Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
57 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Πάλι καλα που ευχαριστεις κιολας γιατι σε κατέβασα! Στα 120. :D 

Ε γενικά αμα θές να ανεβεις παγκο σε 3ψηφιο νουμερο πρέπει να ανεβεις και πάνω απο 90 κιλα σωματικο βάρος δε γινεται αλλιώς. Νομιζω.

δεν εχω ξεπερασει ποτε τα 90κιλα σωματικο βαρος και παγκο ειχα μαξ 135 κιλα. Τωρα που ειμαι στα 86-87 αν παω να κανω εχω σιγουρα 110 και ισως 120, και δεν κανω παγκο πλεον.. Δεν ειναι μεγλαο νουμερο το τριψηφιο μην το εχεις στο μυαλο σου σνα κατι ακατορθωτο/δυσκολο

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Έκανα και εντιτ με 2 φωτογραφιες μου να δεις καλυτερα την "επιδραση" του ψωμιου. Κάθε μέρα τρωω 4-5 φετες ψωμι και 30γρ μέλι μαζι με ολα τα υπολοιπα σιγουρα 200γρ υδατανθρακα άβραστο πχ ρυζι μακαρονια για μεσημερι και βράδυ αντιστοιχα (τα 2 κυρια γευματα) και φυσικα το πρωι 100-150γρ κουακερ + 150γρ μπανανα + 200 ή 300μλ χυμο. 

Τις προαλλες μου λεγε ενας για τον Κωστα Εμπειρο στο γυμναστηριο οταν του ειπα για το ψωμι ολικης.

"Ναι αλλα εμενα ο Κωστας μου εδωσε διατροφη χωρις ψωμι καθολου" αααασε ρε φιλε τον Εμπειρο του λεω εχεις σκοπο να γινεις έτσι; αν έχεις - ακολουθα οτι σου λέει. Αλλα και ενα σχετικά δυνατο και καλαισθητο σωμα το φτιάχνεις και χωρις υπερβολες καθε μερα 

κοτοπουλο - ρυζι μαρουλι τονος νερο και τέλος. Ο Εμπειρος ειναι επαγγελματιας να πουμε. Τι έχουνε τρελαθει ολοι ρε φιλε λες και θα τον πιάσουνε ποτέ. Ο τύπος 10 χρονια ειναι σπαρτιάτης. Απο το 2009. 

Στο μεταξυ ειμασταν στο πάγκο τωρα.... με βλέπει εμενα οτι κάνω τα 80 κιλά. Σου λέει θα τα κάνω και εγω ! Προσεξε τωρα άλμα απο τα 60 που έκανε στα 75!

Δεν βγάζει ουτε μια επαναληψη με τον σποτερ απο πάνω του. 

Ρε μεγάλε. Ουτε εγω πιάνω αυτους που βάζουν 100 κιλά πάγκο :D ειναι καλυτεροι απο μενα και πιο προπονημένοι τι να κάνουμε τωρα! Ε ρε λυσα με τον ανταγωνισμο ! Του δωσα και 2-3 τιπ στο πάγκο ουτε τα άκουσε λεει ψάχνομαι στο Ιντερνετ. Εσυ του λες τα 2 βασικά... αυτος σου λεει "εχει πολλά στο Ιντερνετ". Πιτσιρικάς ακομη 22 χρονων οποτε δικαιολογειται. 

Μήπως να μειώσεις λίγο τους υδατάνθρακες και να ανεβάσεις λίγο την πρωτεΐνη; μην το πάρεις κατάκαρδα αλλά στις φωτογραφίες που έβαλες, δεν έχεις γράμμωση. Μπορεί να φταίει ο φωτισμός και να σε κρίνω άδικα. 

11 λεπτά πριν, evabb είπε

Μήπως να μειώσεις λίγο τους υδατάνθρακες και να ανεβάσεις λίγο την πρωτεΐνη; μην το πάρεις κατάκαρδα αλλά στις φωτογραφίες που έβαλες, δεν έχεις γράμμωση. Μπορεί να φταίει ο φωτισμός και να σε κρίνω άδικα. 

Εννοείται οτι θέλει μείωση στους υδατάνθρακες......

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, evabb είπε

Ξέχνα τους κοιλιακους στη παρουσα φάση. Με ενδιαφέρει το γέμισμα σε στήθος - ώμους και πλάτη. Η κοιλια μας νοιάζει απλα να μην ξεφύγει. Δεν πειράζει και αν δεν φαινονται οι κοιλιακοι. Ο υδατανθρακας ειναι καυσιμο και οπως ειπαν και τα παιδια σε προηγουμενες σελιδες οταν χάνεις λίπος χάνεις και δυναμη. Δες τη κοπελιτσα πιο κάτω 

Αν και τα καθισματα - αρσεις τα κάνει λάθος επειδη έβαλε περισσοτερα κιλά απο οσα μπορει να αντέξει..... παιζει για ογκο. Και ως προς αυτο βλέπω οτι βάζει κιλά. Και ειναι συνεπης στο στοχο της. Αν ποτέ θελησε να γραμωσει απλα θα κάνει μια υποθερμιδικη διατροφη και θα "στεγνώσει" τοτε απλα θα φανει τι έχει απο κάτω. Οποτε στη παρουσα φάση απλα θα τιγκάρει τον υδατάνθρακα γιατι αν δεν φάς δεν μπορεις να σηκώσεις και κιλά. θα το διαπιστωσεις και εσυ οταν αρχισεις να παιζεις στα ορια σου. Πχ καθισματα εισαι στα 60 κιλά και θές να βάλεις 65 χωρις υδατανθρακα. Γιοκ. 

