Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όσους πάτε. γυμναστήριο και όχι crossfit, ή κάποιο άθλημα ή περσοναλ,  δεν σας την σπάει ο χαμός που γίνεται; Με όποιον έχει τύχει να μιλήσω την ώρα. που. είναι στο γυμναστήριο ή και σε κουβέντα όλο κάποιος τους ζητάει να κάνουν κάποιο όργανο εναλλάξ,  μπάρες δεν υπάρχουν, γυμναστές δεν δείχνουν..  γενικότερα τα γυμναστήρια των μεγάλων αλυσίδων προσφέρουν κάτι ή να χαμε να λέγαμε; Έχω την αίσθηση κάποιοι απλά πάνε χωρίς να κάνουν κάτι ουσιαστικό και άλλοι πάνε στον διάδρομο και περπατάνε ή τρέχουν και αυτό ήταν όλο.

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ένας από τους λόγους που δεν πάω γυμναστήριο είναι η πολυκοσμία που αναφέρεις. Και το χειρότερο είναι ότι πράγματι οι περισσότεροι χαζολογανε και εμποδίζουν τους λίγους που γυμνάζονται πιο σοβαρά.

Μόνη λύση αν είναι εφικτό να πηγαίνεις τις ώρες που έχει πιο λίγο κόσμο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Και είπες, όλα καλά πάνε στο κάθισμα, πως μπορώ να το σαμποτάρω, θα κάνω κοιλιακούς ενδιάμεσα.

Αυτά που γράφεις εδώ πέρα, για τις προπονήσεις πάντα, να τα γράφεις και σε ένα σημειωματάριο μαζί σου στο γυμναστήριο για να ξέρεις που να κινείσαι.

Ρε και χώμα να τρώει κάποιος όσο βάζει το κάτι παραπάνω, έστω και με ρυθμούς χελώνας , ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ, θα δει αποτέλεσμα , όχι μόνο στο σώμα

Θα γεράσουμε αλλά που θα πάει, θα ανέβεις . :)

Ναι; εκανα βλακεια ε; γιατι ομως; 

εννοειται το κραταω αρχειο , στη προηγουμενη προπονηση ήμουν 70 κιλά καθισματα για 5 επαναληψεις. 

29 λεπτά πριν, lactate είπε

Για όσους πάτε. γυμναστήριο και όχι crossfit, ή κάποιο άθλημα ή περσοναλ,  δεν σας την σπάει ο χαμός που γίνεται; Με όποιον έχει τύχει να μιλήσω την ώρα. που. είναι στο γυμναστήριο ή και σε κουβέντα όλο κάποιος τους ζητάει να κάνουν κάποιο όργανο εναλλάξ,  μπάρες δεν υπάρχουν, γυμναστές δεν δείχνουν..  γενικότερα τα γυμναστήρια των μεγάλων αλυσίδων προσφέρουν κάτι ή να χαμε να λέγαμε; Έχω την αίσθηση κάποιοι απλά πάνε χωρίς να κάνουν κάτι ουσιαστικό και άλλοι πάνε στον διάδρομο και περπατάνε ή τρέχουν και αυτό ήταν όλο.

Καλοκαιρι ερχεται φιλε κ πλακωσανε ολοι ως συνηθως για τα αποτελεσματα .... της παραλιας :P 

καθενας με το πονο του δε βαριεσαι. Το χειροτερο ειναι οταν αυτος που κανετε πάγκο εναλλαξ δεν ειναι στα ιδια κιλά με σενα ειτε πάνω ειτε κάτω οποτε πρέπει αναγκαστικα εστω και για λογους ευγενειας να του προτεινεις οτι βάζεις θα το βγάζεις και μετά θα το ξαναβάζεις. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Ένας από τους λόγους που δεν πάω γυμναστήριο είναι η πολυκοσμία που αναφέρεις. Και το χειρότερο είναι ότι πράγματι οι περισσότεροι χαζολογανε και εμποδίζουν τους λίγους που γυμνάζονται πιο σοβαρά.

Μόνη λύση αν είναι εφικτό να πηγαίνεις τις ώρες που έχει πιο λίγο κόσμο.

Χάνεις...την καινούργια κολεξιόν από μπουστάκια.

Χαρμα οφθαλμών λέμε.

4 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Γιατί κουράζεις τους κοιλιακούς σου .

Άμα ψηφίσουν αυτοί πως θα σφίξεις για να σπρώξεις πάνω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Χάνεις...την καινούργια κολεξιόν από μπουστάκια.

Χαρμα οφθαλμών λέμε.

Γιατί κουράζεις τους κοιλιακούς σου .

