Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, new_guy είπε

Όχι, κάποτε έκανα neck bridge αλλά δεν πρέπει να λέει και πολλά καθώς επίφοβη για τραυματισμούς. Θα το ψάξω. 

@Dakonblackblade

Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια. Η αλήθεια είναι όμως ότι δυστυχώς κάθομαι σε μια καρέκλα για καμία 10αρια ώρες την ημέρα :( 

εγω κανω την ασκησουλα στο 5ο λεπτο και μετά. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, new_guy είπε

Όχι, κάποτε έκανα neck bridge αλλά δεν πρέπει να λέει και πολλά καθώς επίφοβη για τραυματισμούς. Θα το ψάξω. 

@Dakonblackblade

Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια. Η αλήθεια είναι όμως ότι δυστυχώς κάθομαι σε μια καρέκλα για καμία 10αρια ώρες την ημέρα :( 

Όταν μια περιοχή τραυματίζεται συχνά συνήθως είναι μια καθημερινή συνήθεια. Εμένα ήταν αυτό και ο μπρουμυτος ύπνος με το κεφάλι να κοιτάει αριστερά που κοντεναι την αριστερή μου πλευρά στο λαιμό. 

Δοκίμασε με ένα μπαλάκι του τένις και κόντρα σε τοίχο να πατήσεις τα σημεία αυτά και τη πλάτη σού

• Thanks 1
Δημοσ.

@Dakonblackblade Επικαιροποίησε τα current stats σου, με πιάνει το OCD μου!

@Spect~ Μου έχει συμβεί και εμένα αυτό που περιγράφεις. Όταν ήμουν πιτσιρικάς είχα και εγώ πολύ χαμηλό RHR, σχεδόν πάντα κάτω από 40 σφίξεις το λεπτό, λόγω της ποδηλασίας. Επίσης, είμαι και υποτασικός, 95/65 mmHg έχω κατά μέσο όρο, ακόμα και σήμερα. Ο αναισθησιολόγος στα Χανιά δεν ήθελε να με βάλει χειρουργείο για αμυγδαλεκτομή και αδενοειδεκτομή. Οι δικοί μου αναγκάστηκαν και με ανέβασαν στην Αθήνα και το έκανα, τελικά, στο Παίδων.

Mου συνέβη, όμως και πρόσφατα. Τώρα, το RHR είναι μεταξύ 48 και 52 bpm, που για τα δεδομένα μου, ύστερα από το μπραφ με την μυοκαρδιοπάθεια που πέρασα, είναι πολύ καλά αποτελέσματα. Χρειάζεται να κάνω σε τακτά χρονικά διαστήματα stress echocardiography. Την πρώτη φορά που έκανα, με έβαλαν στο διάδρομο αλλά ακόμα και στη μέγιστη ταχύτητα και κλίση χρειάστηκα πάρα πολλή ώρα για να φτάσω στο target HR, το οποίο, φυσικά, μόλις ξάπλωνα για το υπερηχογράφημα, είχε ήδη ελαττωθεί σημαντικά.

Πριν λίγους μήνες που το επανέλαβα, το κάναμε με τη χημική μέθοδο όπου σου δίνουν δοβουταμίνη (ένας β1 αδρενεργικός αγωνιστής, παράγωγο αμφεταμίνης) ενδοφλεβίως σε συγκεκριμένη συγκέντρωση βάσει της σωματοδομής, ηλικίας κτλ.

Έλα που και αυτήν τη φορά με την υπολογιζόμενη δόση δεν ανέβαιναν οι σφίξεις εκεί που τις θέλαμε, οπότε ο αναισθησιολόγος μου έδωσε μεγαλύτερη δόση, για ελέφαντα όπως έλεγε. Το αποτέλεσμα ήταν να πετάω σπίθες και να προσπαθώ να κρατηθώ να μην κατουρηθώ πάνω μου. Αναπόφευκτα, κράσαρα για ένα τριήμερο μετά. Ο @Dakonblackblade με θυμάται πως ήμουν.

