Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, mic2mic είπε Δεν είχες πει κάποτε ότι θεωρείς τα 10 pistol squats ως ένδειξη βασικής δύναμης; σε ενα crossfit box στην Μαδριτη που ειχα παει καναμε 6χ16 pistol σαν τεχνικη (8+8) σε συνδυασμό με 6x2 front squat 1s κατεβασμα + 3s καθισμενος κατω + 1s ανεβασμα Δεν θεωρω οτι ειναι ενδειξη δυναμης προσωπικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 στα farmer walks κανονικα παω η σηκωνω τους ωμους? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Το βρήκα, δεν είχε πει "βασική δύναμη" αλλά "μεγάλο επίτευγμα": Στις 18/10/2019 στις 8:15 ΜΜ, yannis27gr είπε Για μένα το pistol squat είναι μεγάλο επίτευγμα σε όποιον μπορεί να κάνει άνετα δέκα συνεχόμενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JcD Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Θέμα ισορροπίας μάλλον παρά δύναμης?! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, JcD είπε Θέμα ισορροπίας μάλλον παρά δύναμης?! Μπορείς να το κάνεις ελαφρά ακουμπισμένος σε τοίχο, έχοντας ελάχιστη κλίση, ίσα-ίσα να μη χρειάζεται να ισορροπείς. Έτσι φεύγει το κομμάτι της ισορροπίας και γίνεται και λίγο πιο δύσκολο επειδή έχεις και την τριβή από τον τοίχο. Και αργότερα κρατώντας αλτήρα στα χέρια, με τον ίδιο τρόπο. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από mic2mic 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Είχα δοκιμάσει κάποιες φορές να κάνω pistol squata, χωρίς να το έχω ψάξει σε βάθος πέραν της ισορροπίας νομίζω είναι δυσκολότερα γιατί δουλεύουν περισσότερο οι τετρακέφαλοι και λιγότερο ο γλουτιαίος συγκριτικά με όλες τις παραλλαγές των καθισμάτων (front, back, κλπ). Ας το επιβεβαιώσει ή διαψεύσει κάποιος που έχει ασχοληθεί περισσότερο με την άσκηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Καλημέρα Είμαι αρκετά αγύμναστος εξαιτίας δουλειάς και ευθυνών αλλά και λόγω προβλημάτων υγείας. Είμαι αδύνατος οπότε τα κιλά δεν είναι το πρβλημα μου, επίσης δεν ενδιαφέρομαι να χτίσω κανά τρομερό ΄σωμα ή κάτι τέτοιο. Θέλω να γίνω λίγο πιο δυνατός σε πιο επίπονες διαδικασίες, να ανακτήσω μυική μαζα και καλύτερο τόνο στους μύες, έχουν ατονίσει υπερβολικά λόγο της κακής ζωής που έχω κάνει. Θέλω να βελτιώσω λίγο και τη πίεση μου. Θα ήιελα κάπιου είδους άσκησης που να είναι πρακτικό ώστε να μπορώ να το ενσωματώσω εύκολα στη ζωή μου, επίσης να μην είναι κατι βαρύ γιατί σε αυτή τη φάση δε νομίζω ότι μπορώ να ανταποκριθώ και το ψιλοφοβάμαι. Θέλω κάποια πολύ βασική/εύκολη άσκηση μέχρι να φτάσω εώς ένα σημείο ποθ να μπορώ να κάνω πιο βαριά πράγματα.Κατι που ειδικά να βελτιώνει τους μύες το σώματος. Έχει να προτείνει κανείς τίποτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 26 λεπτά πριν, JcD είπε Θέμα ισορροπίας μάλλον παρά δύναμης?! ευλυγισίας 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JcD Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Καλημέρα Είμαι αρκετά αγύμναστος εξαιτίας δουλειάς και ευθυνών αλλά και λόγω προβλημάτων υγείας. Είμαι αδύνατος οπότε τα κιλά δεν είναι το πρβλημα μου, επίσης δεν ενδιαφέρομαι να χτίσω κανά τρομερό ΄σωμα ή κάτι τέτοιο. Θέλω να γίνω λίγο πιο δυνατός σε πιο επίπονες διαδικασίες, να ανακτήσω μυική μαζα και καλύτερο τόνο στους μύες, έχουν ατονίσει υπερβολικά λόγο της κακής ζωής που έχω κάνει. Θέλω να βελτιώσω λίγο και τη πίεση μου. Θα ήιελα κάπιου είδους άσκησης που να είναι πρακτικό ώστε να μπορώ να το ενσωματώσω εύκολα στη ζωή μου, επίσης να μην είναι κατι βαρύ γιατί σε αυτή τη φάση δε νομίζω ότι μπορώ να ανταποκριθώ και το ψιλοφοβάμαι. Θέλω κάποια πολύ βασική/εύκολη άσκηση μέχρι να φτάσω εώς ένα σημείο ποθ να μπορώ να κάνω πιο βαριά πράγματα.