Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εύα, βαλτον να το κάνει κρατώντας μια καρέκλα για υποστήριξη. Αφήνει το σώμα να πέσει προς τα πίσω καθώς ξεκινά το κατέβασμα και έχει την καρέκλα για οδηγό και υποστήριξη.

Είναι πολλοί που δεν μπορούν να κάνουν κάθισμα ακόμη και χωρίς βάρος, δεν είναι εξαίρεση ο άντρας σου. Αυτό με την καρέκλα βοήθησε αρκετούς να κάνουν το ξεκίνημα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλα χρονια γυμναζομουν απο τα 18 μου, αλλα ποτε δεν ειχα καταφερει κατι το τελειο, ομως ειχα φτασει σε αρκετα καλο επιπεδο. Μετα τα 22,23 επαιρνα φουλ συμπληρωματα, μετα τα περιορισα, αρχισαν καιοι τραυματισμοι, που ακομα εχω κηλες ωρες ωρες με πιανει ο πονος στη μεση, και πλεον το εχω κοψει τελειως εδω και εναμιση χρονο. Γενικα ολα αυτα τα χρονια ποτε δεν γυμναζομουν 1+ χρονο σερι, καθως βαριομουν. Δλδ μπορει να γυμναζομουν 1 χρονο εντατικα και μετα εκανα παυση καποιους μηνες και μετα ξανα το ιδιο. Πληροφοριακα να πω οτι ειμαι βιγκαν περιπου 6 χρονια, ισως τοτε ηταν που αρχισα σιγα-σιγα να μην γυμναζομαι και τοσο, μπορει και να ετυχε.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, αξιζει να ασχοληθω ξανα με το γυμναστηριο; Φοβαμαι τους τραυματισμους. Μηπως κατι σε στυλ crossfit θα ηταν καλυτερο; Αν και εκει υπαρχουν αρκετα τρανταγματα στο σωμα, τα οποια ειναι επικινδυνα για τις κηλες.. Εχω αγορασει και τα bodylastics λαστιχα για το σπιτι, αλλα βαριεμαι να γυμναζομαι με αυτα. Γνωριζω ομως οτι ειναι τα καλυτερα για να αποφυγεις τραυματισμους.

Δεν θελω να φτιαξω ουτε φουσκωτο σωμα, ουτε τρελες καταστησεις. Απλα να χασω το λιπος και να φτιαξω καλη φυσικη κατασταση και αντοχη στο τρεξιμο εαν γινεται. Ουτε θελω να κανω αυστηρες διατροφες που εκανα μικρος και τα ετρωγα ολα νεροβραστα, ουτε να ζυγιζω τροφες. Αυτα εχουν περασει πλεον ανεπιστρεφτι. Και τα ψωμια μου θα τρωω, και καμια φορα το γλυκακι μου. Επισης δεν θα παιρνω ουτε υπερβολικη πρωτεϊνη, καθως οπως ειπα δεν με ενδιαφερει ουτε σε αγωνες να παω, ουτε η μυϊκη υπερπλασια.

Τι προτεινετε;

28 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Πολλα χρονια γυμναζομουν απο τα 18 μου, αλλα ποτε δεν ειχα καταφερει κατι το τελειο, ομως ειχα φτασει σε αρκετα καλο επιπεδο. Μετα τα 22,23 επαιρνα φουλ συμπληρωματα, μετα τα περιορισα, αρχισαν καιοι τραυματισμοι, που ακομα εχω κηλες ωρες ωρες με πιανει ο πονος στη μεση, και πλεον το εχω κοψει τελειως εδω και εναμιση χρονο. Γενικα ολα αυτα τα χρονια ποτε δεν γυμναζομουν 1+ χρονο σερι, καθως βαριομουν. Δλδ μπορει να γυμναζομουν 1 χρονο εντατικα και μετα εκανα παυση καποιους μηνες και μετα ξανα το ιδιο. Πληροφοριακα να πω οτι ειμαι βιγκαν περιπου 6 χρονια, ισως τοτε ηταν που αρχισα σιγα-σιγα να μην γυμναζομαι και τοσο, μπορει και να ετυχε.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, αξιζει να ασχοληθω ξανα με το γυμναστηριο; Φοβαμαι τους τραυματισμους. Μηπως κατι σε στυλ crossfit θα ηταν καλυτερο; Αν και εκει υπαρχουν αρκετα τρανταγματα στο σωμα, τα οποια ειναι επικινδυνα για τις κηλες.. Εχω αγορασει και τα bodylastics λαστιχα για το σπιτι, αλλα βαριεμαι να γυμναζομαι με αυτα. Γνωριζω ομως οτι ειναι τα καλυτερα για να αποφυγεις τραυματισμους.

