Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

32 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Αυτή την απορία έχω και εγώ και δεν έχω βρεί κάπου ξεκάθαρη απάντηση.

Όταν καταναλώνει θερμίδες το σώμα είτε στην άσκηση είτε στην ξεκούραση είτε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα , ποια macros  καταναλώνει πρώτα και σε ποιες συνθήκες ;  

Υδατάνθρακες ,πρωτείνες, λίπη ;

Εντάξει υπάρχουν δίαιτες που κόβεις πχ τον υδατάνθρακα (κέτο) και τον αναγκάζεις να στραφεί στο λίπος και πρωτεΐνες αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες π.χ 40-30-30  ποιος είναι ο μηχανισμός που κάνει την επιλογή;

Σε γενικές γραμμές το σώμα πρώτα πρώτα θα καταναλώσει υδατανθρακα, μετά λίπος και στο τέλος πρωτεΐνη. Απλά όσο κάνεις αερόβια άσκηση, καταναλώνεις υδατανθρακα και όσο περνάει η ώρα το σώμα αναγκάζεται να βάλει και στο παιχνίδι το λίπος. Μετά από τα 30 χλμ τρέξιμο έχουν αδειάσει οι αποθήκες υδατανθρακα (πολύ χοντρικά) και το σώμα στρέφεται καθαρά στο λίπος. Είναι γνωστό ως πρόβλημα, στους μαραθωνοδρομους. Εκεί είναι που μπορεί να κλαταρουν πολύ άσχημα κάποιοι. Γι αυτό είπα για διάρκεια. Οι ίδιοι οι παλμοί νομίζω δεν παίζουν και τόσο ρόλο. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Αυτή την απορία έχω και εγώ και δεν έχω βρεί κάπου ξεκάθαρη απάντηση.

Όταν καταναλώνει θερμίδες το σώμα είτε στην άσκηση είτε στην ξεκούραση είτε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα , ποια macros  καταναλώνει πρώτα και σε ποιες συνθήκες ;  

Υδατάνθρακες ,πρωτείνες, λίπη ;

Εντάξει υπάρχουν δίαιτες που κόβεις πχ τον υδατάνθρακα (κέτο) και τον αναγκάζεις να στραφεί στο λίπος και πρωτεΐνες αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες π.χ 40-30-30  ποιος είναι ο μηχανισμός που κάνει την επιλογή;

Το βασικό ερώτημα είναι, γιατί σε ενδιαφέρει ο μηχανισμός και οι αναλογίες χρήσης των macros; Απλώς εγκυκλοπαιδικά ή για να προσαρμόσεις κάτι στην προπόνησή σου; 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπότε αν καταλαβαίνω σωστά σε γενικές γραμμές , κάνεις μια προπόνηση με βάρη αντιστάσεις οπού καις υδατάνθρακα τοτε είναι πολύ καλό στο τέλος της προπόνησης συνδυαστικά να τρέξεις 40 λεπτά 1 ωρα στο διάδρομο ? και αν ναι δεν παίζει ρολο κ τι παλμούς θα ανεβάζεις αλλά η διάρκεια στο διάδρομο? κ είναι το ίδιο - παρόμοιο  αποτέλεσμα αν πας στο τελος με 120 παλμούς η 140? 

Επεξ/σία από sndev

4 λεπτά πριν, sndev είπε

οπότε αν καταλαβαίνω σωστά σε γενικές γραμμές , κάνεις μια προπόνηση με βάρη αντιστάσεις οπού καις υδατάνθρακα τοτε είναι πολύ καλό στο τέλος της προπόνησης συνδυαστικά να τρέξεις 40 λεπτά 1 ωρα στο διάδρομο ? και αν ναι δεν παίζει ρολο κ τι παλμούς θα ανεβάζεις αλλά η διάρκεια στο διάδρομο? κ είναι το ίδιο αποτέλεσμα αν πας στο τελος με 120 παλμούς η 140? 

