Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Γράφω πρώτη φορά στο νήμα, το βρήκα τις τελευταίες μέρες και το παρακολουθώ.

Ο λόγος είναι ότι χρειάζομαι τη γνώμη σας, στο τι να κάνω για τον εαυτό μου.

Λίγο ιστορικό: Ειμαι 39, 1.73 100 κιλά. Δουλειά γραφείου πρωί κ τα τελευταία 15 χρόνια 14ωρο κ 15 ωρο. Ναι αλήθεια.

Έχω κόψει το τσιγάρο εδώ κ 8 χρόνια,εκεί πήρα τα κιλά,στη συνέχεια τα έχασα με δίαιτα,μετα με τα παιδιά έπεσα πάλι. Έχω δύο μικρουλια που απαιτούν χρόνο, αλλά τώρα που ξεπετάχτηκαν μπορώ να φύγω λίγο από το σπίτι.

Στο θέμα τώρα. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες αποφάσισα να κάνω κάτι  για μένα,να κουνηθώ και περπατάω πάνω από μισή ώρα τη μέρα κ πάω παντού από σκάλες. Κάνω πάνω από 6000 βήματα και σαν ορόφους μπορεί και πάνω από δέκα. Επίσης μετά τις 7 με 8 το απόγευμα δεν τρώω κ εννοείται έκοψα σαβουρα κ έφτιαξα τα νερά μου κ πίνω όσα πρέπει.

Συμπτωματικά τώρα,εδώ και μια εβδομάδα με πέθανε ο ώμος κ ο αγκώνας έλεγα θα είναι καμιά ψύξη,αλλά δεν πέρασε. Σήμερα πηγα σε ορθοπαιδικό και μου είπε έχω μια μικρή κήλη στον αυχένα και ότι δεν φταίει η πολύ δουλειά γραφείου,η κακη στάση κλπ αλλά ήταν να γίνει. Μου έγραψε μαγνητική κ δέκα φυσικοθεραπείες.

Απογοητεύτηκα παρά πολύ. Στο μυαλό μου έχει καρφωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια δουλειάς, βγάζουν τώρα ζημιά.

Και ερωτω: Την κηλη την παντρεύτηκα τώρα. Όταν γίνω καλά τι άσκηση να ακολουθήσω; Κάτι με γνώμονα τον αυχένα, αλλά και να πάρω τη ζωη μου πίσω.

Ναπω και την αλήθεια το κόστος είναι ανασταλτικό όσο να ναι. Με δύο παιδιά, μου είναι δύσκολο να δίνω 50 κ 60 ευρώ που βλέπω να ζητάνε συνδρομή παντού.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

• Like 1
Δημοσ.

Τα πιο καλά λεφτά που θα δώσεις είναι αυτά που θα πάρει ένας πολύ καλός φυσικοθεραπευτής .

Αυτος θα σε καθοδηγήσει για τις μετέπειτα ασκήσεις γενικά

Με τις 10 φυσικοθεραπείες του ΙΚΑ δεν....

Ψάξου

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ με την τοποθέτηση σου. Εγώ αναφέρομαι στο μετά. Μια γυμναστική για το μετά και με βαση το παραπάνω πρόβλημα,τώρα που δουλεύω λιγότερες ώρες και μπορώ.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Συμφωνώ με την τοποθέτηση σου. Εγώ αναφέρομαι στο μετά. Μια γυμναστική για το μετά και με βαση το παραπάνω πρόβλημα,τώρα που δουλεύω λιγότερες ώρες και μπορώ.

Ε φυσιολογικά ρε'συ ο φυσιοθεραπευτής και ο ορθοπεδικός θα σου πουν το τι μπορείς να κάνεις ώστε να μην επιβαρύνεις τον αυχένα, ίσως ακόμα και ένας αθλίατρος. Καλύτερα να μην πάρεις απόψεις από ένα φόρουμ περί του θέματος.

• Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Σίγουρα το έχω στο μυαλό μου να ρωτήσω κυρίως εκεί. Απλά σκέφτηκα ότι ίσως βρω κάποιον παθών εδώ. Ευχαριστώ πολύ.

Περίπτωση με περίπτωση διαφέρει οποτε δεν μπορεί να πεις κανείς κάτι. Οταν λέω περίπτωση δεν αναφέρομαι μόνο στο "τραυματισμό" αλλα γενικά στο background του καθενός, τον τρόπο ζωής, η διατροφή κλπ που όλα επηρεάζουν είτε το πιστεύουμε είτε οχι.. Οπότε ότι σου πουν οι γιατροί και το σώμα σου. Στον αυχένα πάντως δεν νομίζω να σε δεσμεύσει και πολύ στο κομμάτι της άθλησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Καλησπέρα σε όλους. Γράφω πρώτη φορά στο νήμα, το βρήκα τις τελευταίες μέρες και το παρακολουθώ.

Ο λόγος είναι ότι χρειάζομαι τη γνώμη σας, στο τι να κάνω για τον εαυτό μου.

Λίγο ιστορικό: Ειμαι 39, 1.73 100 κιλά. Δουλειά γραφείου πρωί κ τα τελευταία 15 χρόνια 14ωρο κ 15 ωρο. Ναι αλήθεια.

Έχω κόψει το τσιγάρο εδώ κ 8 χρόνια,εκεί πήρα τα κιλά,στη συνέχεια τα έχασα με δίαιτα,μετα με τα παιδιά έπεσα πάλι. Έχω δύο μικρουλια που απαιτούν χρόνο, αλλά τώρα που ξεπετάχτηκαν μπορώ να φύγω λίγο από το σπίτι.

Στο θέμα τώρα. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες αποφάσισα να κάνω κάτι  για μένα,να κουνηθώ και περπατάω πάνω από μισή ώρα τη μέρα κ πάω παντού από σκάλες. Κάνω πάνω από 6000 βήματα και σαν ορόφους μπορεί και πάνω από δέκα. Επίσης μετά τις 7 με 8 το απόγευμα δεν τρώω κ εννοείται έκοψα σαβουρα κ έφτιαξα τα νερά μου κ πίνω όσα πρέπει.

Συμπτωματικά τώρα,εδώ και μια εβδομάδα με πέθανε ο ώμος κ ο αγκώνας έλεγα θα είναι καμιά ψύξη,αλλά δεν πέρασε. Σήμερα πηγα σε ορθοπαιδικό και μου είπε έχω μια μικρή κήλη στον αυχένα και ότι δεν φταίει η πολύ δουλειά γραφείου,η κακη στάση κλπ αλλά ήταν να γίνει. Μου έγραψε μαγνητική κ δέκα φυσικοθεραπείες.

Απογοητεύτηκα παρά πολύ. Στο μυαλό μου έχει καρφωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια δουλειάς, βγάζουν τώρα ζημιά.

Και ερωτω: Την κηλη την παντρεύτηκα τώρα. Όταν γίνω καλά τι άσκηση να ακολουθήσω; Κάτι με γνώμονα τον αυχένα, αλλά και να πάρω τη ζωη μου πίσω.

Ναπω και την αλήθεια το κόστος είναι ανασταλτικό όσο να ναι. Με δύο παιδιά, μου είναι δύσκολο να δίνω 50 κ 60 ευρώ που βλέπω να ζητάνε συνδρομή παντού.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

φιλε καλησπέρα .... μην απογοητευεσαι η κηλη στον αυχενα δεν ειναι κάτι πολυ απαγορευτικο για το γυμναστηριο. Εμενα πιο πολυ θα με προβληματιζε ο αγκωνας κι ο ωμος σου παρα ο αυχενας. Kai fysik;a και η μέση αλλα αυτο ειναι άλλη κουβέντα. 

Στον αυχενα θα κοψεις 2 ασκησεις... 

