Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι μα και γω εγραψα 4 γευματα οχι 2.Αν τα κανω 5-6 οχι μονο δεν ειναι πρακτικο αλλα εχω την αισθηση του ανικανοποιητου!

• Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Εεεεεε το να πονάνε τα Κόκκαλα δεν ειναι πιάστηκε ο μυς που το πες νορμαλ. Ειναι κάνω κατι λάθος ή έχω πρόβλημα, έτσι μου ακούγεται ρε συ 

Μπορει να ζοριζομουν πολυ στις αρχες ή απλα να ειχα χασει τοσο πολυ την συνηθεια της γυμναστικης και γι αυτο να ποναγαν τα κοκαλα. Το ειχα απο μικρη αυτο και με περασαν απο χιλιαδες εξετασεις και δεν βρηκαν ποτε τιποτα. Κατεληξαν απλα οτι ποναγα γτ μεγαλωνα αρα πιθανως και η γυμναστικη με αντιστασεις που δυναμωνει τα κοκαλα να ειχε αναλογη επιδραση πανω μου. Το να πιανονται οι μυες, αυτο συμβαινει αλλα πονας οταν κανεις καποια συγκεκριμενη κινηση οχι απλα και μονο οταν αναπνευεις.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, evabb είπε

αρα πιθανως και η γυμναστικη με αντιστασεις που δυναμωνει τα κοκαλα 

Η γυμναστική δεν δυναμώνει τα κόκαλα . 

Κάνει πολλά  καλα,σε αυτά που συγκρατούν τα κόκαλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, 4saken είπε

Γιαννη σεβομαι τις αποψεις σου,εχω ακολουθησει τις συμβουλες σου στο παρελθον για γυμναστικη αλλα αν εχω να διαλεξω απο καποιον που γραφει σε ενα φορουμ και τις "ερευνες στο ιντερνετ" θα προτιμησω το δευτερο. Μεγαλυτερη σημασια εχει η συνολικη καταναλωση πρωτεινης στην διαρκεια της ημερας και οχι ποτε θα γινει η καταναλωση της.

Με ολο το σεβασμο, εχω την εντυπωση οτι δεν εχεις αλλαξει γνωμη για την γυμναστικη και την διατροφη εδω και 20 χρονια.

ΥΓ Τρωω περιπου 500 θερμιδες πρωινο με 40 γρ πρωτεινη 07.30. 08.30 ειμαι γυμναστηριο.10 παρα εχω τελειωσει.Απο την στιγμη που δεν παιζει να εχω χαλασει κατα την διαρκεια της προπονησης πανω απο 250 θερμιδες τι εμποδιζει το σωμα μου να χρησιμοποιησει τα 40 γρ πρωτεινης που του εδωσα μολις 2 ωρες πριν????

Σε ευχαριστώ! 

Βασικά δεν κατάλαβες το μήνυμα μου δεν διαφωνούμε ουσιαστικά κάπου και εξάλλου από την στιγμή που κάνεις 4 γεύματα είσαι δικός μου εσύ 😊

Θα σου πω όσο πιο απλοϊκά μπορώ αυτό που εννοούσα πριν, παίρνεις X γρ. Πρωτεΐνης καθημερινά, τα χωρίζεις σε 4 γεύματα και τα κοπανάς οπότε θέλεις Οκ? Μια χαρά δουλεύει!  Η λογική σου όμως τι λέει, είναι το ίδιο να πάρεις τα γραμμάρια της πρωτεΐνης αμέσως μετά την προπόνηση που έχεις στείλει αίμα στους μύες, έχεις κάνει αιμάτωση και δουλεύει ο οργανισμός στο στο φουλ με το να πάρεις αυτά τα γρ.πριν κοιμηθείς?  Αν νομίζεις ότι είναι το ίδιο συνέχισε να το κάνεις δεν διαφώνησα πουθενά και αυτό που κάνεις δουλεύει, αν τώρα κάνεις αυτό που λέω εγώ, που και αυτό αποδεδειγμένα δουλεύει θα με θυμηθείς με τα αποτελέσματα που θα δεις στον εαυτό σου.. Εσύ είσαι το πείραμα..  Δοκίμασε το.. 

