Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

αν σου πω οτι για καυση λίπους καλύτερα αποτελέσματα εμφανισιακά χωρις να μετράω τα ειχα δει οταν περπατούσα με 120-125 παλμούς ?

Τα ίδια κι εγώ αδερφέ, 5km τη μέρα, γνώμες ψαρεύω εδώ 🙂

• Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 λεπτά πριν, JcD είπε

Έκανα έτσι μια ωρα ελαφρύ cardio σήμερα με 138 average bpm, πολύ ευχάριστο για το πρωί, ωστόσο εδώ λέει 15% μολις fat burn από τις συνολικές θερμίδες, δλδ πόσο bpm πρέπει να δουλέψω για να δουλέψει το λίπος?

Screenshot_20200220-123619_Polar Beat.jpg

Πρέπει να δουλεύεις σε αερόβιο επίπεδο, τώρα αν αυτό θα ειναι μεταξυ 90-120 ή 140-160 αυτο εξαρτάται απο την φυσική κατάσταση του καθενός. Οποτε δεν μπορει να σου απαντήσει καποιος με σιγουριά. (τυχαια νουμερα)

Επεξ/σία από Spect~
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχει λογική αυτο που λεει ο spect κ ειναι σωστή προσέγγιση νομίζω, αλλα απο την άλλη αν δεν είναι οι παλμοί τοτε τι ειναι αυτο που οριζει την αερόβια σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητος φυσικής κατάστασης? κ ρωτάω γτ ενδιαφέρομαι κ γω να χάσω τη κοιλίτσα - λιπος που έκανα μετά τη διακοπή καπνίσματος γτ όσο όργανα κ να κάνω αυτή μεγαλώνει  😅

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, JcD είπε

Έκανα έτσι μια ωρα ελαφρύ cardio σήμερα με 138 average bpm, πολύ ευχάριστο για το πρωί, ωστόσο εδώ λέει 15% μολις fat burn από τις συνολικές θερμίδες, δλδ πόσο bpm πρέπει να δουλέψω για να δουλέψει το λίπος?

Θελεις να αυξησεις το ποσοστο ή το ποσο;

• Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

εχει λογική αυτο που λεει ο spect κ ειναι σωστή προσέγγιση νομίζω, αλλα απο την άλλη αν δεν είναι οι παλμοί τοτε τι ειναι αυτο που οριζει την αερόβια σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητος φυσικής κατάστασης? κ ρωτάω γτ ενδιαφέρομαι κ γω να χάσω τη κοιλίτσα - λιπος που έκανα μετά τη διακοπή καπνίσματος γτ όσο όργανα κ να κάνω αυτή μεγαλώνει  😅

Αφήνω το κομμάτι της διατροφής απ'εξω γιατι αυτο το θεωρώ δεδομένο. Το ποιντ ειναι οτι αναλογα με τη φυσικη κατασταση του καθενος τα νουμερα των παλμων στα οποια δουλευει σε αεροβιο ή οχι αλλαζουν.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Θελεις να αυξησεις το ποσοστο ή το ποσο;

Το ποσοστό των θερμίδων που προέρχονται από καύση λίπους. 

3 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Αφήνω το κομμάτι της διατροφής απ'εξω γιατι αυτο το θεωρώ δεδομένο. Το ποιντ ειναι οτι αναλογα με τη φυσικη κατασταση του καθενος τα νουμερα των παλμων στα οποια δουλευει σε αεροβιο ή οχι αλλαζουν.

Το πρόγραμμα δίνει κάτι μεταξύ 100-120 με τα στοιχειά που του έχω βάλει, περπάτημα δλδ Μ@λακία, να χανόταν το λίπος σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης θα ήμουν μοντέλο 😂

Δημοσ.

ένας χωρίς φυσική κατάσταση θα κάνει 5 βήματα κ θα πιάσει 130 παλμούς. ένας με καλη φυσική κατάσταση θα πρέπει να κάνει 15 βήματα για να πιάσει 130 παλμούς. (τυχαία κ τα 2)

δε μπορείς να πεις οτι έστω η αερόβια ορίζετε στους 130 -140 παλμούς (τυχαια νουμερα) ? βρες τρόπο γυμνασμένος η  αγύμναστος να σε εκεί? έτσι θεωρούσα τόσο καιρό ότι λειτουργεί.. λάθος  ? η λέμε τα ίδια με άλλα λόγια?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, sndev είπε

Μην ασχολείσαι με τους παλμούς για απώλεια λίπους. Δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο.

Όσο πιο έντονη άσκηση κάνεις τόσο περισσότερο χρησιμοποιούνται υδατάνθρακες αντί για λίπος. Οκ. Αλλά αυτό (συνήθως) δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στο πόσο λίπος θα χάσεις τελικά. Η δραστηριότητα στην οποία το μεγαλύτερο ποσοστό της καταναλισκούμενης ενέργειας προέρχεται από λίπος, είναι ...ο ύπνος. Άλλο το ποσοστό όμως, και άλλο το ποσό. Άλλο να κάψεις 100 kcal στον ύπνο από τις οποίες 50 είναι από λίπος και άλλο 600 kcal τρέχοντας από τις οποίες 200 είναι από λίπος.

Μετά παίζουν κι άλλα ρόλο, όπως το ποσοστό λίπους κτλ που βαριέμαι να τα γράφω τώρα, αλλά πάντως αν δεν είσαι πολύ χαμηλά σε λίπος, τον βασικότερο ρόλο τον παίζει η παλιά-καλή σχέση μεταξύ ενεργειακής πρόσληψης και ενεργειακής κατανάλωσης.

