Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, sndev είπε

οπότε αν καταλαβαίνω σωστά σε γενικές γραμμές , κάνεις μια προπόνηση με βάρη αντιστάσεις οπού καις υδατάνθρακα τοτε είναι πολύ καλό στο τέλος της προπόνησης συνδυαστικά να τρέξεις 40 λεπτά 1 ωρα στο διάδρομο ? και αν ναι δεν παίζει ρολο κ τι παλμούς θα ανεβάζεις αλλά η διάρκεια στο διάδρομο? κ είναι το ίδιο - παρόμοιο  αποτέλεσμα αν πας στο τελος με 120 παλμούς η 140? 

Νομίζω αξίζει να ψάξεις λίγο τι είναι το HIIT (high intensity interval training) αν θες να μειώσεις το χρόνο που είσαι στο γυμναστήριο. Και ιδανικά το βάζεις τις μέρες που δεν κάνεις βάρη

Το να τρέχεις μετά τα βάρη πάντως δεν είναι καλό. βέλτιστο

Επεξ/σία από GothicCrusader
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Καλησπέρα, όχι δεν θα έπρεπε !

Οκ είναι το πρόγραμμα που σου βάλανε, μια αλλαγή κανε, βαλε τραπ την ήμερα της πλάτης, ώμους την ήμερα του στήθους, κανε τα πόδια μόνα τους και είσαι κομπλέ !

κοιλιακοί / ραχιαίοι / διατάσεις και αερόβιο κάθε μέρα!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πιο πάνω πολύ σωστά ο τζων είπε ΄'θες να χάσεις κιλά ? ασχολήσου με την διατροφή''  Πολύ σωστό, θα συμπληρώσω εγώ 'θες να χάσεις βάλεις η να βγάλεις καλά κιλά? Ασχολήσου με την σωστή διατροφή, δεν είναι όλα συν πλην θερμίδες είναι πολλά περισσότερα!   

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Κοιλιακοί / ραχιαίοι / διατάσεις και αερόβιο εννοείται κάθε μέρα. Τραπ εννοείς τραπεζοειδείς, έτσι δεν είναι?

• Like 1

• Moderators
2 ώρες πριν, evabb είπε

Συμφωνώ μαζί σου γι αυτό και είπα ότι πρέπει να κάνει και βάρη. Τώρα μπορεί στους άντρες να μετράνε πιο πολύ τα βάρη από το cardio γιατί χτίζουν πιο εύκολα μύες, δεν ξέρω. Πάντως από προσωπική εμπειρία είδα ότι όταν το έριχνα στο cardio έχανα, όταν έκανα βάρη έμπαινε φρένο τουλάχιστον στα νούμερα της ζυγαριάς.  Πάντως 400 σε μια ώρα είναι περπάτημα λογικά. Υπολογίζεις 600 με 800 θερμίδες γενικά. Αν πας παραπάνω έχεις ξεφύγει από τον μέσο όρο. Σε 70-75 έχω φτάσει και τις 1000 θερμίδες χωρίς να υπολογίσω όλες τις υπόλοιπες καύσεις της μέρες. Δεν το πιάνεις αυτό το νούμερο με βάρη εύκολα. 

Εκτός του ότι έγραψα ότι τα νούμερα ήταν τυχαία, το 1000 το μέτρησες πως; με κάποιο φιτνες τρακερ; γιατί αυτά είναι κατά προσέγγιση και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. 

Αυτό που εξήγησα και πάνω είναι ότι με το αερόβιο θα κάψεις περισσότερο την ώρα της άσκησης αλλά μετά τίποτα ενώ με τα βάρη το ανάποδο και στο τέλος της μέρας με τα βάρη έχεις κάψει περισσότερα και όχι μόνο εκείνη τη μέρα αλλά κάθε μέρα ξεκινάς και καις περισσότερο ακόμη και όταν δεν γυμνάζεσαι. 