Πάντως, έχει δίκιο o @mic2mic, το HRR είναι καλύτερος δείκτης από το mHR για την εκτίμηση της ηλεκτροφυσιολογίας της καρδιάς. Είναι και αρκετοί άλλοι δείκτες, πιο εξειδικευμένοι όσον αφορά την καρδιακή απόδοση. Είχα προτείνει και στο παρελθόν σε όλους όσους γυμνάζονται να κάνουν κάποια στιγμή ένα triplex καρδιάς, πέρα από το κλασικό ηλεκτροκαρδιογράφημα.  

@yannis27gr Σε ένα από τα μακρυνάρια μου, είχα εξηγήσει γιατί το TUT δεν έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο όσον αφορά τη μυϊκή υπερτροφία. Όσον αφορά τη δύναμη, εδώ υπάρχει ασθενής αρνητική συσχέτιση διότι η απόδοση είναι πάντα μεγαλύτερη με ταχύτατη εκτέλεση του έργου (εκρηκτικότητα) και μεγαλύτερα διαστήματα ξεκούρασης (περιφερικό νευρικό σύστημα). Το TUT, ως εκδοχή μεταβολικού stress, δεν προσφέρει ούτε και εδώ κάτι το ιδιαίτερο.

Όπως σωστά έγραψε ο Χρήστος, οι timed/tempo/hold pattern επαναλήψεις πιο πολύ βοηθάνε στην επίτευξη καλύτερης φόρμας κατά την εκτέλεση των ασκήσεων και αφορά, σχεόν πάντα, υπομέγιστο φόρτο.

Εγώ, που έχω περιθώρια βελτίωσης στη φόρμα, προτιμώ να κάνω τις επαναλήψεις αργά. Mπορεί να μου πάρει 2 λεπτά να κάνω 10 καθίσματα ή άρσεις διότι προσπαθώ να ελέγχο τον εαυτό μου σε όλο το εύρος κίνησης. Στις άρσεις τις κάνω πάντα με full reset, ενώ στα καθίσματα με αρκετές ανάσες πριν το bracing και κατέβασμα για να αποφύγω να τις κάνω dive bombing.

@bilya Μια εξαιρετική bang for your buck άσκηση για την Pull day σου είναι τα neutral grip chin ups. Αν οι λαβές είναι χοντρές, ακόμα καλύτερα.

@evabb Όποιος δουλεύει, προοδεύει. Keep it up.

Στις 18/2/2020 στις 3:24 ΜΜ, evabb είπε

Δεν πρόκειται να χτίσεις μύες με αυτά τα προγράμματα. 

Μια χαρά τεράστιες πλάτες έχουν αυτοί που τα έφτιαξαν αυτά τα προγράμματα. Ξέρεις τι βάρος έχουν τα πακέτα με τα διακοσάευρα;

@4saken Με 76 mg/dL, μην αγχώνεσαι για την ολική χοληστερόλη εφόσον δεν υπάρχουν άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες (υπέρταση, διαβήτης κα). Αν υπάρχουν, καλό είναι να γίνει μια ανάλυση λιποπρωτεϊνών/απολιποπρωτεϊνών, με ταυτόχρονη μέτρηση ομοκυστεΐνης ορού και hsCRP.

@mic2mic Καλά κάνεις και αναφέρεις τη συγκεκριμένη δοκιμασία. Συνήθως εκτελείται κατά τη νευρολογική εξέταση και όντως είναι μια ένδειξη για τη μικραγγειακή κυκλοφορία στον εγκέφαλο. Ευτυχώς, η γυναικά μου μου έκανε MRA και γλύτωσα από το να κάνω το Dodo.

Ρε αθεόφοβε, τρέχεις όντως με ντάλα τον ήλιο όταν έχει 40άρια; Εκτός και αν ζεις στο Ορμένιο όπου 40°C πιάνει μια φορά κάθε 80 χρόνια. Είναι όπως και εγώ γίνομαι vegan όταν επισκέπτεται τη Γη ο κομήτης του Halley.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, evabb είπε

κουραγιο.

