Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν; ασκήσεις που βοηθάνε να πέρασει η τενοντίτιδα; Η να δυναμώσουν οι τένοντες έστω για να μη χειροτερέψει; Δυστυχώς έχω στο καρπό από τον υπολογιστή κ συχνά πυκνά με ενοχλεί στο γυμναστήριο 

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, sndev είπε

Υπάρχουν; ασκήσεις που βοηθάνε να πέρασει η τενοντίτιδα; Η να δυναμώσουν οι τένοντες έστω για να μη χειροτερέψει; Δυστυχώς έχω στο καρπό από τον υπολογιστή κ συχνά πυκνά με ενοχλεί στο γυμναστήριο 

Ναι! Η προοδευτικη επιβάρυνση στο πάγκο και τις στρατιωτικές πιέσεις 😁

αστειευομαι. Κοιταξε να δεις εγω κανω πολυ καλο ζεσταμα πριν ξεκινησω. Επισης πιστευω οτι επειδη ειμαι νεος ακομη και δεν εχω κανει κάποια σοβαρη μαλακια μπορει να περάσει με ενδυνάμωση στα χέρια. Να ξερεις ο υπολογιστης το χειροτερευει περισσοτερο και απο το γυμναστηριο εχω διαβασει πως αν το έβαζες στο νάρθηκα για 1 μηνα μπορει να περνουσε και για πάντα. Αυτα περνάνε απο μονα τους γιατι ειναι απο υπερ-χρηση αλλα ποιος μπορει να παρατησει τη δουλεια του για 1-2 μηνες; η επικονδυλιτιδα λεει αμα την αφησεις στους 4-5 μήνες μπορει και να περάσει μονη της χωρις θεραπεια. Αλλα εκτος απο το γυμναστηριο δε γραφεις , ουτε σε υπολογιστη ουτε τιποτα. 

Κωλοτενοντιτιδες... πηγαινε κανε ενα χειρουργειο και καθαρισες ... μετα παιζεις champions league που λενε :D πλακιτσα :D 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, sndev είπε

Είναι η ίδιες ασκήσεις με ελαφριά είτε δίχως κιλά, να γίνεται η κίνηση απλά, ο οργανισμός ρίχνει τις κατάλληλες ουσίες στους τένοντες για την γρηγορότερη αποκατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, JcD είπε

Είναι η ίδιες ασκήσεις με ελαφριά είτε δίχως κιλά, να γίνεται η κίνηση απλά, ο οργανισμός ρίχνει τις κατάλληλες ουσίες στους τένοντες για την γρηγορότερη αποκατάσταση.

Μέχρι τις ελαφριες ασκησεις ολα καλα.... μετα ειναι το προβλημα που αποφασιζω να μπω πάγκο νιώθω ζεστος ωραιος και έφυγα! :D 

εγω έχω επιστρατευσει μπαλάκι με αφρολέξ και για μασάζ , πάγο , καλο ζέσταμα , hand grips , μπορει κάποιος και fat grips οταν γυμνάζεται να βάζει στις μπάρες.... και βεβαια προσευχές :D 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο ευκολο πράγμα ειναι να αντιμετωπισεις τη τενοντιτιδα με διακοπη δραστηριοτητων... πχ παλαιοτερα με ενοχλουσε το στομάχι μου.... εκοψα τη σαβουρα μου πέρασε.... μετα με ενοχλουσε το αναπνευστικο... εκοψα το τσιγαρο μου πέρασε.Εχω να αρρωστησω με γριπες και λοιμωξεις του αναπνευστικου 10 χρονια δεν ξερω τι σημαινει πυρετος. Απο το 2009 εχω να ανεβάσω πάνω απο 38.5.

Εδω ομως η κατασταση ειναι πιο περιπλοκη. Αν κοψεις τη γυμναστική θα ατονησουν οι μυς.... αρα οι αρθρωσεις στο μέλλον ΔΕΝ θα ειναι προστατευμενες. Επομενως κοιτάζεις να το διαχειριστεις ετσι ωστε να διορθωσεις το προβλημα χωρις να κοψεις τη γυμναστική με σκοπο πάντα να τονώνεις τους μυς. Δυσκολη περιπτωση. Δεδομενου -για να μην κοροιδευομαστε- οτι αν δεν χυσεις ιδρώτα και δεν γινει ο κωλακος σου ταψι στη προπονηση δε προκειται να πετυχεις πολλά αρα δώρον άδωρον. Για αυτο το ψάχνω πολυ με ζεστάματα - με έξτρα ασκησεις με προσεκτική εκτέλεση και με πολύ αργη..... προοδο στα κιλά που φορτώνω στις μπάρες. Προς το παρον την ψιλοπαλεύω. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sndev είπε

...ξεκίνα να φοράς περικάρπια και το βλέπεις 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

μετα τους αγωνες θα το ριξω λιγο στο αεροβιο για να φτιαξω ακομη καλυτερο cardio και να πεσω λιγο

https://www.dropbox.com/sh/8z3yd49mk858sgv/AAATWGTXHP-MVkWukT0pyjdba?dl=0

Το ποδαράκι γιατί το πετάς προς τα πίσω; 😜

Μια χαρά είσαι πάντως. Το cardio δεν μπορεί να σου κάνει κακό. 

• Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, evabb είπε

Το ποδαράκι γιατί το πετάς προς τα πίσω; 😜

Μια χαρά είσαι πάντως. Το cardio δεν μπορεί να σου κάνει κακό. 

Έμεινε από το μπαλέτο.. Σίγουρα όχι αν πάω να τρέξω σε ένα αγώνα βουνού το Μαΐο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Έμεινε από το μπαλέτο.. Σίγουρα όχι αν πάω να τρέξω σε ένα αγώνα βουνού το Μαΐο

Να πας, το Μάιο έχει βγει και το σταμναγκαθι, μάζεψε καμία σακούλα να φαμε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποδαράκι κομπλέ μπήκαμε κανονικά καθίσματα γνωριστηκα και με ένα παιδί που έχει κατέβει αγώνες powerlifting @gntgrx σχολείο ο συγκεκριμένος αν και νέος. 210 deadlift στα 67 κιλά μετά από αφυδάτωση 3 κιλά σε 3 ώρες πριν τον αγώνα και εγώ τού την έλεγα πως έβγαζε τη μπάρα από το ρακ λολ

Έβαλα καί τή γυναίκα γυμναστήριο ξεκινάμε δυνατά, εννοείται κάνει μόνο  deadlift, squat , bench press, overhead press , barbell row, lat pulldowns, cable row και air bike. 

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 5
Δημοσ.
11 ώρες πριν, jimis98 είπε

στα farmer walks κανονικα παω η σηκωνω τους ωμους?

Οι ώμοι πίσω και κάτω, ο κορμός όσο γίνεται πιο ίσιος, σφίξιμο στους γλουτούς και την κοιλιακή χώρα και σταθερά βήματα. Το βλέμμα ευθεία μπροστά, μικρές αναπνοές σαν να ρουφάς από καλαμάκι.

10 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Καλημέρα

Είμαι αρκετά αγύμναστος εξαιτίας δουλειάς και ευθυνών αλλά και λόγω προβλημάτων υγείας. Είμαι αδύνατος οπότε τα κιλά  δεν είναι το πρβλημα μου, επίσης δεν ενδιαφέρομαι να χτίσω κανά τρομερό ΄σωμα ή κάτι τέτοιο. Θέλω να γίνω λίγο πιο δυνατός σε πιο επίπονες διαδικασίες, να ανακτήσω μυική μαζα και καλύτερο τόνο στους μύες, έχουν ατονίσει υπερβολικά λόγο της κακής ζωής που έχω κάνει. Θέλω να βελτιώσω λίγο και τη πίεση μου. 

Θα ήιελα κάπιου είδους άσκησης που να είναι πρακτικό ώστε να μπορώ να το ενσωματώσω εύκολα στη ζωή μου, επίσης να μην είναι κατι βαρύ γιατί σε αυτή τη φάση δε νομίζω  ότι μπορώ να ανταποκριθώ και το ψιλοφοβάμαι. Θέλω κάποια πολύ βασική/εύκολη άσκηση μέχρι να φτάσω εώς ένα σημείο ποθ να μπορώ να κάνω πιο βαριά πράγματα.Κατι που ειδικά να βελτιώνει τους μύες το σώματος. 

Έχει να προτείνει κανείς τίποτα? 

Ό,τι σου έγραψαν οι @wizzy και @JcD

7 ώρες πριν, sndev είπε

Μια καλή επένδυση είναι αυτό   

Ακόμα καλύτερη είναι αυτή.

@Dakonblackblade Χρηστάρα πάτησε η γυναίκα στο γυμναστήριο και έγιανε το πόδι, ε;

Εγώ έβαλα τον Χάρη τον μικρό στο μοτίβο μας, ξεκινήσαμε να του δείχνω τεχνική για καθίσματα και γουστάρει τρελά. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όσοι ασχολούνται με την καλλισθενική, αν μη τι άλλο, έχουν δυνατούς κορμούς.

