμονες επαιρνα. Πιο πολυ σε συμπληρωματα φαση.

Με ποσα κιλα εκανες λάθος το κάθισμα;;;

8 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Δεν ξέρω που τα βρίσκει ο magic κάθε φορά :P

Είναι τα βίντεος που σε ωθούν να γράψεις: ε, τουλάχιστο έχει ζώνη, δεν έχει κάτι να φοβάται.

Δεν μου ξεφευγει κανεις!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mic2micΩ καλά είσαι. Όταν ήμουν στην αμερική, συνεχώς έβλεπα αυτά που αναφέρεις από συγκεκριμένο ελληνικό εργοστάσιο. Ήταν για τους αρχόντους εκεί. Η πλέμπα έπαιρνε κτηνιατρικά από την Τιχουάνα και την Γκουαλαδαχάρα.

@GothicCrusader Σιγά σιγά αρχίζουν και γίνονται μελέτες σχετικά με την κρεατίνη και διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες. Αν και είναι λίγες ακόμα, φαίνεται να υπάρχει κάποια συσχέτιση. Διάβασε εδώ για μια σύνοψη.

Επεξ/σία από gntgrx
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Magic_Nature said:

Με ποσα κιλα εκανες λάθος το κάθισμα;;;

Καποιες φορες και 100+. Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν με επιανε η μεση, οπως πχ με τις αρσεις θανατου. Δλδ αυτο το λαθος που επεφτα κατακορυφα, πιο πολυ επηρεαζε τα γονατα μου, που οντως εχω θεματακια και με αυτα. Δλδ υπηρχε περιοδος που δεν μπορουσα να τα λυγισω γιατι πονουσα. Τα ειχα καταστρεψει. Και λογικα τετοιοι τραυματισμοι δεν φευγουν ποτε απο το σωμα.

Επεξ/σία από elpaso1

Aν τις έκανες dive bomb και τα γόνατα λύγιζαν προς τα μέσα, τότε ναι, λογικό είναι να σε σιχτιρίζουν τα γόνατά σου.

Το να είναι ο κορμός ευθυτενής και σε πιο όρθια θέση δεν είναι απαραίτητα κακό. Τα μπροστινά καθίσματα έτσι ακριβώς γίνονται, με ασφάλεια και είναι το ψωμοτύρι των αρσιβαρίστων εδώ και 100+ χρόνια.

9 minutes ago, gntgrx said:

Aν τις έκανες dive bomb και τα γόνατα λύγιζαν προς τα μέσα, τότε ναι, λογικό είναι να σε σιχτιρίζουν τα γόνατά σου.

Το να είναι ο κορμός ευθυτενής και σε πιο όρθια θέση δεν είναι απαραίτητα κακό. Τα μπροστινά καθίσματα έτσι ακριβώς γίνονται, με ασφάλεια και είναι το ψωμοτύρι των αρσιβαρίστων εδώ και 100+ χρόνια.

Οχι δεν λυγιζαν προς τα μεσα τα γονατα. Μπορεις να βαλεις καποιο λινκ που να δειχνει αυτο το ευθυτενης που λες;

22 ώρες πριν, evabb είπε

Οτι γυμναστικη και να κανεις αν η διατροφη απο πισω δεν ειναι σωστη δεν εχει νοημα.

Εντελώς λάθος πρόταση! Νόημα έχει, και πολύ μάλιστα, το να σηκωθεί από τον καναπέ ο κάθε couch potato και να περπατήσει έστω για μία ώρα την ημέρα, πόσο δε μάλλον να πάει και σε γυμναστήριο, ασχέτως της διατροφής.

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Οχι δεν λυγιζαν προς τα μεσα τα γονατα. Μπορεις να βαλεις καποιο λινκ που να δειχνει αυτο το ευθυτενης που λες;

Δες τον τύπο στο 1:15 και μετά , αν και το βιντεο του ειναι κορυφη και πρεπει οποιοσδηποτε ασχολειται σοβαρά με τα σκουάτς να το δει ολοκληρο. Και να το τηρησει κατα γράμμα. 

Την επομενη φορά που θα κάνεις καθισματα , βάλε οσα κιλά χρειάζονται ειτε ειναι 70 ειτε 60 ειτε ακομη και 40! Για να κάνεις την άσκηση οπως ακριβως την κάνει αυτος στο 1:15 και μετά. Αυτο που σου ειπε πριν ειναι αυτο το λάθος που δειχνει απο το 4ο λεπτο και μετά ο Τζέρεμυ. Και ειναι οτι χειροτερο για τα γονατα. Το κάνουν πολλοι. Πλευρικη πιεση στα γονατα. 

Τραβα τον εαυτο σου βιντεο και τσέκαρε μετά τη τεχική η δειξτην σε εναν γυμναστη να σε διορθωσει. 

Σε γυμναστη που ξέρει βεβαια και του αρέσει αυτο που κάνει. 

30 λεπτά πριν, JcD είπε

Εντελώς λάθος πρόταση! Νόημα έχει, και πολύ μάλιστα, το να σηκωθεί από τον καναπέ ο κάθε couch potato και να περπατήσει έστω για μία ώρα την ημέρα, πόσο δε μάλλον να πάει και σε γυμναστήριο, ασχέτως της διατροφής.

Εχει κολλήσει με τους κοιλιακους και την εικονα η Εύα. Οτι δεν έχει κοιλιακους δεν έχει νοημα , θα της περάσει με το καιρο :P 

Εννοειται οτι ο καθενας γυμνάζεται για τους δικους του σκοπους , άλλος γυμνάζεται για να αντέχει , αλλος για διασκεδαση , άλλος για να δυναμώσει άλλος για να ειναι στα ΜΑΤ και να ριχνει ξύλο ή πορτα σε μαγαζί, άλλος για αγώνες και την εικονα και την παραλια ή και για ολα αυτά μαζι. Δε κρινουμε μονο απο τους κοιλιακους. Εγώ τουλάχιστον. 

Και ειναι και αυτο που ειπε και ο Ντακον απο τη στιγμή που ανεβαινεις σε επιδοσεις και το βλέπεις εχεις προοδο τέλος. Τωρα εντάξει αν δεν κοβουν τα απολλώνεια αριστερα και δεξιά επειδη αντι για ρυζογκοφρέτες με βραστο κοτοπουλο τρως και λιγο το ψωμάκι σου , τρως και λιγο καμια μπάρα με μελι κτλπ πινεις και κάνα χυμο, σε καλυπτει εσενα αυτο , νιώθεις ωραια... ωραια το συνεχιζεις ! Δηλαδη ενταξει ρε φιλε δεν θα σε αποκεφαλισουμε επειδη έφαγες μέλι αλλοι τρωνε γκουντυς καθε μερα και ντελιβερι να πουμε ! 

Επεξ/σία από Magic_Nature

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...