Αν σου φαινεται οτι δεν πετυχαινω το γέμισμα που λέω τοτε πές να το δουμε αυτο. Εκει θα το σκεφτώ. 

Επεξ/σία από Magic_Nature

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Ξέχνα τους κοιλιακους στη παρουσα φάση. Με ενδιαφέρει το γέμισμα σε στήθος - ώμους και πλάτη. Η κοιλια μας νοιάζει απλα να μην ξεφύγει. Δεν πειράζει και αν δεν φαινονται οι κοιλιακοι. Ο υδατανθρακας ειναι καυσιμο και οπως ειπαν και τα παιδια σε προηγουμενες σελιδες οταν χάνεις λίπος χάνεις και δυναμη. Δες τη κοπελιτσα πιο κάτω 

Αν και τα καθισματα - αρσεις τα κάνει λάθος επειδη έβαλε περισσοτερα κιλά απο οσα μπορει να αντέξει..... παιζει για ογκο. Και ως προς αυτο βλέπω οτι βάζει κιλά. Και ειναι συνεπης στο στοχο της. Αν ποτέ θελησε να γραμωσει απλα θα κάνει μια υποθερμιδικη διατροφη και θα "στεγνώσει" τοτε απλα θα φανει τι έχει απο κάτω. Οποτε στη παρουσα φάση απλα θα τιγκάρει τον υδατάνθρακα γιατι αν δεν φάς δεν μπορεις να σηκώσεις και κιλά. θα το διαπιστωσεις και εσυ οταν αρχισεις να παιζεις στα ορια σου. Πχ καθισματα εισαι στα 60 κιλά και θές να βάλεις 65 χωρις υδατανθρακα. Γιοκ. 

Αν σου φαινεται οτι δεν πετυχαινω το γέμισμα που λέω τοτε πές να το δουμε αυτο. Εκει θα το σκεφτώ. 

Δεν αναφέρομαι κατ ανάγκη στην κοιλιά. Η γράμμωση είναι απούσα από παντού. Επίσης για να χτίσεις μύες χρειάζεσαι υλικό για μύες όχι μόνο ενέργεια. Το υλικό για τους μύες είναι η πρωτεΐνη. Επίσης μια διατροφή που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου υδατάνθρακες είναι παντελώς ανισόρροπη και ανθυγιεινή. Κρέας, αυγά, σόγια, φυτική πρωτεΐνη έστω είναι εντελώς απόν από τα γραφωμενα σου. Τα λιπαρά επίσης είναι απόν. Το να σκοτώνεσαι στο γυμναστήριο δεν λέει τίποτα. Το έκανα για μήνες και μόλις αύξησα την πρωτεΐνη πήρα ξαφνικά δύο κιλά και δεν είναι λίπος γιατί έμεινα στις ίδιες διαστάσεις μην σου πω ότι έπεσα κιόλας αλλά βλέπω τους μύες μπροστά μου. 

Επεξ/σία από evabb
  • Like 1
  • Thanks 1

Χωρίς πρωτεΐνη δεν πας πουθενά. Όχι o dd μονο, ολοι μας. 

Να βάλω όγκο σημαίνει να φάω οικογένειες ολόκληρες κοτόπουλων. Και βέβαια πολυ αυγό. Κι αν δε βγαίνω οικονομικά, βάζω πρωτεΐνη whey. 

Τα κιλά με ψωμιά και μέλια ειναι σα να τρως μερεντες, goodys Κ βάφλες. Την ίδια ποιότητα κιλών βάζεις. Δεν έχει νόημα. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, evabb είπε

Δεν αναφέρομαι κατ ανάγκη στην κοιλιά. Η γράμμωση είναι απούσα από παντού. Επίσης για να χτίσεις μύες χρειάζεσαι υλικό για μύες όχι μόνο ενέργεια. Το υλικό για τους μύες είναι η πρωτεΐνη. Επίσης μια διατροφή που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου υδατάνθρακες είναι παντελώς ανισόρροπη και ανθυγιεινή. Κρέας, αυγά, σόγια, φυτική πρωτεΐνη έστω είναι εντελώς απόν από τα γραφωμενα σου. Το να σκοτώνεσαι στο γυμναστήριο δεν λέει τίποτα. Το έκανα για μήνες και μόλις αύξησα την πρωτεΐνη πήρα ξαφνικά δύο κιλά και δεν είναι λίπος γιατί έμεινα στις ίδιες διαστάσεις μην σου πω ότι έπεσα κιόλας αλλά βλέπω τους μύες μπροστά μου. 

Αυτα για την πρωτεϊνη τα γνωριζουμε ολοι πάνω κάτω. Δεν εχει νοημα να τα γράψω εγώ. Εννοειται οτι την ημέρα καταναλωνω  καθαρη πρωτεινη απο κατάλληλες πηγές αυγά-κρεας κτλπ το χω ξαναγραψει παλαιοτερα τωρα σχετικά με την απουσα γράμμωση απο παντού.... θα παραθέσω 2 φωτογραφιες η μια ειναι Ιουνιος 2019 η άλλη Φεβρουαριος 2020 εκει θα δεις τη διαφορά. Ο στοχος δεν ειναι η γράμμωση για τη παραλια. Στοχος ειναι να ανεβει κάποιος και να "γεμισει" στα κιλά του. Η μια φωτο ειναι 77 κιλά αυτη εδω ειναι στα 83-84. 

https://imgur.com/a/UtPO5a5       2/2020

https://imgur.com/a/BNyVNBo     6/2019 

Πάγκος τοτε 50 κιλά.

