Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

Είχα διαβάσει πολύ καλά πράγματα για την dymatize τη συγκεκριμένη

Το βιταμίνονερο δε με ενθουσίασε. Θα είναι και πιο ακριβό από τα χάπια

Χάπια σαν π.χ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αφου σας βρηκα θα σας πρηξω λιγο ακομη.

Βορεια προαστια κανενα καλο για αθλητικο μασαζ εχουμε;

Ειχα βρει 3 αλλα δυστυχως ατυχησα και στις 3 περιπτωσεις.Η μια εφυγα απο Αθηνα,η αλλη ερχοτανε σπιτι αλλα με 2-3 ωρες ακθυστερηση χωρις καν να ειδοποιησει και η 3η σταματησε το αθλημα,οποτε παπαλα

Εγώ πήγα σήμερα. Τί το ήθελα, γινόταν χαμός. Συνήθως τις ώρες που πηγαίνω είμαι εγώ, εσύ και η λάμπα.

Αύριο έχει πέταγμα χαρταετού, χθές έκοψα τα ξύλα. Προπονήσεις είναι και αυτά.

• Like 2

Για ποιο λόγο οι ισομετρικές ασκήσεις σε σχέση με τις (πολυ)αρθρικές που σηκώνεις πολλά κιλά δεν σε κάνουν να νιώθεις ευχαρίστηση και ευεξία?

Ή τουλάχιστον αυτό παρατηρώ εγώ στον εαυτό μου και με κάνει να μην συμπαθώ τις ισομετρικές και τις κάνω απλά επειδή πρέπει να γίνουν.

Σκέφτομαι μήπως είναι ορμονικό το θέμα, και οι βαριές ασκήσεις ελευθερώνουν ορμόνες που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα (ντοπαμίνες, ενδορφίνες κα)

Δεν ξέρω βέβαια μήπως είναι και η ιδέα μου αλλά πιστεύω πως όχι

30 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Για ποιο λόγο οι ισομετρικές ασκήσεις σε σχέση με τις (πολυ)αρθρικές που σηκώνεις πολλά κιλά δεν σε κάνουν να νιώθεις ευχαρίστηση και ευεξία?

Ή τουλάχιστον αυτό παρατηρώ εγώ στον εαυτό μου και με κάνει να μην συμπαθώ τις ισομετρικές και τις κάνω απλά επειδή πρέπει να γίνουν.

Σκέφτομαι μήπως είναι ορμονικό το θέμα, και οι βαριές ασκήσεις ελευθερώνουν ορμόνες που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα (ντοπαμίνες, ενδορφίνες κα)

Δεν υπάρχει χαλάρωση της έντασης. Είναι θέμα νευρικού συστήματος, ουσιαστικά εξαντλούνται οι νευροδιαβιβαστές. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα superslow. 

Αν κάνεις ισομετρικές με τον ίδιο ρυθμό που κάνεις νορμάλ επαναλήψεις, πχ 2"-3" κράτημα και μετά χαλάρωση, τότε δεν θα έχεις αυτό το φαινόμενο. Πχ κλασικό ποζάρισμα bodybuilding.

• Like 1

1 ώρα πριν, gntgrx είπε

Εγώ πήγα σήμερα. Τί το ήθελα, γινόταν χαμός. Συνήθως τις ώρες που πηγαίνω είμαι εγώ, εσύ και η λάμπα.

Αύριο έχει πέταγμα χαρταετού, χθές έκοψα τα ξύλα. Προπονήσεις είναι και αυτά.

Προπονήσεις δεν είναι, αλλά βλέπεις τη δουλειά που έκανες στις προπονήσεις. Δεν έχει νόημα να αποκτάς δύναμη αν δεν τη χρησιμοποιείς κάπου πρακτικά.

• Like 2
  • Thanks 1

18 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Δεν υπάρχει χαλάρωση της έντασης. Είναι θέμα νευρικού συστήματος, ουσιαστικά εξαντλούνται οι νευροδιαβιβαστές. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα superslow. 

Αν κάνεις ισομετρικές με τον ίδιο ρυθμό που κάνεις νορμάλ επαναλήψεις, πχ 2"-3" κράτημα και μετά χαλάρωση, τότε δεν θα έχεις αυτό το φαινόμενο. Πχ κλασικό ποζάρισμα bodybuilding.

Οι ισομετρικές που κάνω είναι σανίδα, ραχιαίοι και στα πόδια στις 4 κατευθύνσεις με το γόνατο τεντωμένο (κινείται το ισχίο αλλά τετρακέφαλος δικέφαλος κλπ δουλεύει ισομετρικά)

9 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Προπονήσεις δεν είναι, αλλά βλέπεις τη δουλειά που έκανες στις προπονήσεις. Δεν έχει νόημα να αποκτάς δύναμη αν δεν τη χρησιμοποιείς κάπου πρακτικά.

Κόψιμο τον ξύλων γίνεται προπόνηση ταχυδύναμης -  εκρηκτικότητας άνετα, πολύ κοντά σε κίνηση με την βαριοπούλα σε λάστιχο. Γενικότερα πάντως οι αγροτικές δουλειές είναι κλάσεις ανώτερες του γυμναστηρίου στα θέματα πραγματικής δύναμης και μυικής αντοχής. 

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, JcD είπε

Κόψιμο τον ξύλων γίνεται προπόνηση ταχυδύναμης -  εκρηκτικότητας άνετα, πολύ κοντά σε κίνηση με την βαριοπούλα σε λάστιχο. Γενικότερα πάντως οι αγροτικές δουλειές είναι κλάσεις ανώτερες του γυμναστηρίου στα θέματα πραγματικής δύναμης και μυικής αντοχής. 

Δεν θα το λεγα , εχω δει αρκετους αγροτες 60-70 κιλα τσιρους. 

1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Φιλε εννοειται οτι οι πολυαρθρικές ασκησεις ειναι βασιλιάς. Ουσιαστικα για εναν νέο στο γυμναστηριο ειναι οι μοναδικές που πρέπει να κάνει αν θέλει να βάλει λιγο κρέας πανω του. Εμενα προχθες μου ειπε η γυμναστρια να αλλαζω συχνα το προγραμμα των ασκησεων και μολις της ειπα οτι ναι μεν κάποιος αλλάζει το προγραμμα και ειναι οκ αυτο αλλα αν θέλει να πετυχει ενα επιπεδο στις βασικές ασκησεις θα ασχολειται μονο με αυτές και ανα διαστηματα θα κοβει για αποφορτιση γιατι ειναι και βαριές αυτες οι ασκησεις. Συμφωνησε αμέσως. 

Η ορμονική αποκριση ειναι καλυτερη και ουσιαστικα παραγεται τεστοστερονη για αυτο και νιώθεις ωραια. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα ανεβάσω και μια φωτο γιατι κάποιος μου ειπε τις προαλλες οτι με τα ψωμια που τρωω και τους χυμους (φφυικους πορτοκαλι) που πινω θα αποκτησω love handles στη περιφέρεια !

Βρε μη φοβαστε να φάτε! Ο άλλος για να αυξησει τις πιεσεις στο πάγκο και να φτάσει τα 200 κιλά έπιασε 125 κιλα σωματικο βάρος  :) 

Τι τρέλα ειναι αυτη με τους κοιλιακους... πωπω εντάξει θα θολωσουν λιγο και τι έγινε ! 

Εχω φτάσει κοντα τα 84 κιλά 1.80 υψος και η περιφέρεια μενει σχεδον ως έχει. Λιγο σφιξιμο στο παντελονι σε συγκριση με παλια οκ αλλα νουμεράκι δεν άλλαξα. Ενταξει ήμουν και 77 κιλά ;) 

Στατιστικά για πλάτη

Pull Downs σε τροχαλια -> 80 κιλά 5 επαναληψεις.

Deadlift -> 90kg  4 reps. 

Κωπηλατική με μπάρα -> 50 κιλά 7 επαναληψεις. 