Back squat και στρατιωτικες πιέσεις - οποιαδηποτε πιεση πάνω απο το κεφάλι ισως σε ενοχλουσε και λιγο στο πάγκο αλλα ολες τις άλλες ασκησεις μπορεις να τις κάνεις κανονικοτατα... ενω αν εχεις θέμα στους αγκώνες... και σε επιμένει... δυσκολα τα πράγματα. 

Σκέψου τι μπορεις να κανεις... κάμψεις - μονοζυγο - αρσεις θανατου - μπροστινα καθισματα - προβολές ενω με τον αγκώνα μπορει να μην μπορεις να κανεις και τιποτα. Ειναι ο χειροτερος τραυματισμος (μαζι με τον ωμο) που μπορει να σου κάτσει. Δυστυχως. Ακουει στο ονομα επικονδυλιτιδα ή τενοντιτιδα στον υπερακανθιο ή στο δικεφαλο. Γεια χαρά και αμυγδαλα. 

Έλεγε ενας γιατρος τις προαλλες η επικονδυλιτιδα δεν ειναι επικινδυνη... ναι ρε γιατρε αλλα πάς γυμναστηριο και δεν μπορεις να κάνεις τιποτα.

Ενιγουει.... πάγκος αποψε 75 κιλά για 6 επαναληψεις. Στην επομενη προπονηση την αλλη βδομάδα μπηκα στα 80. Κυριλέ! Μασα φουλ αποψε 250γρ γιαουρτι - 100γρ ρυζι - 2 φετες ψωμι ολικης φρυγανισμεν στη τοστιερα - 1 φετα τυρι λιγο λαδάκι και σε λιγο καρυδια + ασπραδι αυγού 300μλ. ευκολα 3600 θερμιδες σημερα. 

Εννοειται πριν κάνω πάγκο αποψε εκανα 15 λεπτά ζεσταμα και 3 σετ των 12 επαναληψεων στην αρχη καμψεις δικεφάλου με 6 κιλά βαράκια. 

Θελει παρα παρα παρα πολυ καλο ζέσταμα. Αν θες να κάνεις γυμναστική καλά και για πολλά χρονια. Στο τέλος πάς ταμειο. Φροντισε να μην έχεις πολλά γραμάτεια να ξεπληρώσεις. :) 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

Achievement unlocked απόψε. Μπαίνω να κοιτάξω για ρούχα σε ένα site. Ζητάει ηλικία, ύψος, βάρος, περιφέρεια μέσης (δεν είχε καν σαν επιλογή το νούμερο μου) και αν έχω χοντρό κωλο για να υπολογίσει το μέγεθος. Βγάζει ένα νούμερο ότι να ναι που δεν φόραγα ούτε με 10 κιλά πάνω. Κάνω cross reference για ρούχο που έχω ήδη και βγάζει ένα νούμερο παραπάνω (το φόραγα σήμερα και μου έκανε). Πάω σε άλλο site μαγαζιού από το οποίο ψώνισα κανονικά (φυσικό μαγαζί) το Σάββατο. Βρίσκω αυτό που αγόρασα και του λέω να μου υπολογίσει το νούμερο μου με την ίδια μέθοδο. Εννοείται ότι με έβγαλε ένα νούμερο παραπάνω και πρότεινε και το μεγαλύτερο. Που σκατα χάθηκε η μέθοδος που βάζεις εκατοστά και βρίσκεις το μέγεθος σου; έχετε κι άλλοι τέτοιο πρόβλημα; εν τέλει δεν αγόρασα τίποτα. 

Δημοσ.

@Skatzivas Κάνε πρώτα τη μαγνητική να αξιολογηθεί η όποια βλάβη και επανέρχεσαι με περισσότερα δεδομένα. Μπορεί να μην έχεις κάτι το ιδιαίτερο, μπορεί να υπάρχει κατάσταση η οποία προκαλεί νευρολογική σημειολογία. Δες τί πραγματικά συμβαίνει και ύστερα σκέψου τί πρέπει και τί μπορεί να κάνεις.