ααα απο αυτην την αποψη ε νταξει δεν εβαλα και πολλα κιλά αναλογικά με τη δυναμη που χω στα ποδια. Δεν ζοριστηκα υπερβολικά δηλαδή. Ειχα αλλες 2-3 επαναληψεις στα 80 σιγουρα. Πιστευω με τολμη μια 100αρα μπορει και να την ειχα. Σε μονη επανάληψη. 

Τωρα θα μου πεις ωραια και γιατι δεν το εκανες... γιατι δεν ηθελα να πιέσω τον αυχενα μου και γιατι δεν βιάζομαι. Αν και σπρωχνω τις ωμοπλάτες πισω για να δημιουργηθει ενα φυσικο "μαξιλαράκι" ωστε να μην δεχτει επιβάρυνση ο αυχένας. Γιατι αν φάς καμια κήλη εκει τη πουτσισες. Απλά. Το λέω και αυτο να πονηρέψω κάποιους.  Στο γυμναστηριο πάμε να διασκέδασουμε και να προοδευσουμε και οχι για να σακατευτουμε. 

Δυστυχως για κάποιους αν ήμουν γυμναστης θα έπεφτε μεγάλο κράξιμο. Με ατάκες οπως "φιλε μου τι κάνεις εκει θες να διαλυσεις τελειως τον αυχένα σου;" αυτα για το πάγκο που τους βλέπω να τον έχουν στον αέρα κάποιοι για να σπρώχνουν με αυτον :S 

Παιδια εγω ειμαι αρχάριος μεν αλλα αυτο στο πάγκο ειναι άθλιο ! Μην το κάνετε ο αυχενας πρέπει να ειναι Κ-ΑΤ-Ω. Κατω πρεπει να ειναι κλειδωμένος στο μαξιλάρι και να μη κουνιέται. Απλό!!! :D 

• Moderators
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

εννοειται το κραταω αρχειο , στη προηγουμενη προπονηση ήμουν 70 κιλά καθισματα για 5 επαναληψεις. 

Καλοκαιρι ερχεται φιλε κ πλακωσανε ολοι ως συνηθως για τα αποτελεσματα .... της παραλιας :P 

καθενας με το πονο του δε βαριεσαι. Το χειροτερο ειναι οταν αυτος που κανετε πάγκο εναλλαξ δεν ειναι στα ιδια κιλά με σενα ειτε πάνω ειτε κάτω οποτε πρέπει αναγκαστικα εστω και για λογους ευγενειας να του προτεινεις οτι βάζεις θα το βγάζεις και μετά θα το ξαναβάζεις. 

Στη δύναμη θες τουλάχιστον 2 3 λεπτά μεταξύ σετ για να έχουν την μεγίστη δυνατή ανάρρωση ώστε να προσφέρεις ξανά τα μέγιστα δυνατά στ επόμενο σετ. 

Πρώτο wod στους αγώνες. 

5 rounds of

400m steeplechase run

30 double unders 

12.13' και θέση 19/49

Για την ηλικία μου και για Event με τρέξιμο και σκοινάκια που δεν το έχω καθόλου καλά ήταν 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Ψηφίζουν και οι κοιλιακοί τώρα? Αμ πως να ορθοποδήσει η χώρα έτσι, θα πρέπει να ψηφίσουν οι τετρακεφαλοι για να γίνει δουλειά!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Θα γεράσουμε αλλά που θα πάει, θα ανέβεις . :)

Εμ αμα μου βιάζεσαι , θα γεράσεις ναι :D 

Σωστο αυτο για τους κοιλιακους αλλα πρέπει να δουμε την άσκηση τη στιγμή που το σώμα βρισκεται στο κατώτερο σημειο για να δουμε

πως κινειται το χαμηλο μέρος της μέσης. Το λεγομενο Butt wink αν φορτώσεις αποτομα κιλά και δεν το προσέξεις μπορει να σου βγάλει προβληματάκι.

Που στη μέση θα ειναι προβληματαρα αλλα εν παση περιπτωση. Το να σε κτυπησει μια επικονδυλιτιδα οπως ειπε και ο Άλεξ συμβαινει ειναι απλα μια κουραση λογω υπερχρησης.

Η κηλη δισκου-αυχένα ομως ειναι τραυματισμος. Οπως και οι τραυματισμοι στους ώμους που ειπε και ο OneWay που γαμάνε.  Πραγμα που μπορεις να πάθεις απο τα καθισματα αν δεν προσέξεις (μιλάω για μενα) φυσικα δεν σας κάνω μάθημα. Για τη μέση μιλάω τώρα.

Οποτε αν κανεις κρινει οτι του ειναι απαραιτητο μπορει να ριξει μια ματιά και εδώ

Επισης ανακοινωνω οτι απο σημερα αντικαθιστω το ψωμι με ξηρους καρπούς + φυστικοβουτυρο. Για δεκατιανο αντι για τα ψωμιά που έβαζα. Το μέλι (λιγο) παραμενει προς το παρόν. 