Καθίσματα έκανα χθες και την ευχαριστήθηκα την προπόνηση. Συγκεκριμένα:

5|3|1 1ος κύκλος, 3η εβδομάδα, 2η προπόνηση (SQ) 5@75%, 3@85%, 1+@95% + Joker Sets@100-105-110% + Second Set Last 5x5@85%

SQ (Main Lift):

• 10x20kg (Warm up)
  • 10x40kg (Warm up)
  • 5x53kg (Warm up)
  • 5x63kg (Warm up)
  • 3x80kg (Warm up)
  • 5x85kg (Main Set - 75%)
  • 3x98kg (Main Set - 85%)
  • 5x108kg (Main Set+ - 95%)
  • 1x115kg (Joker Set - 100%)
  • 1x120kg (Joker Set - 105%)
  • 1x125kg (Joker Set - 110%)
  • 5x5x98kg (SSL - 85%)

DL (Supplementary):

• 10x90kg (Warm up)
  • 5x10x105kg (Main Set - 65%)

Assistance Work:

• Barbell Hip Thrust from Bench: 4x12x125kg
  • Dumbbell Matrix Lunge: 1x24x30kg (2x15)
  • Dumbbell Contralateral Lunge: 2x12x24kg
  • Barbell Walking Lunge: 2x12x50kg
  • GHD Back Extension: 4x12x25kg (Σε super set με)
  • Hyper W/Y Extension: 4x10x10kg (2x5)
  • Face Pull with External Rotation: 4x16x32kg
  • Loaded Carry: 6x1' (2' Farmer Walks @2x40kg, 2' Suitcase Carry @40kg, 2' Plate Pinch Carry @30kg)

Πώς έγινε η αποκατάσταση, τώρα. Εύκολα, 500 gr μοσχάρι κοκκινιστό, 350 gr spaghettoni No7, 150 gr φέτα, 150 gr ψωμί για παπάρα, 200 gr χαλβά σιμιγδαλένιο με τριμμένο αμύγδαλο και κανελίτσα και 2 μήλα 310 gr μαζί.

Σήμερα το πρωί έδωσα αίμα και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Ψηλή τεστοστερόνη και όσο πρέπει DHT, μέτρια οιστραδιόλη, χαμηλή κορτιζόλη, χαμηλή ινσουλίνη, ευθυροειδικός, καλή ομοκυστεΐνη, HDL 80, μπόμπα αιμοσφαιρίνη, ψηλή μυοσφαιρίνη, ψηλή φερριτίνη, καλά επινεφριδιακά ανδρογόνα και όσο πρέπει SHBG, 25(OH) Vit D3 50+. Μόνες παραφωνίες η CPK στα 668 (χάθηκε να είναι σιξ σιξ σιξ δε νάμπερ οφ δε μπιστ που λένε και οι Iron Maiden), η υψηλή ρενίνη και η ακόμα υψηλότερη αλδοστερόνη. Υποτασικός με κατακράτηση, όποιος θέλει να του ποτίσω το χωράφι  pm me.

Για να επιβραβεύσω τον εαυτό μου, παρήγγειλα από την Inzer τα elbow sleeves και θα μου τα φέρει η αδερφή μου το Πάσχα. Πάνω στην ώρα, τώρα που αρχίζω να ανεβαίνω στις πιέσεις.

Σήμερα η προπόνηση ήταν η ώρα του παιδιού, 13,5 km στο airbike στα 220W average, 20' push/pull το tank με 225 kg σύνολο στο 3, έκανα αρκετές καλλισθενικές και bodyweight ασκήσεις έξω να με δει ο ήλιος παρέα με τους resident καλλισθενάδες του γυμναστηρίου (όχι τα αεροπλανικά, δεν είμαι για τέτοια, μέχρι hanging leg raises-shins to the bar και πολύ μου), κάτι ψιλά γάμπες, mid και lower traps και πήχεις. Tα face pulls μου, τα loaded carries μου και την έκανα για να φάω γίγαντες.

It was a good day που λέει και ο Ice Cube.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερινη προπονηση (αεροβιο + χαμηλα βάρη για αιμάτωση των αρθρώσεων)

30 λεπτα διαδρομο

10 λεπτα με 7 ένταση

10 λεπτά με 10.5 ένταση (εδω κουραστηκα λιγο)

10 λεπτα με κλιση 3-5 στο 7 με 7.5

συνεχεια με ζεσταματακι για το στροφικο πέταλο

ασκησεις για τους πηχεις

κάμψεις καρπων με 6 κιλους αλτηρες

reverse curls 

3 set * 12 reps

15kg , 20kg , 20kg

military press 4 set

12 * 20kg

12 * 30kg

10 * 30kg

15* 20kg

Bench press

15 reps * 20kg

15 reps * 30kg

15 reps * 40kg

Κοιλιακοι - ραχιαιοι

σπιτι για μάσα 100γρ ρυζάκι - 20γρ ελαιολαδο , λιγο ντομάτα , 150γρ μπιφτέκι , 2 αυγά και 300μλ φυσικο χυμό. Σε λιγο θα την πέσω. 

Σαββατο έχουμε προπονησάρα με άρσεις θανάτου ... θα δοκιμάσω στα 90 κιλά... ως τωρα ειμαι 80 για 6 επαναλήψεις. 

90 κιλα για 3 και μετά θα παιξω με σετάκια στα 80 των 8 επαναλήψεων.

Next week -> Bench press 80kg 4 reps. New challenge :o 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...