γιατι να τρέξεις στο τέλος της προπονησης; εγω εκανα στην αρχη λιγο τρέξιμο και μετά ενιωθα απιστευτο boost :) 

16 λεπτά πριν, sndev είπε

οπότε αν καταλαβαίνω σωστά σε γενικές γραμμές , κάνεις μια προπόνηση με βάρη αντιστάσεις οπού καις υδατάνθρακα τοτε είναι πολύ καλό στο τέλος της προπόνησης συνδυαστικά να τρέξεις 40 λεπτά 1 ωρα στο διάδρομο ? και αν ναι δεν παίζει ρολο κ τι παλμούς θα ανεβάζεις αλλά η διάρκεια στο διάδρομο? κ είναι το ίδιο - παρόμοιο  αποτέλεσμα αν πας στο τελος με 120 παλμούς η 140? 

Ψάχνεις να χάσεις κιλά; Η διάρκεια παίζει ρόλο. 

3 φορές την εβδομάδα cardio και μία βάρη. Δεν είναι ανάγκη να τα ανακατέψεις. Πόσες ώρες θα βγάλεις στο γυμναστήριο πια; 

• Like 1

ψάχνω να ξαναφερω σε ισσοροποια το σώμα μου .. Δε θέλω να χάσω ακριβώς κιλά , λίπος θέλω να χάσω. Σίγουρα το μεγαλύτερο κομμάτι είναι η διατροφή άλλα αν κάποιος έχει κόψει το τσιγάρο μετα από 20+ χρόνια μπορεί να με καταλάβει. χωρίς να αλλάξω τις ρουτίνες μου άπλα ανεβαίνω.. κ πλαδαρευω .

Σίγουρα χάλασα τη "Διατροφη" μου το τελευταίο 4μηνο αλλά οχι τόσο όσο να δικαιολογεί την ανηφόρα ( +8 κιλα σε 6 μήνες), κ είμαι στη σκέψη τι  πρέπει να αλλάξω η να προσθέσω στη ρουτινα των ασκήσεων μου.. από ότι καταλαβαίνω μάλλον  να κοψω μια μέρα αντιστάσεις   κ να το αντικαταστησω  με έντονο κ σε διαρκεια cardio. 

όσον αφορά τη διατροφή δε τρώω ψωμιά τηγανιτά αλευριά γλυκά εδώ κ 3 χρόνια η τρώω ελάχιστες ποσότητες μια στο τόσο.  Σίγουρα ομως το διάστημα χωρις τσιγαρο εχω αύξηση αρκετά τις ποσότητες καθως δε χορταίνω με τπτ  

αν με cardio, που δε θα με εξουθενώσει , καθώς είμαι αισίως στα 36  κ δε μπορώ να πηγαίνω κομμάτια στην δουλειά βάλει κάποιο φρένο στην ανηφόρα  τότε χαλάλι να αυξήσω τη διαρκεια στο γυμναστήριο κ  να το δοκιμάσω κ να αυξήσω τη διάρκεια του σε διάδρομο ποδήλατο. Τα τελευταία 2 χρονιά είχα αντικαταστησει αυτό το κομμάτι επειδή περπατούσα 20 λεπτά να παω gym 20 λεπτα να γυρίσω. ίσως λάθος

5 λεπτά πριν, sndev είπε

ψάχνω να ξαναφερω σε ισσοροποια το σώμα μου .. Δε θέλω να χάσω ακριβώς κιλά , λίπος θέλω να χάσω. Σίγουρα το μεγαλύτερο κομμάτι είναι η διατροφή άλλα αν κάποιος έχει κόψει το τσιγάρο μετα από 20+ χρόνια μπορεί να με καταλάβει. χωρίς να αλλάξω τις ρουτίνες μου άπλα ανεβαίνω.. κ πλαδαρευω .

Σίγουρα χάλασα τη "Διατροφη" μου το τελευταίο 4μηνο αλλά οχι τόσο όσο να δικαιολογεί την ανηφόρα ( +8 κιλα σε 6 μήνες), κ είμαι στη σκέψη τι  πρέπει να αλλάξω η να προσθέσω στη ρουτινα των ασκήσεων μου.. από ότι καταλαβαίνω μάλλον  να κοψω μια μέρα αντιστάσεις   κ να το αντικαταστησω  με έντονο κ σε διαρκεια cardio. 

όσον αφορά τη διατροφή δε τρώω ψωμιά τηγανιτά αλευριά γλυκά εδώ κ 3 χρόνια η τρώω ελάχιστες ποσότητες μια στο τόσο.  Σίγουρα ομως το διάστημα χωρις τσιγαρο εχω αύξηση αρκετά τις ποσότητες καθως δε χορταίνω με τπτ  

αν με cardio, που δε θα με εξουθενώσει , καθώς είμαι αισίως στα 36  κ δε μπορώ να πηγαίνω κομμάτια στην δουλειά βάλει κάποιο φρένο στην ανηφόρα  τότε χαλάλι να αυξήσω τη διαρκεια στο γυμναστήριο κ  να το δοκιμάσω κ να αυξήσω τη διάρκεια του σε διάδρομο ποδήλατο. Τα τελευταία 2 χρονιά είχα αντικαταστησει αυτό το κομμάτι επειδή περπατούσα 20 λεπτά να παω gym 20 λεπτα να γυρίσω. ίσως λάθος

Ναι, μπορείς να τρέχεις μια ώρα και να κάψεις τις θερμίδες που έχει μια σοκολάτα. Αν σου φαίνεται καλή η ανταλλαγή, κάντο.

Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα: Αν οι θερμίδες συντήρησής σου είναι 2500, τότε αν τρέχεις μια ώρα κάθε μέρα θα τις κάνεις περίπου 3000. Αν τρως πάνω από 3000, πάλι θα παχαίνεις. Αν από την άλλη δεν κάνεις καθόλου άσκηση και τρως 2000, πάλι θα αδυνατίζεις.

• Like 3

16 λεπτά πριν, sndev είπε

Δεν υπάρχει θέλω να χάσω λίπος αλλά όχι βάρος. Τέτοιες μαλακιες τις λένε μόνο όσοι λένε ψέματα στον εαυτό τους. Θες δίαιτα και cardio και λίγο βάρη για να μην χάσεις πολύ μυϊκό ιστό. Όταν φτάσεις σε ένα επιθυμητό μέγεθος μπορείς να φτιάξεις και μυικότητα. Έχασα 18 κιλά περισι και έχω βάλει και μύες (ανέβηκα σε κιλά και έπεσα νούμερο). Δεν γράφω πράγματα στον αέρα. 

• Like 2

Καλησπέρα στο φόρουμ. Γράφω πρώτη φορά εδώ και θέλω τη γνώμη σας για κάτι.

Λοιπόν, περίπου τέλη Ιουλίου ξεκίνησα να αισθάνομαι σε συγκεκριμένες κινήσεις μούδιασμα-μυρμήγκιασμα που ξεκινούσε από το πάνω μέρος του ώμου, κατέβαινε στο χέρι μέχρι κάτω στα πρώτα 3 δάχτυλα. Διαγνώστηκα από ορθοπεδικό ότι έχω σύνδρομο θωρακικής εξόδου το οποίο οφείλεται σε υπερπροπόνηση, κακή στάση σώματος...(ασχολούμουν με τζούντο 2 χρόνια και εδώ και πολλά χρόνια γυμναζόμουν μόνος μου) παρόλο που έκανα ευλαβικό ζέσταμα στην αρχή και αποθεραπεία στο τέλος. Πήγα σε φυσικοθεραπευτή, έκανα τις συνεδρίες μου, μου έδωσε και ασκήσεις να κάνω μόνος μου και όταν αισθάνθηκα ότι μπορώ να αθληθώ, γράφτηκα σε ένα γυμναστήριο (για τζούντο ούτε λόγος).

Εκεί μου έδωσαν ένα πρόγραμμα για 3 φορές την εβδομάδα προπόνηση το οποίο έχει ως εξής: 1η μέρα πλάτη - τρικέφαλο, 2η μέρα στήθος - δικέφαλο, 3η μέρα πόδια - ώμοι μαζί με τις ανάλογες αερόβιες ασκήσεις πριν και μετά καθώς και τους καθιερωμένους κοιλιακούς - ραχιαίους σε κάθε προπόνηση.

Με τις λίγες γνώσεις που έχω, δεν θα πρέπει σε κάθε προπόνηση να δουλεύουν αντίθετοι μυς για ισσοροπία? Δηλαδή δεν θα έπρεπε να είναι στήθος - πλάτη και δικέφαλα - τρικέφαλο?

Είμαι λάθος, ισχύει αυτό που λέω? Τις ασκήσεις προσπαθώ να τις κάνω όσο πιο σωστά μπορώ και δεν βιάζομαι να φορτώσω κιλά.

• Moderators
20 λεπτά πριν, evabb είπε

Δεν υπάρχει θέλω να χάσω λίπος αλλά όχι βάρος. Τέτοιες μαλακιες τις λένε μόνο όσοι λένε ψέματα στον εαυτό τους. Θες δίαιτα και cardio και λίγο βάρη για να μην χάσεις πολύ μυϊκό ιστό. Όταν φτάσεις σε ένα επιθυμητό μέγεθος μπορείς να φτιάξεις και μυικότητα. Έχασα 18 κιλά περισι και έχω βάλει και μύες (ανέβηκα σε κιλά και έπεσα νούμερο). Δεν γράφω πράγματα στον αέρα. 

41 λεπτά πριν, sndev είπε

Τα βαρη ειναι καλυτερη ασκηση για καψιμο λιπους και για να ενεργοποιησεις το μεταβολισμο σου. Το τρεξιμο ναι μεν μπορει να καψει εκεινη τη στιγμη περισσοτερες θερμιδες αλλα σε βαθος χρονου δεν κανει μεγαλη διαφορα σε σχεση με τη διαφορα που θα κανουν τα βαρη. ΤΟ τρεξιμο γενικα ειναι περισσοτερο για φυσικη κατασταση. Τελος δεν εχει τιποτα νοημα αν δεν προσεχεις τη διατροφη

• Like 2
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Τα βαρη ειναι καλυτερη ασκηση για καψιμο λιπους και για να ενεργοποιησεις το μεταβολισμο σου. Το τρεξιμο ναι μεν μπορει να καψει εκεινη τη στιγμη περισσοτερες θερμιδες αλλα σε βαθος χρονου δεν κανει μεγαλη διαφορα σε σχεση με τη διαφορα που θα κανουν τα βαρη. ΤΟ τρεξιμο γενικα ειναι περισσοτερο για φυσικη κατασταση. Τελος δεν εχει τιποτα νοημα αν δεν προσεχεις τη διατροφη

Με την προϋπόθεση ότι χτίζεις μύες. 

• Moderators
3 λεπτά πριν, evabb είπε

Με την προϋπόθεση ότι χτίζεις μύες. 

Αν κανεις προπονηση με βαρη θα χτισεις σιγουρα παραπανω απο οτι θα χτισεις με αεροβιο. Γενικα η υποθεση ειναι, ας πουμε σε 60 λεπτα ασκησης

Τρεξιμο: θερμιδες 400. Στην υπολοιπη μερα 0 θερμιδες . Δεν καις κατι γιατι στην ουσια δεν εχεις "χτισει μυς"

Βαρη: θερμιδες 300. Στην υπολοιπη μερα 150 θερμιδες λογω οτι μεγαλωνουν οι μυς και θελουν περισσοτερο καυσιμο. 

Τα νουμερα ειναι εντελως στην τυχη και ειναι απλα παραδειγμα για να δειξω οτι τα ενω με το τρεξιμο μπορει να καις περισσοτερο εκεινη τη στιγμη αλλα με τα βαρη καις περισσότερο σαν συνολο.

Τελος σκεφτειτε τους μυς σαν τη μηχανη ενος αυτοκινητου. Στην αρχη εισαι το 1000 υβριδικο που και 4λ/100 και μετα με τους μυς γινεσαι ενα 3 λιτρο που καει 10λ/100. Ε οσο μεγαλωνεις καις περισσοτερο και αυτος ειναι ο σκοπος. Να "ξυπνησεις" τον μεταβολισμο σου βαζοντας μυς οι οποιοι θα καταναλωνουν περισσοτερα καυσιμα και αρα θα χανεις πιο γρήγορα .

Ειναι πολυ μπακαλικη εξηγηση απλα για να εχετε μια ιδεα της λογικης

48 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Αν κανεις προπονηση με βαρη θα χτισεις σιγουρα παραπανω απο οτι θα χτισεις με αεροβιο. Γενικα η υποθεση ειναι, ας πουμε σε 60 λεπτα ασκησης

Τρεξιμο: θερμιδες 400. Στην υπολοιπη μερα 0 θερμιδες . Δεν καις κατι γιατι στην ουσια δεν εχεις "χτισει μυς"

Βαρη: θερμιδες 300. Στην υπολοιπη μερα 150 θερμιδες λογω οτι μεγαλωνουν οι μυς και θελουν περισσοτερο καυσιμο. 

Τα νουμερα ειναι εντελως στην τυχη και ειναι απλα παραδειγμα για να δειξω οτι τα ενω με το τρεξιμο μπορει να καις περισσοτερο εκεινη τη στιγμη αλλα με τα βαρη καις περισσότερο σαν συνολο.

Τελος σκεφτειτε τους μυς σαν τη μηχανη ενος αυτοκινητου. Στην αρχη εισαι το 1000 υβριδικο που και 4λ/100 και μετα με τους μυς γινεσαι ενα 3 λιτρο που καει 10λ/100. Ε οσο μεγαλωνεις καις περισσοτερο και αυτος ειναι ο σκοπος. Να "ξυπνησεις" τον μεταβολισμο σου βαζοντας μυς οι οποιοι θα καταναλωνουν περισσοτερα καυσιμα και αρα θα χανεις πιο γρήγορα .

Ειναι πολυ μπακαλικη εξηγηση απλα για να εχετε μια ιδεα της λογικης

Συμφωνώ μαζί σου γι αυτό και είπα ότι πρέπει να κάνει και βάρη. Τώρα μπορεί στους άντρες να μετράνε πιο πολύ τα βάρη από το cardio γιατί χτίζουν πιο εύκολα μύες, δεν ξέρω. Πάντως από προσωπική εμπειρία είδα ότι όταν το έριχνα στο cardio έχανα, όταν έκανα βάρη έμπαινε φρένο τουλάχιστον στα νούμερα της ζυγαριάς.  Πάντως 400 σε μια ώρα είναι περπάτημα λογικά. Υπολογίζεις 600 με 800 θερμίδες γενικά. Αν πας παραπάνω έχεις ξεφύγει από τον μέσο όρο. Σε 70-75 έχω φτάσει και τις 1000 θερμίδες χωρίς να υπολογίσω όλες τις υπόλοιπες καύσεις της μέρες. Δεν το πιάνεις αυτό το νούμερο με βάρη εύκολα. 

1 ώρα πριν, gtajunkie είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Με τις λίγες γνώσεις που έχω, δεν θα πρέπει σε κάθε προπόνηση να δουλεύουν αντίθετοι μυς για ισσοροπία? Δηλαδή δεν θα έπρεπε να είναι στήθος - πλάτη και δικέφαλα - τρικέφαλο?

Καλησπέρα, όχι δεν θα έπρεπε !

Οκ είναι το πρόγραμμα που σου βάλανε, μια αλλαγή κανε, βαλε τραπ την ήμερα της πλάτης, ώμους την ήμερα του στήθους, κανε τα πόδια μόνα τους και είσαι κομπλέ !

κοιλιακοί / ραχιαίοι / διατάσεις και αερόβιο κάθε μέρα!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πιο πάνω πολύ σωστά ο τζων είπε ΄'θες να χάσεις κιλά ? ασχολήσου με την διατροφή''  Πολύ σωστό, θα συμπληρώσω εγώ 'θες να χάσεις βάλεις η να βγάλεις καλά κιλά? Ασχολήσου με την σωστή διατροφή, δεν είναι όλα συν πλην θερμίδες είναι πολλά περισσότερα!   

• Like 6

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...