• Like 1
Δημοσ.

Μιλώντας για Squats. Προσπάθησα να βάλω τον άντρα μου να κάνει κανένα Squat στο σπίτι χωρίς κανένα απολύτως βάρος. Δεν μπορούσε με τίποτα να το κάνει. Λέει ότι δεν μπορεί να "σπάσει" την μεσουλα aka έκανε το Squat σαν χεσμενος. Τι μπορεί να κάνει ως άσκηση σιγά σιγά για να μάθει να πετάει λίγο κωλο προς τα πίσω; 

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 5/3/2020 στις 10:13 ΠΜ, 4saken είπε

Οτι ειπε ο spect απο εκει και περα ολα τα αλλα ειναι πλεονασμοι για την συγκεκριμενη περιπτωση.

Απλα να προσθεσω οτι αν ξεκινας απο 30 κιλα παγκο και μετα απο 1 χρονο εισαι στα 50 δεν ειναι προοδος γιατι πολυ απλα μπορουσες απο την αρχη τα 50...

οταν λεμε 50 κιλα μιλαμε και για τα κιλα της μπαρας που ειναι συνηθως 18 η οχι?ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, tzoyris7 είπε

οταν λεμε 50 κιλα μιλαμε και για τα κιλα της μπαρας που ειναι συνηθως 18 η οχι?ευχαριστω

εννοουμε ολα μαζι αρα κ την μπαρα που οι ολυμπιακες ειναι 20.

48 λεπτά πριν, evabb είπε

Μιλώντας για Squats. Προσπάθησα να βάλω τον άντρα μου να κάνει κανένα Squat στο σπίτι χωρίς κανένα απολύτως βάρος. Δεν μπορούσε με τίποτα να το κάνει. Λέει ότι δεν μπορεί να "σπάσει" την μεσουλα aka έκανε το Squat σαν χεσμενος. Τι μπορεί να κάνει ως άσκηση σιγά σιγά για να μάθει να πετάει λίγο κωλο προς τα πίσω; 

Απλα ειναι πρωτάρης στη κινηση και δεν εχει συνηθισει. Το προβλημα με τα καθισματα δεν βρισκεται στη μέση οπως οι περισσοτεροι πιστευουν. Αλλα στο ποσο καλα πατάει το πέλμα στο εδαφος. Αυτο που λεει και ο Jeremy στα βιντεο του Anckle Mobility. Το κακο mobility στη φτέρνα μπορει να σου δημιουργησει προβλημα στη μέση. Η πιο safe επιλογη ειναι να τραβάμε βιντεο τον εαυτο μας, ξεκινώντας απο πολύ λίγα - λίγα - λίγα κιλάκια.

Δυστυχως το φβ εχει γεμισει ποζέρια που αντι να ανεβάσουν κανα βιντεο να δουμε πως διαολο κάνουν την άσκηση μας δειχνουν κοιλιακους και μπράτσα. Χεστήκαμε ειλικρινα. Σορρυ κιολας. Ναι μεν ειναι το προφιλ τους και λογος δεν μου πέφτει αλλα λάικ θα έβαζα μονο σε κάτι που μου χρησιμευει σε κάτι. Πχ να μου δειξει μια άσκηση που δεν ξέρω και να με προλαβει απο τραυματισμο ! ΒΆΖΟΥΝ και αυτα τα ηλιθια τα ταγκς #Be strong #No pain No gain # Even Lift

και πραγματικα σε πιάνει η κοιλια σου απο τα γέλια ! :D Παιδια οσοι το κάνετε αυτο ειναι αστειο πραγματικά ! Τα σωματα με κοιλιακους ειναι πλεον πολλά. Οι καλές και άψογες τεχνικές λειπουν απο τα γυμναστηρια και οχι τα τουμπανιασμένα σώματα. (Δεν αναφερομαι στις φωτο που ανεβάζουμε εδω μέσα) εδω καλά κάνουμε γιατι κάποιος μπορει να μη θέλει να βάλει βιντεο.

Οσο για τον αντρα σου αν θές να ακουσεις τη δικη μου γνωμη απλα πες του να συνεχισει να κάνει την ασκηση χωρις βάρος για 2-3 μήνες. Μολις κανει την ασκηση με αψογη τεχνικη με 20 επαναληψεις των 5 σέτ  θα παει καιστο Ράκ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, evabb είπε

Οτι δείχνει στην αρχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, bilya είπε

Οτι δείχνει στην αρχή.