Δεν θελω να φτιαξω ουτε φουσκωτο σωμα, ουτε τρελες καταστησεις. Απλα να χασω το λιπος και να φτιαξω καλη φυσικη κατασταση και αντοχη στο τρεξιμο εαν γινεται. Ουτε θελω να κανω αυστηρες διατροφες που εκανα μικρος και τα ετρωγα ολα νεροβραστα, ουτε να ζυγιζω τροφες. Αυτα εχουν περασει πλεον ανεπιστρεφτι. Και τα ψωμια μου θα τρωω, και καμια φορα το γλυκακι μου. Επισης δεν θα παιρνω ουτε υπερβολικη πρωτεϊνη, καθως οπως ειπα δεν με ενδιαφερει ουτε σε αγωνες να παω, ουτε η μυϊκη υπερπλασια.

Τι προτεινετε;

τι ειδους συμπληρωματα επαιρνες ακριβως; Βιταμινες και Ω3 ή αναφερεσαι σε αλλου ειδους συμπληρωματα;

Η διατροφη που κανεις και το οτι δεν θελεις να παρεις ουτε πρωτεινη ουτε να ζυγισεις τα γευματα σου ουτε να κρατας ενα ημερολογιο εστω ειναι μεγαλα προβληματα. Οτι γυμναστικη και να κανεις αν η διατροφη απο πισω δεν ειναι σωστη δεν εχει νοημα. Και σε διαιτολογο να πας θα σου πει θα τρως τοσο απο το ενα και τοσο απο το αλλο και με καποιο τροπο πρεπει να τα υπολογιζεις.

Επισης το οτι κανει καποιο διατροφη και προσεχει δεν σημαινει οτι δεν θα ξαναδει γλυκο ποτε στην ζωη του. Εχασα ενα κιλο αυτη την εβδομαδα χωρις καν να το θελω και εφαγα και mnm's και σοκολατα και ψωμι και απ ολα. Αν θελεις να δεις την οποιαδηποτε αλλαγη πρεπει να κανεις καποιες αλλαγες πρωτα στον τροπο που σκεφτεσαι και στην συνεχεια στο τροπο που ζεις.

1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Εύα, βαλτον να το κάνει κρατώντας μια καρέκλα για υποστήριξη. Αφήνει το σώμα να πέσει προς τα πίσω καθώς ξεκινά το κατέβασμα και έχει την καρέκλα για οδηγό και υποστήριξη.

Είναι πολλοί που δεν μπορούν να κάνουν κάθισμα ακόμη και χωρίς βάρος, δεν είναι εξαίρεση ο άντρας σου. Αυτό με την καρέκλα βοήθησε αρκετούς να κάνουν το ξεκίνημα.

καλη ιδεα αυτη. θα το δοκιμασσουμε

Just now, evabb said:

τι ειδους συμπληρωματα επαιρνες ακριβως; Βιταμινες και Ω3 ή αναφερεσαι σε αλλου ειδους συμπληρωματα;

Η διατροφη που κανεις και το οτι δεν θελεις να παρεις ουτε πρωτεινη ουτε να ζυγισεις τα γευματα σου ουτε να κρατας ενα ημερολογιο εστω ειναι μεγαλα προβληματα. Οτι γυμναστικη και να κανεις αν η διατροφη απο πισω δεν ειναι σωστη δεν εχει νοημα. Και σε διαιτολογο να πας θα σου πει θα τρως τοσο απο το ενα και τοσο απο το αλλο και με καποιο τροπο πρεπει να τα υπολογιζεις.