τώρα 80 κιλά.

18 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Χωρίς πρωτεΐνη δεν πας πουθενά. Όχι o dd μονο, ολοι μας. 

Να βάλω όγκο σημαίνει να φάω οικογένειες ολόκληρες κοτόπουλων. Και βέβαια πολυ αυγό. Κι αν δε βγαίνω οικονομικά, βάζω πρωτεΐνη whey. 

Τα κιλά με ψωμιά και μέλια ειναι σα να τρως μερεντες, goodys Κ βάφλες. Την ίδια ποιότητα κιλών βάζεις. Δεν έχει νόημα. 

Ναι με μέτρο ομως γιατι κουράζονται και τα νεφρά + οτι η περισσοτερη πρωτεινη σε κάποιους δεν λέει τιποτα πχ εγω που ήμουν 77 κιλα αδυνατουλης τι 200γρ πρωτεινη ναπαιρνω την ημέρα δώρον άδωρον.  Εμενα παιδια το ψωμάκι δεν με χάλασε. Τωρα εντάξει υπάρχει και κοσμος που αν χάσει τους κοιλιακους θα χάσει τον ύπνο του. Εγω δεν ειμαι μέσα σε αυτους με ενδιαφέρει να βλέπω προοδο στο γυμναστηριο και να "γεμιζω" και να μη πεταχτει κοιλουμπα πράγμα που δεν εγινε σε μένα. Σιγουρα το ψωμι θέλει προσοχη και με μετρο γιατι ειναι μια τροφη συμπαγής θερμιδικά. Τωρα απο εκει και έπειτα μη κοροϊδευομαστε αν θέλεις να ξεπεράσεις το παρελθον σου στο γυμναστηριο θα φάς. Πολύ και ισως και λιγο βρώμικα. Θα βάλεις και μυς :P τα παραπανω κιλά πχ στο πάγκο ή στις άρσεις δεν θα τα σηκώσεις με τα κοκκαλα :P 

Επισης διαφωνω λιγο στην συγκριση ψωμιου ολικης και μελιού με τη μερέντα και τα γκούντυς. Νομιζω ηταν λιγο ισοπεδωτικο αυτο! Ακομη και ο Κωστας Έμπειρος προτεινει μέλι στην κουακεροπιτα. 

Με αυτά που τρως, γεμίζεις λίπος. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να γράψω το οτιδήποτε. Επίσης στις φωτογραφίες που έβαλες ούτε γράμμωση έχεις ούτε τρομερούς μύες. Παίζει να έχω πιο μυώδη πόδια και χέρια από σένα και είμαι 60 κιλά γυναίκα και φοράω s/xs. Και πάω γυμναστήριο οπότε μπορώ μόνο. 

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1ον Δεν κανεις clean bulking οπως (νομιζω) εχεις αναφερει στο παρελθον.

2ον Εγω βλεπω αντι για βελτιωση χειροτερευση με βαση τις φωτογραφιες που ανεβασες.

Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το σχεδιο σου, να παρεις 3-4 κιλα ακομα?Ενα θα παει ακομα στην κοιλια 100%.Θα παρεις και 2-3 ποντους περιφερεια.Και μετα τι?Διαιτα να χασεις κιλα?Και ποιος σου πε οτι θα τα χασεις απο την κοιλια?

Περσυ τετοια περιοδο ημουν σε διατροφη 2000 θερμιδων επεσα στα 71 κιλα.Ανεβασα σταδιακα 2.200 2.500 και το καλοκαιρι που ειμαι πολυ active ~3.000. Τον Οκτωβριο που σταματησα δουλεια εκανα το λαθος να σταματησω να μετραω θερμιδες και να συνεχιζω να τρωω το ιδιο φαγητο με αποτελεσμα να παρω μη ποιοτικα κιλα (δεν τρεφω αυταπατες οτι επειδη ετρωγα καθαρες τροφες κια εκανα βαρη ηταν μυς λολ), τωρα παλι με πειθαρχια εχω πεσει στα  ~73 και η εικονα και επιδοσεις ειναι καλυτερες απο περσυ αντιστοιχη εποχη.

Κατεληξα πλεον οτι για χειμωνα δεν πρεπει να ξεπερναω 2.500 θερμιδες, για καλοκαιρι με πολυ περπατημα, γυμναστηριο, κηπο κτλ μπορω να ανεβω και 3000 χωρις να το πληρωσω.

Για να σου λεμε κατι ολοι κατι παραπανω ξερουμε μην εισαι τοσο ξεροκεφαλος...

ΥΓ Ποσες θερμιδες τρως περιπου και τι αναλογια macros?

Επεξ/σία από 4saken
  • Like 2

Καλησπέρα θέλω να αγοράσω μια κωπηλατική για να χάσω βάρος και να γυμνάσω κάπως το ταλαίπωρο κορμί μου.

Καθαρά λόγω προυπολογισμού κατέληξα στην Tunturi Cardio Fit R20 Rower γιατί είναι σχετικά επώνυμη βγάζει αξιόπιστα προιόντα και αν χρειαστώ θα βρώ εύκολα ανταλλακτικά.