Τέλος, η ζυγαριά δεν λέει τίποτα γιατί με τα βάρη λόγω ότι αλλάζει η σύσταση του σώματος σου είναι λογικό όχι μόνο να μην κατεβαίνει η ζυγαρια αλλά μπορεί και να ανέβει.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Εκτός του ότι έγραψα ότι τα νούμερα ήταν τυχαία, το 1000 το μέτρησες πως; με κάποιο φιτνες τρακερ; γιατί αυτά είναι κατά προσέγγιση και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. 

Αυτό που εξήγησα και πάνω είναι ότι με το αερόβιο θα κάψεις περισσότερο την ώρα της άσκησης αλλά μετά τίποτα ενώ με τα βάρη το ανάποδο και στο τέλος της μέρας με τα βάρη έχεις κάψει περισσότερα και όχι μόνο εκείνη τη μέρα αλλά κάθε μέρα ξεκινάς και καις περισσότερο ακόμη και όταν δεν γυμνάζεσαι. 

Τέλος, η ζυγαριά δεν λέει τίποτα γιατί με τα βάρη λόγω ότι αλλάζει η σύσταση του σώματος σου είναι λογικό όχι μόνο να μην κατεβαίνει η ζυγαρια αλλά μπορεί και να ανέβει.. 

Ναι καλα τα λες. Προφανως και ολοι οι τρακερς δεν μετρανε σωστα. Αλλα αν δεν μετρανε σωστα τις θερμιδες στο cardio δεν θα τις μετρανε σωστα και στα βαρη .

Νομιζω οτι εχουμε καταληξει σε κοντρα cardio vs resistance. Και τα δύο χρειαζονται. Ειναι πιο ευκολο να βαλεις μυες οταν βρισκεσαι σε θερμιδες διατηρησης παρα σε ελλειμα. Οποτε μπορει σε καποιον να του φαινεται οτι δεν κανει τπτ αν η ζυγαρια δεν αλλαζει γιατι οντως μπορει να εχει βαλει μυες. Επισης ξερεις πολυ καλα τα οφελη του cardio ειδικα για καποιον που ειναι couch potato και μπορει να διατρεχει και καρδιακο κινδυνο. Κακο δεν προκειται να του κανει.  Αν μιλαμε για πολλα κιλα και πολυ λιπος θεωρω οτι το cardio θα δωσει ενα γερο boost για να δεις αποτελεσματα. Μην ξεχνας οτι το σωμα σηκωνει ηδη πολυ βαρος (αν μιλαμε για καποιον υπερβαρο) και το cardio παιζει να ειναι σχεδον resistance training. Οταν αρχιζεις και πλησιαζεις στον στοχο σου τοτε ναι εχουν πιο πολυ νοημα τα βαρη. Για ατομα με φυσιολογικο βαρος που θελουν να φτιαξουν σωμα για την παραλια το cardio σχεδον δεν εχει νοημα, το αποτελεσμα που θα σου δωσει το resistance training ειναι πολυ καλυτερο με body decomposition φυσικα.

Οποτε για να συνοψισω, αν καποιος εχει πολυ λιπος να χασει, θεωρω οτι το cardio θα κανει καλυτερη δουλεια με ενα συμπληρωμα με βαρη σιγουρα (η διατροφη εννοειται οτι εξιπακουεται) και οσο κατεβαινει μπορει να  δωσει σιγα σιγα βαση πιο πολυ στα βαρη. Μην υποτιμας παντως το ψυχολογικο κομματι της ζυγαριας και του νουμερου. Οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν ξερουν αυτα που ξερεις εσυ κι εμενα μου πηρε πολυ καιρο για δεχθω οτι μπορει οντως να ανεβεις σε κιλα και να πεσεις σε νουμερο στα ρουχα. Επρεπε να μου συμβει και παλι εχω ακομα την φοβια της ζυγαριας. Κατηγορησε με για self projection ισως.

Επεξ/σία από evabb
  • Like 3

• Moderators
8 ώρες πριν, evabb είπε

Ναι καλα τα λες. Προφανως και ολοι οι τρακερς δεν μετρανε σωστα. Αλλα αν δεν μετρανε σωστα τις θερμιδες στο cardio δεν θα τις μετρανε σωστα και στα βαρη .