Εν ολίγοις αν η έρευνα  λέει ότι η πρωτεΐνη δουλεύει όλο το 24ώρο εννοείται ότι αυτό ισχύει! Όπως ισχύει κ αυτό που λέω εγώ ότι ναι μεν δουλεύει υπάρχει όμως και το ιδανικό στο πότε θα την πάρεις.  Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την κρεατινη, άπειρες έρευνες μας λένε ότι επειδή δουλεύει όλο το 24ωρο μπορείς να την πάρεις οποιαδήποτε ώρα θέλεις, πριν την προπόνηση, μετά την προπόνηση, το πρωί, το βράδυ, όποτε γουστάρεις! Ισχύει?  Φυσικά και ισχύει, όποτε και να την πάρεις θα δουλέψει!  Όμως το ιδανικό είναι να την πάρεις μισή ώρα πριν την προπόνηση!  Γιατί?  Πειραματισου στον εαυτό σου και θα δεις.. 

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα  😊

Υγ. πάντα θα υπάρχει η αντίθετη άποψη σαν και αυτή της Εύας που θα λέει 'ρε αυτές είναι μαλακιες δεν ισχύουν μην τρέχετε να φάτε, όποτε και να φας το ίδιο και το αυτό είναι'! Το κορίτσι δεν το κατηγορώ έτσι διάβασε στο ίντερνετ έτσι της είπε κάποιος, έτσι νομίζει,  το θέμα είναι πως δεν είναι όλα τόσο απλά κ εύκολα, έχει σημασία το κάθε τι και δεν είναι όλα για όλους!  Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα κ βάλτε το μυαλό σας λίγο να δουλέψει..  Έχετε δει όλους όσους ασχολούνται σοβαρά με το bb που αμέσως μετά την προπόνηση χτυπάνε την πρωτεΐνη στο σεικερ και την πίνουν καπάκι πριν ακόμη πάνε σπίτι να φάνε? Όλοι αυτοί τι είναι!?  Άσχετοι?  Κορόιδα!? Δεν διαβάζουν έρευνες?  Δεν έχουν ίντερνετ? Η μήπως αυτοί ξέρουν πέντε πράγματα περισσότερα!?  Μιλάμε για όσους ασχολούνται σοβαρά και φαίνεται στο σώμα τους αυτό..  Απλά βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί λιγάκι! 

Επεξ/σία από OneWaySystem
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgos04 είπε

Η γυμναστική δεν δυναμώνει τα κόκαλα . 

Κάνει πολλά  καλα,σε αυτά που συγκρατούν τα κόκαλα. 

Που το διάβασες αυτό;

Η άσκηση με αντιστάσεις (βάρη) βοηθά κατά πολύ μεγάλο βαθμό την οστική πυκνότητα, ειδικά στις γυναίκες!! 

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μ αρεσει η αισιοδοξια του στο 5¨30 και μετά "γυμναστε τα χέρια σας και θα φυγουν οι τενοντιτιδες!" ουτε γιατρους ουτε φυσικοθεραπειες ουτε τιποτα απλα γυμναστε τα χέρια σας! 

Τετάρτη θα μπω πάγκο. Θα επιχειρησω στα 80 κιλά για 4 επαναληψεις. 

Πριν απο αυτο ομως... αυριο και μεθαυριο θα φάω 3000+ θερμιδες. κανα 350γρ υδατάνθρακα..... 

θα κοιμηθω καλά.

Και θα πάω γυμναστηριο... τωρα στο γυμναστηριο θα κάνω ζέσταμα 15 λεπτά. Εννοειται ωμους-αγκωνες και λοιπά.... μέχρι και φτέρνα :P 

Και ακριβως πριν μπω πάγκο θα κάνω 3 σέτ κάμψεις δικεφάλων .... 7-8 κιλά σε κάθε χέρι. 

Θα μπώ πάγκο ..... 

1ο σετ με άδεια μπάρα

2ο σετ 40 κιλά 5 επαναληψεις

3ο σετ 50 κιλά 5 επαναληψεις

4ο σετ 60 κιλά 5 επαναληψεις

5ο σετ 70 κιλά 3 επαναληψεις

και... ηρθε η ώρα να μπουμε στο κλάμπ των 80 κιλών :D 

το χέρι δεν με ενοχλησε σημερα μονο οταν γράφω πολυ στο πληκτρολογιο.... 

3η ασκηση επικλινη με αλτηρες (πιο χαλαρά)

4η ασκηση ανοιγματα με αλτηρες ή pec-dec 

5η ασκηση λιγο εκτάσεις τρικεφάλων (χαλαρά κιλά) 

διατασεις και σπιτι για φαγητο - πρωτεινη φουλ και ξεκουραση - καλο υπνο. Για να δούμε ! 