Επισης το οτι κανει καποιο διατροφη και προσεχει δεν σημαινει οτι δεν θα ξαναδει γλυκο ποτε στην ζωη του. Εχασα ενα κιλο αυτη την εβδομαδα χωρις καν να το θελω και εφαγα και mnm's και σοκολατα και ψωμι και απ ολα. Αν θελεις να δεις την οποιαδηποτε αλλαγη πρεπει να κανεις καποιες αλλαγες πρωτα στον τροπο που σκεφτεσαι και στην συνεχεια στο τροπο που ζεις.

καλη ιδεα αυτη. θα το δοκιμασσουμε

Ο,τι μπορεις να φανταστεις, εκτος απο ορμονες και στεροειδη. Ο,τι βλακεια υπηρχε, την αγοραζα τοτε! Και ειδικα μια περιοδο φουλ γυμναστηριο 6 φορες την εβδομαδα. Και αυστηρη διατροφη. Φαινεται ολα αυτα με απωθησαν πλεον απο το αθλημα και με οδηγησαν στο αλλο ακρο. Βεβαια οι τραυματισμοι επαιξαν σημαντικο ρολο, μη μιλησω για τις χωρις ουσια θανατηφορες αρσεις θανατου. Το λεει και η ιδια η λεξη.

3 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Ο,τι μπορεις να φανταστεις, εκτος απο ορμονες και στεροειδη. Ο,τι βλακεια υπηρχε, την αγοραζα τοτε! Και ειδικα μια περιοδο φουλ γυμναστηριο 6 φορες την εβδομαδα. Και αυστηρη διατροφη. Φαινεται ολα αυτα με απωθησαν πλεον απο το αθλημα και με οδηγησαν στο αλλο ακρο. Βεβαια οι τραυματισμοι επαιξαν σημαντικο ρολο, μη μιλησω για τις χωρις ουσια θανατηφορες αρσεις θανατου. Το λεει και η ιδια η λεξη.

Τα συμπληρωματα διατροφης του εμποριου δεν χρειαζεται να τα παιρνει καποιος εκτος κι αν εχει οντως τρομερη ελλειψη σε κατι. Αν οι εξετασεις αιματος σου σε βιταμινες και ιχνοστοιχεια βγαινουν καλες, τοτε ειναι απλη σπαταλη χρηματων.

6 φορες την εβδομαδα γυμναστηριο ισως ειναι και πολυ για καποιον που δουλευει και δεν εχει βλεψεις να αποκτησει το τρελο σωμα και κυριως δεν εχει την συνηθεια να κανει τοση πολυ γυμναστικη. Βρες καποιο σπορ που να σου αρεσει και κανε το 2-3 φορες την εβδομαδα αν προκειται απλα για να εχεις μια καλη υγεια.

Οι αρσεις θανατου λεγονται ετσι γτ ειναι νεκρο βαρος που σηκωνεις απο το πατωμα οχι γιατι σε σκοτωνουν.  Οι τραυματισμοι που ειχες ισως να ηταν απο το οτι δεν ξεκουραζοσουν αρκετα. Δεν υπαρχει υποχρεωτικο προγραμμα που πρεπει να κανεις σωνει και ντε. Οσο αντεχεις, κι αμα νιωθεις να πονας απλα δεν κανεις τιποτα εκεινη την μερα. Επισης (δεν ξερω αν εισαι αντρας ή γυναικα) οι κοντρες μεσα στα γυμναστηρια για το ποιος θα σηκωσει τα περισσοτερα κιλα πανε κι ερχονται. Αυτα ειναι μαλακιες. Βαζεις οσα κιλα αντεχεις ωστε να κανεις την ασκηση με σωστο τροπο και ασφαλεια. Αμα ειναι να σου βγουν 5 σωστες επαναληψεις αντι για 10 λαθος, κανε τις 5. Θελει τροπο κι οχι κοπο.