Ψάχνω παντού και δεν μπορώ να βγάλω άκρη στο νετ μαγαζί να την πουλάει δεν έχω κοντά και η μητρική εταιρία δεν έχει απαντήσει στο μέηλ μου,αν κάποιος γνωρίζει και έχει ασχοληθεί με κωπηλατικές η βοήθεια του ευπρόσδεκτη.

Είναι με μαγνητική αντίσταση; Ο τροχός της πόσο βάρος έχει αντίσταση σε κιλά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, evabb είπε

Με αυτά που τρως, γεμίζεις λίπος. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να γράψω το οτιδήποτε. Επίσης στις φωτογραφίες που έβαλες ούτε γράμμωση έχεις ούτε τρομερούς μύες. Παίζει να έχω πιο μυώδη πόδια και χέρια από σένα και είμαι 60 κιλά γυναίκα και φοράω s/xs. Και πάω γυμναστήριο οπότε μπορώ μόνο. 

Η αληθεια ειναι οτι παιζει να χεις πιο μυώδη χέρια απο μένα ευα που κάνω πάγκο 80 κιλά. Αληθεια ειναι αυτο , και να ήθελα λοιπον να πάρω στα σοβαρά τις αποψεις σου με αυτά εδω που γράφεις καταλαβαινεις οτι δε γινεται :P εμένα πας να κοντράρεις; ελα να πάμε να παιξουμε σε ενα πάγκο να με κοντράρεις. Να δουμε μετά αν έχει σημασια που τρώς ή δε τρώς μέλι :) 

Noημα να γράψεις το οτιδηποτε έχει αφοτου πρωτα αντιληφθεις οτι οταν κάποιος ανθρωπος παιρνει κιλά δε γινεται να παιρνει μονο μυς. Δεν ξέρω τι έχετε στο μυαλο σας. Αλλα το χετε πάρει πολυ στραβα με το λιπος το ολο πράγμα. Βεβαια ειναι λογικο γιατι η θεωρια απο τη πράξη απεχει παρασάγγας. Νομιζετε οτι θα βάζετε κιλά και θα γραμώνετε οπως γραμμώνουν στους αγώνες μποντι μπιλντιγνκ!!!Στις συγκεκριμενες λοιπον φωτογραφιες , τις οποιες μάλλον δε βλέπεις θα σου πω εγω τι βλέπω....

Άνοιγμα στη πλάτη , άνοιγμα στο στήθος , σχηματισμος του δελτοειδη - γέμισμα στους ώμους (πράγμα που ειχε επισημανει και ο OneWay) - γέμισμα στα ποδια και φυσικα ειναι λογικο ενα θολωμα στην κοιλιακή χώρα. Τα χερια δεν ειναι το δυνατο μου σημειο αλλα θα τα δουλέψω. Απο πέρυσι η βελτιωση ειναι εμφανής.Για κάποιον φυσικό που δεν παιρνει ουτε νιτρικά ! Ουτε πρωτεινη σε σκονη η βελτιωση ειναι πολύ καλή!  Λιπος πολυ στη περιφέρεια δεν έχω πάρει και φαινεται απο τη φωτο προχθές που δειχνω πλάτη. Αυτά. Καλυτερα να γυμναζεσαι περισσοτερο και να ψάχνεσαι να κρινεις τους άλλους λιγοτερο. Φιλική συμβουλή. 

3 ώρες πριν, 4saken είπε

1ον Δεν κανεις clean bulking οπως (νομιζω) εχεις αναφερει στο παρελθον.

2ον Εγω βλεπω αντι για βελτιωση χειροτερευση με βαση τις φωτογραφιες που ανεβασες.

Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το σχεδιο σου, να παρεις 3-4 κιλα ακομα?Ενα θα παει ακομα στην κοιλια 100%.Θα παρεις και 2-3 ποντους περιφερεια.Και μετα τι?Διαιτα να χασεις κιλα?Και ποιος σου πε οτι θα τα χασεις απο την κοιλια?

Περσυ τετοια περιοδο ημουν σε διατροφη 2000 θερμιδων επεσα στα 71 κιλα.Ανεβασα σταδιακα 2.200 2.500 και το καλοκαιρι που ειμαι πολυ active ~3.000. Τον Οκτωβριο που σταματησα δουλεια εκανα το λαθος να σταματησω να μετραω θερμιδες και να συνεχιζω να τρωω το ιδιο φαγητο με αποτελεσμα να παρω μη ποιοτικα κιλα (δεν τρεφω αυταπατες οτι επειδη ετρωγα καθαρες τροφες κια εκανα βαρη ηταν μυς λολ), τωρα παλι με πειθαρχια εχω πεσει στα  ~73 και η εικονα και επιδοσεις ειναι καλυτερες απο περσυ αντιστοιχη εποχη.

Κατεληξα πλεον οτι για χειμωνα δεν πρεπει να ξεπερναω 2.500 θερμιδες, για καλοκαιρι με πολυ περπατημα, γυμναστηριο, κηπο κτλ μπορω να ανεβω και 3000 χωρις να το πληρωσω.

Για να σου λεμε κατι ολοι κατι παραπανω ξερουμε μην εισαι τοσο ξεροκεφαλος...

ΥΓ Ποσες θερμιδες τρως περιπου και τι αναλογια macros?

Για βάλε ρε μάγκα και μια δική σου φωτο να δούμε και το δικο σου αποτέλεσμα. :) 

Και εάν εισαι καλυτερος απο μένα τοτε μπορεις να μιλάς για χειροτερευση. Γιατι σε βλέπω ολο κρινεις αλλα εσυ δεν βάζεις να κρινουμε και εμεις εσένα. Για βάλε λοιπον. Και μετα συζητάμε οτι θέλεις.