Νομιζω οτι εχουμε καταληξει σε κοντρα cardio vs resistance. Και τα δύο χρειαζονται. Ειναι πιο ευκολο να βαλεις μυες οταν βρισκεσαι σε θερμιδες διατηρησης παρα σε ελλειμα. Οποτε μπορει σε καποιον να του φαινεται οτι δεν κανει τπτ αν η ζυγαρια δεν αλλαζει γιατι οντως μπορει να εχει βαλει μυες. Επισης ξερεις πολυ καλα τα οφελη του cardio ειδικα για καποιον που ειναι couch potato και μπορει να διατρεχει και καρδιακο κινδυνο. Κακο δεν προκειται να του κανει.  Αν μιλαμε για πολλα κιλα και πολυ λιπος θεωρω οτι το cardio θα δωσει ενα γερο boost για να δεις αποτελεσματα. Μην ξεχνας οτι το σωμα σηκωνει ηδη πολυ βαρος (αν μιλαμε για καποιον υπερβαρο) και το cardio παιζει να ειναι σχεδον resistance training. Οταν αρχιζεις και πλησιαζεις στον στοχο σου τοτε ναι εχουν πιο πολυ νοημα τα βαρη. Για ατομα με φυσιολογικο βαρος που θελουν να φτιαξουν σωμα για την παραλια το cardio σχεδον δεν εχει νοημα, το αποτελεσμα που θα σου δωσει το resistance training ειναι πολυ καλυτερο με body decomposition φυσικα.

Οποτε για να συνοψισω, αν καποιος εχει πολυ λιπος να χασει, θεωρω οτι το cardio θα κανει καλυτερη δουλεια με ενα συμπληρωμα με βαρη σιγουρα (η διατροφη εννοειται οτι εξιπακουεται) και οσο κατεβαινει μπορει να  δωσει σιγα σιγα βαση πιο πολυ στα βαρη. Μην υποτιμας παντως το ψυχολογικο κομματι της ζυγαριας και του νουμερου. Οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν ξερουν αυτα που ξερεις εσυ κι εμενα μου πηρε πολυ καιρο για δεχθω οτι μπορει οντως να ανεβεις σε κιλα και να πεσεις σε νουμερο στα ρουχα. Επρεπε να μου συμβει και παλι εχω ακομα την φοβια της ζυγαριας. Κατηγορησε με για self projection ισως.

Ευα μπερδεύεις το κομμάτι της υγείας(καρδια) με το κομμάτι της απώλεια βάρους/λίπους. Για να χάσει κάποιος χρειάζεται απλά να κάνει διατροφή. Η αμέσως καλύτερη επιλογή ειναι συνδυασμός αερόβιο με βάρη με έμφαση περισσότερο στο 2. Μετά ειναι μόνξο τα βάρη και τέλος μονο το αερόβιο.

Επίσης, ειδικά οταν μιλάμε για υπέρβαρο το αερόβιο ειναι "κακό" για αρθρώσεις κλπ λόγω βάρους.. Ακόμη και εγω αυτή τη στιγμη που ειμαι στα 86-87 κιλα στο τρέξιμο την "ακούω" απο τα κιλά μου..

Η λογική ξαναλέω είναι οτι κανεις βάρει για να βάλεις μυς και να αρχίσει ο μεταβολισμος σου να δουλευει(καίει) περισσότερο με οτι αλλες αλλαγες αυτό προσφέρει.

Το ψυχολογικό κομμάτι ειναι άλλη συζήτηση αλλα μου θυμιζεις μια πρωην που μου ελεγε για της HL, την βοηθησε να χασει. Ναι εχασες γιατι απο εκει που ετρωγες 600 θερμιδες πρωινο μετα ετρωγες 200 (τυχαια νουμερα). ναι αλλα με βοηθουσε ψυχολογικα. Οκ μαζι σου αλλα το οτι σε βοηθαει ψυχολογικα δεν σημαινει οτι αυτο ειναι η αιτια που έχασες. Εν κατακλείδι, Το οτι κάποιος δεν πιστεύει κατι δεν σημαίνει οτι ο βέλτιστος - "σωστός" τρόπος να αλλάξει κάποιος την εμφάνιση του διαφέρει.

• Like 1
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, evabb είπε

Νομιζω οτι εχουμε καταληξει σε κοντρα cardio vs resistance.

Απλά απλά μία ώρα βάρη καίνε περισσότερο απ'ότι μία ώρα cardio, όχι δεν το έχω μετρήσει με tracker, το έχω δει πάνω μου, στα λοιπά συμφωνώ με τον spect.

Upper σήμερα αλλά αντ αυτού άνοιξα ένα κανάλι να φεύγουν τα νερά και πέρασα ένα δίωρο με τσάπα/αξίνα/φτυάρι και την άκουσα κανονικότατα. Ο απόλυτος συνδυασμός αερόβιας και δύναμης. Όποιος εμπνεύστηκε το crossfit μάλλον είχε γεωργική εμπειρία :)

Το πιο καλό είναι ότι είχα δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο πριν καμιά δεκαετία (πολύ πριν ασχοληθώ με ασκήσεις αντίστασης δηλαδή) και είχα αποτύχει παταγωδώς (ως λαπάς περιοπής που ήμουν τότε), οπότε προφανώς κάτι έχω καταφέρει σε επίπεδο δύναμης/αντοχής πια.

• Like 2

6 ώρες πριν, JcD είπε

Απλά απλά μία ώρα βάρη καίνε περισσότερο απ'ότι μία ώρα cardio, όχι δεν το έχω μετρήσει με tracker, το έχω δει πάνω μου, στα λοιπά συμφωνώ με τον spect.

Σας τα λεω εγω πετάξτε  τα μαραφέτια και ακούστε το σώμα σας , δεν με ακούτε εσεις 😁🤓

23 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε

Σας τα λεω εγω πετάξτε  τα μαραφέτια και ακούστε το σώμα σας , δεν με ακούτε εσεις 😁🤓

Α φιλαράκι η polar μου έχει δώσει άλλη ώθηση, στην προπονητική ηλικία που βρισκόμαστε χρειάζονται μπιχλιμπίδια και περίεργα προγράμματα για να μην τα παρατήσουμε τελείως πλέον 😁

• Like 2

Πάντως κ γω παθαίνω ψύχωση αν δε πιασω συγκεκριμένο νουμερα στο ρολόι η την εφαρμογή. Χωρίς αυτό σίγουρα θα έφευγα νωρίτερα απτό γυμναστήριο η δε θα πήγαινα κ καθόλου. Άσχετα αν λένε η όχι ανακρίβειες για κάποιους ανθρώπους είναι κίνητρο

• Like 1

1 ώρα πριν, JcD είπε

Α φιλαράκι η polar μου έχει δώσει άλλη ώθηση, στην προπονητική ηλικία που βρισκόμαστε χρειάζονται μπιχλιμπίδια και περίεργα προγράμματα για να μην τα παρατήσουμε τελείως πλέον 😁

Μπα αν ήταν θα τα είχαμε παρατήσει, έχουμε κολλήσει το μικρόβιο και δεν υπάρχει καμία θεραπεία, μια ζωή μέσα στα γυμναστήρια θα είμαστε κωλογεροι και θα χαλάμε το φόντο στις φώτο σαν και αυτή που ανέβασε η Ευα 😁

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

Πάντως κ γω παθαίνω ψύχωση αν δε πιασω συγκεκριμένο νουμερα στο ρολόι η την εφαρμογή. Χωρίς αυτό σίγουρα θα έφευγα νωρίτερα απτό γυμναστήριο η δε θα πήγαινα κ καθόλου. Άσχετα αν λένε η όχι ανακρίβειες για κάποιους ανθρώπους είναι κίνητρο

Εδω πάθαινε ψυχωση ο άλλος που αναρωτιοτανε αν το αυγο έχει 11,4 ή 11,6 γρ πρωτεινη στα 100 

έπρεπε να μπει με ακριβεια στην εφαρμογη για να γινει Σβατζενέγκερ ^-.-^ 

Plakitsa :D 

13 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε

Μπα αν ήταν θα τα είχαμε παρατήσει, έχουμε κολλήσει το μικρόβιο και δεν υπάρχει καμία θεραπεία, μια ζωή μέσα στα γυμναστήρια θα είμαστε κωλογεροι και θα χαλάμε το φόντο στις φώτο σαν και αυτή που ανέβασε η Ευα 😁

γαμησετα , άλλοι ψαχνουν δικαιολογιες για να μη πάνε γυμναστηριο εμεις για να πάμε.

