Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο κορονοιος καλπάζει / ο οσφπς περνάει τα γίδια της αρσεναλ / τι άλλο τραγικό θα γίνει ρε φιλε δεν ξέρω! 

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Ο κορονοιος καλπάζει / ο οσφπς περνάει τα γίδια της αρσεναλ / τι άλλο τραγικό θα γίνει ρε φιλε δεν ξέρω! 

Εγω παντως θα κανω προπονηση μεχρι και το Σαββατο .Μετα θα μου δωσω ρεπο .

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Σας βλέπω από βδομάδα να μου γεμίζετε το ινμποξ με μνμ πώς να κάνετε bodyweight προπόνηση στο σπίτι... 😛

Σπιτι εγω το εχω  για   games και προβολη ταινιων -σειρων ,γυμναστικη δεν κανω δεν με εμπνεει .

10 ώρες πριν, evabb είπε

ενω στις γυναικες λες «πετα κωλο προς τα πισω» και το εχουν με την μια. Συνηθεια.

Οχι ολες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα παιδες

Ειμαι 57 ετων γερος αλλα γυμναζομαι απο τα 5 μου.Δεν εχω σταματησει ποτε ακομα και στο στρατο.Βαρη εκενα μεχρι τα 30 μαζι με τρεξιμο παντα αλλα τοτε σταματησα τα βαρη λογω σοβαρου προβληματος στον ωμο και αρχισα να ανεβαζω χλμ στο τρεξιμο.

Παροτι ποτε δεν ειχα τραυματισμους μυικους τα τελευταια 2 χρονια με εχουν διαλυσει οι δικεφαλοι οχι θλασεις αλλα σφιξιματα πονοι περιεργοι κλπ.Μετα απο πολυ τρεξιμο και αφθονο χρημα η διαπιστωση ειναι οτι εχω πολυ αδυναμους γλουτους και ολο το βαρος οταν τρεχω πεφτει στους δικεφαλους

Λοιπον ζηταω ασκησεις ενδυναμωσης για γοφους και γλουτους.Η ενδυναμωση θα γινει στο σπιτι οπου εχω ελευθερα βαρη και trx αλλα πχ squat δεν μπορω να κανω

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Σπιτι εγω το εχω  για   games και προβολη ταινιων -σειρων ,γυμναστικη δεν κανω δεν με εμπνεει .

Οχι ολες .

Ισχύει ξέρω μια που της λες να κάνει Squat στον αέρα και πάει σαν χεσμενη. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, cumulus είπε

Καλημερα παιδες

Ειμαι 57 ετων γερος αλλα γυμναζομαι απο τα 5 μου.Δεν εχω σταματησει ποτε ακομα και στο στρατο.Βαρη εκενα μεχρι τα 30 μαζι με τρεξιμο παντα αλλα τοτε σταματησα τα βαρη λογω σοβαρου προβληματος στον ωμο και αρχισα να ανεβαζω χλμ στο τρεξιμο.

Παροτι ποτε δεν ειχα τραυματισμους μυικους τα τελευταια 2 χρονια με εχουν διαλυσει οι δικεφαλοι οχι θλασεις αλλα σφιξιματα πονοι περιεργοι κλπ.Μετα απο πολυ τρεξιμο και αφθονο χρημα η διαπιστωση ειναι οτι εχω πολυ αδυναμους γλουτους και ολο το βαρος οταν τρεχω πεφτει στους δικεφαλους

Λοιπον ζηταω ασκησεις ενδυναμωσης για γοφους και γλουτους.Η ενδυναμωση θα γινει στο σπιτι οπου εχω ελευθερα βαρη και trx αλλα πχ squat δεν μπορω να κανω

1. Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι το πρόβλημα οφείλεται σε αδύναμους γλουτούς;

2. Πόσα βάρη έχεις συνολικά; Γιατί δεν μπορείς να κάνεις squat; Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κάνεις squat εκτός από μπάρα, πχ με λάστιχα ή με αλτήρες.

3. Καλή απομονωτική για γλουτούς που δεν χρειάζεται μηχάνημα και μπορείς να την κάνεις με έξτρα βάρος πάνω σου: https://www.exrx.net/WeightExercises/GluteusMaximus/BWLyingHipExtension

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, mic2mic είπε

1. Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι το πρόβλημα οφείλεται σε αδύναμους γλουτούς;

2. Πόσα βάρη έχεις συνολικά; Γιατί δεν μπορείς να κάνεις squat; Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κάνεις squat εκτός από μπάρα, πχ με λάστιχα ή με αλτήρες.