Κατι δεν μ αρεσει στην εκτελεση του. Η ουρα πισω κινειται περιεργα κάνοντας καμπύλη και η πλάτη του ειναι πολυ σκυφτή μπροστά. Στηθος και ποδια σηκωνονται μαζι αυτος φαινεται να σηκωνει πρωτα με ποδια και μετά το στηθος. Ας τοποθετηθουν και οι εμπειροτεροι που φορτωνουν κιλά γιατι νομιζω οτι υπάρχει θέμα με το συγκεκριμενο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Κατι δεν μ αρεσει στην εκτελεση του. Η ουρα πισω κινειται περιεργα κάνοντας καμπύλη και η πλάτη του ειναι πολυ σκυφτή μπροστά. Στηθος και ποδια σηκωνονται μαζι αυτος φαινεται να σηκωνει πρωτα με ποδια και μετά το στηθος.

έχουμε ξαναμιλήσει γι υτο. Υπάρχει διαφορά μεταξυ high bar κ low bar. Προφανώς δείχνει low bar που ειναι κ πιο ευκολο να μάθει κανείς.

Δημοσ.
Στις 6/3/2020 στις 12:56 ΠΜ, alex_000 είπε

Υπάρχουν διαφορετικές ηλικίες, μεταβολισμοί κτλ. Αν μιλάμε για 17 χρόνο παιδί με τις ορμόνες στο τέρμα, 15 κιλά κάτω από ύψος (πχ 1.75, 60 κιλά) με μεταβολισμό τούρμπο που δεν μπορεί να βάλει γραμμάριο γιατί παίζει το πουλί του 7 φορές την μέρα, και έχει ήδη ποσοστό λίπος 10% από φυσικού του με πακιστανικούς κοιλιακούς, ναι αν πλακώσει τα μέλια και τα ταχίνια και τα ψωμιά του τοστ, θα πάρει βάρος και θα τουμπανιάσει κιόλας. Τέτοια βίντεο θα έπρεπε να ξεκαθαρίζουν ότι αναφέρονται για αυτά τα άτομα γιατί παίρνει η μπάλα και εσένα που είσαι άσχετος με το αντικείμενο και στο τέλος σου κάνει ζημιά.

Εσύ όντας 80+ κιλά ακούς αυτές τις χαζομάρες και είναι κρίμα γιατί καταλήγεις να πετάς τον χρόνο σου τζάμπα στα μέλια και τα ψωμιά του τοστ. Είναι προφανές ότι ο οργανισμός σου δεν έχει πρόβλημα να βάλει βάρος οπότε κατά 99% όπως σου λένε όλοι το σώμα σου θα ανταποκριθεί και θα χτίσει μυικό όγκο με πολύ πρωτεΐνη και μέτριο / μετρημένο υδατάνθρακα γιατί το θέμα που έχεις δεν είναι ότι πρέπει να βάλεις βάρος, αλλά πρέπει να αλλάξεις την σωματοδομή σου (λιγότερο λίπος περισσότερο μυική μάζα στο ίδιο βάρος). 

Αν:

-κρατήσεις τις θερμίδες που τρως ίδιες

-ανεβάσεις την πρωτεΐνη 30% αλλά ρίξεις τον υδατάνθρακα 30%

- Eφόσον λες δεν θέλεις ή φοβάσαι να ανέβεις σε κιλά απότομα - σεβαστό- βάλε drop set και super set στο πρόγραμμά σου οπωσδήποτε . Σε αυτού του είδους την προπόνηση το βάρος που σηκώνεις είναι αδιάφορο, μόνο το κάψιμο έχει σημασία οπότε απλά κάνεις reps μέχρι να σου πέσουν τα βάρη από τα χέρια. Δεν έχει κίνδυνο και δεν θα πάθεις τίποτα. Αυτό που κάνεις του στυλ "μπορώ 90 κιλά αλλά κάνω 80 για να πάω λάου λάου" ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Σου έδωσα κάτι που δουλεύει χωρίς να ανεβάζεις κιλά. 

Κάντα όλα αυτά και στους επόμενους 6 -12 μήνες θα κάνεις unsubscribe από τα σκουπίδια που κάθεσαι και βλέπεις, και στις νέες φώτο που θα ανεβάσεις θα παραδεχτούν όλοι την πρόοδο γιατί θα είναι τα πράματα μέρα με την νύχτα. 

Ο χρόνος είναι δικός σου, αν θέλεις να είσαι κολλημένος και να τον πετάς στα σκουπίδια πέτα τον στα ψωμιά και τα μέλια. 

Καλησπέρα μια ερώτηση θέλω να κάνω! Για την πρωτεΐνη η αναλογία σε γραμμάρια είναι ίδια αν είναι είτε ζωική είτε φυτική;;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...