Κατι που ειδικά να βελτιώνει τους μύες το σώματος. Έχει να προτείνει κανείς τίποτα? Παραδοσιακά πράματα, push ups - έχεις την ευ καίρια να τα κάνεις όπου και όποτε θέλεις, body squats το ίδιο, pull ups - χρειάζεσαι ένα μονόζυγο και ένα σκαμπό μέχρι να αναπτύξεις την δύναμη να ανεβαίνεις χωρίς βοήθεια, κοιλιακούς - χρειάζεσαι χοντρή μοκέτα ή κάτι τέτοιο. Περπάτημα στην αρχή και ελαφρύ jogging κατόπιν για την πίεση, 30 λεπτά 2-3 φορές τη βδομάδα, θα ξανανιώσεις! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 49 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Καλημέρα Είμαι αρκετά αγύμναστος εξαιτίας δουλειάς και ευθυνών αλλά και λόγω προβλημάτων υγείας. Είμαι αδύνατος οπότε τα κιλά δεν είναι το πρβλημα μου, επίσης δεν ενδιαφέρομαι να χτίσω κανά τρομερό ΄σωμα ή κάτι τέτοιο. Θέλω να γίνω λίγο πιο δυνατός σε πιο επίπονες διαδικασίες, να ανακτήσω μυική μαζα και καλύτερο τόνο στους μύες, έχουν ατονίσει υπερβολικά λόγο της κακής ζωής που έχω κάνει. Θέλω να βελτιώσω λίγο και τη πίεση μου. Θα ήιελα κάπιου είδους άσκησης που να είναι πρακτικό ώστε να μπορώ να το ενσωματώσω εύκολα στη ζωή μου, επίσης να μην είναι κατι βαρύ γιατί σε αυτή τη φάση δε νομίζω ότι μπορώ να ανταποκριθώ και το ψιλοφοβάμαι. Θέλω κάποια πολύ βασική/εύκολη άσκηση μέχρι να φτάσω εώς ένα σημείο ποθ να μπορώ να κάνω πιο βαριά πράγματα.Κατι που ειδικά να βελτιώνει τους μύες το σώματος. Έχει να προτείνει κανείς τίποτα? Ναι. Πήγαινε σε αυτό το post, μελέτησέ το προσεκτικά και ξεκίνησε το πρόγραμμα ασκήσεων που αναλύει ο @yannis27gr. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Το pistol squat είναι συνδυασμός δύναμης και ισορροπίας/ευλυγισίας, αυτό δηλαδή που θέλω να πετύχω μέσω της προπόνησης. Την δύναμη την έχω σχεδόν, με την ισορροπία παλεύω. Μπορώ να κάνω 10 επαναλήψεις ακουμπώντας (όχι συνέχεια) με το ένα δάχτυλο σε μια μπάρα. Σύντομα θα φύγει και αυτή η μικρή βοήθεια οπότε και θα έχει επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Για μένα δύναμη χωρίς αυξημένη ευλυγισία και ισορροπία είναι δώρο άδωρο αναφορικά με τη γενική φυσική κατάσταση. Προφανώς άμα θες να δουλέψεις πόρτα σε κλαμπ χέστηκες για την ευλυγισία και πας για όγκο. Το σημαντικό είναι να έχουμε ξεκαθαρίσει τι θέλουμε να πετύχουμε μέσω της γυμναστικής και να κάνουμε την προπόνηση αυτή που θα μας οδηγήσει σε αυτούς τους στόχους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 58 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Είχα δοκιμάσει κάποιες φορές να κάνω pistol squata, χωρίς να το έχω ψάξει σε βάθος πέραν της ισορροπίας νομίζω είναι δυσκολότερα γιατί δουλεύουν περισσότερο οι τετρακέφαλοι και λιγότερο ο γλουτιαίος συγκριτικά με όλες τις παραλλαγές των καθισμάτων (front, back, κλπ). Ας το επιβεβαιώσει ή διαψεύσει κάποιος που έχει ασχοληθεί περισσότερο με την άσκηση. Όχι απαραίτητα... το δεδομένο είναι ότι για να κρατήσει κανείς ισορροπία