3. Καλή απομονωτική για γλουτούς που δεν χρειάζεται μηχάνημα και μπορείς να την κάνεις με έξτρα βάρος πάνω σου: https://www.exrx.net/WeightExercises/GluteusMaximus/BWLyingHipExtension

1)Λεω αυτο που ειπε η γιατρος.Μετα απο απειρες επισκεψεις σε μεγαλα ονοματα ,βλεπε γιατρους ΑΕΚ,ΠΑΟ<ΟΣΦΠ (μου γλιτωσε του ΠΑΟΚ ) που με εβλεπαν σαν χαρτονομισμα και μετα απο εξεταση 2 λεπτων εβγαινε το συμπερασμα φταιει η μεση ,βρεθηκε καποια που ασχοληθηκε σχεδον μια ωρα και βγηκε η νεκροψια.Τωρα αν ειναι σωστη η λαθος θα δουμε

2)Βαρη εχω πανω απο 150 κιλα,μπαρα και αλτηρες.Σκουοτ δεν μπορω να κανω αφου δεν εχω να στηριξω την μπαρα καπου

Ευχαριστω

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cumulus είπε

1)Λεω αυτο που ειπε η γιατρος.Μετα απο απειρες επισκεψεις σε μεγαλα ονοματα ,βλεπε γιατρους ΑΕΚ,ΠΑΟ<ΟΣΦΠ (μου γλιτωσε του ΠΑΟΚ ) που με εβλεπαν σαν χαρτονομισμα και μετα απο εξεταση 2 λεπτων εβγαινε το συμπερασμα φταιει η μεση ,βρεθηκε καποια που ασχοληθηκε σχεδον μια ωρα και βγηκε η νεκροψια.Τωρα αν ειναι σωστη η λαθος θα δουμε

2)Βαρη εχω πανω απο 150 κιλα,μπαρα και αλτηρες.Σκουοτ δεν μπορω να κανω αφου δεν εχω να στηριξω την μπαρα καπου

Ευχαριστω

Ok, μπορείς να δοκιμάσεις και Goblet squat που σου επιτρέπει να κρατάς σχετικά μεγάλο βάρος χωρίς να σε περιορίζει η κούραση της λαβής. Προσπάθησε κατά την εκτέλεση να δώσεις focus στους γλουτούς και όχι στους τετρακέφαλους και να κατεβαίνεις αρκετά χαμηλά. Ωστόσο υπάρχει περίπτωση να σε πιάνει περισσότερο στους τετρακέφαλους, οπότε τότε επικεντρώσου σε απομονωτικές των γλουτών όπως αυτή που είπα παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, cumulus είπε

Ευχαριστω

Επειδή είσαι 57 και δε πιστεύω πως στα 57 χρειάζεται να χρυσώνουμε το χάπι, γράψου σε γυμναστήριο με 20 ευρώ το μήνα και έχεις ένα κάρο επιλογές για βάρη. Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι δικαιολογίες, το ξέρεις, το ξέρουμε, τα ίδια θα έλεγες σε έναν νεότερο αν σου παρουσίαζε τα ίδια . Αν δεν μπορείς να βρεις ένα γυμναστή της προκοπής να σου φτιάξει τα προβλήματα , απλά θα συνεχίσεις να τα τρως στους γιατρούς. 

ΚΑι ναι, υπάρχουν γυμναστές της προκοπής , αλλά είναι δύσκολο να τους βρεις και περιμένουν όλοι να κάνει 5 ευρώ η ώρα.

Επεξ/σία από Dakonblackblade
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Επειδή είσαι 57 και δε πιστεύω πως στα 57 χρειάζεται να χρυσώνουμε το χάπι, γράψου σε γυμναστήριο με 20 ευρώ το μήνα και έχεις ένα κάρο επιλογές για βάρη. Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι δικαιολογίες, το ξέρεις, το ξέρουμε, τα ίδια θα έλεγες σε έναν νεότερο αν σου παρουσίαζε τα ίδια . Αν δεν μπορείς να βρεις ένα γυμναστή της προκοπής να σου φτιάξει τα προβλήματα , απλά θα συνεχίσεις να τα τρως στους γιατρούς. 

ΚΑι ναι, υπάρχουν γυμναστές της προκοπής , αλλά είναι δύσκολο να τους βρεις και περιμένουν όλοι να κάνει 5 ευρώ η ώρα.

Ευχαριστω πολυ για το δωρεαν μαθημα ψυχολογιας.Βεβαια οταν εγω γυμναζομουν εσυ προφανως δεν ειχες γεννηθει.Οταν εσυ δεν μπορουσες να κρατησεις το μπιμπερο σου εγω στα λεγομενα σιδεραδικα σηκωνα 150 κιλα.Μιλας σε ενα ανθρωπο ο οποιος τρεχει γυρω στα 6000 χλμ το χρονο χειμωνα καλοκαιρι αργιες καθημερινες,ξυπναει απο τις 4-5 το πρωι για να προλαβει  και δεν ειχε ποτε τραυματισμο.Χρονοι στο μαραθωνιο κοντα στις 3 ωρες που αυτο με φερνει στο 3% των καλυτερων δρομεων της ηλικιας μου παγκοσμιως.52 χρονια προπονησης και ειχα μια θλαση στον τετρακεφαλο.Οσο για τους δικεφαλους το εγραψα οτι δεν τραυματιζονται απλα σφιγγουν και βγαζουν διαφορα πονακια.Για να σε προλαβω οι διατασεις δεν βοηθουν

Οσο για τις δικαιολογιες μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cumulus είπε

Καλημερα παιδες

Εμείς πάντως πηγαμε:

• glute bridge -> single leg glute bridge
  • step ups -> step ups με dumbbells και ανεβάζεις ύψος σταδιακά
  • hip thrust με χοντρό λάστιχο με όρθιο τον κορμό (αν έχεις κάποια κολώνα ή κάτι να το πιάσεις) -> hip thrusts με barbell

Από τις καλύτερες τα hip thrusts + bridges.

Φυσικά οι κλασικές lunges/squats/dead lifts είναι πάντα εγγύηση που βλέπεις γρήγορα διαφορά αλλά αν δεν μπορεις να τις κάνεις τότε hip thrusts νομίζω αξίζει να δοκιμάσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, GothicCrusader είπε

Εμείς πάντως πηγαμε:

• hip thrust με χοντρό λάστιχο με όρθιο τον κορμό (αν έχεις κάποια κολώνα ή κάτι να το πιάσεις) -> hip thrusts με barbell

Φυσικά οι κλασικές lunges/squats/dead lifts είναι πάντα εγγύηση που βλέπεις γρήγορα διαφορά αλλά αν δεν μπορεις να τις κάνεις τότε hip thrusts νομίζω αξίζει να δοκιμάσεις.

Και εγω ντετ λιφτ θα προτεινα σε κάποιον που μου λέει, οτι έχει αδυναμους γλουτους αλλα ο κυριος εδω λέει εχει εμπειρια στα βάρη με 150αριες κιλά και χρονια οποτε μαλλον ειναι αστειο να του δωσω εγω κάποια συμβουλή που ακομη δεν έχω 100αρισει.

Απο ενα σημειο και μετά θα αντέξεις το πονο  και την ενοχληση μέχρι να περάσει αν δεν περάσει τοτε σταματάς. Οποτε το χω παρει και γω αποφαση με το χέρι και ειτε πάω γυμναστηριο ειτε δεν θα πάω ή αν πάω θα κανω λιγα κιλά.

Οπως μου ειχε πει και ο γυμναστης ολα αυτα ειναι μικρο-τραυματισμοι..... κανεις δεν γινεται να μην έχει αμα στο γυμναστηριο ζοριζει τον εαυτο του. Ένας αλλος μου ειπε οσο έρχεσαι... το σώμα θα ακολουθησει το πνευμα. Μολις δεις οτι δε μπορεις αλλο τοτε οκ. Αλλιως μπορει να το ξεπερασεις κ ετσι.

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Εμείς πάντως πηγαμε:

Ευχαριστω θα τις δοκιμασω

Δημοσ.

Προφανώς ξέρεις τεχνική για καθίσματα οπότε απλά φρόντισε να το κάνεις ass to grass για να χρησιμοποιείς περισσότερο τους γλουτούς. 

Επίσης, αφού δεν έχεις ρακ για σκουοτ αλλά έχεις βάρη, πάρε 2 αλτήρες να κάνεις τη δουλειά σου. Με τους αλτήρες μπορείς να κάνεις όλες τις ασκήσεις που θα έκανες με μπάρα (κι εγώ που έχω βάρη αλλά όχι ρακ με τους αλτήρες απελευθερωθηκα) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...