Οσο για τους 2-3 ποντους στη περιφέρεια.... ανέμενε φωτο. 

• Thanks 1

3 hours ago, evabb said:

Photo Or Didn't Happen!

7 hours ago, JcD said:

Αμ τα έλεγα εγώ ότι αυτά τα μπιχλιμπίδια τονώνουν την προπόνηση 😁

Ναμε κι εγώ στα 101 κιλα τώρα με δύο φορές τη βδομάδα βάρη και δύο πυγμαχιες...

20200304_161524_resize_87.jpg

ΦΙλε εχεις κανει καποια επεμβαση στον δικεφαλο ή απλα η φωτογραφια δεν ειναι καλη;

• Like 1

Δεν υπερέβαλα, στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγεις. Γεμίζεις λίπος που απέχει πολυ απο το να πεις οτι βάζεις μυϊκά κιλά. Δε γινεται να βάλεις μυϊκά κιλά με αυτά που τρως και τα νούμερα στους πάγκους και σ ολα αυτά, προσωπικά δε μου λένε τίποτα. Μπορεί για τον χ άνθρωπο να ναι λίγα, γι άλλον πολλα και γι άλλον νορμαλ. Το μονο που μπορούμε να «κρίνουμε» ειναι η εικόνα. 

Αν λοιπόν εσένα σου αρέσει η εικόνα σου , αν θες απλά να πηγαίνεις μια στο τοσο γυμναστήριο και να μην είσαι χοντρός, το πας καλα. Αν ομως πιστευεις οτι θα φτάσεις στο σημείο να ανέβεις μυϊκά (χωρίς γράμμωση, δε μιλάω για γράμμωση) αυτο δε θα γίνει ποτέ των ποτών ή θα γίνει με ρυθμό χελώνας στην καλύτερη. 

Για όλους όσους διαβάζουν το νήμα και δε γράφουν: με ψωμιά δεν έβαλε μυικό όγκο κανείς. Το να παρεις βάρος ειναι το μονο ευκολο. Το να αναπτύξεις το μυικό σου ιστό ειναι το πιο δυσκολο. Επιτυγχάνεται με την αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών κατα κύριο λόγο (πρωτιμω τη ζωική πρωτεΐνη) και βέβαια με τον υδατάνθρακα απο κοντά και τα καλα λιπαρά . Ο οποίος υδατάνθρακας συνηθίζεται να μειώνεται σε περιόδους που παει κανείς για γράμμωση. Αν βάλεις σάπια κιλά και πας μετά να κανεις γράμμωση θα μείνεις τσίρος. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Δεν υπερέβαλα, στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγεις. Γεμίζεις λίπος που απέχει πολυ απο το να πεις οτι βάζεις μυϊκά κιλά. Δε γινεται να βάλεις μυϊκά κιλά με αυτά που τρως και τα νούμερα στους πάγκους και σ ολα αυτά, προσωπικά δε μου λένε τίποτα. Μπορεί για τον χ άνθρωπο να ναι λίγα, γι άλλον πολλα και γι άλλον νορμαλ. Το μονο που μπορούμε να «κρίνουμε» ειναι η εικόνα. 

Αν λοιπόν εσένα σου αρέσει η εικόνα σου , αν θες απλά να πηγαίνεις μια στο τοσο γυμναστήριο και να μην είσαι χοντρός, το πας καλα. Αν ομως πιστευεις οτι θα φτάσεις στο σημείο να ανέβεις μυϊκά (χωρίς γράμμωση, δε μιλάω για γράμμωση) αυτο δε θα γίνει ποτέ των ποτών ή θα γίνει με ρυθμό χελώνας στην καλύτερη. 

Για όλους όσους διαβάζουν το νήμα και δε γράφουν: με ψωμιά δεν έβαλε μυικό όγκο κανείς. Το να παρεις βάρος ειναι το μονο ευκολο. Το να αναπτύξεις το μυικό σου ιστό ειναι το πιο δυσκολο. Επιτυγχάνεται με την αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών κατα κύριο λόγο (πρωτιμω τη ζωική πρωτεΐνη) και βέβαια με τον υδατάνθρακα απο κοντά και τα καλα λιπαρά . Ο οποίος υδατάνθρακας συνηθίζεται να μειώνεται σε περιόδους που παει κανείς για γράμμωση. Αν βάλεις σάπια κιλά και πας μετά να κανεις γράμμωση θα μείνεις τσίρος. 

Χωρις να θέλω να σε αμφισβητησω με την κακή έννοια αλλα συγχωρα με πως δεν ειναι υπερβολή να συγκρινεις το ψωμι ολικής με φυστικοβουτυρο λιγο μέλι και μπανανα με το πλαστικο απο το goodys; εγω ξέρω αρκετους προτεινουν ακομη και παξιμαδάκι τριμένο με κοτοπουλο για βράδυ. 