Στα δικά μου, μπήκα στην τρίτη εβδομάδα. Ας δούμε και μια upper body προπόνηση 5|3|1, για αλλαγή.

5|3|1 1ος κύκλος, 3η εβδομάδα, 1η προπόνηση (OHP) 5@75%, 3@85%, 1+@95% + Joker Sets@100-105-110% + Second Set Last 5x8@85%

OHP (Main Lift):

• 10x20kg (Warm up)
  • 10x20kg (Warm up)
  • 5x25kg (Warm up)
  • 5x30kg (Warm up)
  • 3x40kg (Warm up)
  • 5x43kg (Main Set - 75%)
  • 3x50kg (Main Set - 85%)
  • 5x55kg (Main Set+ - 95%)
  • 1x58kg (Joker Set - 100%)
  • 1x60kg (Joker Set - 105%)
  • 1x65kg (Joker Set - 110%)
  • 5x8x50kg (SSL - 85%)

BP (Supplementary):

• 10x50kg (Warm up)
  • 5x10x58kg (Main Set - 65%)

Assistance Work:

• Kroc Row: 4x25x32,5kg
  • Barbell Biceps Curl: 4x10x40kg
  • Dumbbell Kickback: 4x12x30kg (2x15)
  • Underhand Grip Lat Pulldown: 4x10x75kg
  • 3D Shoulder Cable Raise: 4x10x9kg (Triset - Bent over Reverse Fly + Lateral Raise + Front Raise)
  • Face Pull with External Rotation: 4x16x32kg
  • Loaded Carry: 6x1' (2' Farmer Walks @2x40kg, 2' Suitcase Carry @40kg, 2' Plate Pinch Carry @30kg)

Moυ πήρε 2 ώρες και 5 λεπτά, ενώ είχαν προηγηθεί ζέσταμα 10'@200W στο airbike και 55 λεπτά προπόνηση κινητοποίησης με έμφαση στο στροφικό πέταλο και ζέσταμα με bodyweight και banded ασκήσεις (inverse rows, pushups, dips, neutral grip pullups, hanging leg raises, roman lifts, stir the pot κ.α).

Υπενθυμίζω ότι τα ποσοστά παραπάνω αφορούν το τρέχον training max, το οποίο ορίζεται ως το 90% του πραγματικού 1RM.

Η προπόνηση βγήκε μια χαρά, ήταν κουραστική αλλά δεν με καθήλωσε. Δεν ξέρω αν θα μπορώ να πω τα ίδια αύριο, όπου έχει καθίσματα μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερινη προπονηση.

- Ζέσταμα με αλτηρες των 3 κιλών

Lower Traps  (1 άσκηση)

Ώμοι ( 4 ασκησεις) - στροφικο πέταλο

Αγκώνες - Αντιβράχιο 

3 ασκησεις πηχεις. 

3 χ 12 επαναληψεις καμψεις δικεφάλων με 6 και 7 κιλους αλτηρες αντιστοιχα.

1. ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ ΜΕ ΜΠΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ -BENCH PRESS (πολυαρθρικη)

15 reps στα 20 κιλά (άδεια ολυμπιακη μπάρα) 

5 reps 40kg

5 reps 40kg

5 reps 60 kg

6 reps 70kg

8 reps 70kg

6 reps 75kg

8 reps 60kg

next challenge -> 80kg 4 reps

2.Ανοιγματα με αλτήρες για το στήθος (μονοαρθρική)

12 επαναληψεις με 9κιλους αλτηρες

11 επαναλήψεις με 12.5 κιλα αλτηρες

11 επαναληψεις με 12.5 κιλα αλτηρες

12 επαναληψεις με 10 κιλά αλτηρες

3. Επικλινης με αλτήρες για το στήθος (Πολυαρθρικη) 

12.5 κιλά 15 επαναληψεις

17.5 κιλά 12 επαναληψεις

22.5 κιλά 8 επαναληψεις

17.5 κιλά 10 επαναληψεις

4. Εκτασεις τρικεφάλων σε τροχαλια  (μονοαρθρικη)

15 επαναληψεις με 36 κιλά

12 επαναληψεις με 36 κιλα 

10 επαναληψεις με 45 κιλά 

5. Άρσεις θανάτου 

15 επαναληψεις με 20 κιλά (ζεσταμα)

12 επαναληψεις με 40 κιλά

το ιδιο με 50 κιλά

10 επαναληψεις με 70 κιλά

6. Κάμψεις δικεφάλων 

10 επαναληψεις με 7.5 κιλα αλτηρες

10 επαναληψεις με 9 κιλά αλτηρες

10 επαναληψεις με 8 κιλά αλτηρες.

-Διατασεις - σπιτι φαγητο. 

Next challenge - Next week -> Bench press 80kg 4 reps 

Τετάρτη αερόβιο

Σαββάτο πάμε για 

Deadlift -> 85kg 5 reps. 

https://imgur.com/a/7Q16dh1

https://imgur.com/a/zgOwkaO

1.80 υψος 83.5 κιλά βάρος... καλά πάμε. 

Τα 80 κιλά θα ειναι και το τελευταιο προσωπικο ρεκορ για φέτος. Μετά απο Σεπτέμβριο πάλι και αναλογα πως θα ειναι το χέρι μου. Θελω να το ξεκουράσω γιατι ρισκάρω τωρα με αυτά που κάνω. Αλλα ειναι προσωπική επιλογή. Οτι και αν πάθω θα ξέρω οτι εγω εφταιγα. Προς το παρον ειμαι οκ πάντως. Υπενθυμιζω οτι το χέρι δεν προέκυψε απο γυμναστήριο. Τσεκαρισμένο. Απο γυμναστηριο δεν εχω κανεναν τραυματισμο. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

6. Κάμψεις δικεφάλων 

10 επαναληψεις συνολικα η καθε χερι?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Σημερινη προπονηση.

- Ζέσταμα με αλτηρες των 3 κιλών

Lower Traps  (1 άσκηση)

Ώμοι ( 4 ασκησεις) - στροφικο πέταλο

Αγκώνες - Αντιβράχιο 

3 ασκησεις πηχεις. 

3 χ 12 επαναληψεις καμψεις δικεφάλων με 6 και 7 κιλους αλτηρες αντιστοιχα.

1. ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ ΜΕ ΜΠΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ -BENCH PRESS (πολυαρθρικη)

15 reps στα 20 κιλά (άδεια ολυμπιακη μπάρα) 

5 reps 40kg

5 reps 40kg

5 reps 60 kg

6 reps 70kg

8 reps 70kg

6 reps 75kg

8 reps 60kg

next challenge -> 80kg 4 reps

2.Ανοιγματα με αλτήρες για το στήθος (μονοαρθρική)

12 επαναληψεις με 9κιλους αλτηρες

11 επαναλήψεις με 12.5 κιλα αλτηρες

11 επαναληψεις με 12.5 κιλα αλτηρες

12 επαναληψεις με 10 κιλά αλτηρες

3. Επικλινης με αλτήρες για το στήθος (Πολυαρθρικη) 

12.5 κιλά 15 επαναληψεις

17.5 κιλά 12 επαναληψεις

22.5 κιλά 8 επαναληψεις

17.5 κιλά 10 επαναληψεις

4. Εκτασεις τρικεφάλων σε τροχαλια  (μονοαρθρικη)

15 επαναληψεις με 36 κιλά

12 επαναληψεις με 36 κιλα 

10 επαναληψεις με 45 κιλά 

5. Άρσεις θανάτου 

15 επαναληψεις με 20 κιλά (ζεσταμα)

12 επαναληψεις με 40 κιλά

το ιδιο με 50 κιλά

10 επαναληψεις με 70 κιλά

6. Κάμψεις δικεφάλων 

-Διατασεις - σπιτι φαγητο. 

Next challenge - Next week -> Bench press 80kg 4 reps 

Τετάρτη αερόβιο

Σαββάτο πάμε για 

Deadlift -> 85kg 5 reps. 

https://imgur.com/a/7Q16dh1

https://imgur.com/a/zgOwkaO

1.80 υψος 83.5 κιλά βάρος... καλά πάμε. 

Τα 80 κιλά θα ειναι και το τελευταιο προσωπικο ρεκορ για φέτος. Μετά απο Σεπτέμβριο πάλι και αναλογα πως θα ειναι το χέρι μου. Θελω να το ξεκουράσω γιατι ρισκάρω τωρα με αυτά που κάνω. Αλλα ειναι προσωπική επιλογή. Οτι και αν πάθω θα ξέρω οτι εγω εφταιγα. Προς το παρον ειμαι οκ πάντως. Υπενθυμιζω οτι το χέρι δεν προέκυψε απο γυμναστήριο. Τσεκαρισμένο. Απο γυμναστηριο δεν εχω κανεναν τραυματισμο. 

ρε magic με αυτά που κάνεις στο warmup χαντακωνεις τον εαυτό σου.

Χωρίς λόγο κάνεις δικεφαλα κ το πιο σημαντικό, εξασθενεις την λαβη σου κάνοντας ασκήσεις για πήχεις.

Τους πήχεις καν τους τελευταίους μέχρι να τους πεθάνεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

10 επαναληψεις σε κάθε χέρι. Με 3 κιλα αλτηρες σιγα την εξασθένιση. Ισα ισα ζεσταινω το σημειο γιατι οπως προειπα με χει κτυπησει μια ευαισθησια στο δεξιο αγκώνα λογω των χρονων γραψιματος σε υπολογιστη. Δεν ειμαι παραπανω αυτη τη στιγμή στο πάγκο απο αυτα που κάνω. Στις άρσεις εχω περιθωρειο και στα καθισματα. Αλλα το πάω σιγα σιγα γιατι οπως ξέρουμε ολοι ειδικά στις άρσεις ειναι η άσκηση που χρησιμοποιει τους περισσοτερους μυς και δεν ξέρεις που μπορει να γινει η στραβη εκει αμα ξεκινησεις αποτομα. Γνωμη μου. Τωρα κάποιος άλλος ας ξεκινησει με 120 κιλά που ειναι κοντα 85 σαν και μενα δικο του θέμα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε

10 επαναληψεις σε κάθε χέρι. Με 3 κιλα αλτηρες σιγα την εξασθένιση. Ισα ισα ζεσταινω το σημειο γιατι οπως προειπα με χει κτυπησει μια ευαισθησια στο δεξιο αγκώνα λογω των χρονων γραψιματος σε υπολογιστη. Δεν ειμαι παραπανω αυτη τη στιγμή στο πάγκο απο αυτα που κάνω. Στις άρσεις εχω περιθωρειο και στα καθισματα. Αλλα το πάω σιγα σιγα γιατι οπως ξέρουμε ολοι ειδικά στις άρσεις ειναι η άσκηση που χρησιμοποιει τους περισσοτερους μυς και δεν ξέρεις που μπορει να γινει η στραβη εκει αμα ξεκινησεις αποτομα. Γνωμη μου. Τωρα κάποιος άλλος ας ξεκινησει με 120 κιλά που ειναι κοντα 85 σαν και μενα δικο του θέμα. 

δεν κάνεις τπτ με 3 κιλά αλτήρες οπότε ενεργειακά εισαι οκ αλλά χάνεις τζάμπα χρόνο.

Το χρόνο αυτό μετατόπισε τον στο τέλος κ κάνε βαριά farmers walk κ reverse curls.

Δοκίμασε το κ θα με θυμηθείς.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...