Πιστευω ετσι πρέπει να σκεφτει οποιος θέλει να αυξησει ογκο και επιδοσεις. Αυτα τα 80 κιλά ειναι και η τερματική μου αποπειρα για φέτος. Μετά ξεκουραση - συντηρηση. Ηδη ειμαστε αρκετά καλά! Θα δουλεψω μετα λιγο καθισματα και άρσεις να ανεβω και εκει λιγο. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Μ αρεσει η αισιοδοξια του στο 5¨30 και μετά "γυμναστε τα χέρια σας και θα φυγουν οι τενοντιτιδες!" ουτε γιατρους ουτε φυσικοθεραπειες ουτε τιποτα απλα γυμναστε τα χέρια σας! 

Τετάρτη θα μπω πάγκο. Θα επιχειρησω στα 80 κιλά για 4 επαναληψεις. 

Πριν απο αυτο ομως... αυριο και μεθαυριο θα φάω 3000+ θερμιδες. κανα 350γρ υδατάνθρακα..... 

θα κοιμηθω καλά.

Και θα πάω γυμναστηριο... τωρα στο γυμναστηριο θα κάνω ζέσταμα 15 λεπτά. Εννοειται ωμους-αγκωνες και λοιπά.... μέχρι και φτέρνα :P 

Και ακριβως πριν μπω πάγκο θα κάνω 3 σέτ κάμψεις δικεφάλων .... 7-8 κιλά σε κάθε χέρι. 

Θα μπώ πάγκο ..... 

1ο σετ με άδεια μπάρα

2ο σετ 40 κιλά 5 επαναληψεις

3ο σετ 50 κιλά 5 επαναληψεις

4ο σετ 60 κιλά 5 επαναληψεις

5ο σετ 70 κιλά 3 επαναληψεις

και... ηρθε η ώρα να μπουμε στο κλάμπ των 80 κιλών :D 

το χέρι δεν με ενοχλησε σημερα μονο οταν γράφω πολυ στο πληκτρολογιο.... 

3η ασκηση επικλινη με αλτηρες (πιο χαλαρά)

4η ασκηση ανοιγματα με αλτηρες ή pec-dec 

5η ασκηση λιγο εκτάσεις τρικεφάλων (χαλαρά κιλά) 

διατασεις και σπιτι για φαγητο - πρωτεινη φουλ και ξεκουραση - καλο υπνο. Για να δούμε ! 

Πιστευω ετσι πρέπει να σκεφτει οποιος θέλει να αυξησει ογκο και επιδοσεις. Αυτα τα 80 κιλά ειναι και η τερματική μου αποπειρα για φέτος. Μετά ξεκουραση - συντηρηση. Ηδη ειμαστε αρκετά καλά! Θα δουλεψω μετα λιγο καθισματα και άρσεις να ανεβω και εκει λιγο. 

γιατί κάνεις δικέφαλα πριν τον πάγκο?

• Thanks 1
Δημοσ.

Ρε Ντιντι για αυτο δεν θα πας μπροστα, γιατι δεν εχεις το σωστο mentality.

Δεν παμε γυμναστηριο ξεροντας απο πριν ποσα κιλα θα κανουμε, παμε και δινουμε τον καλυτερο μας εαυτο.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 24/2/2020 στις 7:44 ΠΜ, 4saken είπε

Ρε Ντιντι για αυτο δεν θα πας μπροστα, γιατι δεν εχεις το σωστο mentality.

Δεν παμε γυμναστηριο ξεροντας απο πριν ποσα κιλα θα κανουμε, παμε και δινουμε τον καλυτερο μας εαυτο.

Κάπως έτσι. Εγώ ξέρω από πριν (με βάση τις προηγούμενες προπονήσεις) ποιο θα είναι το μινιμουμ της σημερινής προπόνησης. Αλλά το μάξιμουμ το ανακαλύπτω εκείνη τη μέρα (κι ενίοτε με ξαφνιάζει καθώς το progression καμιά φορά γίνεται με άλματα κι όχι με γραμμικό ρυθμό).

• Like 4
Δημοσ.
23 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Κάπως έτσι. Εγώ ξέρω από πριν (με βάση τις προηγούμενες προπονήσεις) ποιο θα είναι το μινιμουμ της σημερινής προπόνησης. Αλλά το μάξιμουμ το ανακαλύπτω εκείνη τη μέρα (κι ενίοτε με ξαφνιάζει καθώς το progression καμιά φορά γίνεται με άλματα κι όχι με γραμμικό ρυθμό).