Γιατι τα νουμερα στο πάγκο δεν σου λενε τιποτα; δεν υπάρχει αύξηση στην επιδοση; δεν υπάρχει προοδος; το σωμα οταν το αναγκάζεις να δουλέψει σκληροτερα , δεν θα φροντισει να σχηματισει δυνατοτερους μυικους ιστους για να ανταπεξέλθει την επομενη φορά; αυτο δεν προσπαθουμε να επιτυχουμε στο γυμναστηριο; ελεγχομενους μικροτραυματισμους στους μυικους ιστους; το ψωμι ολικης το προτεινουν και στη σελιδα του bodybuilding. Δε νομιζω κάποιος να παραμενει ο ιδιος οταν εκει που σηκωνε 60 κιλά πχ εχει ανεβει στα 80 ή εκει που σηκωνε 80 εχει πάει στα 100. Κάποια πράγματα πρέπει να τα παραδεχομαστε.

Αλλο εάν πχ δεν ταιριαζει με τα προτυπτα του καθενος. Καθενας εχει τα δικά του προτυπα ο άλλος μου ειπε προχθές τον Σαρο απο το γιουτιουμπ οτι ειναι χάλιας ενω ο τύπος ηταν τέρας σε ωμους - χέρια και πλάτη. Νταξει ηταν της σχολης Phil Strife - Kostas Empeiros αυτος να πετάγεται η φλέβα στη κοιλια και ολα αυτά. Το σέβομαι , το σέβομαι το δικο τους προτυπο ! Αλλα οχι να υποτιμάμε κάτι που έχει και αυτο μια εξέλιξη επειδη εμεις προτιμάμε κάτι αλλο. Αυτο δεν ειναι αντικειμενικο κατα τη γνώμη μου. 

Η πρωτεινη που χρειαζομαι ειναι στο 1,5-1,6γρ ανα κιλο βάρους την ημέρα. Δηλαδη 130-140γρ το πολύ. Απο τις πηγες που ειπες και εσυ εννοειται. 

Κρινε και την εικονα δεν έχω προβλημα. Αλλωστε δε κρυβομαι εχω ανεβάσει καμια 20αρια φωτο. μια χαρά νιωθω με το σώμα μου. Θα την κρινεις αντικειμενικα ομως πχ στη  1η φωτο θα δεις οτι το στηθος ειναι πιο μαζεμένο απο οτι στην 2η που εχει πλατύνει και "κατεβει" πιο κάτω. 

Τη γραμμωση τη ξεχνάμε για τα πρώτα 2 χρονια στο γυμναστηριο. Κοιταμε πρωτα να μάθουμε σωστα τις ασκήσεις , να ανέβουμε , να παχυνουμε λιγο και στο τέλος θα κανουμε ταμειο τωρα να απασχολουμαστε συνεχεια με το ποσο λιπος έχω ή θα βαλω και να τρέχουμε να κάνουμε "αντικειμενικες" μετρησεις το θεωρω ανουσιο.

Ο ρυθμος χελωνας δεν ξέρω ποιος ειναι... κανεις ομως δεν έγινε Σβατζενεγκερ σε μια μέρα. Αυτη η τρέλα που έρχονται ολοι 3-4 μηνες πριν το καλοκαιρι γυμναστηριο και νομιζουν οτι θα "φτιαξουν" σωματαρα επειδη θα τρωνε 3-4 μηνες κοτα βραστη κάθε μερα και αγγουράκι πρέπει να ληξει !!!! Το σώμα δεν αλλαζει απο τη μιά μέρα στην άλλη. Οσες κοτες και να φάς. Γιατι πολυ απλά δεν γινεται να ανεβεις ξαφνικά απ τα 70 στα 90 κιλά πχ θα τραυματιστεις. 

Ναι εμενα μ αρεσει η εικονα απο περυσι ειμαι ευχαριστημενος. Και το ψωμάκι μου έτρωγα για δεκατιανο και το τυράκι μλινερ και το μέλι και το κοτοπουλο και το μπιφτέκι και το κουάκερ και τις σταφιδες και τους χυμους (φυσικους) και ολα καλά. 

• Like 1

• Moderators
7 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Η αληθεια ειναι οτι παιζει να χεις πιο μυώδη χέρια απο μένα ευα που κάνω πάγκο 80 κιλά. Αληθεια ειναι αυτο , και να ήθελα λοιπον να πάρω στα σοβαρά τις αποψεις σου με αυτά εδω που γράφεις καταλαβαινεις οτι δε γινεται :P εμένα πας να κοντράρεις; ελα να πάμε να παιξουμε σε ενα πάγκο να με κοντράρεις. Να δουμε μετά αν έχει σημασια που τρώς ή δε τρώς μέλι :)

Δεν πάει να σε κοντράρει, δεν έχει λόγο και νόημα να κάνει κάτι τέτοιο, απλα δίνει έμφαση στο οτι δεν φαίνονται διαφορές ή τουλάχιστον οχι αυτες που θα περίμενε κάποιος μετα απο ένα χρονο στο γυμναστήριο.. Δεν μιλάμε να γίνεις τέρας αλλα σε λογικά πλαίσια πάντα. 

Noημα να γράψεις το οτιδηποτε έχει αφοτου πρωτα αντιληφθεις οτι οταν κάποιος ανθρωπος παιρνει κιλά δε γινεται να παιρνει μονο μυς. Δεν ξέρω τι έχετε στο μυαλο σας. Αλλα το χετε πάρει πολυ στραβα με το λιπος το ολο πράγμα. Βεβαια ειναι λογικο γιατι η θεωρια απο τη πράξη απεχει παρασάγγας. Νομιζετε οτι θα βάζετε κιλά και θα γραμώνετε οπως γραμμώνουν στους αγώνες μποντι μπιλντιγνκ!!!