Έλξεις σε μονοζυγο -> 8 πλήρεις. Βεβαια το μονοζυγο τον εχω κοψει τελευταια λογω πήχη. 

ΥΓ Οσοι ειστε Αθηνα ειδικα αποψε μην κατσετε μέσα.... και αν ειστε και σινγκλ στη Σκουφα και στο κέντρο γινεται χαμος... πηγαιντε να μπανισετε καμια κοκκινο-σκουφιτσα ! :D :D Βεβαια πάρτε καναν μάχιμο φιλο μαζι... μην αρχισει τα πάμε να φυγουμε απο τη 1 η ώρα. :) 

WIN_20200301_231002.JPG

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 2

25 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Δεν θα το λεγα , εχω δει αρκετους αγροτες 60-70 κιλα τσιρους. 

...οι οποίοι μπορούν να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε δουλειές που οι φουσκωτοί ξεφουσκώνουν σε 2 ώρες! Εδώ μιλάμε για συνεχιζόμενη παροχή δύναμης, δεν λέμε για κοροϊδίες τύπου deadlift - ξεκόλλησα σταθερός σε ένα σημείο για δύο δευτερόλεπτα εκατό-διακόσια κιλά και κάτι τρέχει! 

• Like 9
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, JcD είπε

...οι οποίοι μπορούν να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε δουλειές που οι φουσκωτοί ξεφουσκώνουν σε 2 ώρες! Εδώ μιλάμε για συνεχιζόμενη παροχή δύναμης, δεν λέμε για κοροϊδίες τύπου deadlift - ξεκόλλησα σταθερός σε ένα σημείο για δύο δευτερόλεπτα εκατό-διακόσια κιλά και κάτι τρέχει! 

Ναι εντάξει οπως ξανα εχω πει δεν θα μπω στο τρυπάκι τωρα ποιος ειναι καλυτερος και δυνατοτερος ή κανει την καλυτερη προπονηση. Αφου δεν το εκανα παλαιοτερα οταν καποιοι επιχειρησαν να επιτεθουν δεν θα το κάνω ουτε τωρα. Που φαινεται σαν να κρινω απο περιοπτη θέση οσους ειναι πιο χαμηλοι σε βάρος.

Απλα οποιος ειναι αδυνατος ας φάει λιγο θα τον βοηθησει και στη δουλεια του την αγροτική. Τιποτα δεν ειναι κοροϊδια ουτε η αγροτική δουλειά ουτε οι άρσεις θανατου. Και στις άρσεις οποιος βάζει πολλά κιλά ειναι respectable αρκει οπως έχουμε ξαναπει να μην κάνει hitching να ειναι ακέραιος σωστος και σταθερος στη τεχνική του για να δινει και το σωστο παράδειγμα να ελέγχει τα κιλά και οχι να τον ελέγχουν. Ειναι η πιο δυνατη άσκηση για τον πυρηνα απο την άποψη οτι ενεργοποιει περισσοτερες μυικές ομαδες ταυτοχρονα. Καλη σαρακοστη... ηρεμα σημερα ε :P 

Επεξ/σία από Magic_Nature

15 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Γιατί η ακινησία δεν μας αρέσει υπό ένταση. Εγώ δε θα τις έκανα . Γενικότερα μην κάνεις ότι δεν σου αρέσει.

5 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Γιατί η ακινησία δεν μας αρέσει υπό ένταση. Εγώ δε θα τις έκανα . Γενικότερα μην κάνεις ότι δεν σου αρέσει.

Προς το παρών είναι απαραίτητες λόγω των τραυματισμών στο γόνατο και μέση.

Μέσα στους επόμενους μήνες ελπίζω να αντικατασταθούν από τις αρθρικές, αν όχι τελείως, στον μεγαλύτερο βαθμό.

Απλά θα ήθελα να ξέρω και την εξήγηση ώστε να την πω στον φυσικοθεραπευτή μην με περάσει και για φυγόπονο που δεν μου αρέσουν οι ισομετρικές

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...