Πχ  Εσυ ή εγω .... με καιει λιγο το χέρι μωρε μπορει να ειναι τενοντιτιδα αλλα... ισως περάσει με την προπονηση! Θα κανω και κάτι ασκησεις σημερα... δεν θα το κουρασω καθολου, εναλλακτικές! που δεν πιάνουν τη συγκεκριμενη άρθρωση. Βρηκα κκαι κάτι ωραιες ασκησεις στο νετ για τους πηχεις... αυτο εφταιγε επειδη δεν τους γυμναζα τοσο καιρο! Τωρα θα φτιάξουν ολα ομως! Θα συνηθισουν! 

Και πάς εκει... βλέπεις τη μπάρα και λες δε γαμιεται ζέσταμα και θα μπω για πάγκο ! 

Πχ ο άλλος ... ωχ σημερα εχω ενα πιασιματάκι άσε να κάτσω κανα δυο..... μέρες... μήνες μπάς και περάσει τελειως :D  

ΥΓ DeadLift χθες πλατη + δικεφαλα θα ανεβασω προπονηση πιο μετά. Πάω να παρω λιγο κινοα με κοτοπουλο απο Σκλαβενιτη και να κατσω να φαω γιατι ειμαι κουρασμενος απο τη δουλεια ουτε αυγο δεν εχω ορεξη να βράσω. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1

1 ώρα πριν, OneWaySystem είπε

Μπα αν ήταν θα τα είχαμε παρατήσει, έχουμε κολλήσει το μικρόβιο και δεν υπάρχει καμία θεραπεία, μια ζωή μέσα στα γυμναστήρια θα είμαστε κωλογεροι 

Ισχυει ,ειναι τροπος ζωης  το περιεργο ειναι οταν δεν γυμναζομαστε. Ειναι αναποσπαστο κομματι της καθημερινοτητας  μας .

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/2/2020 στις 5:48 ΜΜ, Fotis13 είπε

Ισχυει ,ειναι τροπος ζωης  το περιεργο ειναι οταν δεν γυμναζομαστε. Ειναι αναποσπαστο κομματι της καθημερινοτητας  μας .

Έτσι,  όποιος έχει κλείσει εικοσαετία ξέρει  😀

Επεξ/σία από OneWaySystem
  • Like 1

Έχω το εξής θεματάκι.. ιδρώνω φουλ στο crossfit.. σε βαθμό που νιώθω άσχημα. Οπότε έχω αυτά τα ρούχα με το ύφασμα που και καλα εξατμίζεται ο ιδρώτας. Αποτέλεσμα δεν έχουν ιδιαίτερο, αλλά από το να είχα ένα από κοντομάνικο από βαμβάκι θεωρώ πως είναι καλύτερο. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές νιώθω ότι μου σηκώνεται και επειδή (ακόμα έστω) δεν έχω κοιλιακούς, ούτε οτήδποτε κοντά σε κοιλιακό, αλλά μια διακριτική κοιλούμπα και δεν θέλω να ξεγυμνώνομαι σκέφτομαι μήπως απλά παίρνω μεγαλύτερα μεγέθη για να ναι πιο χαμηλά. Όμως το θέλω να ναι και κάπως εφαρμοστό (δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, αν νιώθω ότι με κρατάει σφικτό νιώθω πιο άνετα). Ένα φανελάκι στενό και από πάνω ένα φαρδύ τύπου dri-fit ρούχο θα με βόλευε ή απλά θα έσκαγα από τη ζέστη;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...