Εχω αρχισει να βλεπω προοδο στα χερια

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

spacer.png 

SC97HJ.jpg [/img]

ισως επρεπε να κοψω λιγο τις γιαγιαδες στο φοντο αλλα βαριεμαι.

FTFY

Την έκοψα τη γιαγιά που φλεξαρει και την άλλη πίσω της, μια χαρά είναι τα χέρια σου. 😀

TXgHVug.jpg

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gntgrx είπε

Ρε αθεόφοβε, τρέχεις όντως με ντάλα τον ήλιο όταν έχει 40άρια; Εκτός και αν ζεις στο Ορμένιο όπου 40°C πιάνει μια φορά κάθε 80 χρόνια. Είναι όπως και εγώ γίνομαι vegan όταν επισκέπτεται τη Γη ο κομήτης του Halley.

Όταν πιάσει το πρώτο 40άρι της χρονιάς οπωσδήποτε. Θα με δείτε κατά τις 3 το μεσημέρι στο κτήμα Συγγρού για ένα 45λεπτάκι. Και σε άλλες μέρες με καύσωνα αν έχω κέφι. Τα τελευταία χρόνια είναι και οι μοναδικές φορές που τρέχω πάνω από μισή ώρα. Όχι απλά δεν με ενοχλεί καθόλου, αλλά η άσκηση στην υπερβολική ζέστη μου αρέσει. Γενικά έχω μια έφεση στον καύσωνα. Στο Ντουμπάι με 50 βαθμούς όλοι οι υπόλοιποι τουρίστες ήταν στο κλειστό ψυχόμενο κομμάτι του λεωφορείου, εγώ στο ανοιχτό κάτω από τον ήλιο επί δύο ώρες. Δεν είναι και τίποτα το τρομερό όμως. Με καύσωνες έχουν γίνει πολλά ποδοσφαιρικά παιχνίδια, μαραθώνιοι, τρίαθλα κτλ σε ανταγωνιστικές συνθήκες. To  Hawaiian Ironman πχ, γίνεαι πολύ συχνά με καύσωνα.

Από την άλλη βέβαια, όλο τον χειμώνα φέτος κάνω αποκλειστικά παγωμένα ντους :D

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Spect~ είπε

οτι χειροτερο μπορεις να κανεις και πραγματικα κανενα όφελος απο αυτο

Σαν τι όφελος θα μπορούσε να εχει δηλαδή ρε φίλε πλάκα κάνουμε τώρα, το να βγεις να τρέξεις ντάλα μεσημέρι στον καύσωνα με 40συν βαθμούς είναι ότι χειρότερο και ότι πιο επικίνδυνο μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου, αν υπάρχει κάτι άλλο πιο επικίνδυνο ας βγει κάποιος να το γράψει να το μάθω και εγώ.

7 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Δε συμφωνώ συνονόματε. Άμα κάποιος έγραψε ότι έκανε μπράτσα πηδώντας από γκρεμούς κι ο άλλος πάει και πηδηξει, ε, τόσο τον κόβει.

Εδώ γνωμες γράφονται, όχι θέσφατα. Και χρειάζεται και λίγο κοινή λογική όταν πάμε και βάζουμε κιλα στην μπάρα ή δοκιμάζουμε κάποια άσκηση που είδαμε στο γιουτιουμπι ή διαβάσαμε σε κάνα φόρουμ (καλή ώρα).

Τζων συμφωνούμε πρέπει να είναι πολύ κόπανος ο άλλος για να πάει να εφαρμόσει πολλά από αυτά που γράφονται εδώ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, OneWaySystem είπε

Σαν τι όφελος θα μπορούσε να εχει δηλαδή ρε φίλε πλάκα κάνουμε τώρα, το να βγεις να τρέξεις ντάλα μεσημέρι στον καύσωνα με 40συν βαθμούς είναι ότι χειρότερο και ότι πιο επικίνδυνο μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου, αν υπάρχει κάτι άλλο πιο επικίνδυνο ας βγει κάποιος να το γράψει να το μάθω και εγώ.

Τζων συμφωνούμε πρέπει να είναι πολύ κόπανος ο άλλος για να πάει να εφαρμόσει πολλά από αυτά που γράφονται εδώ.