έχει τον κορμό λίγο πιο όρθιο, οπότε μοιάζει περισσότερο με front squat. Και κατά, το front squat ασκούνται μεγαλύτερες δυνάμεις στο γόνατο, γι'αυτό ίσως να δίνεται η εντύπωση ότι δουλεύουν περισσότερο οι τετρακέφαλοι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι τετρακέφαλοι ενεργοποιούνται περισσότερο από τους γλουτιαίους. Βασικά παίζει ρόλο το πού δίνει το focus ο ίδιος ο ασκούμενος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, mic2mic είπε Μπορείς να το κάνεις ελαφρά ακουμπισμένος σε τοίχο, έχοντας ελάχιστη κλίση, ίσα-ίσα να μη χρειάζεται να ισορροπείς. Έτσι φεύγει το κομμάτι της ισορροπίας και γίνεται και λίγο πιο δύσκολο επειδή έχεις και την τριβή από τον τοίχο. Και αργότερα κρατώντας αλτήρα στα χέρια, με τον ίδιο τρόπο. Δε νομίζω ότι έχεις σωστή θέση για κάθισμα έτσι και επιβαρύνεις τα γόνατα λόγω κλίσης. Καλύτερα να κάνεις κάθισμα με τον σωστό τρόπο και αν θες να δουλέψεις pistol να έχεις μπροστινή ή πλαινή υποστήριξη με τα χέρια μέχρι να αποκτήσεις τη δύναμη και ευλυγισία να μην τη χρειάζεσαι. Αλλά επ ουδενί να μη θυσιάζεις τη σωστή κίνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mic2mic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, yannis27gr είπε Δε νομίζω ότι έχεις σωστή θέση για κάθισμα έτσι και επιβαρύνεις τα γόνατα λόγω κλίσης. Καλύτερα να κάνεις κάθισμα με τον σωστό τρόπο και αν θες να δουλέψεις pistol να έχεις μπροστινή ή πλαινή υποστήριξη με τα χέρια μέχρι να αποκτήσεις τη δύναμη και ευλυγισία να μην τη χρειάζεσαι. Αλλά επ ουδενί να μη θυσιάζεις τη σωστή κίνηση. Μιλάω για ελάχιστη κλίση, ούτε που φαίνεται σε φωτογραφία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Magic_Nature Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Conan2046 είπε Αν έχει κάποιος πρόβλημα τενοντίτιδας στον άγκωνα είναι απ' τις χειρότερες ασκήσεις. Γενικά δεν θεωρώ καν απαραίτητες τις οποιεσδήποτε κάμψεις δικεφάλων για να γυμνάσεις τα χέρια σου αν έχεις πρόβλημα. Η πικρη αληθεια ειναι πως αν εχεις τενοντιτιδα στο χέρι δεν μπορεις να κάνεις σχεδον τιποτα αλλα ας ελπισουμε να "φυγει" απο μονο του. Ειδάλλως καπου εκει στον Μαιο θα κοψω τα πάντα για 3-4 μήνες και θα το ριξω στο κολυμπι. Δε βγάζεις ακρη ... ο ενας λέει θέλεις γυμναστικη στα χέρια για να δυναμωσουν και να φυγουν οι τενοντιτιδες ο άλλος λέει πληρη ξεκουραση, ο αλλος λεει τροποποιησε το προγραμμα γενικα ολοι λενε πολλα που εν μέρει μπορει να ειναι σωστα για κάθε εναν ξεχωριστα οποτε αν δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις ποιο σου ταιριάζει. Εγω τωρα δοκιμάζω τον 1ο και ειπα αν κατι μου συμβει χειροτερο ειμαι υπευθυνος. Δε γινεται αλλιως καμια φορά δε ξέρεις τι θα συμβει απλα παιρνεις την ευθυνη και ελπιζεις για το καλυτερο. Α! Και για να ειμαστε και 100% σωστοι Παιδια αυτο που κάνω ΜΗΝ το κάνετε... αν έχετε συμπτωματα επικονδυλιτιδας πηγαιντε στο γιατρο και οτι σας πει.... μην συνεχιζετε να κανετε προπονηση οπως εγώ μπορει να ειμαστε διαφορετικοι οργανισμοι εγω να το ξεπεράσω κάποιος αλλος να το κανει χειροτερο ή και το αντιθετο εγω να το κάνω χειροτερο. Ακομη δεν ξέρω αλλα δεν θελω να κοψω και το γυμναστηριο οποτε ... προχωρούμε. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από Magic_Nature Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις