wizzy Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Με "έσκισε" ένα συνάχι την προηγούμενη εβδομάδα και σε συνδυασμό με την Τσικνοπέμπτη έχασα μία προπόνηση. 'Εχω να πω ότι ενοχλήθηκα αρκετά. 2
JcD Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 22 ώρες πριν, mic2mic είπε Όχι. Έτσι κι αλλιώς τα drop sets τα κάνεις κυρίως για αιμάτωση. Δεν έχει και πολύ νόημα να μετράς επαναλήψεις. Άλλωστε drop set είναι και όταν κάνεις δι- και τρι-σετ για την ίδια μυική ομάδα με άλλη άσκηση, πχ από πάγκο πας κατευθείαν σε εκτάσεις θωρακικών. Εκεί δεν μπορείς να συγκρίνεις επαναλήψεις έτσι κι αλλιώς. Έχεις πάρει το νευρολογικό ερέθισμα από το κυρίως σετ, και με τα drop sets πας για το μεταβολικό ερέθισμα. Αλλά παρόλη την εξάντληση και το πρήξιμο που φέρνουν τα drop sets, καταλήγουν να γυμνάζουν βασικά τις slow twitch fibers και σου παίρνουν ενέργεια που θα μπορούσες να είχες διαθέσει πιο αποδοτικά σε βαρύτερα σετ. Άσε που δεν ενδείκνυνται για τις μεγάλες πολυαρθρικές ασκήσεις επειδή χαλάει η φόρμα. Γι'αυτό εγώ κάνω drop sets σπανίως και πάντα στο τέλος της προπόνησης ή σε χαλαρές μέρες recovery. Ενδιαφέρον άρθρο για drop sets Πάντα πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα που ανεβάζεις! Εγώ χρησιμοποιώ drop sets τώρα που κάνω δύο φορές τη βδομάδα βάρη για να κρατήσω λίγο τον όγκο μου, είμαι σε μία περίοδο που θέλω να χάσω λίπος και να ανεβάσω καρδιαγγειακή αντοχή και δεν με ενδιαφέρει η στατική δύναμη πλέον, τι εννοείς " σου παίρνουν ενέργεια που θα μπορούσες να είχες διαθέσει πιο αποδοτικά σε βαρύτερα σετ.", ποιο αποδοτικά από άποψη δύναμης ή μυικότητας? 20 ώρες πριν, wizzy είπε Με "έσκισε" ένα συνάχι την προηγούμενη εβδομάδα και σε συνδυασμό με την Τσικνοπέμπτη έχασα μία προπόνηση. 'Εχω να πω ότι ενοχλήθηκα αρκετά. Καλό σημάδι το ότι ενοχλήθηκες, εγώ πάλι έχασα μία ολόκληρη βδομάδα με πυρετούς κλπ και δεν χαλάστηκα καθόλου...κακό σημάδι 😂
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Χτες ένα γρήγορο wodaki άπλα για κουνηθώ 27-21-15-9 deadlift @ 100kg (50% από 1rm, κανονικά έπρεπε να βάλω 105 άλλα ήμουν κουρασμένος) toes to bar assault bike θερμίδες 14:00' μου πήρε εμένα, 17 στο άλλο παιδί και ο τρίτος 20+ Όποιος δεν έχει κάνει σε τέτοιο ποδήλατο πρέπει να το δοκιμάσει, ειδικά όποιος νομίζει ότι έχει καλή αντοχή και στο cardio κομμάτι και στην μυική αντοχή στα πόδια (γαλάκτωμα)
Magic_Nature Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, JcD είπε Πάντα πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα που ανεβάζεις! Εγώ χρησιμοποιώ drop sets τώρα που κάνω δύο φορές τη βδομάδα βάρη για να κρατήσω λίγο τον όγκο μου, είμαι σε μία περίοδο που θέλω να χάσω λίπος και να ανεβάσω καρδιαγγειακή αντοχή και δεν με ενδιαφέρει η στατική δύναμη πλέον, τι εννοείς " σου παίρνουν ενέργεια που θα μπορούσες να είχες διαθέσει πιο αποδοτικά σε βαρύτερα σετ.", ποιο αποδοτικά από άποψη δύναμης ή μυικότητας? Καλό σημάδι το ότι ενοχλήθηκες, εγώ πάλι έχασα μία ολόκληρη βδομάδα με πυρετούς κλπ και δεν χαλάστηκα καθόλου...κακό σημάδι 😂 o Jeremy Ethier που ανεβασε ειναι μεγάλος γνωστης ειχα ανεβασει και εγω ασκησεις που έδινε για το στροφικο πέταλο.
JcD Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε o Jeremy Ethier που ανεβασε ειναι μεγάλος γνωστης ειχα ανεβασει και εγω ασκησεις που έδινε για το στροφικο πέταλο. Ναι μεν αλλά, δεν γίνονται έτσι όπως τα δείχνει τα drop sets. Αυτός μας λέει ότι στην έρευνα 1 drop set = 3 κανονικά, στην πραγματική ζωή ένα drop σετ των δύο τριών κατεβασμάτων = 1 νορμάλ σετ, ασχέτως των επαναλήψεων!
Magic_Nature Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, JcD είπε Ναι μεν αλλά, δεν γίνονται έτσι όπως τα δείχνει τα drop sets. Αυτός μας λέει ότι στην έρευνα 1 drop set = 3 κανονικά, στην πραγματική ζωή ένα drop σετ των δύο τριών κατεβασμάτων = 1 νορμάλ σετ, ασχέτως των επαναλήψεων! Απο ντροπ δεν ξέρω δεν τα χρησιμοποιώ να σου πω την αληθεια .....εκανα τη κλασσικη τεχνικη πολυαρθρικες ασκησεις - προοδευτική επιβάρυνση. Βεβαια και τα ντροπ ισως μπορουν να χρησιμοποιοηθούν με progressive overload. Αν εχει φαντασια κανεις ολα γινονται. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2020 από Magic_Nature
mic2mic Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, JcD είπε Πάντα πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα που ανεβάζεις! Εγώ χρησιμοποιώ drop sets τώρα που κάνω δύο φορές τη βδομάδα βάρη για να κρατήσω λίγο τον όγκο μου, είμαι σε μία περίοδο που θέλω να χάσω λίπος και να ανεβάσω καρδιαγγειακή αντοχή και δεν με ενδιαφέρει η στατική δύναμη πλέον, τι εννοείς " σου παίρνουν ενέργεια που θα μπορούσες να είχες διαθέσει πιο αποδοτικά σε βαρύτερα σετ.", ποιο αποδοτικά από άποψη δύναμης ή μυικότητας? Αφού έτσι κι αλλιώς τα dropsets δεν ενδείκνυνται για βαριές πολυαρθρικές (στις οποίες θα έκαιγες πολλές θερμίδες), γιατί να τα κάνεις; Δηλαδή νομίζω το πιο αποτελεσματικό θα ήταν ένα σιρκουί σαν κι αυτά που κάνει ο Spect, πχ πάγκο - σκουώτ - πιέσεις ώμων - κωπηλατική κτλ. Με 4-5 τέτοια με βάρος που να βγάζεις 10-12 επαναλήψεις στην πρώτη γύρα, και χωρίς διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων θα πετύχεις καλή καρδιαγγειακή άσκηση σε συνδυασμό με διατήρηση μυικής μάζας. Τώρα το "πιο αποδοτικά" είναι σίγουρο από άποψη δύναμης (που θέλουμε αρκετά σετ με μεγάλα διαλείμματα), αλλά εγώ πιστεύω ότι και από άποψη μυικότητας καλύτερα να μην κάνεις drop sets αλλά να κάνεις 2 σετάκια ακόμα με το αρχικό βάρος. Καλύτερα να αφιερώσεις την ενέργειά σου στο να στρεσάρεις τις ταχείες μυικές ίνες. Στο άρθρο που ανέβασα μιλάει για εκείνη τη μελέτη που έδειξε μεγαλύτερη αύξηση μυικής μάζας με dropsets, αλλά πέρα από τις αμφιβολίες που έχει κι ο συγγραφέας (και αναφέρει και 2 άλλες μελέτες που δεν έδειξαν διαφορά), οι 6 βδομάδες για να αξιολογήσεις το πρόγραμμα είναι ελάχιστες. Όταν πια νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια για ένα ακόμα κανονικό σετ, και όταν τελειώνει η προπόνηση, και αν δεν έχεις και χρόνο να περιμένεις, κάνε και κάνα drop set. Αλλά να μην επηρεάζει την κυρίως προπόνηση.
JcD Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, mic2mic είπε Αφού έτσι κι αλλιώς τα dropsets δεν ενδείκνυνται για βαριές πολυαρθρικές (στις οποίες θα έκαιγες πολλές θερμίδες), γιατί να τα κάνεις; Δηλαδή νομίζω το πιο αποτελεσματικό θα ήταν ένα σιρκουί σαν κι αυτά που κάνει ο Spect, πχ πάγκο - σκουώτ - πιέσεις ώμων - κωπηλατική κτλ. Με 4-5 τέτοια με βάρος που να βγάζεις 10-12 επαναλήψεις στην πρώτη γύρα, και χωρίς διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων θα πετύχεις καλή καρδιαγγειακή άσκηση σε συνδυασμό με διατήρηση μυικής μάζας. Τώρα το "πιο αποδοτικά" είναι σίγουρο από άποψη δύναμης (που θέλουμε αρκετά σετ με μεγάλα διαλείμματα), αλλά εγώ πιστεύω ότι και από άποψη μυικότητας καλύτερα να μην κάνεις drop sets αλλά να κάνεις 2 σετάκια ακόμα με το αρχικό βάρος. Καλύτερα να αφιερώσεις την ενέργειά σου στο να στρεσάρεις τις ταχείες μυικές ίνες. Στο άρθρο που ανέβασα μιλάει για εκείνη τη μελέτη που έδειξε μεγαλύτερη αύξηση μυικής μάζας με dropsets, αλλά πέρα από τις αμφιβολίες που έχει κι ο συγγραφέας (και αναφέρει και 2 άλλες μελέτες που δεν έδειξαν διαφορά), οι 6 βδομάδες για να αξιολογήσεις το πρόγραμμα είναι ελάχιστες. Όταν πια νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια για ένα ακόμα κανονικό σετ, και όταν τελειώνει η προπόνηση, και αν δεν έχεις και χρόνο να περιμένεις, κάνε και κάνα drop set. Αλλά να μην επηρεάζει την κυρίως προπόνηση. Χαλαρά ο spect έχει το καλύτερο πρόγραμμα εδώ μέσα ως έχω ξαναπεί, απλά θα μου φύγει ο πάτος με τέτοιο πρόγραμμα και δεν θα μπορώ να κάνω τα υπόλοιπα που θέλω, προτιμώ τα drop sets για την μάζα και μποξ-τρέξιμο-σχοινάκι για το καρδιαγγειακό.
mic2mic Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, JcD είπε Χαλαρά ο spect έχει το καλύτερο πρόγραμμα εδώ μέσα ως έχω ξαναπεί, απλά θα μου φύγει ο πάτος με τέτοιο πρόγραμμα και δεν θα μπορώ να κάνω τα υπόλοιπα που θέλω, προτιμώ τα drop sets για την μάζα και μποξ-τρέξιμο-σχοινάκι για το καρδιαγγειακό. Ok, μια χαρά είναι και ο διαχωρισμός. Απλά εγώ δεν πιστεύω ότι θα έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα στην διατήρηση μυικής μάζας με drop sets. Εγώ τις περισσότερες φορές θα προτιμούσα να κάνω ένα κανονικό σετ ακόμα (πιθανώς σε άλλη άσκηση για την ίδια μυική ομάδα) παρά να κάνω drop sets.
Magic_Nature Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) https://imgur.com/a/fmY4IUK https://imgur.com/a/3myK74r ωρα για σκληρη μάσα 150γρ φακές (ζυγισμενες αβραστες) 150γρ ρυζι (ζυγισμενο αβραστο) 50γρ τυρι χαμηλών λιπαρών 300μλ χυμος. Μάλλον έχουμε παγκο αποψε αναλογα πως θα ξυπνησω. Τον χυμο τον ηπια πριν κανα μισάωρο. Ξέρει κανεις να υπολογισει πρωτεινη στο παραπάνω γευμα;παει αθροιστικά με το ρυζι; με ρυζι και φακη θα κατακτησουμε τη κορυφη ( ο devil που ολοι μάθατε και ολοι αγαπήσατε) Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2020 από Magic_Nature 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Some strength today... 12-9-6-9-12 deadlift @ 140 kg toes to bar Conditioning 50 squats με 10 kg μπάλα 800 μέτρα τρέξιμο 30 high hang snatch @ 40 kg 20 box jumps 15 bar muscle ups Στο 10.35' ειχα τελειώσει μέχρι και τα box jumps και είχα τα muscle up στα οποίο έκανα τα 9 γιατί ήμουν κουρασμένος.. Σε 2 εβδομάδες αγωνες 1
mic2mic Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Το είδα σήμερα και νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στην κατάστασή μας:
Προτεινόμενες αναρτήσεις