Υπάρχει :P

To DL αυτου εδω

Μπράβο μπραβο! Η χειροτερη εκτέλεση σε ντετ λιφτ που χω δει ποτέ. Ολα για το νούμερο. Εν τω μεταξυ που το λεγες αυτο εκει στο παρεάκι που μαζευονται και κάνουν προπονησεις ... θα γινοσουν με τη μια ο κακος... ο μλκας .... ο περιεργος ο.... ο.... ο. Κανεις δεν κάθεται να σκεφτει τι διαολο ειναι αυτο που θέλει να του πει ο άλλος. Και δεν θέλει πάντα να τον θίξει κάποιες φορές απλα μπορει να θέλει να τον προλάβει. Δεν ειμαστε ολοι κομπλεξάρες-επιθετικοι με μικρη.... διάθεση. Τεσπα

Ενω μια άψογη εκτέλεση ειναι (αν και με ξενιζει λιγο που ριχνει τοσο τη πλάτη σαν τραπέζι) 

Ποιος ειναι λοιπον ο πιο δυνατος απο τους 2; 

ο τελευταιος ..... γιατι στο τέλος της ημέρας.... οταν θα περάσει απο το ταμειο.... θα πληρώσει και τα λιγοτερα "γράματεια" if you understand what I mean.... about injuries. 

Το να πεις σε κάποιον .... ενω σου εξιστορει ιστοριες απο τα γυμναστηρια και τις μάχες που έδωσε να κάνετε ενα σετάκι και να σου αρχισει τα "μα ξέρεις εχω ενα τραβηγμα εδω..... μια ακινησια εκει.... μια σουβλια πιο διπλα" ειναι άραγε δυναμη; το να μη μπορει να σηκώσει κάποιος το χέρι του πάνω απο το υψος του ώμου χωρις βοηθεια απο το άλλο του χέρι... ειναι άραγε δύναμη και επιτυχια; τροφη για προπονητική σκέψη. 

Απο το 20ο ΛΕΠΤΟ και μετά ο Παναγιώτης (τον οποιο γνωριζω προσωπικά) μας εξηγει τι έχει πάθει απο τα υπερβολικά φορτια που έβαζε για πολλά χρόνια. Απο το πιτσιρικο που θέλει να φτάσει τα 300 κιλά στις άρσεις ειναι και πιο έμπειρος και πολυ πιο γυμνασμένος και θηρίο. 

Κομμενος δικέφαλος... χειρουργειο.

Μερικη ριξη δικεφάλου στο άλλο χέρι.

Κομμενος τετρακέφαλος

κομμενος δικεφαλος μηριαιος. 

Οποτε προτεινει και μια άλλη εναλλακτική με μικροτερα διαλειματα. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Moderators
Δημοσ.
7 ώρες πριν, OneWaySystem είπε

Εχω δει ανρθωπο Ιούλιο-Αύγουστο που εγω να λιώνω και που οδηγάω τη μηχανή να τρέχει μεσημέρι με μαύρη φόρμα-φούτερ. Βασικά οι περισσότεροι εχουν συνδέσει αποτελεσματική άσκηση, και κατ' επέκταση απώλεια βάρους/λίπους, με τον ιδρώτα και επειδή θα δούνε μετα το τρέξιμο τη ζυγαριά να εχει πέσει μερικα γραμμάρια νομίζουν οτι κάνουν κάτι χωρις να κατανοούν οτι μόλις πιουν νερό τα χουν πάρει όλα πίσω και το μόνο που καταφέρνουν ειναι να στρεσάρουν τον οργανισμό τους.. Γενικά ο ιδρώτας ειναι παρεξηγημένος και πιστεύω οτι πολλοί δεν ξέρουν καν γιατι υπάρχει..

IN other news,

με λίγο υπνο το βράδυ, και ζαβλακωμένος απο τον υπνο που με πηρε στον καναπέ πηγα για προπόνηση για να μην πεθάνω στο φαί

6-7 αρση βαρών

1χ95kg clean and jerk (ψοφια και τα δυο απο ένταση)

back squat 1x140kg και η προσπάθεια στα 150 δεν βγήκε (το 1 rm μου ειναι 155) (ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οταν πετάμε τα κιλα απο το back squat ταυτόχρονα πηδαμε μπροστα για να μην φαμε την μπαρα στην μέση/ποδια)

7-8 λιγο κροσφιτ,

12emom push press + burpees

1' 1+1

2' 2+2

..

και μετα να βρομε το 5rm σε front squat.

στα 110Kg βγηκαν 4 λόγω κούρασης

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Υπάρχει :P

To DL αυτου εδω

Μπράβο μπραβο! Η χειροτερη εκτέλεση σε ντετ λιφτ που χω δει ποτέ. Ολα για το νούμερο. Εν τω μεταξυ που το λεγες αυτο εκει στο παρεάκι που μαζευονται και κάνουν προπονησεις ... θα γινοσουν με τη μια ο κακος... ο μλκας .... ο περιεργος ο.... ο.... ο. Κανεις δεν κάθεται να σκεφτει τι διαολο ειναι αυτο που θέλει να του πει ο άλλος. Και δεν θέλει πάντα να τον θίξει κάποιες φορές απλα μπορει να θέλει να τον προλάβει. Δεν ειμαστε ολοι κομπλεξάρες-επιθετικοι με μικρη.... διάθεση. Τεσπα

Ενω μια άψογη εκτέλεση ειναι (αν και με ξενιζει λιγο που ριχνει τοσο τη πλάτη σαν τραπέζι) 

Ποιος ειναι λοιπον ο πιο δυνατος απο τους 2; 

ο τελευταιος ..... γιατι στο τέλος της ημέρας.... οταν θα περάσει απο το ταμειο.... θα πληρώσει και τα λιγοτερα "γράματεια" if you understand what I mean.... about injuries. 

Το να πεις σε κάποιον .... ενω σου εξιστορει ιστοριες απο τα γυμναστηρια και τις μάχες που έδωσε να κάνετε ενα σετάκι και να σου αρχισει τα "μα ξέρεις εχω ενα τραβηγμα εδω..... μια ακινησια εκει.... μια σουβλια πιο διπλα" ειναι άραγε δυναμη; το να μη μπορει να σηκώσει κάποιος το χέρι του πάνω απο το υψος του ώμου χωρις βοηθεια απο το άλλο του χέρι... ειναι άραγε δύναμη και επιτυχια; τροφη για προπονητική σκέψη. 

Απο το 20ο ΛΕΠΤΟ και μετά ο Παναγιώτης (τον οποιο γνωριζω προσωπικά) μας εξηγει τι έχει πάθει απο τα υπερβολικά φορτια που έβαζε για πολλά χρόνια. Απο το πιτσιρικο που θέλει να φτάσει τα 300 κιλά στις άρσεις ειναι και πιο έμπειρος και πολυ πιο γυμνασμένος και θηρίο. 

Κομμενος δικέφαλος... χειρουργειο.

Μερικη ριξη δικεφάλου στο άλλο χέρι.

Κομμενος τετρακέφαλος

κομμενος δικεφαλος μηριαιος. 

Οποτε προτεινει και μια άλλη εναλλακτική με μικροτερα διαλειματα. 

O Μήλας έχει βγει ανοιχτά και είπε πως έπαιρνε αναβολικά , και δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για το αν έπαιρνε και καμιά κοκίτσα. Λες και έπρεπε να μας το πει δηλαδή. Δεν έχουμε μάτια να δούμε. Επίσης δεν ξέρω αν σε πονηρεύει κάτι στη συμπεριφορά του, αν είναι κάτι πάνω του που υποδηλώνει κάποιο στοιχείο ψυχολογίας . Λέω εγώ τώρα. Μπορεί να είμαι λίιιιιιγο προκαταλειμμένος, δε θα τον άκουγα για συμβουλές πάντως .

Ο αγωγιάτης παραπάνω, ένθερμος οπαδός του από κάτω, σκρόλαρα 2 χρόνια κάτω τα βίντεό του να δω ένα βιντεάκι με κάθισμα , άρσεις  και δε βρήκα κάτι, μετά βαρέθηκα , έχει και πολλά. Βρήκα όμως πολλά βίντεο για εκρηκτικά δικέφαλα και τρικέφαλα και ασκήσεις χωρίς βάρη που κάνει κάτι ωραία δικά του, να περνάει η ώρα. Και τώρα έχει βρει ένα παιδί, ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ, που είναι εκ φύσεως δυνατό και μας τον παρουσιάζει, σαν κάτι σούπερ φανταστικό ουάου

so far μόνο Έμπειρο και Ραφαήλ από ελληνικά κανάλια.  Αν και ο ράφα το έχει χέσει με το click bait. Και από αγγλικά , για πάντα, χοντροί τεξανοί

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, gntgrx είπε

@Dakonblackblade

@Spect~ 

@yannis27gr

@bilya

@evabb Όποιος δουλεύει, προοδεύει. Keep it up.

Μια χαρά τεράστιες πλάτες έχουν αυτοί που τα έφτιαξαν αυτά τα προγράμματα. Ξέρεις τι βάρος έχουν τα πακέτα με τα διακοσάευρα;Κοίτα, θα σου πω γιατί νομίζω ότι για μένα δεν δουλεύει. Ελπίζω μόνο να μην τα έχω μπερδέψει και μιλάμε για άλλο πράμα 

@4saken 

@mic2mic

Αυτοί που τα έφτιαξαν δεν σημαίνει ότι έγιναν γομάρια από αυτά τα προγράμματα. Δεν ξέρεις αν κάνουν και κλασσικό γυμναστήριο από δίπλα. Θα σου πω γιατί για μένα δεν νομίζω ότι δουλεύει. 

Πρώτον, τα κιλά που μπορώ εγώ να βάλω σε αυτά τα προγράμματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που σηκώνω στο γυμναστήριο. Πχ για τα squats, έχεις μια μικρή μπάρα που την φορτώνεις με κιλά στο πάτωμα και μετά πρέπει να την σηκώσεις στον αέρα, να την περάσεις πάνω από το κεφάλι και να την ακουμπήσεις στους ώμους. Δεν μπορούν τα χέρια μου να σηκώσουν τόσα κιλά όσα μπορούν να σηκώσουν τα πόδια μου, οπότε αναγκαστικά έκανα squats με κιλά που είναι για ζέσταμα για μένα. Επίσης κάνεις 80+ επαναλήψεις, δουλεύεις αντοχή κυρίως όχι δύναμη. 

Δεύτερον, πας με τον ρυθμό της μουσικής και τον ρυθμό που δίνει ο coach. Αναπόφευκτα η φόρμα σου δεν μπορεί να είναι πάντα τέλεια ούτε η κίνηση ελεγχόμενη. Μία ευαισθησία να έχεις σε ένα σημείο σε χτυπάει αμέσως. Κόντεψα να σακατεψω το γόνατο μου εκείνη την μέρα. 

Τρίτον, είναι προγράμματα που στοχεύουν μεγάλο κοινό άρα δεν είναι προσαρμοσμενο στις ανάγκες του καθενός. 

Τέταρτον, βλέπω τις φίλες μου που λιώνουν κάθε βδομάδα σε αυτά τα προγράμματα κι εμένα που πάω κλασσικό γυμναστήριο. Μάντεψε ποια είναι πιο μυώδης, πιο δυνατή, ποια έχει το καλύτερο σώμα και ποια κάνει στην τελική τις λιγότερες ώρες γυμναστική. Μου έλεγε η μία ότι βλέπει κάτι "τρελές που βάζουν δέκα κιλά στα squats". Δεν ξέρω πως θα το πάρει αν της πω ότι σηκώνω 42.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, evabb είπε

Αυτοί που τα έφτιαξαν δεν σημαίνει ότι έγιναν γομάρια από αυτά τα προγράμματα. Δεν ξέρεις αν κάνουν και κλασσικό γυμναστήριο από δίπλα. Θα σου πω γιατί για μένα δεν νομίζω ότι δουλεύει. 

Πρώτον, τα κιλά που μπορώ εγώ να βάλω σε αυτά τα προγράμματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που σηκώνω στο γυμναστήριο. Πχ για τα squats, έχεις μια μικρή μπάρα που την φορτώνεις με κιλά στο πάτωμα και μετά πρέπει να την σηκώσεις στον αέρα, να την περάσεις πάνω από το κεφάλι και να την ακουμπήσεις στους ώμους. Δεν μπορούν τα χέρια μου να σηκώσουν τόσα κιλά όσα μπορούν να σηκώσουν τα πόδια μου, οπότε αναγκαστικά έκανα squats με κιλά που είναι για ζέσταμα για μένα. Επίσης κάνεις 80+ επαναλήψεις, δουλεύεις αντοχή κυρίως όχι δύναμη. 

Δεύτερον, πας με τον ρυθμό της μουσικής και τον ρυθμό που δίνει ο coach. Αναπόφευκτα η φόρμα σου δεν μπορεί να είναι πάντα τέλεια ούτε η κίνηση ελεγχόμενη. Μία ευαισθησία να έχεις σε ένα σημείο σε χτυπάει αμέσως. Κόντεψα να σακατεψω το γόνατο μου εκείνη την μέρα. 

Τρίτον, είναι προγράμματα που στοχεύουν μεγάλο κοινό άρα δεν είναι προσαρμοσμενο στις ανάγκες του καθενός. 

Τέταρτον, βλέπω τις φίλες μου που λιώνουν κάθε βδομάδα σε αυτά τα προγράμματα κι εμένα που πάω κλασσικό γυμναστήριο. Μάντεψε ποια είναι πιο μυώδης, πιο δυνατή, ποια έχει το καλύτερο σώμα και ποια κάνει στην τελική τις λιγότερες ώρες γυμναστική. Μου έλεγε η μία ότι βλέπει κάτι "τρελές που βάζουν δέκα κιλά στα squats". Δεν ξέρω πως θα το πάρει αν της πω ότι σηκώνω 42.

Έτσι είναι, τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα πρέπει να τα κάνει κάποιος μόνο αν τα γουστάρει ή αν ξέρει τον εαυτό του και συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται να γυμναστεί με άλλο τρόπο. Ως προπόνηση μυικής αντοχής ή αεροβικής υπάρχουν άλλες που δίνουν τα ίδια αποτελέσματα σε πολύ λιγότερο χρόνο ή πολύ καλύτερα αποτελέσματα στον ίδιο χρόνο. Το ίδιο και αν τα δει κανείς ως προπονήσεις δύναμης. Το να κάνεις τέτοιες ασκήσεις με τον ρυθμό της μουσικής δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Αν θέλεις να μάθεις χορό πήγαινε σε τάξη χορού και αν θέλεις να κάνεις αεροβική προπόνηση κάνε ποδήλατο ή διάδρομο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε

O Μήλας έχει βγει ανοιχτά και είπε πως έπαιρνε αναβολικά , και δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για το αν έπαιρνε και καμιά κοκίτσα. Λες και έπρεπε να μας το πει δηλαδή. Δεν έχουμε μάτια να δούμε. Επίσης δεν ξέρω αν σε πονηρεύει κάτι στη συμπεριφορά του, αν είναι κάτι πάνω του που υποδηλώνει κάποιο στοιχείο ψυχολογίας . Λέω εγώ τώρα. Μπορεί να είμαι λίιιιιιγο προκαταλειμμένος, δε θα τον άκουγα για συμβουλές πάντως .

Ο αγωγιάτης παραπάνω, ένθερμος οπαδός του από κάτω, σκρόλαρα 2 χρόνια κάτω τα βίντεό του να δω ένα βιντεάκι με κάθισμα , άρσεις  και δε βρήκα κάτι, μετά βαρέθηκα , έχει και πολλά. Βρήκα όμως πολλά βίντεο για εκρηκτικά δικέφαλα και τρικέφαλα και ασκήσεις χωρίς βάρη που κάνει κάτι ωραία δικά του, να περνάει η ώρα. Και τώρα έχει βρει ένα παιδί, ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ, που είναι εκ φύσεως δυνατό και μας τον παρουσιάζει, σαν κάτι σούπερ φανταστικό ουάου

so far μόνο Έμπειρο και Ραφαήλ από ελληνικά κανάλια.  Αν και ο ράφα το έχει χέσει με το click bait. Και από αγγλικά , για πάντα, χοντροί τεξανοί

Καλα κοκιτσα μπορει να παιρνει και ο καθωςπρεπει κυριος υπεράνω υποψιας αυτο δεν το γνωριζεις για κανέναν. Για τη προσωπική ζωή του καθενος δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Για τα αναβολικα εχεις δικιο και εννοειται οτι ειναι μαλακια του.

Μπορει να τον συμπαθώ αλλα θελω να ειμαι αντικειμενικος. Ωστοσο η διαφορα του εν λογω απο τους άλλους (που κάνουν επισης μαλακιες στα γυμναστηρια) ειναι οτι αυτος βγηκε και ειπε παιδιά...οντως αυτο που κάνω ειναι μαλακια ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. Οι άλλοι δεν προκειται να παραδεχθουν ποτέ οτι τα φορτια που σηκώνουν μπορει να τους δημιουργησουν μονιμα κουσουρια. Πάντα με την κακη τεχνική γιατι αν εσυ σηκώσεις 200 με σωστή μαγκιά σου τοτε.

Ο τυπος που έβαλα πιο πάνω πχ ειναι για μέχρι 150-160 απο τα 190 και πάνω που τον ειδα η τεχνική ήταν χάλια. Τον ειδες να το παραδεχθει κάπου; Oχι. Δεν βγηκε να πεις σαν τον Μηλα το κάνω μεν αλλα κάνω μαλακιες. Τον βλέπουν και νέα παιδια και τους περνάει απο το μυαλο οτι πρέπει να τα σηκώσουν οπωσδηποτε ακομη και με την φτέρνα στον αέρα (οπως εκανε αυτος).

Τα ποδια δεν ξεκολάνε απο τα DL απο το πάτωμα για κανενα λογο... η μεση δεν λυγιζει και τα γονατα επισης δεν στραβωνουν. Αυτο το λέει ο ταπεινος τυπάκος των 80 κιλών που ομως θέλει την μέση και τα κοκκαλάκια του. Δεν εχω τα 100 ακομη και τα 120 δεν τα σηκωνω απλά τα πραγματα.

Δεν καταλαβαινω γιατι τοση τρελα απο κάποιους με τα κιλά , χθες ειδα στο Medlabnews ενα βιντεο με εναν εκπληκτικο τυπο φοβερη γραμμωση και μυικοτητα εκανε καθισματάκια με 70-80 κιλά αλλα τα εκανε τοσο ωραια και τοσο σωστά που ηταν εντυπωσιακος.

Οσο για τον Μηλά αν υπονοεις οτι εγινε ετσι μονο απο τα αναβολικά κανεις λάθος ο τυπος ειναι τρελος μπορει να τρωει επι 1 χρονο μονο κοτοπουλο με μπροκολο και νερο κάθε μέρα και να κανει και τρελες προπονησεις. Αυτο δεν το κάνουν ολοι. Εκτος του οτι γυμνάζεται απο οταν εγω ημουν στο γυμνάσιο. Οφειλουμε να το αναγνωρισουμε.

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

Έκανα έτσι μια ωρα ελαφρύ cardio σήμερα με 138 average bpm, πολύ ευχάριστο για το πρωί, ωστόσο εδώ λέει 15% μολις fat burn από τις συνολικές θερμίδες, δλδ πόσο bpm πρέπει να δουλέψω για να δουλέψει το λίπος?

Screenshot_20200220-123619_Polar Beat.jpg

Δημοσ.

αν σου πω οτι για καυση λίπους καλύτερα αποτελέσματα εμφανισιακά χωρις να μετράω τα ειχα δει οταν περπατούσα με 120-125 παλμούς ?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...