Κάνεις δεν έχει τέτοιες αυταπάτες, απλά η αναλογία λίπους/μυών που θα βάλει κάποιος εξαρτάται απο την προπόνηση και διατροφή που κάνει κάποιος και ολοι σου λένε οτι τίποτα απο τα δυο δεν κάνεις σωστά.

Στις συγκεκριμενες λοιπον φωτογραφιες , τις οποιες μάλλον δε βλέπεις θα σου πω εγω τι βλέπω....

Άνοιγμα στη πλάτη , άνοιγμα στο στήθος , σχηματισμος του δελτοειδη - γέμισμα στους ώμους (πράγμα που ειχε επισημανει και ο OneWay) - γέμισμα στα ποδια και φυσικα ειναι λογικο ενα θολωμα στην κοιλιακή χώρα. Τα χερια δεν ειναι το δυνατο μου σημειο αλλα θα τα δουλέψω. Απο πέρυσι η βελτιωση ειναι εμφανής.Για κάποιον φυσικό που δεν παιρνει ουτε νιτρικά ! Ουτε πρωτεινη σε σκονη η βελτιωση ειναι πολύ καλή!  Λιπος πολυ στη περιφέρεια δεν έχω πάρει και φαινεται απο τη φωτο προχθές που δειχνω πλάτη. Αυτά. Καλυτερα να γυμναζεσαι περισσοτερο και να ψάχνεσαι να κρινεις τους άλλους λιγοτερο. Φιλική συμβουλή. 

Πλάτη, δελτοειδής, ώμους δεν φαίνεται σχεδόν καμία διαφορά. Στήθος δεν μπορουμε να σχολιασουμε γιατι στη μια βλεπεις μονο τρίχα. Στην μια φωτογραφία φαίνεται λίγη περιφέρεια αλλα οχι τίποτα τρελό. Δεν ξέρω τι σε κανει να πιστεύεις οτι η πρωτεινη σε κάνει μη φυσικό. (Δεν παίρνω κανένα συμπλήρωμα και εισια καλεσμένος να ψαξεις ολο το σπιτι οποτε θες σε περίπτωση που νομίζεις πως το γράφω ετσι)

Για βάλε ρε μάγκα και μια δική σου φωτο να δούμε και το δικο σου αποτέλεσμα. :) 

Και εάν εισαι καλυτερος απο μένα τοτε μπορεις να μιλάς για χειροτερευση. Γιατι σε βλέπω ολο κρινεις αλλα εσυ δεν βάζεις να κρινουμε και εμεις εσένα. Για βάλε λοιπον. Και μετα συζητάμε οτι θέλεις.

Το οτι κάποιος μπορεί ν αμην ειναι καλύτερος απο σενα δεν σημαίνει οτι δεν μπορει να έχει γνώσεις για να έχει άποψη. Ισχύει σε όλα αυτα οχι μονο στη γυμναστική

6 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Χωρις να θέλω να σε αμφισβητησω με την κακή έννοια αλλα συγχωρα με πως δεν ειναι υπερβολή να συγκρινεις το ψωμι ολικής με φυστικοβουτυρο λιγο μέλι και μπανανα με το πλαστικο απο το goodys; εγω ξέρω αρκετους προτεινουν ακομη και παξιμαδάκι τριμένο με κοτοπουλο για βράδυ. 

Και γω τρωω γλυκα κλπ και ακομη εχω κοιλιακους στα 87 κιλα με 170 υψος δεν λεει κάτι αυτο απο μόνο του. Σε μια ολοκληρωμενη διατροφη μπορεις να φας τα πάντα αρκει να ξερεις πότε και πως να τα φας . Σιγουρα οταν θες να βελτιστοποιήσεις τα αποτέλσματα κάποιες τροφες δεν έχουν θέση στη διατροφή αλλα άλλη συζήτηση αυτη.

Γιατι τα νουμερα στο πάγκο δεν σου λενε τιποτα; δεν υπάρχει αύξηση στην επιδοση; δεν υπάρχει προοδος; το σωμα οταν το αναγκάζεις να δουλέψει σκληροτερα , δεν θα φροντισει να σχηματισει δυνατοτερους μυικους ιστους για να ανταπεξέλθει την επομενη φορά; αυτο δεν προσπαθουμε να επιτυχουμε στο γυμναστηριο; ελεγχομενους μικροτραυματισμους στους μυικους ιστους; το ψωμι ολικης το προτεινουν και στη σελιδα του bodybuilding. Δε νομιζω κάποιος να παραμενει ο ιδιος οταν εκει που σηκωνε 60 κιλά πχ εχει ανεβει στα 80 ή εκει που σηκωνε 80 εχει πάει στα 100. Κάποια πράγματα πρέπει να τα παραδεχομαστε.

Υπάρχει αλλα υπάρχει ενα τεράστιο αλλά.. Οι επιδόσεις σου αυτη τη στιγμη ειναι στα ορια να ειναι χαμηλες για τα κιλά που θα μπορούσε να σηκώσει ενας αντράς που έχει τα δικα σου κιλά. Δηλαδη, by default ενας μέσος αντρας στα 80-85 κιλα μπορει να επιτυχει τα νουμερα σου με λίγη εως καθόλου προσπάθεια. Με λίγα λόγια, εχεις περιθώρια εξέλιξης αν αλλάξεις τρόπο σκέψης. Και μην μου πεις για τεχνική, γιατι δεν είσαι ο μονος που κάνει σωστά τεχνική και οποιος κάνει παραπάνω αυτομάτως το κάνει λάθος.

Αλλο εάν πχ δεν ταιριαζει με τα προτυπτα του καθενος. Καθενας εχει τα δικά του προτυπα ο άλλος μου ειπε προχθές τον Σαρο απο το γιουτιουμπ οτι ειναι χάλιας ενω ο τύπος ηταν τέρας σε ωμους - χέρια και πλάτη. Νταξει ηταν της σχολης Phil Strife - Kostas Empeiros αυτος να πετάγεται η φλέβα στη κοιλια και ολα αυτά. Το σέβομαι , το σέβομαι το δικο τους προτυπο ! Αλλα οχι να υποτιμάμε κάτι που έχει και αυτο μια εξέλιξη επειδη εμεις προτιμάμε κάτι αλλο. Αυτο δεν ειναι αντικειμενικο κατα τη γνώμη μου. 

Η πρωτεινη που χρειαζομαι ειναι στο 1,5-1,6γρ ανα κιλο βάρους την ημέρα. Δηλαδη 130-140γρ το πολύ. Απο τις πηγες που ειπες και εσυ εννοειται. 

Κρινε και την εικονα δεν έχω προβλημα. Αλλωστε δε κρυβομαι εχω ανεβάσει καμια 20αρια φωτο. μια χαρά νιωθω με το σώμα μου. Θα την κρινεις αντικειμενικα ομως πχ στη  1η φωτο θα δεις οτι το στηθος ειναι πιο μαζεμένο απο οτι στην 2η που εχει πλατύνει και "κατεβει" πιο κάτω. 

Τη γραμμωση τη ξεχνάμε για τα πρώτα 2 χρονια στο γυμναστηριο. Κοιταμε πρωτα να μάθουμε σωστα τις ασκήσεις , να ανέβουμε , να παχυνουμε λιγο και στο τέλος θα κανουμε ταμειο τωρα να απασχολουμαστε συνεχεια με το ποσο λιπος έχω ή θα βαλω και να τρέχουμε να κάνουμε "αντικειμενικες" μετρησεις το θεωρω ανουσιο.

Να "παχύνουμε", μαζι σου σε αυτό και είμαι απο αυτούς που λένε οτι δεν πρέπει να έχουμε τετοια φοβία με το λίπος αλλά αλλα το κανω ενα σωστο γέμισμα αλλο το παχαίνω. Επίσης, πέρα απο το γέμισμα η σωστή διατροφή, υπερθερμιδική παντα, βοηθάει στην καλύτερη και ταχύτερη απο κατάσταση, καλύτερη υγεία κλπ.

Ο ρυθμος χελωνας δεν ξέρω ποιος ειναι... κανεις ομως δεν έγινε Σβατζενεγκερ σε μια μέρα. Αυτη η τρέλα που έρχονται ολοι 3-4 μηνες πριν το καλοκαιρι γυμναστηριο και νομιζουν οτι θα "φτιαξουν" σωματαρα επειδη θα τρωνε 3-4 μηνες κοτα βραστη κάθε μερα και αγγουράκι πρέπει να ληξει !!!! Το σώμα δεν αλλαζει απο τη μιά μέρα στην άλλη. Οσες κοτες και να φάς. Γιατι πολυ απλά δεν γινεται να ανεβεις ξαφνικά απ τα 70 στα 90 κιλά πχ θα τραυματιστεις. 

Ο ρυθμός χελώνας ειναι πχ το να λες οτι για φέτος θα παω  απο τα 70 στα 80 κιλά πάγκο και θα μείνω εκει. Δεν λέω να πας απο τα 70 στα 130 αλλα το σώμα σου ειναι ικανό για πολλά περισσότερα χωρις να θυσιάσεις τεχνική και τραυματισμούς. Επίσης δεν μιλάμε για τους εποχιακούς.

Ναι εμενα μ αρεσει η εικονα απο περυσι ειμαι ευχαριστημενος. Και το ψωμάκι μου έτρωγα για δεκατιανο και το τυράκι μλινερ και το μέλι και το κοτοπουλο και το μπιφτέκι και το κουάκερ και τις σταφιδες και τους χυμους (φυσικους) και ολα καλά. 

Δεν σχολιαζω περι διατροφής αλλα 1000 φορες να φας το φρουτο απο το να πιεις τον χυμο του ακόμη και φυσικό.

@Magic_Nature Στο έχω ξαναπεί, το βασικό σου πρόβλημα είναι οτι δεν εισαι διατεθειμένος να κάνεις συζήτηση και να ακούσεις. Θεωρείς οτι οποιοσδήποτε έχει αντίθετη αποψη απο σενα ειτε σε ζηλευεί είτε θέλει το κακό σου είτε δεν ξερω και γω τι. Σε ολους εδω μεσα, πραγματικα δεν τους απασχολει αν θα φας ψωμια με το κιλο, αν θα κανεις μια ζωη 70 κιλα παγκο και γενικα τι κάνεις/θα κάνεις στη ζωη σου. Προσπαθουν να σου δώσουν συμβουλές για να βελτιωθείς σε αυτα που θες και σου κάνουν κριτικη σε αυτα που λες/ανεβάζεις. Αν δεν σου αρεσει η κριτικη γιατι δν ειναι αυτη που περίμενες τοτε η λύση είναι μια, σταματας να γράφεις σε φορουμ και τα λες στον καθρεφτη . Απο τη στιγμη που μιλας δημόσια τότε πρεπει να περιμένεις να κριθεις θετικά ή αρνητικα.

• Like 4
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...