Επιμενω οτι αν με 6 φορες την εβδομαδα τοτε γυμναστηριο, δεν ειχες φτιαξει ενα αρκετα καλο σωμα (παιζει ρολο και ποσο κρατησε αυτο βεβαιως) μαλλον η διατροφη σου δεν ηταν οπως επρεπε. Δυο πραγματα παιζουν ρολο, η διατροφη και η συνεπεια.

• Like 1

5 λεπτά πριν, evabb είπε

Οι αρσεις θανατου λεγονται ετσι γτ ειναι νεκρο βαρος που σηκωνεις απο το πατωμα οχι γιατι σε σκοτωνουν. 

Ναι, είναι μια ηλίθια μετάφραση που έμεινε. Για την ακρίβεια το "dead" αναφέρεται στον "νεκρό χρόνο" κατά τον οποίο ενώ τραβάς και δείχνεις ήδη ζορισμένος, η μπάρα δεν έχει σηκωθεί ακόμα απ'το έδαφος.

• Like 1

4 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Ναι, είναι μια ηλίθια μετάφραση που έμεινε. Για την ακρίβεια το "dead" αναφέρεται στον "νεκρό χρόνο" κατά τον οποίο ενώ τραβάς και δείχνεις ήδη ζορισμένος, η μπάρα δεν έχει σηκωθεί ακόμα απ'το έδαφος.

οκ, δεν ξερω ακριβως απλα ηξερα οτι εχει να κανει με το πως γινεται η ασκηση. Παντως ακουγεται ψαρωτικο το «Αρσεις θανατου» λες και ειναι μονο για τους εκλεκτους.

1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Τι προτεινετε;

Δεν υπάρχει επιλογή κατ εμέ.

Αν έχεις δισκοκήλες τότε το να μην αθλείσαι καθόλου είναι πάρα πολύ κακή στρατηγική για το μέλλον, ειδικά αν κάνεις καθιστική ζωή. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ότι πρέπει να πας γυμναστήριο.

Απλά θα πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα τις ασκήσεις ή κάποιες να μην τις κάνεις καθόλου, και φυσικά στην αρχή να το πας λάου λάου αργά για να μην χειροτερέψουν και να χτίσεις σιγά σιγά.

Φυσική κατάσταση και αντοχή στο τρέξιμο με δισκοκήλες (=περισσότερες της μίας) είναι λίγο θεματάκι και εξαρτάται από το βάρος σου. Εγώ θα το απέφευγα, ειδικά σε ξεχαρβαλωμένους διαδρόμους του μέσου gym.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο πιθανο ειναι να τραυματιστεις στο πάγκο παρα στις άρσεις θανατου. Ειναι απο τις καλυτερες και πιο φυσικές κινησεις αν γινονται σωστά και με προσοχή. Εγω τις κάνω με σχετικά χαμηλά κιλά ... 80-90

Το γυμναστηριο οπως και κάθετι , που κάνει κάποιος εγκυμονει κινδυνους. Αν εισαι ομως καλος παικτης ή ενδιαφέρεσαι να γινεις τοτε θα πετυχεις σε αυτο που κανεις. Ολα επικινδυνα ειναι και το να βγεις ενα βράδυ να κανεις φλέρτ αμα δεν ξέρεις οτι η απεναντι συνοδευεται και αυτο επικινδυνο ειναι. Θέλει να ξέρεις τι κάνεις.

Τα χουμε ξαναπει

Σωστο ζέσταμα- αριστη εκτελεση της ασκησης - οχι φορτια που δεν μπορεις να ελέγξεις. Πχ

Aυτος εδω δεν ειναι για πάνω απο 180 κιλά στις άρσεις κατα τη γνώμη μου. Απο τα 190 και μετά χαλάει πολυ άσχημα η τεχνική και τα κιλα σηκώνονται απλα οπως να ναι. Ακομα δεν το ξέρει βεβαια γιατι ειναι πιτσιρικάς. Στο τέλος πάς ταμειο.