Το μαξιμουμ στο πάγκο δεν μπορεις να το ανακαλυψεις εκεινη τη μέρα οταν μιλάμε για σοβαρα πλέον μεγεθη >70 κιλών για τον μέσο αθλουμενο. Δεν μπορεις να κανεις άλμα απο τα 80 στα 90 κιλά ξαφνικά. Εκτος του οτι ειναι αμφιβολο βραχυπροθεσμα και μπορει επιτοπου να μεινεις με μια μπάρα στο λαιμο ειναι και πολυ επικινδυνο μακροπροθεσμα ειδικα στον πάγκο. Ασχολεισαι με πάγκο; ο άλλος dεν γνωριζει τη προπονηση και την δυναμικοτητα μου γράφει οτι να ναι πράγματα και δεν του απαντάω ποτέ, οποτε μην επηρεάζεσαι και συμφωνεις μαζι του. Το θεμα δεν ειναι να τη πειτε σε κάποιον που δεν συμπαθειτε.

Το θεμα ειναι να κάνουμε σωστη προπονηση στα γυμναστηρια για να μη σακατευτουμε και μετά λέμε "ααα εχω ενα τραυματισμο στον ώμο" .... ναι γιατι πάς να σηκωσεις κιλά απροπονητος. Η διαφορα των 10 κιλων στο παγκο μπορει να ειναι χαοτικη και να θέλει 1 μηνα μονο προετοιμασια.

• Like 1
Δημοσ.

Ανεβαζουμε φωτο για να δεχτουμε ΚΡΙΤΙΚΗ οχι για να ακουσουμε αυτο που θελουμε.

Σε ντροπ σετ αν το δευτερο σετ κανεις τις ιδιες επαναληψεις με το πρωτο εκανες κατι λαθος?Επρεπε να χες παρει περισσοτερα κιλα?

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, 4saken είπε

Σε ντροπ σετ αν το δευτερο σετ κανεις τις ιδιες επαναληψεις με το πρωτο εκανες κατι λαθος?Επρεπε να χες παρει περισσοτερα κιλα?

Όχι. Έτσι κι αλλιώς τα drop sets τα κάνεις κυρίως για αιμάτωση. Δεν έχει και πολύ νόημα να μετράς επαναλήψεις. Άλλωστε drop set είναι και όταν κάνεις δι- και τρι-σετ για την ίδια μυική ομάδα με άλλη άσκηση, πχ από πάγκο πας κατευθείαν σε εκτάσεις θωρακικών. Εκεί δεν μπορείς να συγκρίνεις επαναλήψεις έτσι κι αλλιώς. Έχεις πάρει το νευρολογικό ερέθισμα από το κυρίως σετ, και με τα drop sets πας για το μεταβολικό ερέθισμα.

Αλλά παρόλη την εξάντληση και το πρήξιμο που φέρνουν τα drop sets, καταλήγουν να γυμνάζουν βασικά τις slow twitch fibers και σου παίρνουν ενέργεια που θα μπορούσες να είχες διαθέσει πιο αποδοτικά σε βαρύτερα σετ. Άσε που δεν ενδείκνυνται για τις μεγάλες πολυαρθρικές ασκήσεις επειδή χαλάει η φόρμα. Γι'αυτό εγώ κάνω drop sets σπανίως και πάντα στο τέλος της προπόνησης ή σε χαλαρές μέρες recovery.

Ενδιαφέρον άρθρο για drop sets 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παρέα. Το θέμα είναι τεράστιο για ψάξιμο και δε βρήκα κάτι όσο και αν έψαξα. Περιοχή Ελληνικού-Άνω Γλυφάδας υπάρχει κάποιο αξιοπρεπές γυμναστήριο σε όργανα και υγιεινή που να μην ζητάει πάνω από 50 το μήνα;

Έχω φάει το κόσμο ψάχνωντας και τα περισσότερα είναι crossfit ή pilates. Ψάχνω το κλασσικό γυμναστήριο με όργανα. Θενκς

• Like 1
Δημοσ.

@OneWaySystem

Καλυτερα να μην δινεις συμβουλες για διατροφη αν δεν ξερεις τι σου γινεται....Ακολουθησα την συμβουλη σου για πρωτεινη με γαλα μετα την προπονηση και τωρα η γυναικα μου μου φωναζει που τελειωσε το γαλα και δεν εχει να πιει το παιδι της.

Δημοσ.

Όταν θα δει τα αποτελέσματα θα σε συγχωρεσει μην ανησυχείς  😁

Στα ντροπ σετ μην μετράς καν τις επαναλήψεις, το νόημα είναι να βγάζεις όσες μπορείς κάθε φορά και να αφαιρείς. Πόσες θα είναι αυτές μικρή σημασία έχει. 

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...