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Μην ασχολείσαι με τους παλμούς για απώλεια λίπους. Δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο.

Όσο πιο έντονη άσκηση κάνεις τόσο περισσότερο χρησιμοποιούνται υδατάνθρακες αντί για λίπος. Οκ. Αλλά αυτό (συνήθως) δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στο πόσο λίπος θα χάσεις τελικά. Η δραστηριότητα στην οποία το μεγαλύτερο ποσοστό της καταναλισκούμενης ενέργειας προέρχεται από λίπος, είναι ...ο ύπνος. Άλλο το ποσοστό όμως, και άλλο το ποσό. Άλλο να κάψεις 100 kcal στον ύπνο από τις οποίες 50 είναι από λίπος και άλλο 600 kcal τρέχοντας από τις οποίες 200 είναι από λίπος.

Μετά παίζουν κι άλλα ρόλο, όπως το ποσοστό λίπους κτλ που βαριέμαι να τα γράφω τώρα, αλλά πάντως αν δεν είσαι πολύ χαμηλά σε λίπος, τον βασικότερο ρόλο τον παίζει η παλιά-καλή σχέση μεταξύ ενεργειακής πρόσληψης και ενεργειακής κατανάλωσης.

Ορίστε, για αυτήν την απάντηση έγραψα, το περίμενα ότι θα έλεγες κάτι ανορθόδοξο 😄 Πάω να κάνω το σάκο μου με τους 165 average να γουστάρω!

6 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Ποσο θελεις να το πας;

Όσο πάει 😄

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, JcD είπε

Ορίστε, για αυτήν την απάντηση έγραψα, το περίμενα ότι θα έλεγες κάτι ανορθόδοξο 😄

Ανορθόδοξο, ε; Υπάρχει ο νόμος του Sturgeon (90% of everything is garbage) και ακόμα και η ρήση κάποιου bodybuilder που δεν θυμάμαι τώρα (ίσως να ήταν ο Mentzer) που είχε πει "most bodybuilders see results despite of what they do and not because of what they do". :D

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, JcD είπε

Όσο πάει 😄

Αλλαξε τροπο-μεθοδο εκγυμνασης. και με το playstation ανεβαζω παλμους οταν χανω, κανουν και αρκετη ωρα να πεσουν αλλα δεν βλεπω να γυμναζομαι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JcD είπε

Η διάρκεια πρέπει να αυξηθεί όχι ο καρδιακός ρυθμός. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή την απορία έχω και εγώ και δεν έχω βρεί κάπου ξεκάθαρη απάντηση.

Όταν καταναλώνει θερμίδες το σώμα είτε στην άσκηση είτε στην ξεκούραση είτε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα , ποια macros  καταναλώνει πρώτα και σε ποιες συνθήκες ;  

Υδατάνθρακες ,πρωτείνες, λίπη ;

Εντάξει υπάρχουν δίαιτες που κόβεις πχ τον υδατάνθρακα (κέτο) και τον αναγκάζεις να στραφεί στο λίπος και πρωτεΐνες αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες π.χ 40-30-30  ποιος είναι ο μηχανισμός που κάνει την επιλογή;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Αυτή την απορία έχω και εγώ και δεν έχω βρεί κάπου ξεκάθαρη απάντηση.

Όταν καταναλώνει θερμίδες το σώμα είτε στην άσκηση είτε στην ξεκούραση είτε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα , ποια macros  καταναλώνει πρώτα και σε ποιες συνθήκες ;  

Υδατάνθρακες ,πρωτείνες, λίπη ;

Εντάξει υπάρχουν δίαιτες που κόβεις πχ τον υδατάνθρακα (κέτο) και τον αναγκάζεις να στραφεί στο λίπος και πρωτεΐνες αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες π.χ 40-30-30  ποιος είναι ο μηχανισμός που κάνει την επιλογή;

Πάντα καίει ένα συνδυασμό από υδατάνθρακες και λίπη ό,τι κι αν κάνεις. Θα προτιμήσει περισσότερο τους υδατάνθρακες όταν υπάρχουν σε αφθονία ή αν κάνεις εντατική άσκηση. Επίσης το γυρνάει περισσότερο σε λίπη όταν αρχίζουν και τελειώνουν οι υδατάνθρακες. Προς το τέλος ενός μαραθώνιου καις κυρίως λίπη. Αλλά μην σε απασχολούν τόσο τα ποσοστά, η δειάρκεια της άσκησης παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Για αυτό και στον ύπνο καις συνολικά περισσότερο λίπος από ό,τι θα κάψεις με 10 λεπτά γυμναστικής.

Επίσης το σώμα κανονικά δε στρέφεται  στις πρωτεϊνες. Έχουν άλλο σημαντικότερο ρόλο από το να καίγονται απλά για θερμίδες. Εκτός αν οι υδατάνθρακες είναι πάρα πολύ χαμηλοί και χρειάζεται από κάπου γρήγορη ενέργεια. Τα λίπη δεν δίνουν άμεσα ενέργεια, χρειάζονται χρόνο. Όπως επίσης δε θα κανιβαλίσει ποτέ πολύτιμους μυς για ενέργεια, παρά μόνο αν είσαι σε απεργία πείνας.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...