Αν θες να γυμνάζεσαι καλά και για αρκετά χρονια πρέπει να σέβεσαι το σώμα σου. Για να σε σεβαστει και αυτο. Με αυτη τη τεχνικη εδω απλα υποφέρουν τα γονατα , η μέση και δεν ξερω και εγω τι άλλο.... απλα οταν εισαι 25αρης δεν κινδυνευεις να κοπει ξαφνικά ο τενοντας και να κοπεις στα 2 οπως ειχε γράψει και ο OneWay.

Εγω αν ειχα δισκοκηλη θα ρωτουσα το γιατρο πως μπορω να κανω άρσεις θανατου. Για να την φτιάξω. Διοτι ειναι μυθος πως ειναι επικινδυνη άσκηση , επικινδυνη την έχουν βγάλει οσοι δεν την σέβονται και κάνουν ολα αυτά - φορτώνουν υπερβολικά , την κάνουν με χάλια τεχνικη.

Έχετε δει ποτέ τον Παναγιωτη Ραφαήλ να την κάνει έτσι; και αυτος 200αρες σηκωνει.

κοιταξτε ποσο τέλεια τεχνικη εχει στα 180 κιλά! Ο τυπος ειναι φοβερος απλά. Μπράβο του. Δειτε στο 1 και 45 την εκτέλεση της άσκησης. Εκπληκτικος. Ευγε

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1

2 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Πιο πιθανο ειναι να τραυματιστεις στο πάγκο παρα στις άρσεις θανατου. Ειναι απο τις καλυτερες και πιο φυσικές κινησεις αν γινονται σωστά και με προσοχή. Εγω τις κάνω με σχετικά χαμηλά κιλά ... 80-90

Το γυμναστηριο οπως και κάθετι , που κάνει κάποιος εγκυμονει κινδυνους. Αν εισαι ομως καλος παικτης ή ενδιαφέρεσαι να γινεις τοτε θα πετυχεις σε αυτο που κανεις. Ολα επικινδυνα ειναι και το να βγεις ενα βράδυ να κανεις φλέρτ αμα δεν ξέρεις οτι η απεναντι συνοδευεται και αυτο επικινδυνο ειναι. Θέλει να ξέρεις τι κάνεις.

Τα χουμε ξαναπει

Σωστο ζέσταμα- αριστη εκτελεση της ασκησης - οχι φορτια που δεν μπορεις να ελέγξεις. Πχ

Ναι αλλά  μιλάμε για ήδη τραυματισμένο.

Αν έχεις 2+ δισκοκήλες τότε τα dead lifts θέλουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ και η πιθανότητα  να μείνεις Off είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με έναν υγιή που κάνει ακόμα και μ@λ@κίες.

Και με άρτια τεχνική και ζέσταμα στην αρχή θα έχεις το πιο πιθανό αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσεις.

Ρε φιλε πονεσε η πλατη μου και μονο που εβλεπα να κανει ετσι τις αρσεις θανατου. Και οι αλλοι του φωναζαν και μπραβο.. Δεν τον βλεπω καλα σε λιγα χρονια.. Δυστυχως..

Οταν λεω συμπληρωματα, οχι τοσο βιταμινες, αλλα νιτρικα, κρεατινες, τεστοστερονες και λοιπες βλακειες της ηλικιας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, GothicCrusader είπε

Ναι αλλά  μιλάμε για ήδη τραυματισμένο.

Αν έχεις 2+ δισκοκήλες τότε τα dead lifts θέλουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ και η πιθανότητα  να μείνεις Off είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με έναν υγιή που κάνει ακόμα και μ@λ@κίες.

Και με άρτια τεχνική και ζέσταμα στην αρχή θα έχεις το πιο πιθανό αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσεις.

Του έγραψα να ρωτησει το γιατρο του. Δεν ξερω τι τραυματισμους έχει ο καθενας. Κι εγω παλιά νομιζα οτι ειναι επικινδυνη ασκηση αλλα ήμουν ανιδεος και άσχετος με τη συγκεκριμενη άσκηση για αυτο τα έλεγα αυτά.

Το μονο αρνητικο στο βιντεο του Ραφαήλ ειναι στις πιέσεις πάγκου που σηκώνει τον αυχένα. Κατα τα αλλα άψογος σε ολες τις παρουσιάσεις. Πολύ καλος και δυνατος.

Μόλις τώρα, elpaso1 είπε

Ρε φιλε πονεσε η πλατη μου και μονο που εβλεπα να κανει ετσι τις αρσεις θανατου. Και οι αλλοι του φωναζαν και μπραβο.. Δεν τον βλεπω καλα σε λιγα χρονια.. Δυστυχως..

Οταν λεω συμπληρωματα, οχι τοσο βιταμινες, αλλα νιτρικα, κρεατινες, τεστοστερονες και λοιπες βλακειες της ηλικιας.

Εμενα πιο πολυ με προβληματιζουν αυτοι που του φώναζαν μπράβο και οσοι 950 του έκαναν λαϊκ. Γιατι αν ειχε εναν να τον κράξει μπορει και να τον έσωζε. Η πλάκα ειναι το σχολιο "Ο δρομος προς τα 300" σε φάση κάνεις χάλια τα 200 αλλα σκέφτεσαι τα 300. Τεσπα ο καθενας ειναι ενηλικας και κάνει οτι του έρχεται. Μετά μην λένε για επικινδυνες ασκησεις ομως.

Βεβαια ξαναλέω αν ειχα δικο μου γυμναστηριο δεν θα άφηνα τέτοιες εκτελέσεις μέσα. Μεγάλε θα του λεγα μη ξαναβάλεις τοσα κιλά στη μπάρα....

γιατι;

γιατι δεν τα κάνεις σωστά και δεν τα έχεις. Για αυτο. Ελα να σου δειξω θα του λεγα εγώ πως πρέπει να κάνεις την άσκηση.

Δεν θα μου βγαινε εμενα η φημη οτι σακατευονται σε δικο μου μέρος. θΑ μενανε 20-30 καλοι και λιγοι συγκροτημένοι. Καλα σιγουρα θα φευγανε γιατι φαινονται οτι ειναι τρελαμένοι με τα νούμερα και οχι να κάνουν σωστη προπονηση τεχνικά κυριως.

Επεξ/σία από Magic_Nature

Μόλις τώρα, Magic_Nature είπε

Του έγραψα να ρωτησει το γιατρο του. Δεν ξερω τι τραυματισμους έχει ο καθενας. Κι εγω παλιά νομιζα οτι ειναι επικινδυνη ασκηση αλλα ήμουν ανιδεος και άσχετος με τη συγκεκριμενη άσκηση για αυτο τα έλεγα αυτά.

Το μονο αρνητικο στο βιντεο του Ραφαήλ ειναι στις πιέσεις πάγκου που σηκώνει τον αυχένα. Κατα τα αλλα άψογος σε ολες τις παρουσιάσεις. Πολύ καλος και δυνατος.

Ναι, βασικά έγραψα την απάντηση πριν κάνεις το edit.

Πάντως, ρεαλιστικά αν ρωτήσει το «γιατρό» του 99.99% θα του πει να κόψει τα βάρη τελείως. Στη 2η δισκοκήλη συνήθως απαγορεύουν πολύ πράγμα, για τρεις δεν το συζητάμε καν, πόσο μάλλον αν τους πεις για άρση βαρών.

Οι μόνοι που, τουλάχιστο εγώ, έχω δει να προτείνουν είναι είτε προπονητές που ασχολούνται με μυοσκελετικά είτε γιατροί που ασχολούνται και οι ίδιοι με fitness. Αλλά αυτοί είναι η μειοψηφία και φυσικά μέχρι να κάνεις στα dead lifts προχωράς προοδευτικά από αρκετά άλλα μικρά πραγματάκια.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...